Colimator

Toxicul fenomen „Las Fierbinți”

    Serialul „Las Fierbinți” este fără nicio îndoială evenimentul mediatic al ultimului deceniu. Urmărit și acum de milioane de […]

 

 

Serialul „Las Fierbinți” este fără nicio îndoială evenimentul mediatic al ultimului deceniu. Urmărit și acum de milioane de telespectatori fenomenul „Las Fierbinți” este mai toxic din punct de vedere mediatic decât alcoolul metilic consumat de lipoveni pe post de vodcă zilnică.

las fierbinti toxic

La cârmă cu Mimi Bărnescu, un scenarist demn de un subiect și o cauză mai bună, „Las Fierbinți” a fost conceput ca o parodie, o oglindă întoarsă spre satul românesc idilic, unde oile au copitele făcute cu ojă, noroiul miroase a ghiocei de primăvară, țăranii se duc la muncile câmpului cântând arii din opere, iar țărăncile, îmbrăcate cu ii proaspăt călcate și apretate, dau de mâncare la găini,  pe ritmurile muzicii populare cântate de Maria Constantin, la Etno Tv.

Multă vreme sintagma „recomandat de Andrei Pleșu” a zăcut, ca bețivul în șanț, lângă numele serialului, doar pentru faptul că limbutul filosof cu barbă a mărturisit că mai trage cu ochiul la serial, din când în când. Cu cinismul caracteristic cu care bagă otravă mediatică pe gâtul românilor, cei de la PRO TV speculeză la maxim apetența pentru sordid și suburban a publicului needucat. Prin mediatizare excesivă (serialul este reluat și parareluat și probabil, dacă ar fi posibil, difuzat 24 de ore din 24, doar pentru că  face audiență) este o bombă nucleară mediatică ce distruge ireversibil valorile adevărate ale satului românesc.

las fierbinti

De ce spun și scriu că e toxic. Tendința firească a spectatorului de televiziune este să-și creeze modele din spațiul mediatic televizat. Sute de mii de fete au avut ca model dive de cartier ca Daniela Crudu  și Bianca Drăgușanu, având ca țel suprem în viață să devină asistente tv. Fenomenul „Las Fierbinți” a devenit endemic și periculos, tot mai mulți români luând ca modele aspirațional-comportamental personajele din serialul mai sus amintit, pentru că, la ei, ce se vede „la televizor” este sfânt cu coroniță.

Limbajul agramat al personajelor a fost copiat ad literam. Așa cum în perioada interbelică dezacordul „este multe” era considerat normal, tot așa acum, agramatsmul și comportamentul mitocănesc asociate cu prostia, lenea, lașitatea și tâmpenia redevin suverane în spațiul carpato-danubiano-pontic prin serialul mai sus menționat. Întreb, nu dau cu parul. Așa suntem noi românii? Nu cumva serialul face parte dintro subtilă strategie a îndobitocirii naționale? Nu cumva mașina de minciuni PRO TV lovește subtil și mișelește în testicolele educării caracterelor telespectatorului și așa fără repere morale de substanță?  Pune-ți puțin creierul la contribuție și extinde subiectul și ai să vezi că am dreptate.

Pentru manipulare, „Las Fierbinți” primește de la Gică Contra nota 3. Pentru merite artistice primește nota 9. Cum media este de 6, realizatorii serialului mai primesc și o sacoșă cu înjurături pentru modul în care încearcă să tâmpescă și mai mult un popor și așa cu inteligența la limita suportabilului.

                                                                                                                                     Mircea N. STOIAN

 

12 Comments

 1. MURARIU DOINA

  PE DRACU TU ASTA CARE SCRII ESTI UN RETARDAT PROST,ASA CREZI TU CA OAMENII DE LA TARA SANT CA CEI DIN ,,LAS FIERBINTI,, ATUNCI ESTI UN MARE BOU,DACA TU CREZI CA LA TARA MAI SANT CASE SI RUINE CA ACOLO TE INSELI ,FILMUL E O FICTIUNE SI NU O REALITATE,BAI STII CEVA SE VEDE CAT DE PROST SI LIPSIT DE BUN SIMT ESTI DACA TU CREZI CA LA TARA SANT NUMAI PROSTI SI VOI ASTIA DE LA ORAS TOTI SANTETI GENII,PE DRACU NU MAI DEZINFORMA SI NU MAI DENIGRA TU SATUL ROMANESC CA SANTEM MULT, MULT MAI DESTEPTI CA VOI ORASENII,CU MULT MAI MULT BUN SIMT,CU MULT MAI MARE INTELIGENTA DECAT UNII DINTRE VOI ,ASA CA SICTIR RETARDATULE!!!!!!!

  • justitiarul

   Exact acesta este segmentul de semidocți căruia i se adresează serialul. Cucoana a înțeles tocmai invers, că autorul articolului batjocorește țăranul român, nu tâmpenia de serial pe care-l urmărește. O dovadă a I.Q.-ului scăzut este chiar această „deducție” și întregul text „țipat”, fiindcă scrisul cu majuscule, în mediul online, reprezintă zbieratul în public al mitocanului fără alte argumente decât urletul. Comentariul femeii este agresiv și jignitor, ceea ce, la fel, dovedește exact cele afirmate de autor: gradul de educație scăzut a telespectatorilor vizați de serialul „Las Fierbinți”. Este dificil să-i explici unei persoane inculte, needucate, că taman prin astfel de „ficțiuni”, cu pretenții de „filme artistice”, se manipulează poporul, nu prin intermediul filmelor documentare.

   • Kosty

    Bravo tată că bine zici!!! 🙂

  • Eugenia

   Raspuns pentru Murariu Doina : nu ai inteles. Inseamna ca esti fan Las Prostiti.

 2. Adrina Gheorghita

  Eu n-am inteles o chestie : oare ce o fi vrut autorul acestui articol sa spuna prin “testicolele educării caracterelor telespectatorului și așa fără repere morale de substanță” ??? Ca eu unu`, recunosc, nu am creierul lui pentru a-l pune la contributie… s.a.m.d….

 3. NIMENI

  Doinita e cu curu’n sus si intelege invers

 4. Firicel Pleșu

  Am văzut pe facebook mai multe comentarii ale fanilor serialului făcut de tâmpiți și vizionat de idioți. Idioții televizioniști erau intrigați că cineva îndrăznește să le critice gusturile de căcat și prostia. Idioții se exprimau în comentariile lor de revoltă la fel de agramat și vulgar ca vedetele lor din serialul cu retardați. Bă, dacă țăranii noștri ar fi fost așa cum îi descrie jidanul scenarist, atunci voi, admiratorii idioți, ați fi fost toți niște avortoni aruncați la canal și se mai purifica neamul ăsta prin eliminarea balastului degenerat! Norocul vostru că părinții și bunicii voștri nu au fost ca ăia din Las Fierbinți, labagii și poponari. În schimb, voi vă regăsiți perfect în personajele analfabete și imorale de acolo, bărbații sunteți bețivi, leneși și proști, iar femeile sunteți curve și proaste, ca Doina aia de mai sus. Mă mir că-i singura care a avut orgasm de neam prost, cu bășini și râgâieli la comentariile de aici! Nu e Stoian, actorașul imoral care chibița emisiunea pentru troglodiți a lui Capatos, un justițiar, dar are dreptate: porcăria jidănească numită Las Fierbinți este antiromânească și are scopul de inocula românilor ideea că sunt un popor de tâmpiți, inculți, leneși, hoți, dezaxați și merită să fie conduși de străini, că ei nu sunt capabili de nimic. Vă spală creierii, vă radiază identitatea, vă manipulează și în final vă anihilează ca națiune! Lua-v-ar fierbințeala definitiv, tembelilor, că nu meritați să vă numiți români!

 5. Gheorghe

  Las Fierbinti este iubit pentru ca arata un adevar din unele sate romanesti. Cu toate ca Fierbinti este un oras pentru cei care nu stiu. Sunt alte sate mult mai rau decat ce este difuzat la televizor. Si va garantez eu ca multi se uita la acest serial pentru ca vor sa mai rada sa mai iasa din tristetea romanului din ziua de azi. Las Fierbinti este o comedie romaneasca foarte reusita si bravo lor ca au succes. Cine vrea se uita cine nu sa schimbe pe Nora pentru mama. 😁😁

 6. Costica Dumitrescu

  Am cateva intrebari: televiziunea(Pro Tv in acest caz) trebuie sa educe un poporul? De ce cele mai mici bugete le au intotdeauna: educatia,cultura,sanatatea? De ce politicul nu are o strategie de tara privind educatia si stoparea analfabetismului (ne aflam pe primul loc ca numar de analfabeti functionali in UE) ? Articolul este tendentios.

 7. Cătălin

  A vrut să spună că este o rușine pentru un neam, ca o televiziune, proprietate jidănească, să-și permită să denatureze și să ridiculizeze sub pretextul divertismentului – aș zice mai bine, diversionismului -, cea mai sfântă comunitate din toate timpurile, și anume țăranul și satul românesc! Faptul că anumiți reeducați scot ghearele, este un semn că patologia protv-istă avansează, tefeliștii se jignesc că nu sunt lăsați să râdă liniștiți de neamul lor. Scursurilor!

 8. Vasile

  Cum sa zic sa nu te superi oare tu nu te oftici ca nu mai faci parte din trustul pro si tu acuma ce faci te zbati de ciuda si nervi ca sa dus vaca de lapte ce o mulgeai noaptea tarziu cu pretenaru tau capatos tu acolo ce faceai te miri ca ierai vriun sfant si ce ierai in cadru emisiuni tot o asistenta cu trei neuroni asa ca ciocu mic si nu te mai da docsa ca nu prea iesti nea. Aduti aminte de alte emisiuni ce ai filmat si ti-ai dat cu muci in fasole si satu romanesc lasal in pace asa cum ie bun rau cum ie ie al nostru hai pa si pe deal

 9. Blue Yoda

  Las Fierbinti e un gunoi infect si toti oamenii care il consuma au IQ ul unui cartof. Sa te uiti la asa ceva in 2018 in era informatiei a internetului si a netflixului si sa ti se para amuzant trebuie sa fii cel putin retardat mintal. Din partea mea sa faca oamenii seriale din astea cat mai multe asa o sa-mi fie mai usor sa stiu cu cine vorbesc si cu cine nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *