Colimator

Toți oamenii președintelui

  Toți oamenii președintelui. Au apărut dovezi incontestabile că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au știut, cel puțin […]

 

Toți oamenii președintelui. Au apărut dovezi incontestabile că președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au știut, cel puțin din ultima decadă a lunii ianuarie 2020, de pericolul unei pandemii cu noul coronavirus. Cea mai elocventă este o informare transmisă în acest sens Ministerului Sănătății din România de către OMS în data de 22 ianuarie a.c.

Click pe document pentru mărire!

Cu toate acestea, șeful statului și șeful Guvernului sau nu au luat masuri de prevenire și de pregătire pentru o asemenea eventualitate, concentrându-se încă aproape două luni pe obiectivul lor politicianist meschin de a organiza alegeri parlamentare anticipate în scopul obținerii majorității parlamentare de către PNL. În mod iresponsabil, președintele Iohannis, liderul de facto al PNL, și premierul Orban, liderul formal al principalului partid de guvernământ, s-au jucat cu facerea și desfacerea de guverne pentru a atinge acest obiectiv.

O asemenea neglijență criminală va trebui supusă unei anchete penale ferme și minuțioase după normalizarea situației. Chiar dacă propagandistul șef al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, se screme să arunce vina pe PSD, care cică ar fi lăsat țara fără echipamentele și medicamentele necesare după șapte ani de guvernare.

Titanul politic cu rădăcini roșii din Ocna Mureș uită că aproape jumătate din această perioadă s-a aflat la guvernare și PNL, respectiv în perioada 2012-2014, alături de PSD, sub steagul USL, și în perioadă 2015-2016, alături de premierul lui Iohannis, Dacian Ciolos, pe care liberalii l-au ofertat insistent să se înscrie în partidul lor înaintea alegerilor parlamentare din 2016. Totodată, uită că înainte de 2012 s-au aflat la guvernare vreme de opt ani, în alianță sau pe cont propriu, cele două partide care s-au combinat în nouă struto-cămilă galben portocalie, PNL și PDL.

               Două fiefuri liberale, fruntașe la contaminare

Culmea ironiei, în situația cea mai critică, având cel mai mare număr de persoane infestate și de morți din România, se află două județe cunoscute ca fiefuri liberale, cu președinți de consilii județene și cu primari de reședințe de județ de la PNL: Suceava, în care s-a instaurat deja carantinarea totală a reședinței de județ și a opt comune și Aradul, despre a cărui reședința de județ se discută să fie carantinat total.

Ambele județe au fost și sunt conduse de doi politicieni apropiați președintelui Iohannis, suceveanul Gheorghe Flutur și arădeanul Gheorghe Falcă, ambii cu funcții de prim rang în PNL (președinți județeni și vicepreședinți naționali). Falcă și Flutur au deținut funcții de prim rang și în PDL și au fost foarte apropiați și de ex-președintele Traian Băsescu. Falcă a fost sluga credincioasă a lui Băsescu după ce acesta i-a fost naș de căsătorie, iar Flutur a mers cu slugărnicia până acolo încât, cu ocazia unei vizite efectuate în județul Suceava, l-a omagiat pe fostul președinte scriindu-i numele cu mii de oi pe un deal, depășindu-i în imaginație chiar și pe lăudătorii lui Ceaușescu.

După aproape două decenii de activitate politică, în care au fost acuzați de numeroase abuzuri și acte de corupție pentru care au scăpat nepedepsiți, cei doi Gheorghe galben-portocalii pot fi incluși în galeria politicienilor autohtoni cei mai toxici, întruchipată de Traian Băsescu, Vasile Blaga, Liviu Dragnea, Victor Ponta, Gabriel Oprea s.a.

Gheorghe Falcă a deținut funcția de primar al municipiului Arad timp de 15 ani, din iunie 2004 până în iunie 2019, când a ales să devină europarlamentar, dar continuă să fie satrapul județului în calitate de lider local și național al PNL. După ce a plecat la Bruxelles, Falcă l-a uns primar interimar al Aradului pe viceprimarul Călin Bibart, nașul de căsătorie al generalului Florian Coldea și sluga sa politică. În funcția de președinte al Consiliului Județean Arad se află din 2016 o altă marionetă politică a lui Falcă, Iustin Arghir Cionca, fost primar al comunei devenită oraș Pecica, care nu are nici pe departe pregătirea și experiență administrativă necesare (a fost vânzător la cooperativă de consum din localitate și a obținut o diplomă de licență în drept, în condiții dubioase, la vârstă de 35 de ani, când era primar, la contestata Universitate Vasile Goldiș din Arad). Cu toate acestea, în cursul ultimei campanii prezidențiale, acest Cionca a fost ridicat în slăvi taman de informatul și exigentul Rareș Bogdan, pentru realizări de excepție în domeniul sănătății publice.

Ce s-a ales din „realizarile frumoase” și „bunele practici” de la Suceava?

Gheorghe Flutur este baștanul galben-portocaliu al județului Suceava de vreo 20 de ani, ocupând actualmente funcția de președinte al Consiliului Județean. Primar al municipiului Suceava este amicul său Ion Lungu, care a urmat tot traseul PNL-PDL-PNL. În ultimii ani Flutur a devenit și cel mai mare baștan liberal din Moldova, precum Gheorghe Falcă a devenit cel mai mare baștan al Banatului.

Veteranul baron roșu de Vrancea, Marian Oprișan, pălește în față bastanului de la Suceava. Flutur și-a început carieră politică la nivel înalt ca senator PNL de Suceava în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008. În calitate de reprezentant al PNL, a ocupat funcția de ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Locale în perioadă 2004-2007, în guvernul Alianței DA PNL-PD condus de Călin Popescu Tăriceanu. Prins cu mâță în sac de ex-președintele Traian Băsescu, și-a trădat prima dragoste politică și a zburat în 2007 în PDL via PLD. În 2008 a fost ales președintele Consiliului Județean Suceava sub culorile PDL, dar în 2012 a pierdut această funcție la alegerile locale, însă a devenit senator pedelist la alegerile parlamentare din același an. Flutur a revenit în PNL în urmă fuziunii cu PDL din 2014, când a fost, alături de Vasile Blaga, Sorin Frunzăverde și Gheorghe Falcă, unul din principalii susținători ai lui Iohannis în campania electorală care l-a adus la Palatul Cotroceni.

În 2016, Flutur a revenit în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, care i-a adus multe satisfacții îndeosebi în planul unor afaceri în materie de achiziții publice și de defrișare de păduri. Foști parlamentari suceveni care l-au cunoscut îndeaproape au afirmat că fostul inginer silvic l-a concurat serios în afaceri cu material lemnos pe defunctul senator UDMR, Verestoy Atilla, poreclit „Cherestoy” sau „Drujba lui Dumnezeu”. Coincidența face că Flutur și actualul președinte au avut o (com)pasiune comună față de Scheighofer, care a  derulat afaceri de amploare în tot județul , contribuind substanțial la defrișarea pădurilor din Suceava. Președintele Iohannis i-a ridicat  în slăvi, cu câteva luni în urmă, în timpul campaniei prezidențiale, pe președintele Consiliului Județea , Gheorghe Flutur și  pe managerul Spitalului Județean Suceava , Vasile Rîmbu, cu ocazia inaugurării, cu tam-tam, a noului ambulatoriu al acestui spital. Tot mai autistul președinte i-a elogiat atunci pentru realizările frumoase și bunele practici de la Suceava. Performanțe și bune practici care au adus județul  la cel mai mare număr de persoane infestate  la cel   număr de morți de coronavirus, aproape jumătate  din numărul de decese înregistrate la nivel național. Bune practici care au culminat cu ascunderea raportării unui număr de 20 de morți. O astfel de faptă gravă ar fi trebuit anchetată imediat de către DIICOT, prefigurându-se a  fi opera unui grup infracțional organizat, nu de polițiști subordonați ministrului liberal de interne Ion Marcel Vela sau  de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care este condus de un procuror-șef aservit președintelui Flutur.

           Vinovat pentru numirea ministrului defetist de la Sănătate

Principalii vinovați pentru dezastrul de la Suceava poartă numele Gheorghe Flutur și Vasile Rîmbu. Spitalul Județean de Urgență Suceava se află în subordinea președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, iar managerul Vasile Rîmbu era omul sau de casă și de învârteli.

Vasile Rîmbu și Gheorghe Flutur se mândreau cu decorația oferită de Iohannis spitalului din Suceava în urmă cu un an. Decorația respectivă a fost retrasă ieri,1 aprilie 2020, de același Klaus Werner Iohannis

În toamnă anului 2019, după ce președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe liderul PNL, Ludovic Orban, Flutur l-a propus pe Rîmbu pentru portofoliul de ministru al Sănătății. Numai că premierul Orban avea propria sa opțiune pentru acest portofoliu, în persoană medicului Horațiu Suciu, un reputat chirurg de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, profesor universitar și academician, care s-a format ca mână dreaptă a profesorului Radu Deac, fost ministru al Sănătății. Ministerul Sănătății a fost adjudecat însă până la urmă de președintele Iohannis, care l-a impus ministru, se spune că la insistențele tovarășei sale de viață Elena…, pardon Carmen, pe medicul Victor Costache, specialist în chirurgie cardiovasculara și director medical la clinică particulară Polisano din Sibiu.

Orban și Ionannis l-au menținut în funcție pe ministrul Costache, în pofida dezvăluirilor privind lipsa sade experiență manageriala și gonflarea CV-ului său profesional. Iată însă că ministrul Costache a dat bir cu fugiții demisionând din funcție la scurt timp după instaurarea stării de urgență, când situația s-a agravat în țara noastră. Iohannis și Orban l-au desemnat în locul ministrului defetist pe secretarul de stat Nelu Tătaru, care are experiență manageriala la spitalul din Huși. Așadar, președintele Iohannis este de două ori vinovat, atât pentru darea sănătății pe mâinile unui ministru neexperimentat și defetist cât și pentru înlocuirea acestuia cu un ministru la fel de aerian.

                Cine-l sustine pe sulfurosul și depășitul șef al Poliției de Frontieră?

Președintele Iohannis este răspunzător și pentru menținerea în funcție a guralivului ministru de interne Ion Marcel Vela, a cărui voce se subțiază pe zi ce trece, de la ordonanță la ordonanță, de parcă l-ar strânge cineva sau ceva în zonă inghinala. Vela este responsabil pentru haosul de la frontierele României, îndeosebi de la cele vestice, prin care au revenit în țara sute de mii de români în ultimele săptămâni. Mulți dintre aceștia i-au păcălit pe vameșii și pe polițiștii de frontieră spunându-le că vin din Ungaria sau din alte țări care nu se aflau în zonă roșie ori chiar i-au mituit, astfel că nu figurează nici pe lista cu persoanele trimise în carantină nici pe lista cu persoanele trimise la autoizolare. De ce-l menține ministrul Vela în funcția de șef al Inspectoratului Național al Poliției de Frontieră pe sulfurosul și depășitul chestor Ioan Buda, un inginer ratat, care a condus această instituție aproape un deceniu și care și-a dovedit pe deplin incompetența în cazul Caracal, când ocupa funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române?

Pentru că a fost și este omul lui Vasile Blaga, un alt susținător puternic și amic apropiat al președintelui Iohannis? Blaga și Buda s-au cunoscut din anii 90, când primul era șeful Direcției Regionale Vamale Oradea, iar cel de-al doilea era polițist în Direcția Regională Oradea a Poliției de Frontieră. În 2005, după ce a devenit ministru de interne, Blaga l-a numit pe Buda șef al Direcției Regionale Oradea a Poliției de Frontieră, iar în anii ce au urmat a înflorit contrabandă cu țigări în județele din nord-vestul României. În 2009, după ce a redevenit ministru de interne, Blaga l-a promovat pe Buda șef al Inspectoratului Național al Poliției de Frontieră, iar perioadă următoare contrabanda cu țigări a înflorit la toate frontierele României.

La situațiile grave de la Suceava și Arad s-a ajuns din cauza incompetenței și corupției, pe care președintele Iohannis și liberalii săi le văd doar la alții. Aici a adus țara actualul președinte după ce a păstrat și s-a înconjurat de multe din slugile corupte și incompetente ale predecesorului sau Traian Băsescu.

                                                                                                                   Valer MARIAN

P.S. Titlul articolului este plagiat dupa titlul cărții celebrilor jurnaliști americani Carl Bernstein și Bob Woodward, care au dezvăluit implicarea fostului președinte Richard Nixon în cazul Watergate, fapt ce s-a soldat cu demisia sa de la Casa Albă în 1974.

5 Comments

 1. Raul

  Au stiut, cum sa nu stie! Pe 31 decembrie China a anuntat OMS ca se confrunta cu un ” virus nemaivazut in istoria omenirii”! Anuntul se poate citi chiar pe site-ul OMS! Băsescu a spus la TVR 1 ca au fost informati despre aceasta de catre SRI, inca din decembrie 2019. Numai ca nu le-a păsat! Antena 3 a fost primul post de televiziune care, in ianuarie 2020, a vorbit despre virus si despre ravagiile din China. In 6 martie Johannis publica pe facebook ca recomandare sa nu ne temem de o simpla raceala!i Lor nu le-a pasat, erau ocupati sa isi impuna guverne, sa faca tara praf! Au lasat granitele deschise ca sa vina diaspora sa ne infecteze pe toti. Cand exista pericolul public al unei epidemii, tu ii lasi pe infectati sa vina in tara? Sacrifici 12 milioane de locuitori pentru niste trogloditi? Nu au stiut nici macar sa se impuna, ăia nu stau nici la izolare, țopăie peste tot. Gravitatea este ca in continuare vin si altii, aseara la Nădlac era o coada de 7 km, politia de frontiera este depășită. Multi dintre ei nu stiu sa scrie, nu pot completa declaratiile, cei care stiu sa scrie nu inteleg ce scrie! Ma intreb cum or fi votat oamenii astia, mai ales prin corespondență? Dar ce conteaza, corespondența nu a verificat-o nimeni! Diaspora ne suprimă acum si fizic! As vrea ca acest guvern sa raspunda penal pentru riscul de contagiune la care ne supune. Si pentru jaful practicat cu somajul tehnic si nu numai!

 2. alex

  Subscriu la cele spuse de Raul! Toti oamenii presedintelui trebuie sa raspunda penal! Nu mai putem merge inainte cu nesimtirea!

 3. Marian

  bivol au vrut ca președinte, bivol să aibă!

 4. gigimutu

  la puscarie, cu hotii, la puscarie!!!
  parafrazez : toti (ca) catii presedintelui!!!

 5. Carmen Ileana Ebrasu

  Presedintele si clica sa de incompetenti + ticalosi. Nu vor raspunde niciodata pentru faptele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.