Observator

„Talentatul domn Iohannis”, cu Klaus Werner în rolul principal

  Domnule, mă uit la Iohannis și încă nu mă pot obișnui cu rânjetul acela al lui de idiot îngâmfat. […]

 

Domnule, mă uit la Iohannis și încă nu mă pot obișnui cu rânjetul acela al lui de idiot îngâmfat. Cum adică, băi, boul bălții, la întrebarea unui jurnalist, dacă la întoarcerea în țară vei face un raport către parlament și prim-ministru despre vizita ta în SUA și documentele pe care le-ai semnat – deși nu ai nicio atribuție în sensul acesta -, tu să râzi ca prosta-n târg și să spui cu o satisfacție care mie îmi întărește suspiciunea că ești de-a dreptul retard, că „doamna prim-ministru ar trebui să învețe arhitectura statului”?

Poate-i transmite cineva cu mai multă milă față de infatuații agresivi că, așa cum este clădită „arhitectura statului” în Constituția aceea pe care el a desființat-o de facto prin repetatele ei încălcări, președintele țării – nu șeful, că nu e șeful nimănui, poate doar al trăpădușilor care-i fac osanale pe la Cotroceni – reprezintă statul român și încheie tratate internaţionale în numele României, dar numai după ce au fost negociate de Guvern şi supuse spre ratificare Parlamentului (art. 80). La dracu’, e simplu!

Guvernul asigură realizarea politicii externe a ţării, negociază tratatele, acordurile şi convenţiile internaţionale care angajează statul român şi încheie, în condiţiile legii, înțelegerile internaţionale (art. 11).

Altfel, poate oricine cu o agendă străină ocultă să ne vândă ăluia care dă mai mult. Exact ce face Iohannis cu rânjetul acela tâmp lățit pe toată-i fața.

Aseară, comentam pe marginea convocării lui Iohannis la Casa Albă, cu un accent pe simbolistica ieșirii la declarațiile de presă „de după” și remarcam nivelul scăzut al protocolului, ca de la stăpân la sclavete. Ați văzut cum a fost primit Viktor Orban? Asta este diferența! Iar lipsa de respect față de reprezentantul statului aflat în vizită oficială la un omolog de-al său este de fapt lipsă de respect față de statul pe care sclavetele ăla nu înțelege că trebuie să-l reprezinte la cel mai înalt nivel.

Faptul că, după așa-zisa intâlnire, a ieșit la declarații pentru presă numai Iohannis, relevă de fapt că toată aceată mascaradă a fost aranjată din scurt de compania petrolieră Exxon. Dar,  slugarnica presă românească s-a scăpat în pantaloni de emoție pentru chemarea slugii la porunca stăpânului și a titrat, triumfalist și total deplasat, o aliniere a sclavetului ca „vizită istorică”.

Parlamentul (legislativul), care reprezintă poporul și este ales democratic prin vot, ar trebui să-l notifice, eventual să-l someze pe Iohannis (o parte a executivului, pe lângă guvern) să facă un raport informativ despre ce s-a petrecut în SUA. Dar cine dintre senatori și deputați să aibă inițiativa aceasta? Că doar nu am ajuns o țară ruinată și în derivă din cauza unui patriotism dus până la sacrificiu de sine al majorității politicienilor…

                                                                                                                       Petre CĂLUIAN  

1 Comment

  1. gigimutu

    iohanel?

    un gunoi, o curva ordinara, sclavul lui merkeloaia, a lu trompy si a lu macrou!!!
    ba, tu cu ce drept ne faci sclavi pe noi, milioane de romani, f…ti mortii m….tii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *