Cadran international

Suprimarea șefului ISIS Abu Bakr al-Bagdadi: Americanii își șterg urmele implicării din Siria

  Sigur aţi auzit de asasinarea lui Abu Bakr al-Bagdadi, şeful ISIS. De asemenea, aţi auzit că brava armată americană […]

 

Sigur aţi auzit de asasinarea lui Abu Bakr al-Bagdadi, şeful ISIS. De asemenea, aţi auzit că brava armată americană l-a ucis, reuşind astfel să decapiteze mişcarea. O mare victorie, nu-i aşa?

Dacă stai să asculţi ce-are de spus propaganda, ajungi să gândeşti aşa cum îţi indică propagandă. Adică să nu gândeşti. Aveţi idee ce armament aveau cei din ISIS? Vă spun eu, american 100%. Aveţi idee cum au ajuns atâtea camioane Toyota în dotarea ISIS? Puşi în faţa unei asemenea întrebări, americanii au recunoscut că da, fuseră trimise pentru dotarea „Armatei Siriene de Eliberare”, dar au fost furate de oamenii răi din ISIS. Aveţi idee de ce vorbeau atât de bine engleza teroriştii care-i executau pe ostaticii prinşi. Sau cum de reuşeau să facă upload pe site-urile pe care le controlau fără să fie identificat IP-ul sursă? Întreaga retorică legată de ISIS e propagandă pentru proşti.

ISIS a fost un proiect finanţat în proporţie de 100% de SUA şi Marea Britanie pentru a justifica prezenţa americană acolo. La fel cum lui Osama bin Laden, agent dovedit şi recunoscut de către CIA, i s-a creat o epopee media cu ajutorul instituţiilor de spălare a creierului precum CNN & comp., la fel a funcţionat şi reţeta ISIS. Inventezi un grup terorist, folosind ca proxy aliatul tău Arabia Saudită, şi-apoi, chipurile, lupţi împotriva lui, împingându-l spre duşmanul tău. Înainte talibanii care, chipurile, au dărâmat clădirile americane au făcut loc armatei americane în Afganistan. De data aceasta ISIS trebuia să conducă la dărâmarea lui al-Assad şi instituirea unui guvern „democratic” în Siria, eventual sub îndrumarea unui limbric gen Klemm.

Pentru cei care n-au creierii îmbâcsiţi de propagandă, omorârea lui al-Bagdadi nu-i nimic altceva decât o ştergere a urmelor. Ăsta era 100% omul lor, astfel încât rămânerea sa în viaţă era un risc pentru securitatea SUA. Vă imaginaţi ce-ar fi însemnat capturarea sa de către ruşi şi debrifarea? Câte dovezi ar fi scos la lumină? Era limpede pentru oricine că nu putea fi lăsat aşa, motiv pentru care s-a recurs la o operaţiune clasică de ştergere a urmelor. Astfel, al-Bagdadi primeşte fix ceea ce primesc toţi trădătorii, anume pedeapsa capitală. Aviz miilor de trădători care colcăie prin societatea noastră. Mai devreme sau mai târziu „aliaţii” le vor asigura acelaşi destin. Şi-aceasta deoarece „raţiunile înalte” o vor cere.

                                                                                                                    Dan DIACONU

1 Comment

  1. Cornel-Dan Niculae

    Domnul Dan Diaconu a reusit din nou sa vada si sa spuna adevarul curat, asa cinic cum este el, adevarul. Parca si noi stiam (intelegeam in adancul nostru), dar nu mai aveam putere sa ne exprimam! Prea multe petarde (deformari calculate ale realitatii imediate) si prea putini cei sinceri, care mai pot sa inlature ceata artificiala asezata pe creierele noastre!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *