Colimator

Televiziunile nu vorbesc despre corupția multinaționalelor ca să nu-și piardă publicitatea!

      De ce s-au speriat „eroii“ bătăliei cu abuzurile DNA Nicio dezbatere despre denunțul fostului ministru Gabriel Sandu […]

 

    De ce s-au speriat „eroii“ bătăliei cu abuzurile DNA

Nicio dezbatere despre denunțul fostului ministru Gabriel Sandu la posturile de televiziune care și-au făcut strategie editorială din lupta cu abuzurile DNA!!!

Se vede treaba că „eroii“ acestei strategii nu au curajul să arate cu degetul decât efecte, nu și cauze.
Denunțul lui Gabriel Sandu pune reflectorul pe cauza cea mai adâncă a marii corupții din România: multinaționalele. „Eroii“ luptei cu Laura Codruța Kovesi se tem, justificat, că dacă vor dezbate asemenea cauze, vor pierde publicitate.

În felul acesta, vom continua să facem ceea ce-i acuzăm pe ambasadori că fac: vom proteja interesele corupte ale marilor corporații și vom lăsa cauzele reale să producă noi efecte de pseudocorupție. Sigur că lupta cu aceste efecte va face rating întotdeauna, dar e cazul să încetăm să-i mai credităm drept eroi pe acești luptători condiționați de interesele lor de profit personal.

Ne aflăm într-un enorm cerc vicios din care nu vom putea ieși decât într-o conjunctură ca aceea din 1989: un cutremur politic cu epicentrul în exteriorul țării.

Colonelul Dragomir a explicat, la B1, cum o pseudoanchetă a DNA în „mafia românească a cărnii“ a distrus această industrie spre profitul importatorilor români și a exportatorilor străini de carne. Moderatorul de la B1 nici măcar n-a schițat o propoziție în care să sublinieze ce joc antinațional a făcut DNA. Nicio vorbuliță!
Televiziuni captive în culoarul economic. Servicii secrete captive pe culoarul strategic. Ce mai poate spera o conștiință patriotică cum pare a fi aceea a colonelului SRI în rezervă Daniel Dragomir? O anume conștientizare că situația noastră colonială a mers prea departe? Poate. Dar și în Parlament, ca și în televiziuni, ca și în servicii, totul depinde de lideri. Or – iată – Dragnea e tot mai aproape de o nouă imagine de penal, iar Tăriceanu a fost premierul primelor contracte frauduloase cu Microsoft.

O nouă încercare de suspendare a președintelui? Dar acesta este culoarul care îi va activa contra inițiatorilor pe mai marii Metropolei ce ne-a luat în captivitate. Va mai îndrăzni cineva să mai joace încă o dată acest joc periculos? Ce se va întâmpla cu rating-ul de țară? La ce dobânzi ne vom împrumuta după „insurecție“?

                                                                                                                                 Ioan BUDUCA 

Sursa: COTIDIANUL

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *