Atitudini

„To do list”-ul U.E. și ticăloșii trădători ai României

                               „To do list”, Marele Jaf! […]

 

 

                           „To do list”, Marele Jaf!

Conform istoricului Larry Wolff, Europa de est este o Invenție a Europei de Vest.

O să trecem împreună rapid prin câteva episoade destul de dureroase pentru România, sora săracă a Europei, care dorind să intre și ea la masa bogaților, a se citi integrarea în NATO și UE, s-a dus cu șapca în mână la Șefii Mari și și-a luat numai pumni și palme după ceafă:

În 1996 a venit la București Michel Camdessus, directorul general FMI care a spus că dacă România vrea în NATO și UE atunci „restructurarea, privatizarea, reducerea subvențiilor și liberalizarea prețurilor trebuie făcute în același timp și repede”. Programul guvernului Ciorbea a fost făcut de către delegația FMI.

În 1999, Gunter Verheugen spunea că programul guvernului Radu Vasile trebuie făcut de UE, FMI și Banca Mondială; Isărescu le aplică.

Prin 2003, baroneasa Nicholson cere suspendarea aderării României în UE pe motiv de Corupție.

În 19 Aprilie 2004, Năstase se duce cu capul plecat la Bruxelles și ia o listă de 39 de măsuri (To do list!) pe care o pune rapid în aplicare.

Din 2005, Traian Băsescu amplifică, la cererea Comisiei, lupta Anticorupție

În 2007 intrăm în UE, vine criza, vine iar FMI, Banca Mondială și Comisia și ne spun ce avem de făcut, un alt „To do list” un partid se face praf, PD-L-ul, dar „To do list” e respectată. Traian Băsescu este suspendat și ajutat de cei cu „To do list”.

Ulterior, Ponta ia și el prin 2013-2014 un „To do list” de la Comisie, nu suflă, după care oficialii UE se plictisesc de atâtea „To do list” și-și pun propriul prim-ministru, pe Cioloș, după ce-și pișaseră și președintele României. Olandezii rămân pe poziție, ei vor portul, alții aeroportul, etc. Surpriză!!!!

Trump câștigă alegerile, fostele țări din Est încep să se trezească, Polonia, Ungaria și alții, România vede că, cu atâtea „To do list” a fost transformată în piață de consum, nu i-au mai rămas prea multe că le-au luat ăștia cu „To do list” pe degeaba, vrea Drepturile Omului – ce tupeu, să vrea să-și modifice singură legile justiției, fără „To do list”!

Cum în 2004 au mai dat o rezoluție, poate mai trag una și în 2018, pentru că România nu e de capul ei, ci a avut tot timpul un „To do list”, iar Olanda chiar vrea Portul Constanța!

– Ați înțeles mă? Nu e Cioloș, o avem pe Macovei, Koveși, Preda, și tot vă luăm Portul, Aeroportul, Hidroelectrica și ce-a mai rămas!

Aceasta nu mai este UE și Parlament European, e o gașcă de cotropitori!

Vai de capul românilor! Și v-o spun ca unul care am crezut cu toată forța mea în UE! Să-i iei prin vot dreptul de a se apăra ministrului Justiției, să calci în picioare voința unui Parlament Național, este mai mult decât umilitor, este sfidător! Asta nu trebuie să rămână așa!

                                          Ticăloșii!

Este cuvântul cel mai blând care-mi vine-n minte.

Când mă gândesc, cu emoție și mândrie, din ce neam ne tragem, că suntem urmașii lui Burebista, ai lui Decebal, ai lui Basarab, Mircea cel Mare, Constantin Brâncoveanu, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Tudor Vladimirescu, Horea, Avram Iancu și mă uit la ce am ajuns, sau mai bine zis la ce au ajuns să facă unii așa zis români, parcă îmi pare rău câ nu-i mai putem judeca pentru trădare națională.

Pentru că ceea ce au făcut azi Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu și europarlamentarii PNL este trădare națională.

Nu i-am suspectat vreodată de patriotism, pe unii din ei îi cunosc bine, știu și cum și-au făcut banii din afaceri cu statul, inclusiv pe Macovei, fostă procuroare comunistă și, se pare, implicată în tot felul de afaceri( dar despre asta o să mai vorbim), dar ceea ce au făcut astăzi în Parlamentul European întrece orice închipuire.

Acești ticăloși, mințind cu nerușinare, au atacat România în fibra ei, ne-au făcut de Rușine în fața unei Europe care, cu un ochi pe ce-a mai rămas de ciordit de pe la noi, cu celălalt s-au uitat totuși cum putem să ne facem praf țara în fața unei lumi întregi. Între Macovei & Company și Ana Pauker nu este nici o diferență, poate decât aceea că Macovei o depășește și concurează cu Stalin. Acum îmi explic încă odată de ce am fost țara cu cel mai dur comunism dintre toate țările. Datorită unor astfel de specimene care ne-au vândut pentru a le fi lor un pic mai bine.

Minciuna, impostura, isteria necontrolată, parșivismul, manipularea ordinară sunt doar câteva din trăsăturile care i-au făcut astăzi pe acești așa zis europarlamentari să ne arate că jegul uman poate să existe dincolo de orice închipuire. Da, cu ajutorul lor și al unora ca ei au reușit unii ( nu toți) dintre occidentali să transforme România în Piața de Consum și adevărată colonie.

Poate la modificările de la Codul Penal, definim din nou Trădarea Națională; pentru că asta au făcut acești indivizi astăzi: Au trădat România! Niște ticăloși!

                                    Ziua de După Societatea Urii

Când a început? În 1990, la Mineriadă? În 2004, odată cu declararea Corupției ca temă națională? În 17 Decembrie 1989, odată cu ordinul de tragere în manifestanții de la Timișoara? Pe 25 Decembrie, odată cu asasinarea lui Ceaușescu? În 2014, când Statul Paralel creat artificial de unii care au crezut că-l pot controla, a preluat el însuși controlul în Societate? Sau mai demult?

Societatea Românească a fost construită pe ură din 1944, iar execuția lui Antonescu, a liderilor politici și abdicarea forțată a regelui Mihai a constituit începutul. Mai concret, Comunismul s-a construit pe ură. Ura de clasă, ura de chiaburi, ura împotriva elitelor, țăranilor, URA.

Societatea Românească a ultimilor aproape optzeci de ani, două generații, a fost construită pe ură. Comunismul, neocomunismul, neomarxismul care se vrea a se ni se băga pe gât, toate se bazează nu pe putere, ci pe ură. Ură adâncă, vie, care trebuie hrănită, zi de zi, oră de oră. „Societatea Deschisă” a lui Popper, mult invocată de George Soroș, Eduard Helvig, Monica Macovei și adepții lor nu este o Societate a afirmării individului, ci o societate a urii împotriva capitaliștilor și a Democrației în general.

Societatea Românească este o Societate a Urii. Acum ura împotriva Corupților, Ura împotriva politicienilor, ura împotriva guvernanților, a lui Dragnea, a PSD-ului, ura împotriva bătrânilor care sunt numiți „proști” de către tineri, ura împotriva bogăților purtată de cei săraci… Ura adâncă, rea, profundă, dublată de cinismul înfiorător al celor care o propagă și au propagat-o, s-au hrănit cu ea și au împrăștiat-o ca pe o molimă care a cuprins toată România.

Acesta este principalul motiv pentru care neomarxiștii nu suportă creștinii ortodocși, adică pe majoritatea românilor; pentru că Ura este opusul iubirii și al iertării. URA este „motorul”, felul de a fi și de a exista al Societății Românești de azi: O Societate bolnavă de ură, adânc și profund cultivată de ceea ce eu numesc Statul Ascuns și de politicieni ticăloși, dar și proști în ura lor.

Să luăm de exemplu Corupția. Nimeni nu vrea aplicarea legii, eliminarea Corupției, inclusiv a micii corupții, toți vor arderea pe rug a corupților. Lupta împotriva Corupției a fost imaginată și s-a dezvoltat ca LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORUPȚILOR! Nu contează că trebuie aplicată legea, că există Drepturile Omului, că poate așa s-a născut capitalismul , că ar trebui să dea banii înapoi, că legea e făcută pentru toți: să fie arși pe rug, descăpățânați, tăiați în bucățele!

Promotorii Urii sunt cei care au propagat Ura în Societatea Românească, știind bine ce fac.

Stăteam odată de vorbă cu un prim-ministru, căruia, atunci când i-am spus că pensionarii mor de foame și nu au bani de medicamente, mi-a răspuns: „Nu sunt electoratul nostru”! Privirea lui era plină de ură! Conducea România. Altădată cineva mi-a spus că toți românii, probabil în afară de el, sunt ticăloși, puturoși și proști și că am rămas probabil singurul tâmpit care mai cred în Frumusețea Românilor; și ăsta Condusese România, la propriu, iar a doua zi s-a dus să-și împrăștie zâmbetul fals și să strângă mâini. Doi din mulți promotori ai Urii in Societate. Prin oameni ca ei ura a putut fi întreținută.

Cum se explică faptul că o mână de oameni au reușit de-a lungul timpului să îmbolnăvească de Ură o Societate întreagă? Pentru că acesta a fost rolul lor Malefic. De la regele Mihai încoace, și nici aici nu știm și nu vom ști dacă nu l-a urât pe Antonescu, până la Iohannis inclusiv, toți conducătorii României și-au construit cariera pe ură, conflict și cinism.

Putem să ne facem bine? Greu, dar putem, pentru că românii nu sunt așa, însă trăim de optzeci de ani într-un coșmar cumplit și continuu, din care încă nu ne-am trezit. Coșmarul Urii.

                                                                                                                                     Gelu VIȘAN

4 Comments

  1. Liliana Delia Morariu

    Astia sint fiii intunericului, forte malefice, intruchiparea raului… Creaturi abisale care nu au nici o asemanare cu chipul cel zidit de mina lui Dumnezeu!

  2. UnSecui

    Domnule Visan, de acord cu opiniile dumneavoastra intr-o proportie insemnata! Dar cateva mici amendamente se impun. 1. Ordinea trezirii este Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia si altii, si nu se intample cu inscaunarea lui Trump, ci cu crearea Visegrád 4. Cu care Ro valseaza, un pas inainte doi pasi inapoi dupa zisele marelui licurici. Si dupa verzi si uscate strigate unui conducator de stat care a avut curajul sa opreasca hemoragia. 2. Insirarea trecutului glorios (in mare masura idealizat si falsificat, intru gloria neamului) nu este premiza pentru indreptarea situatiei. Pentru asta e nevoie de a) societate b) elita conducatoare c) un conducator d) o viziune de stat (nu proiecte si baliverne de cirumstanta). 3. Rabufnarea dumneavoastra este justificata, dar nu se intrezareste nicio perspectiva a scoaterii societatii din subdezvoltarea cronica in care se afla (in pofida trecutului glorios, dar inutil). Asteptam o scriere despre asta, si va felicitam pentru diagnosticul pus.

  3. Doru Stanculescu

    Dacă ar fi un secui adevarat nu si-ar ascunde numele si n-ar lua in derîdere “trecutul glorios”, în care secuii au luptat alături de Mihai Viteazul împotriva ungurilor.

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.