Colimator

Trădare să fie, dar să ştim şi noi!

                     Stați liniștiți în locurile voastre! Nici n-a apucat bine să […]

 

                   Stați liniștiți în locurile voastre!

Nici n-a apucat bine să citească onorata instanță magicul cuvânt scris pe bilețel, anume „CONDAMNAT!”, că imediat bravii luptători pe frontispiciul națiunii s-au și repliat. Dacă la o nulitate precum Marean Oprișan te-ai fi așteptat să reacționeze cum a reacționat, dacă la Negoiță instinctul de-a mușca de cur era aproape natural, parcă la cei care până mai ieri dădeau serios din coate ca să prinză un colț în fotografia cu Dragnea nu te-ai fi gândit că se vor lepăda atât de ușor de satana. Culmea e că n-au avut nici măcar demnitatea s-o spună apăsat p-aia cu „am fost un dobitoc”. Au trecut-o direct la clasica placă pe care-o tot auzim de la rivuluție încoace: „io de fapt ieream dezedent, mânca-ți-aș!”.

Nu mi-aș fi imaginat pentru nimic în lume că întreaga construcție se va întoarce atât de radical la 180 de grade. Veorica – cea care era complet nedigerabilă s-a transformat peste noapte în zâna cea bună. „Analfabeta” e acum lăudată la unison de la Bruxelles până la București. Chiar și Plăvanul ar lăuda-o dacă nu i-ar șopti vițeii de consilieri că „trebe” să fie consecvent. Dac-o întrebi acum pe Veorica despre Dragnia, automat îți va servi o lacrimogenă despre cât de oprimată a fost ea în regimul de tristă amintire. Poate c-o fi fost și veolată în copilărie de monstrul de la Teleorman, mai știi? Mai mai că-ți vine să să-ți iei lacrima de la colțul ochiului și să-ți dai cu ea în cap.

Au existat, desigur, și pietrele tari ale lui Dragnea, adică toți aceia care n-au avut tăria de caracter să se dea viteji și să arunce cu zoaie în el. Unul a fost Codrin Ștefănescu – rezolvat rapid prin punere la colț și beștelire tovărășească – iar celălalt, penalul Darius Vâlcov, a fost îndepărtat precum o măsea stricată de vajnica Veorica, această „Ioana d’Arc reloaded” a politicii dâmbovițene. Și-au mai fost vreo câteva mici excepții. Marginale doar, cărora oricum li s-a închis gura prin democratica metodă a cărămizii în dinți.

Dar totuși, poate vă întrebați ce face guvernul nostru. Chiparosul de la Finanțe a descoperit că poate găsi „bagaboande” cu perspectivă și prin instituțiile internaționale și că n-are sens s-o tot facă pe Che Guevara și să rămână doar la țărăncuțe bătucite „du p-acilea”. Așa că se pregătește să semneze un memorandum cu… Banca Mondială. Un memorandum având ca scop eficientizarea activității din zona medicinei pentru familie. Hai să te ții ce urmează! Adevărul e că prea erau gratis consultațiile de la doctorii de familie și prea se lăfăiau pe holurile alea toți știrbii și asistații sociali! Trebuie făcut ceva să nu mai fie atâta înghesuială. De ce să te mai duci la doctor când oricum poți avea farmacistul tău care, deh, e și el om și are targete de vânzări de realizat. Și, pe deasupra, totul e „dă dreapta”.

Dar nu doar Banca Mondială a aprins imaginația vajnicului Don Juan de la Finanțe, ci și mai vechiul nostru „ tovarăș și preten”, recte FMI. Aproape în timp ce duba îl ducea pe Dragnia la bulău, de la Otopeni se prelingea pe bulevardele noastre prăfuite limuzina care-i aducea pe gurușii finanțelor mondiale, gata oricând să se sacrifice pentru a ne ilumina în domeniul iluminării perpetue, a progresului absolut și a constituirii societății multilateral subdezvoltate.

Lucrurile însă nu se fac așa, doar la suprafață, ci din interior. Bunăoară, după ce a reușit să scape de stafia Vâlcov, brava Veorica l-a adus în prim-plan pe Remus Borza. Om finuț, cu prințipuri solide și instincte alese. Care, cum a venit cum și-a expus programul de o largă respirație patriotică: „Privatizăm Hidroelectrica!”. Păi spune, bre, așa! Aproape că începuserăm să tremurăm „dă” nervi că mai scapă ceva nefeștelit de binefăcătorii mondiali. Mama lui de stat ticălos, ce pretenții aberante are el, anume să crează că hidrocentralele lu nea Nicu i-ar aparține în vreun fel. Până la urmă trebuie și ele să intre în curtea unuia care care știe ce-i aia „idrocentrală”, cum ar fi un bancher dă bine sau vreun „fond dă investiții”. Că doar trebuie să ajungem și noi să conștientizăm costurile imense pe care le are marele investitor în timp ce numără picăturile de apă care cad din cer și-i umplu barajele.

Așa-i că e frumos cu democrația? Mai ales atunci când Comisia de la Veneția spune că-i pute rău modul în care se implementează la noi cuvânt cu cuvânt recomandările din domeniul drepturilor omului. Adevărul e că trebuia să înțelegem și noi chestia asta, doar ne-a spus Prună că „astea ie un lux”. Ce-i aia prezumție de nevinovăție? Păi la noi acilea, în bananistan, prezumția trebuie să fie întotdeauna de vinovăție, iar dreptatea se dă după cum spun – în ordinea de pe tricouri – ambasadele, Timmermans, Comisia Ieuropeană, tovarășa Macovei și alți câțiva cetățeni dă bine. Și dacă te plângi că e complicat, cel mai simplu e să te duci frumușel la Securitate și să iei lumină d-acolo. Că e singura instituție „perfect integrată, perfect penetrată”.

Eu cred că e cât se poate de limpede că România își revine repede din șocul Dragnia. Și, dacă nu vă convine, aveți alternative serioase. Ori pedeliștii corecți politic din peneleu, ori neprihăniții useriști. Stați liniștiți, „toți e cadre d-ale noastre dă nădejde”. Nu vă speriați că vi se pare că vedeți „umbra lu’ Petrov la Cireșica”. P-ăla l-au trimis la reciclare la Bruxelles, doar trebuia pedepsit cumva. Acuma sunt doar cadre de nădejde, cu CV-ul adus la zi. Spre exemplu o avem ca specialistă în ecologie, tovarășa Ciceală de la USR, cea care a reușit să le vânză ălora de Schweighofer 11.000 ha de pădure. Sau imaculați d-ăștia ca doamna Wring, tot dă la usereu, care n-avea cum să se compromită, doar pă vremea lu’ Ceașcă ierea ghid la ONT(se citește oneteu, ca să ri(t)meze cu usereu). Păi uite, domnule, oameni adevărați, imaculați și cu realizări. La fel ca ministrul ăla al lui Cioloș, Dragoș Pâslaru, care-a scos din negură Teleormanul lui Dragnia și Oltul lui Vâlcov prin vânzare de proiecte de dezvoltare.

Așa se face treaba, tovarăși. Și stați liniștiți că dacă nu vă plac ăia de la putere, își scoate Plăvanul toată opoziția din pantaloni și vă arată calea cea dreaptă. O s-o simțiți deplin, doar o să vă treacă prin dos! Așa că nu vă mai îngrijorați! Pacea și prosperitatea ne așteaptă imediat după colț. După ce dăm colțul, desigur! „May the force be with you!”

                                                                                                             Dan DIACONU

Sursa: Trenduri economice

 

 

5 Comments

 1. IQ100

  Pai, o stim!
  Doar ca e de nadejde si E bagata in seama pe la Stapanirea Externa…poate ca nu a tradat ci din contra.

 2. gelu

  Atata timp cat SRI are acoperiti in tot ce misca-n tara asta era normal dupa condamnarea pe baza de politie politica la inchisoare a liderului PSD ca toti latraii sristi din partid sa iasa in fata si sa se dezica de Dragnea. Un Dragnea care n-a gresit cu nimic fata de patid ba el este chair cel datorita caruia latraii au prins posturi de sefi si sefuti in ierahia de partid si de stat. Sunt curios cum ar reactiona aceste javre in frunte cu nevertebrata Veorica daca maine Drgania ar fi eliberat din inchisoare pe o procedura de viciu???

  • gigimutu

   Iti spun eu cum ar reactiona,

   i-ar da limbi la c…r mai dihai ca inainte de a fi arestat.

 3. gelu

  Turismul electoral la nivelul intregii tari s-a ridicat la 1,2 milioane de voturi care in mod sigur n-au fost voturi pro-PSD sau Alde. La acest numar se adauga cam 3,5-4% voturi anulate pe fiecare sectie de vot, alte sute de mii voturi minus pentru PSD si Alde la nivelul intregii tari. Si-n mod sigur acestea nu au fost anulate in defavoarea USR, PNL, PMP, UDMR si ProRomania. Deci avem dintr-un foc cam 1,5 milioane adaugate pe de pomana partidelor anti-coalitie. Iar daca la acest 1,5 milioane mai adaugam alte cateva sute de mii luate de la PSD si Alde si mutate in contul PNL, USR, PMP, ProRomania si UDMR de catre STS in timpul transmiterii nr. de voturi de la sectiile de vot la BEC putem afirma cu toata certitudinea ca aceste alegeri euro-parlamentare au fost fraudate grosolan cu aproape 2 milioane de voturi trecute fraudulos in contabilitatea PNL, PMP, Pro Romania, UDMR si PMP. Tocmai pentru ca-n PE sa intre cati mai multi reprezentati din Romania in favoarea PPE. Iar Dragnea care anuntase c-a organizat temeinic procesul de numaratoarea pararela a voturilor a fost condamnat chiar a doua zi tocmai pentru ca aceasta numaratoare sa nu mai poata fi facuta. Avand in vedere si faptul ca imediat in secunda 2 dupa arestarea lui Dragnia ciripitorii sristi si sieisti au preluat partidul neavand nici un interes ca PSD sa faca aceasta numaratoare.

 4. un mizantrop

  Doamne, ce izbavire cu securistii astia care au fraudat alegerile in favoarea Ocultei! Ca marii patrioti, cu vocatie in democratizarea partidului in folos personal si adeptii inchinarii (oricui, ca doar asa au fost crescuti, ca Securitatea vrea binele Romaniei si l-a luat!) nu se mai puteau tine! In sfarsit, s-au eliberat de dictator si o tin intr-o cufureala pontista, de zici ca Dragnea nici n-a fost, iar calaul Colectiv, ala care-a facut sa moara oameni, nici n-a fost plecat din sediu…Ne asteapta dictatura de stat, (ca nu-l vad prea vivace pe Dulapau, el, oricum, si-a cam terminat frecventa de emisie…), de familie si de clan, ca prea le-a putzit vremea cand erau obligati de odios sa se dea patrioti si luptatori cu pradatorii tzarii…. Asa o scarba…au adus PSD-ul, partidul celor multi si cuminti la imparteala securista de procente, la pomana pe colaborari, sa-si conserve litra de electorat, sa nu deranjeze Bruxellesul, dar sa manance si gura lor, pe model Firea, Oprisan, Negoita si neamul lor cel nemancat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *