Lichele

Torționarii bunului simț

  Am privit cu perplexitate nesimțirea cu care plăvanul din capul statului a tratat și tratează problema torționarului Loazăr. Chiar […]

 

Am privit cu perplexitate nesimțirea cu care plăvanul din capul statului a tratat și tratează problema torționarului Loazăr. Chiar și în prezența celor doi bătrâni care-au trecut prin infernul pușcăriilor comuniste și cărora Lazăr – cu exces de zel – le-a prelungit coșmarul, imbecilul Iohannis a ținut-o tot pe-a lui. De altfel, n-ar trebui să ne mire. Cum naiba să-l miște pe un individ total străin de țara asta suferințele unor oameni care, la un moment dat, au avut curajul și tăria să înfrunte tembelismele unui regim în care micile rotițe erau cele mai atroce instrumente ale sistemului.

Porcurorul Lazăr, acest cromoplatin al regimului comunist, era la început de carieră. Călca în picioare amărâții de la Aiud și făcea bișniță cu bricege mecanice. Pe bază de „briceag donat”, dacă erai deținut de drept comun, primeai reducerea pedepsei. Că totul stătea în pixul lui de proaspăt jupân de pușcărie. Așa se face că o mulțime de violatori, șmenari, hoți de buzunare s.a.m.d. au scăpat de pușcărie grație pixului „generos” al porcurorului de pușcărie, dar, în același timp, condamnații politici au rămas să înfunde carcerele.

Pentru aceste nemernicii, Loazăr ne spune că doar și-a făcut datoria. La fel ca el și-au făcut „doar” datoria și securiștii care te înhățau de pe stradă doar pentru că te lăsaseși provocat de vreun banc cu „tovarășu’” și judecătorul care-i condamna la moarte pe amărâții care de foame furau de la „ceapeu” și probabil și propagandistul – acel mâncător de căcat profesionist – care organiza infernale ședințe de informare politică în care trebuia să pupi în cur întreg aparatul de partid și de stat.

Și dacă toată lumea și-a făcut datoria, de ce mama naibii a mai trebuit să-l mai judecăm pe Vișinescu? Și el tot datoria și-o făcuse, doar i-a babardit cât a putut pe „dujmanii regimului”. De ce-a trebuit să ne prefacem că-l căutăm pe Nikolski și, mai mult, de ce-a trebuit să ne prefacem că desființăm Securitatea?

Dacă, până la urmă, toată lumea și-a făcut datoria, la ce am mai făcut flexarea asta, de ce-am mai făcut Revoluția și de ce o mai ardem cu democrația? N-ar fi mai bine să revenim la modelul tătucului, să-l instaurăm pe boul suprem dictator, pe Loazărică „șăf pă viață” peste justiție și – ca să meargă treaba unsă – pe Pârvulescu șăf la propagandă? Gândiți-vă bine la asta. Dar nu prea mult deoarece acești torționari ai bunului simț sunt pe cale să o facă.

                                                                                                   Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

 

2 Comments

  1. gelu

    In ce tara traim??? Conform dezvaluirilor a 2 detinuti politici si a unui detinut de drept comun, aparute recent in presa, in perioada in care Augustin Lazar a detinut functia de Procuror Delegat la inchisoarea Aiud au fost omorati in bataie de catre gardieni 2 detinuti. Augustin Lazar n-a dat cu pumnul insa avea cunostiinta despre bataile crude aplicate detinutilor fara sa ia nici o masura ca sa le opreasca. Tot el, Augustin Lazar semna alaturi de doctorul legist actul de deces in cazul mortii unui detinut. In mod sigur, in actele constatatoare ale deceselor celor 2 detinuti au fost trecute ca cauza a mortii: atacul de inima pentru a se ascunde practicile criminale din inchisoare. Tinand cont de aceste dezvaluiri, nu inteleg de ce nici Tudorel Toader ca MJ, Inspectia Judiciara, CSM si SIIJ nu ancheteaza ceea ce s-a intamplat atunci- referitor la aceste decese??? Vinovatii de aceste omoruri deosebit de grave trebuie sa plateasca chiar si la 30 de ani de la comiterea crimelor, cu atat mai mult cu cat Augustin Lazar a fost implicat in aceste evenimente??? Crimele comise acum 30 de ani FIIND IMPRESCRIPTIBILE!!! Augustin Loazar la PUSCARIE!!!

  2. gelu

    E asa de greu ca Tudorel Toader sa-si trimita Corpul de Control al ministrului la Aiud sa cerceteze daca in perioada in care Augustin Lazar a fost Procuror Delegat al inchisorii Aiud au murit detinuti politici sau de drept comun??? Si ce cauze ale deceselor au fost trecute in certificatele de deces sub semnatura lu Augustin Lazar??? Si daca da, toti detinutii politici ce se gasesc in viata sa fie intrebati daca au cunostinta despre crime comise in acea perioada??? Din cele declarate de cei care au dat interviuri in mass-media in aceasta perioada au afirmat cum ca 2 detinuti au fost omorati in bataie de gardieni in incinta inchisorii numita generic de detinuti “Urlatoare”, crime de care Augustin Lazar avea cunostiinte. Si daca aceste crime au avut loc Augustin Lazar devine complice la aceste crime impotriva umanitatii in perioada in care detinea functia respectiva, crime fiind inprescriptibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *