Cap limpede

Tot nu ați înțeles de ce este Dragnea la închisoare? Notați: „De vină e naționalismul”

  Prada numită România, pe care puseseră mâna asasinii economici planetari cu concursul inamicilor tradiționali, trebuia devorată în tihnă. Cum […]

 

Prada numită România, pe care puseseră mâna asasinii economici planetari cu concursul inamicilor tradiționali, trebuia devorată în tihnă. Cum era de așteptat, s-au ivit însă iubitorii de neam și de țară care agitau spiritele în speranța trezirii din letargie a însetaților de liberatate și democrație. Râvnitorii importantelor resurse ale noii colonii au început metodic selecția cadrelor noii propagande de discreditare, izolare și anihilare a turbulenților patrioți.

Au fost scoși, în diferite moduri, rând pe rând din arenă: Radu Ceontea, Gheorghe Dumitrașcu, Titus Raveica, Eugen Barbu, Valeriu Buzea, Mircea Mușat, Ion Alexandru Munteanu, Florin Constantiniu, Gheorghe Buzatu, Ion Coja, apoi Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Eugen Mihăescu, Mihai Ungheanu, Gheorghe Funar ș.a..

Cu aceștia, ONG-urile finanțate de cercuri interesate din exterior, bursierii Soros și medaliații unor ambasade au dat o luptă grea, lovindu-se nu numai de imunitatea la șantaj,  momeli și tentații ariviste ci, mai ales, de probitatea morală și profesională a acelor strălucite personalități ale științei și culturii naționale.

A apărut apoi un alt soi de „naționaliști”: descurcăreții, deschiși concomitent chiverniselii personale dar și „servirii binelui public” și „interesului  national”, precum Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Liviu Dragnea.

Ultimul e puțin mai ciudat decât ceilalți pentru că nu are nici un fel de apetit cultural, singurul lui talent fiind cel de administrator al averii personale și al avuției publice, uneori confundându-le sau combinându-le.

De ce o fi ales el să fie și un pic, măcar 5% acolo, naționalist, e greu de decodificat. Să nu fi înțeles el, cu mintea lui destul de abilă și cu pronunțatul lui instinct de conservare, lucrul elementar că i se va tolera orice, să se îmbogățească oricât, să se dedulcească la orice plăcere, să-și care banii în paradisuri fiscale, să facă orice numai să nu deranjeze interesele marilor putori de acaparare a importantelor resurse naturale de petrol, gaze, lemn, etc. ?

Să nu fi văzut el la maestrul lui, Traian Băsescu, și la alții, că trădarea consecventă a țării către „marii licurici” este cel mai fertil izvor de fericire și cel mai sigur scut de protecție și apărare? Ce l-o fi apucat pe el să le modifice proiectul de lege pentru cedarea gratuită a gazelor din Marea Neagră celor de la Exxon Mobile? Ce, or să se pricopsească românii cu cei 10% redevențe pe care nici nu avem cum să-i calculăm, neavând nici un control precis asupra cantităților reale ce vor fi extrase? De ce nu i-o fi lăsat cu 3,5% ca la OMV?

Dacă Dragnea trăda grosier România și pe români nu avea azi nici o problemă, nu îl condamna nimeni pentru referendumul anti-Băsescu și nici pentru că niște femei nu s-au dus la serviciul lor bându-și cafeaua pe la partid. Ponta și Tăriceanu au înțeles, s-au conformat și s-au salvat.

Nu ar mai fi fost nevoie de mișcările haștag istericilor lui Soros, nici de avertismentele lui Klem, Timmermans, Verhofstadt, ori de spectacolul funambulesc al urmării sale de către hoardele de huiduitori în drumul spre penitenciar.

Acum îl au puțin pe conștiință Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu și Șerban Nicolae, naționaliștii PSD-ului, chiar dacă nici lor nu le-a surâs mereu norocul din aceeași pricină hiper absurdă: iubirea pătimașă pentru români și România, cultul pentru eroii nreamului și respectul pentru valorile naționale.

Sacrificiul nimănui nu va putea opri România de pe topoganul căderii din Istorie, pentru că se pare că atât ne-a fost scris să rezistăm ca stat național unitar, independent și suveran. Cine se opune acestui proces este scuipat, huiduit, supus ritualic oprobriului public și aruncat în temniță, spre satisfacția buimacă a unor desțărați mancurtizați, bătuți în cap ca să-și uite părinții.

 De vină nu e „hoția lui Dragnea”. Pentru hoție ar fi fost protejat, adulat, sărutat părintește pe frunte de șefii structurilor continentale. De vină e bizara lui opțiune de a face, măcar cât de puțin, printre picături, și politică națională. Toată zarva din presa acestor zile stă mărturie de halul deplorabil în care a fost adusă autodistructiva obște românească.

Diabolizarea programatică a oricărui oponent al spolierii României de resurse va avea de acum încolo succes garantat, atât timp cât foarte puțini români se mai îndârjesc să gândească cu propriul cap, celor mai  mulți fiindu-le mai la îndemână televizorul.

                                                                                                                   Mircea COSTACHE

5 Comments

 1. gelu

  De 30 de ani in Romania atat SRI cat si SIE, detinatoarele puterii adevarate stabilesc tinte, ataca mediatic si arunca-n inchisoare politicienii care le pun in pericol puterea ilegala pe care o detin. Si mai nou se folosesc si de ONG finantate masiv de guvernele occidentale si corporatiile straine, ca trupe de asalt stradale impotriva adversarilor politici. In aceste conditii pentru ca Romania sa devina o democratie adevara si functionala trebuie ca Parlamentul sa voteze legi prin care: 1.SRI sa nu mai aiba voie sa desfasoare operatiuni financiar-economice de orice fel. 2. SRI sa fie demilitarizat si redus cu 5/6 din capetele de organe active in acest moment la nivelul cap organ/100.000 locuitori din Franta, Germania, Italia, USA, Spania, USA. 3.Toti ofiterii servicii-politie judiciare-procurori-judecatori care au lucrat pe baza Protocoalelor sa fie concediati cu interdictia de a mai activa in SRI, Politie, Parchete si Instante de Judecata si Mass-media. 4. ONG sa fie obligate sa-si transparetizeze finatarile din tara si strainatate. 5. ONG finantate din strainatate sa fie declarate Agenti de Influienta Externa. Fara aceste 5 masuri Romania va avea parte de acelasi balci politic instrumentat de SRI si SIe ca si pana acum.

 2. Transmiteti autorului urmatoarele: turnatorul securist traian basescu nu a fost maestrul lui Dragnea, acesta parasind PD-ul exact in momentul in care bisnitarul securist ceausist a devenit presedintele acestui partid.

 3. alex

  Cine sa faca toate aceste lucruri, d-le Gelu? De 30 de ani, toate guvernarile au fost antinationale, mana in mana cu transnationalele! S-a furat cu legea in mana! Ca sa fie asa cum spuneti, trebuie d-le, o revolutie adevarata, cu varsare de sange, nu o lovitura de stat cum a fost cea din ’89! Securitatea stia ce se va intampla, Ceausescu n-a crezut pana in ultima clipa! De aceea azi securistii zburda in economia romaneasca de mana cu transnationalele! Se pare – asa cred eu – ca trebuie iesit in strada cu sutele de mii( am mai spus-o si cu alte ocazii), vor murii cateva mii, dar pana la urma vom izbandi. Partea proasta e ca au reusit sa dezbine extraordinar de bine poporul roman si e foarte greu sa se coaguleze un nucleu nationalist puternic, care sa atraga masele spre doctrina nationalista. Avem intelectuali de marca, patrioti, care ar putea sa alcatuiasca acest nucleu. De ce nu, intelectuali care scriu pe acest site, dupa cate am observat! Nu mai e timp de pierdut, trebuie iesit la inaintare, nu mai putem sta la nivel de articole! Ca se poate muri? Da, asa este, dar “o moarte toti suntem datori” spunea marele Cosbuc, care am inteles, ca nici nu se mai studiaza in scoala!

