Colimator

Sufrageriile istorice și rolul lor determinant în evoluțiile politice din patria noastră

  E un lucru binecunoscut pentru cetățenii români că lucrurile de mare impact pentru viitorul patriei se petrec îndeobște în […]

 

E un lucru binecunoscut pentru cetățenii români că lucrurile de mare impact pentru viitorul patriei se petrec îndeobște în sufragerii…

Să ne gândim, bunăoară, la sufrageria lui Gabi Oprea (general de profesie, vicepremier în timpul liber), din noaptea de 6 spre 7 decembrie 2009… Din bucătărie răzbătea până la oaspeții -aproape numai generali, să ne-nțelegem! adică general Puiu Iordănescu, general Nicolae Onțanu, general Florian Coldea, a! și-un maior, respectiv George Maior, că el n-a putut mai mult…- adunați în jurul mesei, aroma tulburătoare de conștiințe și care putea lesne înfrânge orice voință general-maiorească, a mititeilor de la Cocoșatuʹ… Iar „peste toată „hărmălaia/ trece(a)-n zbor un fluture”, numai că nu era fluture ci era domnul profesor Vasile Dâncu, viitor vicepremier în Guvernul Cioloș, viitor vicepreședinte în PESEDEUL lui Ciolacu Marcel, posibil viitor vicepremier într-un „guvernul meu” de criză, dacă PENELEU mai ia multe decizii asemănătoare cu „închiderea tuturor piețelor și târgurilor” până la viitoarele alegeri parlamentare.

Domnul profesor Dâncu povestește că în noaptea cu pricina tocmai finalizase exit poll-ul IRES care-l dădea câștigător pe Băsescu (probabil că dânsul adunase, dintr-un sănătos instinct, chiar și voturile din diaspora care mai aveau, e-he-hei! câteva ore bune până să fie inventate!). Vasile Dâncu era printre prieteni… întâmplător, însă, prietena cea-mai-cea a tuturor, Codruța Kovesi, prezentă la fața locului, nu a fost observată de nimeni.

Erau mulți care încercau clanțele la SRI. Nu vă spun câți mă rugau să le fac cunoștință cu Maior.(…) Am fost în sufragerie la Gabriel Oprea. Veneau mulți. Făcusem exit poll-ul și îl dădusem pe Traian Băsescu câștigător. M-am dus să mă culc, dar m-au trezit că eram vecini, că să vin, că vin PRIETENII NOȘTRI (… și mititeii de la Cocoșatuʹ pentru prietenul Maior, n.n.). A venit și Dan Andronic care a făcut tot scandalul.” (Vasile Dâncu la DOSAR DE POLITICIAN, B1 TV, 13 august 2020)

Deci ei, băieții, generalii , Maior-ii și Codruța, pe care nimeni n-a văzut-o, se simțeau bine acolo, întindeau cu simț de răspundere muștarul pe mititeii de la Cocoșatuʹ dar a venit răvășitorul de Dan Andronic să le strice seara…

Să nu uităm că domnul profesor Dâncu poate ține, neînfricat, flacăra social-democrației clujene la 4,6%, atât cât este acum, mult și bine! Nimeni n-o să miște procentul PESEDEULUI în sus, căci domʹ profesor și fostul ministru de interne Ioan Rus îl vor păzi cu strășnicie, îngrijorați că și-ar putea lua nasul la purtare! Or, PESEDEUL e dator să răsplătească aceste eforturi constante cu o funcție adecvată!

De aceea, gândindu-mă eu la cele de mai sus, îndrăznesc să spun că o nouă întâmplare istorică, petrecută într-o sufragerie a patriei nu va mai surprinde pe nimeni. Așadar:

Eu am o prietenie neascunsă cu Sorin Grindeanu. Seara, ne mai întâlnim, stăm mult timp împreună, cred că stăm împreună mai mult timp decât stăm cu soţiile. Şi aveam această discuţie. Vreo două săptămâni au fost atacuri la mine că sunt securist, pe urmă au fost la Sorin că e securist. Și la mine ÎN SUFRAGERIE, la apartament, am o icoană. Şi i-am zis: «Băi Sorine, hai să jurăm amândoi, că deja nu mai avem niciunul încredere (în celălalt -n.red.)». Şi am jurat amândoi pe icoană.” (Marcel Ciolacu, interviu pentru LIBERTATEA, 5 noiembrie 2020)

Dacă a jurat și „băi Sorine”, gata! eu sunt cu mult mai liniștită.

Discuția a continuat pe această temă și redactorul de la LIBERTATEA, mai curios decât prevedea fișa postului, l-a întrebat pe domnul Ciolacu dacă, totuși, are ceva legături cu „băieții”, sau , cum ar zice domnul Dâncu, dacă a fost printre cei care au încercat clanțele la SRI iar acele mult-încercate clanțe au și cedat!

Nu. Niciodată nu am avut nicio… Legături de ce fel, să fiu ofițer? Este o prostie! Nu am avut nicio legătură, nici nu am înclinații cu Serviciile.(…) Eu NU AM VĂZUT O IMPLICARE (a serviciilor în politică -n.red.), pe mine nu m-a sunat nimeni din serviciile secrete să îmi dirijeze vreo hotărâre politică. Nu mi s-a întâmplat. Dacă mi se întâmplă, vă anunț.” (Marcel Ciolacu, interviu pentru LIBERTATEA, 5 noiembrie 2020)

Nu-i nevoie, dragă, zic… Căci dacă ești grijuliu ca nu cumva să observi vreo implicare a serviciilor în politică iar în același timp să procedezi ca și cum ăia te-ar suna în fiecare zi ca să-ți dea directive, suntem salvați! Iar episodul cu juratul pe icoană se mai poate repeta și-n alte sufragerii de marcă, de pildă în sufrageria distinsului profesor Dâncu!

                                                                                                                Luminița ARHIRE

P.S. Regret, dar n-am găsit nici o fotografie cu sufrageria lui Ciolacu…

8 Comments

 1. Tipa

  Avocatul Dan Chitic are dreptate atunci cand sustine ca politia nu poate intra decat cu mandat de perchezitie in lacasurile de cult.
  Aducerea in discutie a analizei daca lacasul de cult este spatiu public sau nu este irelevant din punct de vedere juridic prin raportare la art 157 alin 2 din Codul de procedura penala pe care- l redau mai jos:
  „Prin domiciliu se înțelege o locuință sau orice spațiu ce aparține sau este folosit de o persoană fizică sau juridică.”
  Din simpla lecturare a dispozitiei legale precitate rezulta ca legiuitorul nu opereaza distinctia intre spatiu public sau privat .Definitia este data prin raportare la dreptul de proprietate sau folosinta.
  Ce inseamna aceasta? Ca politistii, jandarmii etc nu pot intra fara mandate de perchezitie niciunde nici in biserici, magazine, spatii comerciale de orice fel , inclusiv piete.Adica niciunde fara a parcurge procedura legala de obtinere a mandatului.

 2. IQ100

  Pai, daca e secret , cum sa stii ce si cum?
  Defimitia gafei: se comite cand vrei sa o dregi.

  • IQ100

   Pardon, e alta mai adecvată:
   “Nici un diplomat serios nu da crezare unui zvon pana ce acesta nu este dezmintit oficial de către un purtător de cuvânt sl Guvernului “.Pardon, al Guwernarului.

 3. Tipa

  Nu au niciun temei legal nici pt impunerea obligativitatii mastilor in spatii inchise.Nu au niciun temei legal pt amenzi. E prosteala.
  Cea mai penibila imagine a prezentului este a judecatorilor ce poarta masti.Si a tuturor juristilor si oamenilor de drept purtatori de botnita ce aplica un text de lege care nu- i obliga la nimic.
  Cu legea si pixul in mana imbotnitati.Treziti- va !

 4. Baran Gheorghe

  Doamnelor, domnior , vrei nu vrei politica se intalneste cu afacerile .Trebuie sa fii nebun si absurd , sau amandoua daca nu se includ , sa nu accepti ca statul trebuie sa faca afaceri. Orice afacere face statul exista cineva care o contesta. Firesc si asta , contestarea si hulirea afacerilor statului. Trecerea afacerilor statului ij privat nu este un lucru rau , asa face China , asa face Rusia … important este ce face privatul cu afacerea care i se incredinteaza , cine il controleaza daca il mai controleaza , daca mai capitalizeaza si ce face cu profitul ??!!! Il scoate din tara si-l depune in banci , il reinvesteste, ii da statului cota parte din profit sau il fura pe tot ca nu-l declara si -l ascunde prin suveici?? Eeee , asta- i ! Onor muncii socilaiste care a treut atlanticul sa faca pui iar noi i-am dat flit.

 5. Baran Gheorghe

  Dar, sa se volatilizeze limita dintre puterile statului este o alta problema. Armonia dintre puterile executiva, politica si judecatoreasca a fost calcata in picioare si inlocuita cu puterea absoluta, ceea e nu mai este o democratie ci o autocratie. I-am dat jos pe comunisti rosii ca s-ai punem pe autocratii albi. Democratie insemna vot in primul rand ori , din moment ce si pierzantii si invingatorii intr-un vot popular declara ca votul a fost furat , aia nu mai e democratie .In 48 au fost acuzati comunsitii ca au furat voturile, dar ei doar au dat drept de vot unei naumite categorii de votanti ,deci n-au furat. Acum , pe 06 Decembrie vor fi din nou acuzatii de furt de vot dinspre ambele tabere. Urna mobila ( covid) , diaspora, mortii recent ,inregistrarile, numaratoarea , centralizarea si nu in ultimul rand declararea sunt surse de ciupit voturi .

 6. Lumea nu vede ca in Romania este un regim dictatorial de colonie?Nu se vede in mod tampit ca roamnii sant manati ca vitele cu botnite si dusi la taetor?Ca toata suprastuctura sociala este pregatita pentru incheierea ultimului drum triumfal al mortii?Ce n-au reusit cominternistii iudaici in ultimii 200 de ani in Romania si in Europa,au reusit acum in cei cativa ani dupa ’90.Azi ei au exportat Revolutia lor criminala si-n SUA,unde e o halca babana de infulecat.Americanii au fost tinuti departe de istoria Europei,ei nu stiu ce-i asteapta cu sosirea trupei fioroase ale lui Biden.Nu stiu ce-i asteapta.Sa nu cumva sa guite vre-un patriot in SUA despre ca-i de rau.Se vor deschide Gulacuri politice de exterminare si invatatura de minte pentru neascultatori.Si cei ce vor sta la pupitrele orchestri infernului vor fi de aceiasi religie ,cu Dumnezeul lor.Pentru crestini se pregateste un alt Dumnezeu.

  • IQ100

   Nu se vede.
   Statistic suntem la fel de tâmpiti (si afjectiv si participiu) precum americanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *