Colimator

Tânăr și neliniștit, la 42 de ani, cu Bac-ul aproape luat

  Ce vă spuneam, cetățeni, acum o zi… Daniel Moroșanu, prim-vicepreședinte PNL Vrancea e cu BAC-ul aproape luat. „Joi dimineaţă, […]

 

Ce vă spuneam, cetățeni, acum o zi… Daniel Moroșanu, prim-vicepreședinte PNL Vrancea e cu BAC-ul aproape luat.

Joi dimineaţă, liderul PNL a a dat a treia probă a examenulul de Bacalaureat și anume proba la Geografie. Cu o zi înainte, miercuri, 24 iunie, el a susținut proba la Istorie și spune că s-a descurcat perfect. «A fost excelent. M-am prezentat la examenul de Bacalaureat la Istorie, am fost pe subiect, să ştiţi că am învăţat, m-am pregătit cu speranţa că voi lua o notă de trecere. Nu mă aştept la o notă foarte mare. Sunt mulţumit cu una de trecere şi per total să am o medie care să-mi satisfacă această dorinţă, să am Bacalaureatul. Sincer, Istoria mi-a plăcut mai mult. Nu pot să zic că la Limba şi Literatura română nu m-am descurcat. Acum să vedem ce notă o să iau»…” (CLICK.ro 25 iunie 2020)

Deci, nu v-am păcălit: Daniel Moroșanu a fost „pe subiect” la proba de Istorie. Eu doar mă întreb pe care dintre „subiecte” o fi fost dânsul…

Platforma CLICK.ro ni-l prezintă astfel pe renumitul candidat: „Daniel Moroşanu are 42 de ani. El a absolvit Liceul «Simion Mehedinţi» din Vidra, acum patru ani, în 2016, urmând cursurile la seral, dar până în acest an nu s-a simțit pregătit să dea examenul maturității. I s-a părut greu și nici nu a avut timp să învețe pentru că era ocupat să conducă județul (!!!, n.n.). «Sunt un tip omogen (hait! n.n), un tip care mă implic. Vom fi generația care vom îndepărta această camarilă a lui Marian Oprișan, și vom da viață acestui județ» a conchis politicianul…” (CLICK.ro 25 iunie 2020)

Așadar, fiind ocupat să conducă județul, nu s-a putut pregăti. Căci țara avea nevoie de el, așa „neBACuit” cum era, și de-acum încolo va avea nevoie și mai și! Nu mă îndoiesc că va lua o notă de trecere -așa cum v-am mai spus, răspunsurile fiind incluse în întrebări, ar fi și destul de greu să nu se întâmple. Bănuiesc că și la Geografie s-a descurcat cam la fel, deși Geografia nu i-a plăcut candidatului nostru la fel de mult cum i-a plăcut Istoria….

Ca să nu mai spunem că, în aceeași ordine a preferințelor, lui i-a plăcut Istoria mai mult decât Limba și Literatura Română. De aceea, ne-a mărturisit, pentru această materie din urmă a avut nevoie de meditații.

M-am pregătit. M-am înscris și anul trecut, dar nu eram atât de pregătit și sigur. Am făcut (anul acesta. n.n.) meditații câteva ore, pentru recapitulare, la Română.” (CLICK.ro 25 iunie 2020)

Mă gândesc ce bine e, totuși, că n-a dat BAC-ul la Fizică. Deoarece atunci ar fi trebuit să apeleze, pentru meditații, la partenerul lui din fotografie. Și mi se pare că ăla ia cam scump și nici nu obișnuiește să dea chitanță.

                                                                                                    Luminița ARHIRE

Citiți și Să dăm Bacalaureat la tot cartierul!

3 Comments

 1. Marian

  Intrebare pentru Arhire Luminita si pentru cine s-o mai pricepe sa raspunda : daca dl. Morosanu nu era cine era , se mai aventura la varsta asta sa-si dea acest examen de…maturitate ? C-ar fi reusit sa termine liceul la seral { !!! } abia la 38 de ani chiar n-ar fi un capat de tara desi…si acolo exista serioase semne de intrebare deoarece nu-i membru PNL de doar cativa ani insa , repet : nu-i o problema . Problema este , ce va face DOAR cu BACALAUREATUL ? Va urma …macar o facultate caci , fiind Prim Vicepresedintele PNL Vrancea , ar fi de asteptat sa aiva macar unul sau doua mastere si SIGUR , un DOCTORAT in…ceva ??? P.S . Daca dadea BAC-ul la Fizica , nici macar nu trebuia sa se prezinte la examen caci , al avea pe seful ala mare de la Cotroceni care-i superviza ” lucrarea ” !

  • ryzen

   doar daca este de la academia nationala de informatii, e totusi un borfas cu pretentii nu isi permite sa rada restu doctorilor de el

 2. satan existã

  Am mai spus o și o voi susține mereu:cel puțin 90%dintrr politicienii Românie sunt vai de capul lor;de aceea fac atâtea lucruri ilegale;unor analfabeți cărora nu le place muncă,nu le rămâne decât să căștige 💰 ilegal;nasol este că tot ei dau și legi contra poporului fiindcă un ura ce o au contra noastră este datorată prostiei ce zace în ei;un om cu carte,un om cultivat rar se întâmplă să și urască semenii în așa fel cum ne urăsc spurcații ãștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *