Cadran international

Toți globaliștii uniți împotriva Rusiei

  Liderii UE au convenit saptamana trecuta ca este foarte probabil ca Rusia se afla in spatele otravirii unui agent și […]

 

Liderii UE au convenit saptamana trecuta ca este foarte probabil ca Rusia se afla in spatele otravirii unui agent și a fiicei sale cu un alt agent, din acela neurotoxic si mortal. Si, zic eu, sa fie Putin atat de prost ca inainte de alegeri (care au trecut) si in situatia „incordata” cu USA si UE, cu sanctiunile economice asupra Rusiei, sa dea ordin sa fie lichidat un agent dublu expirat? Ce pericol mai putea prezenta  spionul pentru Rusia? Un spion care intre altele a fost amestecat in multe afaceri periculoase, droguri, si aveau si altii interes, probabil, sa-l lichideze.

Raspunsul colectiv al Occidentului la presupusa otravire a agentului britanic Serghei Skripal si a fiicei sale, Yulia, putea să nu fi venit intr-un ritm atat de rapid, dar, dupa doar cateva zile, iata ca a sosit. Astazi (26 martie), SUA si Europa au lansat o expulzare coordonata a diplomatilor rusi din mai mult de 15 tari.  Bineinteles, obedienta Romanie „la datorie”http://www.mediafax.ro/externe/romania-a-decis-expulzarea-unui-diplomat-rus-alte-13-state-membre-ue-obliga-oficiali-ai-rusiei-sa-paraseasca-tara-reactii-in-lant-dupa-atacul-neurotoxic-din-marea-britanie-17088867

Statele Unite au deschis drumul, cu 48 de diplomati expulzati din ambasada Rusiei la Washington si 12 de la misiunea ONU. Oficialii departamentului de stat au declarat ca toate cele 60 de persoane au fost spioni. De asemenea, au ordonat inchiderea consulatului din Seattle al Rusiei. Rusia a raspuns imediat, anuntand ca va expulza cel putin acelasi numar de diplomati din ambasada SUA din Moscova, deja inghesuita de Kremlin, care i-a ordonat sa reduca 755 din personalul diplomatic din Rusia.

Expulzarea in masa a Occidentului a venit in ziua in care Rusia a deplans moartea a cel putin 64 de persoane, inclusiv zeci de copii, intr-un incendiu din centrul orasului Kemerovo, orasul minier siberian.
Presedintele Consiliului Europei, Donald Tuska declarat ca un total de 14 tari din UE vor expulza astazi diplomati rusi. Marea Britanie a expulzat peste 23 de rusi la scurt timp dupa presupusa otravire, pe 14 martie. May a spus„Regimul presedintelui Putin comite acte de agresiune impotriva valorilor si intereselor noastre comune, pe continentul nostru si in afara acestuia. Si ca o democratie europeana suverana, Marea Britanie va sta pe umar la umar cu Uniunea Europeana si NATO pentru a face fata acestor amenintari impreuna”.

Ministrul de Externe englez, Boris Johnson, a felicitat tarile, laudand „raspunsul international extraordinar” al aliatilor Marii Britanii. Ministerul rus de externe a declarat ca miscarile au demonstrat continuarea unei „cai de confruntare”. „Este de la sine inteles ca acest act neprietenos, al acestui grup de tari nu va ramane fara urmari si vom reactiona la acesta”, a afirmat.

All of the Russian diplomats expelled by the West over the UK spy poisoning scandal

                                                                                                         Traducere și adaptare Karen SMITH

 

 

1 Comment

  1. Eu, chiar nu inteleg din ce se luara…Cand UE e in destramare galopanta, cand anticoruptia europeana se dovedeste numai perdeaua de negura care ascunde uriasa coruptie a maimarilor UE, cand Merkel si-a luat-o peste bot cu “refugiatii” facuti peste noapte, ca sa le plateasca pensiile si sa-i mai iasa si ei de un mandat, cand guvernele corupte ale anticoruptilor europeni sunt reeditate, spalate si reevaluate, ca altii mai destepti n-au, cand Macron, in scadere de popularitate, apeleaza la programul de extrema dreapta, in incercarea de a consolida neobolsevismul, cand birocratii sefi ai UE, papagali ai agendei americane, mai corupti, mai perversi si mai senili ca niciodata, cand astia toti au omorat ideea de democratie pentru care amaratii de romani si-au dat viata, nu pot sa inreleg ce au cu rusii…Poate ca vor sa le fure patentul neostalinismului si asa cum au facut cu “dopajul” rusesc, infirmat de TASS, ii punem la colt, sa nu fie credibili cand vin cu probe….Ma gandesc…Sau, poate americanii, pierzatori de credit, pe planeta, ofticati de cresterea influentei rusesti, s-au ofticat si si-au mobilizat vasalii….Totusi, in jocul asta murdar, care nu ne priveste, noi, trebuia sa coboram la prima…Niciodata nu ne-a fost bine in istorie cand s-au certat, sau s-au iubit rusii cu occidentalii peste capul nostru…O cale de mijloc, un soi de buna vecinatate e tot ce ne trebuie, mai ales ca stim pe pielea nostru cum e cand zgandari fiara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.