Editorial, Fără categorie

Ţineţi minte trei cuvinte: JUSTIŢIARUL MERGE ÎNAINTE!

  Chiar şi la cumpăna despărţirii de regretatul jurnalist Marius Albin Marinescu, cenzura rămâne neputincioasă. Mii de jurnalişti, activişti civici […]

 

Chiar şi la cumpăna despărţirii de regretatul jurnalist Marius Albin Marinescu, cenzura rămâne neputincioasă. Mii de jurnalişti, activişti civici sau militanţi naţionalişti din România se confruntă în aceste zile, nu doar cu limitarea posibilităţii de a distribui de articole sau blocarea temporară a conturilor ci cu interdicţia de a mai folosi reţeaua de socializare Facebook. Cenzura alb-albastră nu motivează aceste abuzuri decât prin faptul că nu convenim “politicilor” lui Zukerberg. Acest stalinism virtual se mulează perfect pe interesul guvernelor şi intereselor antinaţionale care, iniţial, au eşuat în disperarea de a trece sub tăcere activitatea justitiarul.ro. Multitudinea de mesaje de adio, respect şi durere care însoţesc articolele din presă referitoare la moartea fondatorului publicaţiei Justiţiarul demonstrează o realitate îmbucurătoare, aceea că un procent însemnat al populaţiei a devenit imună la intoxicările şi manipularea televiziunilor finanţate de partidele corupţilor şi guvernele antinaţionale. Contextul evidenţiază clar faptul că alternativa la sutele de milioane euro vărsate în industria minciunii – a reţelelor de socializare care te condiţionează direct şi brutal în privinţa a ceea ce trebuie să (nu) afirmi, să autocenzurezi, să (nu vezi) sau să (nu) gândeşti ori a televiziunilor finanţate strict de interese politice în lipsa unui cadru normal de funcţionare a presei postdecembriste – ei, iată, alternativa la toate acestea rămân site-urile jurnaliştilor detaşaţi de mita generoasă a corectitudinii politice. Marius Albin Marinescu rămâne un astfel de exemplu, de jurnalist care şi-a finanţat singur pasiunea şi datoria faţă de românism până în ultimul ceas când nu mai putea tasta şi purta conversaţii scurte la telefon cu cei pe care îi încuraja să nu renunţe, să scrie mai departe, indiferent de oprelisti. O realitate a jurnalismului asemănătoare unei file de front, identică!

Albin Marinescu, un jurnalist cu viaţa la vedere. Astfel a spulberat uşor eforturile detractorilor săi de a-l izola de victimele neîncrederii fabricate. Iar cea mai răspândită calomnie folosită de sistem este să acuze un opozant că ar fi în slujba a ceea ce reclamă, că ar fi un fals contestatar. Pentru că un stat corupt şi inuman foloseşte exact această tactică a dezbinării şi ipocriziei: finanţează falşi lideri de opinie în timp ce adevăraţii patrioţi sunt permanent stigmatizaţi, monitorizaţi, interzişi şi hăituiţi. Exact din acest motiv nu pot avea legitimitate actorii scenelor publice care nu au viaţa la vedere: politicienii care nu au muncit din greu pentru pâinea lor, nu pot cere atenţie jurnaliştii care nu au atât studii superioare de specialitate dar şi capacităţi care să le permită independenţa în faţa presiunilor politice.

Un criteriu mai precis al veridicităţii presei româneşti: “cine plăteşte, semnează”. Anarhia din această breaslă a condus la o stare de fapt periculoasă: în lipsa posibilităţilor de finanţare pentru jurnaliştii independenţi s-au format adevărate “carteluri” ale presei în anumite zone unde domină grupuri restrânse de aşa-zişi jurnalişti impuşi, nu de puţine ori de servicii – finanţaţi aparent de administraţii, oameni de afaceri cu interese politice sau instituţii – care domină spectrul mediatic în timp ce presiunile împotriva altor jurnalişti oneşti merg până la intimidarea familiilor acestora, nemaivorbind de lipsa perspectivelor acestora de a subzista din presă sau chiar în afara ei. O serie de practici scandaloase au intrat în practica instituţiilor publice, printre care şi acela de face informarea pe grupuri de whatsup în care sunt acceptaţi doar jurnaliştii subordonaţi unor direcţii politice. Restul, out! Puţini cititori cunosc realitatea dezastruoasă din spatele uşilor redacţiilor din ţară, cei mai mulţi o intuiesc după modul neprofesionist, părtinitor şi politicianist-slugarnic cum sunt selectate şi abordate subiectele importante pentru societate. Cititorul român are însă un ciocan împotriva sistemului atunci când înţelege că un produs media – un articol, o investigaţie, un editorial – este o muncă ce presupune responsabilitate şi pregătire, deci trebuie plătită. În SUA, de exemplu, accesul la presa de calitate este parţial gratuit. Un site care este gratuit, care nu este plătit din donaţiile sau abonamentele cititorilor, înseamnă că este ori 100% pasiune, ceea ce îi oferă perspective incerte, ori finanţat de guverne, politici sau instituţii. Să mai amintim de penibilul celor care se prezintă deontologi sau sindicalişti ai jurnaliştilor? Nu există în 2020, în România, vreun sindicat serios care să stopeze abuzurile împotriva presei. Majoritatea redacţiilor sunt plătite “cu banii din sacoşă” cum se spune pe la noi, de fel de fel de politicieni penibili care îşi angajează mercenari ieftini, lăudători sau scuipători de campanie. Pe scurt, următorul pas împotriva cenzurii va fi maturizarea cititorului şi finanţarea directă a jurnalismului insubordonat partidelor antiromâneşti.

Deşi suntem de ani buni în Uniunea Europeană, România nu există un cadru firesc de desfăşurare şi finanţare a presei libere. Nu, nu este o exagerare, în ciuda faptului că sunt autorizate facultăţi de specialitate, nu există un cadru determinat referitor la finanţarea sau modul cum funcţionează jurnalismul. Pe scurt, realitatea din teren, în acest an, stă în felul următor: finanţarea redacţiilor este condiţionată în totalitate de interesele politice, salariile jurnaliştilor sunt în general sub nivelul muncitorilor necalificaţi din construcţii iar debutanţii câştigă la fel sau chiar mai puţin decât paznicii sau şoferii unor instituţii publice iar studiile de specialitate nu au nicio însemnătate la angajare ci chiar pot fi un obstacol. Da, obstacol, pentru că spre deosebire de alte domenii în care nu poţi obţine dreptul de a practica în lipsa unor studii de specialitate, în multe redacţii sunt angajaţi membri de partid cu misiuni precise, amante docile, în fine, o armată de executanţi docili şi stresaţi. – Deotologie, responsabilitate, cultură, rezistenţă la propagandă? – Răspunsul îl privim amuzaţi privind chiar povestea Grupului de Comunicare Strategică, organul prin care a fost cenzuat Justitiarul.ro: jurnalistul Marius Albin Marinescu, licenţiat, cu o activitate jurnalistică de câteva decenii, care îşi finanţa dragostea pentru scris din propria pensie, a fost interzis de un oarecare Andi Manciu, un no-name, un băiat efeminat angajat al statului care nu am înţeles încă dacă ar deţine moral şi legal măcar o diploma de liceu. Oare o fi urmaşul prefectului de poliţie interbelic Constantin Manciu, cel care tortura la comanda guvernului? Metehnele sunt aceleaşi doar că românii sunt mai dezbinaţi…Am făcut toate precizările de mai sus pentru a sublinia pasiunea şi efortul celor care , asemeni lui Marius Albin Marinescu, îşi asumă o misiune grea, nu o simplă afacere sau slujbă. Doar prin astfel de jurnalişti putem discuta de libertate într-un ocean de interese şi cenzură.

Ori, dragi cititori, justitiarul.ro, este un site care a functionat 100% cu pasiunea, naţionalismul, timpul, eforturile lui Marius Albin Marinescu şi ale colaboratorilor săi. Regretatul jurnalist a vrut neapărat să-i asigure pe toţi cei dragi că tot un prieten le va răspunde mai departe la emailuri şi că le va publica opiniile. Depinde de fiecare dintre noi, cei ce am îndrăgit Justiţiarul să îi asigurăm continuitatea cu informaţii şi materiale de calitate. Justiţiarul nu a avut şi nu va avea altă politică decât cea a românismului, nu a alunecat sub umbrela vreunei doctrine sau partid. Aşadar, să ţinem aproape, nu cei ce gândim la fel, ci toţi cei ce simţim la fel pentru Dumnezeu şi România!

Aşteptăm articolele dumneavoastră la aceeaşi adresă, [email protected].

Mihai HERSENI

 

11 Comments

 1. satan existã

  Toate partidele, aceeași mizerie
  Aproape toți politicienii niște infecți
  Regimul s a schimbat,tartorii sunt aceiași

 2. Ionela Ionescu

  Cum bine a observat un coleg, pe planeta Pământ cine nu e cuminte face cancer …. Încercați să vă păziți permanent cu Năpraznic, Brânca ursului, Armurariu, mere (mărul este singurul aliment care face canalele biliare elastice și elimină pietrele la bilă), suplimentul românesc Antioxivita care conține Resveratrol 700 mg, lăptișor de matcă, propolis și apilarnil, turmeric, usturoi, hrean, rozmarin, iod organic (Spirulina și Chlorella), castravete amar și napi și Moringa (pulbere uscată adăugate în salate sau mâncăruri) , afine-zmeură-căpșuni, prune și salată de vinete, broccoli, varză roșie, puneți bulion și condimente în cantități duble decât normal , beți băuturi fermentate crude (borș, zeamă de varză, zer) , cumpărați sare naturală de la saline din aceea care se dă la animale care conține și argilă înglobată în ea, și cumpărați gaini, curcani, ouă , caș, brânză și verdețuri, morcovi, etc. din piață de la țărani.
  Preveniți boala și bătrânețea cu ierburi și alimentație, primul act de rezistență este să stai în viață și să nu pleci de unde te vor ei dus sau dispărut. Să nu le eliberezi lor locul… Locul tău.
  Avem o generație minunată de cercetători care au fondat multe firme românești de suplimente naturale, aplecați-vă și citiți descrierile fiecărui produs, merită timpul.
  În colțișorul fiecăruia din site-urile producătorilor români veți găsi câte o minunăție mică, garantat.
  Puteți rămâne în viață fără cheltuieli exagerate.
  Știați că există plante care îți cresc piele nouă ? Se numește efect epitelizant , cu o cremă de câțiva lei din arnică sau tătăneasă faci economie de mulți lei pe care i-ai fi dăruit multinaționalei străineze și pentru un efect mai slab.
  Eu una, mai stau pe-aici…. așa intenționez.

 3. Dumnezeu sa îl ierte!

 4. O Cruce, un Neam si o Tara ( Stela Teodor)

  Cu DUMNEZEU Înainte .

 5. CONDOLEANȚE,familiei și redacției .
  Eu, Liviu,răman același cititor fidel.

 6. satan exista

  @@@Ionela Ionescu,multumim pentru informatii.

 7. UiMit

  Doamne Ajuta!

 8. marcus

  Poporul român se trage din Gheter, biblicul Gheter, cel cu crucea prezenta in propriul sau nume, inca din vremuri imediat post-diluviene. Poporul român, prin nasterea sa din ilustrul strabun Gheter si prin nasterea sa din botezul hristic 2600 de ani mai tarziu, este purtator de cruce pe frunte, popor hristofor (o spune si imnul). Si, da, poporul român, poporul lui Gheter, se trage din Sem, oricat nu le-ar conveni chestia asta unora, multora.
  Ce legatura are cu Albin? Are.

  • marcus

   Marius Albin a aratat ca se trage din geții lui Gheter. Dumnezeu sa-l odihneasca!

 9. Alice Andreescu

  Dumnezeu sa-l odihneasca pe Marius Albin Marinescu! Un Mare Roman. Ma bucur ca Justitiarul merge inainte.

 10. satan exista

  @@@Marcus,puteti dezvolta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.