  • gelu

   Singura solutie e iesitul masiv in strada in fata SRI, STS, Palatului Cotroceni, ambasada USA si DNA. Dar cum sunt multi dobitoci care spera ca chiar daca PSD le-a marit salariile si pensiile tambelii din opozite cand or sa vina la butoane o sa le mai plateasca lefurile si pensiile marite??? Se inseala amarnic, cei ce au taiat o data vor taia si a doua oara, Eu cred ca e ceva gresit cu poporula asta roman??? Daca eram si noi ca grecii acum din cauza protestelor Papicus n-ar mai fi aterizat la Bucuresti ci la Cluj Napoca sau isi amana vizita la calendele grecesti. Iar luni cand l-au bagat pe Dragnea la Rahova sute de mii de greci ar fi blocat inchisoare si n-ar fi plecat pana Dragnea ar fi fost pus pe liber.

 4. Malus Dacus

  Romania a intrat intr-o epoca sinistra. Am fost cuceriti fara lupta la fel de rusinos ca-n 1940 cand am pierdut Ardealul. Atunci am pierdut doar jumatate din Transilvania, acum am pierdut toata Romania. Atmosfera esta ca intr-o tara ocupata. Suntem monitorizati, avem cenzura in toata mass-media, pe Facebook! Daca ne sustinem punctul de vedere altul decat “Muie Dragnea”, “Muie PSD”, “hotii la puscarie” (doar de la PSD, ca doar acolo sunt hoti), in discutiile de pe strada, intre prieteni, la serviciu suntem marginalizati in cel mai bun caz. Avem nenumarate posturi de radio si tv care in afara de emisiuni de divertisment fara substanta, seriale turcesti, gasim aceleasi mesaje corecte politic, pro-UE, anti-PSD, anticoruptie, mai nou auzim intr-una cu papa. Daca ascultam muzica patriotica o putem face doar in casti in timp ce manelele se aud la volum maxim peste tot!
  La fel ca si posturi TV, avem multe partide, dar toate au acelasi discurs pro-UE, antiromanesc.
  Niciun partid nu are de oferit nimic cetatenilor romani, ci doar stapanilor straini pentru care se intrec sa le dea ce mai are de dat Romania. Ca doar ei i-au pus in functii, nu romanii prin vot care a fost de fapt un fals grosolan dinainte stabilit si negociat la procent! Puneti-ne pe noi la putere ca va dam Portul Constanta! Ba pe noi ca va dam ce-a mai ramas din Hidroelectrica! Ba pe noi, ca va dam pe gratis gazele si petrolul! Ba pe noi ca va dam toti bustenii din tara! Ba pe noi ca va dam uraniul! Ba pe noi ca noi va dam justitia! Ba pe noi ca noi ca avem dosare penale, in ceilalti sa n-aveti incredere ca n-au dosare si nu-i aveti cu nimic la mana!
  Deci cum se numeste societatea care nu are pluralism politic decat formal, in care nu exista libertate de exprimare, unde fiecare persoana este supravegheata si monitorizata, in care mijloacele de informare in masa sunt cenzurate, unde alegerile sunt formale, unde ni se impune o ideologie de masa, unde este atacata credinta stramoseasca, unde exista detinuti politici? DA, ATI GHICIT, SE NUMESTE DICTATURA! Si cea mai sinistra forma de dictatura, in folosul ocupantilor straini, nu in interes national, ca dictatura lu Ceausescu. Noi cei care avem constiinta curata, care intelegem ce se intampla in tara noastra ce facem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.