Atitudini

Taica Lazăr și Klaus se protejează reciproc: Coteria dinozaurilor cu bube-n cap

  Există o vorbă în politică: „Când arunci cu Rahat în ventilator, ți se întoarce în față.” Ieri, Iohannis și-a […]

 

Există o vorbă în politică: „Când arunci cu Rahat în ventilator, ți se întoarce în față.” Ieri, Iohannis și-a făcut nevoile în public împrăștiind zoaie de putoare în capul tuturor, în primul rând în capul românilor. Aderarea la NATO, apartenența noastră la NATO în partea asta de lume, este privită de români ca cel mai important act semnat de România după 1989, mult mai importantantă decât aderarea la UE. Motive geostrategice sau jocul dintre marile puteri… Românii, cu memoria încă foarte vie a smulgerii Basarabiei și a 45 de ani de comunism, văd în NATO/OTAN garanția faptului că, într-o dimineață nu se scoală muscalul cu fața la saltea și o ia către România.

Lăsând la o parte faptul că eu cred că Rusia lui Putin nu are nici cea mai mică intenție și nici interes să o ia razna peste România, gogorița asta fiind plimbată prin țară de Securitate, românii sunt pățiți în istorie, iar „Paza bună trece primejdia rea”, mai spunem noi. Așa că apartenența noastră la NATO a însemnat o ușurare, am răsuflat și noi liniștiți că, după 45 de ani au venit americanii. „Uite, domne’, că până la urmă au venit, mai greu, dar nu ne-au lăsat…” Lasă că și noi ne-am cam scărpinat de-andoaselea cu Scutul, dar asta e, când te bagi, „Bea aghiasmă Grigore, vrei-nu-vrei!”

Apartenența noastră la NATO este deci mult peste o alianță, dă românilor un sentiment de siguranță, de liniște. Să vii într-o astfel de zi și să te găinățezi în capul tuturor, nu are nici o explicație logică. Îl cunosc destul de bine pe nazist, mi-am făcut programul ieri astfel încât să-i urmăresc discursul și reacțiile…

După ce s-a ușurat în capul nostru, nazistul s-a tot foit pe scaun, și-a „frânt” mâinile, s-a perpelit, s-a strâmbat și a făcut ca toate alea. La prima vedere ar fi părut că nu e-n toate ale lui, ceea ce, într-o măsură, este adevărat. Nazistul e dus rău cu pluta. Dar asta nu e totul. Toți dictatorii paranoici mai au o urmă de instinct de conservare, deci este și altceva.

În opinia mea, acest altceva este FRICA. Lui Iohannis îi este frică de ceva! Am mai văzut chipuri schimonosite cum era al lui ieri, în aproape treizeci de ani de politică vezi chiar foarte multe. Nici nu vă imaginați oameni care fac pe vitejii la TV, cum se transfigurează când fac pe ei de frică, pentru că, mulți dintre ei, în adâncul lor sunt lași și fricoși. Ce l-a putut aduce pe Iohannis în starea asta animalică? De ce îi este frică?

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: Lui Iohannis îi este frică de pușcărie. Ce l-a speriat cel mai mult sunt, pe de o parte sondajele de opinie, iar pe de altă parte cazul Lazăr, care este un torționar dovedit. În sondajele de opinie Iohannis are mult mai puțin decât ni se spune, personal nu cred că are mai mult de 25%, dar trendul este descendent, pierde puncte în fiecare lună. Asta arată că Iohannis este terminat, iar el încearcă, prin măsuri disperate, cum ar fi Referendumul, să oprească această prăbușire.

Pe de altă parte, căderea lui Lazăr îi deschide drumul larg către pușcărie, pentru că Lazăr este cel care i-a închis dosarele și cel care, prin funcția lui, îi mai asigura o oarecare siguranță. Cazul torționarului Lazăr este deci cel care l-a speriat de moarte, de și-a făcut nevoile în capul românilor. Va face absolut orice ca să-l salveze pe Lazăr. Dacă pică Lazăr, este dus și el. Iar el știe că nu are cum să-l salveze pe Lazăr, fiecare zi în care îl mai ține în funcție, însemnând o prăbușire pentru el. Ultima încercare pe care o mai face este să „stingă” subiectul, să imagineze altceva, orice, doar să uite românul că Lazăr e torționar.

Acesta este adevăratul motiv al comportamentului dement de ieri al lui Iohannis: Deconspirarea lui Lazăr care este torționar. Până aici le-a fost. Au reușit să scape de multe, dar această poveste “„îi îngroapă”. Pot scăpa doar dacă „îngroapă” ei cazul. Iar aici este rolul nostru, pentru că presa, cea corectă cu adevărul, dar „incorectă politic” pentru statul subteran, și-a făcut și-și face datoria. Dacă-l vom împiedica pe Nazist să îngroape cazul Torționarului Lazăr, despre Iohannis putem vorbi ca de „fostul președinte”.

Vom mișca vreun deget, vom face ceva? Aici doar noi putem da răspunsul, pentru că răspunsul nu este decât unul singur: Trebuie să ne mutăm în fața Parchetului General și să-i cerem demisia lui Lazăr și, dacă nu și-o dă, ceea ce este probabil, să mergem în fața Cotroceniului și să-i cerem Nazistului să-l demită pe Nemernicul Torționar. Vom face lucrul acesta, pentru că nu există altă soluție? Doar de noi depinde.

                                                                                                                              Gelu VIȘAN

 

Citiți și:

„Tractoristul” Augustin Lazăr, procuror stalinist înainte de 1990!

Du-te învârtindu-te, Lazăre!

După procurorii lui Băsescu, procurorii lui Iohannis

Parchetul lui Gusti, program non-stop special pentru soția klausului, ca la bufetul gării: Audierea Getuței, noaptea ca hoții

Procurorul general Augustin Lazăr este la fel de mincinos ca și protejatul său, Klaus Iohannis

Klaus Iohannis l-a răsplătit pe procurorul Augustin Lazăr și-l susține în continuare fiindcă i-a clasat dosarele penale!

Propaganda UE alături de Iohannis în apărarea celui care i-a albit dosarele penale, procurorul general Augustin Lazăr

Noi dovezi că Augustin Lazăr l-a protejat permanent pe „penalul” Iohannis

Prostia la cote maxime: „Je suis Gusti” și „Je suis Augustin Lazăr!”

Augustin Lazăr trebuie închis, nu demis!

Coteria magistraților și polițiștilor care l-au protejat pe Klaus Iohannis

 

7 Comments

 1. 1. Dupa Lazar cine pica?
  2. Cine i-a mai fost contemporan si care le sunt puii in sistem

 2. Exact ce am spus si eu:
  Nazistul in protejeaza pe tortionar si tortionarul il apara pe nazist.

 3. Revin cu comentariul pentru ca am observat o greseala.

  Exact ce am spus si eu:
  Nazistul il protejeaza pe tortionar si tortionarul il apara pe nazist.

  • Paula

   Exact. Infractorii de rang inalt se apara intre ei. Lui Klaus ii e frica de puscarie daca cade Lazar. Singura solutie este iesitul MASIV IN STRADA, altfel nu vom face nimic. Politicienii toti sunt niste Lasi, niste slugi perfecte straineziei, executa ce dicteaza Bruxelles in defavoarea tarii. Uitati-va cum PSD ALDE in 2 ani jumate nu au facut absolut nimic pt reforma in justitie, pt indreptarea abuzurilor pe perioada protocoalelor ilegale, desi CCR le-a declarat ilegale.
   Si cu completurile PSD ALDE nu au vrut decat sa-si salveze dosurile lor, nicidecum sa fie o justitie corecta pt toti. Executa tot ce cere strainezia. Niste slugoi perfecti
   Intrebarea este:cat mai acceptam noi? Mai e timp de pierdut? Mai are sens sa platim atatia slugoi care vand tara,drepturile si libertatile romanilor?
   Iesitul masiv in strada este UNICA SOLUTIE..

 4. gelu

  Arhiva Securitatii pusa la pastrat pe o perioada de 60 de ani e de vina pentru politia politica facuta de SRI in acesti ani. De aceea PSD, Alde si Guvernul ar trebui sa faca tot ce e omeneste posibil pentru ca aceasta blestemata de arhiva sa fie desecretizata de urgenta.”Augustin Lazăr ar putea fi unul din absolvenții Școlii de Securitate de la Băneasa. Sau cel puțin așa rezultă dintr-un articol semnat de Ondine Gherguț în 2008, pe vremea când „vâna˝ colaboratorii fostei Securități din magistratură. Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității, susținea în 2008.

  Cazul Procurorului General Augustin Lazăr poate căpăta o nouă turnură. Răspunsul privind legăturile sale cu Securitatea stau în mapa sa profesională. Astăzi vă prezentăm o parte din dezvăluirile care au fost făcute despre Școala de la Bran a Departamentului Securității Statului, înființată în anii 70 pentru „școlirea˝ cadrelor.

  După cum știți Augustin Lazăr este acuzat că s-a opus eliberării condiționate a unui dizident anticomunist pe vremea când conducea Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

  Operațiunea Oculta a Securității
  Într-un articol publicat în anul 2008, de cotidianul România Liberă, sub semnătura actualei activistei pro-DNA Ondine Gherguț este devoalată metoda de promovare în procuratură pe vremea comunismului:

  „Numele tuturor magistraților care au terminat școlile Securității pot fi găsite în arhivele acestor școli, aflate și astăzi sub controlul SRI. De asemenea, aceste amănunte au fost inserate și în dosarele profesionale ale magistraților, pastrate până în urmă cu o luna de către Parchetul General, iar acum, de Consiliul Superior al Magistrațurii. Președintele Traian Basescu a afirmat de curând că 25% dintre magistrați sunt fosti colaboratori ai Securității. CSM și Asociatia Magistraților au criticat dur afirmatiile lui Basescu.(…)

  Călăii, promovati după 1989

  Pregatirea de la Bran era atât de conspirată încât membrii aceleiasi grupe de pregatire nu se cunosteau intre ei și le era interzis sa lege prietenii. Principalele metode de tortura predate au fost cele practicate de celebrul colonel tortionar Tudor Stănică, cunoscut până acum doar că a condus ancheta în cazul disidentului Gheorghe Ursu, ucis în bătăi în arestul preventiv. (…)

  Ondine Gherguț: Să intelegem că toti sefii din Procuratura erau absolventi ai școlilor Securității?

  Ex-procurorul Alexandru Pantea: Da, și în plus trebuia sa aiba și scoala PCR “Ștefan Gheorghiu”. Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității și pregatit special de această institutie și de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal si, daca nu era omul de incredere al Securității, nu putea ajunge sef. seful Procuraturii era cel care repartiza dosarele penale către procurorii simpli și care hotăra ce se intampla cu ele. Dosarele sensibile erau instrumentate numai de către procurorii pregatiti special de Securitățe. Procurorii erau mai importanti decat militienii, pentru că militienii primeau ordinele de la procurori. Ma mir că până acum nu au fost facute publice aceste informatii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat școlile Securității. Aceste informatii sunt trecute cu siguranta în dosarele profesionale ale procurorilor. Acum aceste dosare sunt în custodia CSM. Daca s-ar face publice aceste informatii, nu s-ar mai practica santajarea procurorilor, care probabil și acum primesc ordine de la serviciile secrete, asa cum primeam și eu cand eram procuror.””

 5. gelu

  Ca sa intelegem cu adevarat cum functioneaza UE trebuie sa ne ducem la originile tarilor din Europa de Vest care au pus bazele acestei uniunii. Cam toate aceste tari au fost imperii coloniale mai mari sau mai mici care s-au unit realmente in a pune stapanire pe tarile din Europa de Est dupa aparatia nucleului vestic al uniunii. Italia, Franta, Anglia, Germania, Spania, Portugalia, Olanda, Belgia si Austria au exploatat la sange coloniile din lumea larga pe care le-au detinut in trecutul nu prea indepartat ridicandu-si nivelul de dezvoltare si de trai iar cand aceste colonii au fost pierdute aceste tari au pus bazele UE tocmai pentru ca fostele imperii coloniale sa poata sa exploateze si sa subjuge acum tarile din Estul Europei: Romania, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia… transformate si ele in colonii sub masca acestei UE. De aceea politicienii imbecili ca Timermans, Tajiani si ambasadorii acestor tari ne dau acum ordine ca niste vatafi pe plantatia in care au trasformat Romania. Din acest punct de vedere tarile din Europa de Est au facut cea mai mare gresala devenind membrele acestei Uniuni Coloniale acceptand, fara ca sa-si dea seama, sa devine sclavele tarilor mai bogate din Vestul Europei. Pentru Romania, Ungaria, Polonia, Cehia, Bulgaria…. singura cale de salvare a identitatii nationale si existenta lor ca state independente si stapane pe destinul lor este Parasirea de Urgenta a UE.

 6. gelu

  Gelu Visan esti tare si rau de tot in condei si gura. Acum inteleg de ce esti invitat asa de rar la televiunile de mare audienta cu exceptia Antenei3. Spui lucrurilor pe nume, direct si la obiect fara ocolisuri si fente imbecile. Felicitari pentru cele scrise si spuse cu ata curaj. Vorbeai candva la Ciutacu in emisiune de afacerile cu terenuri ale lui Coldea despre care afirmai ca ai documente. De ce nu le scoti pe piata???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.