Colimator

Tradițiile altora importate la Timișoara și Robu dracilor

      Războiul dintre tradiţii sau despre ipocrizie Cei care critică tradiţiile creştine ca fiind retrograde, medievale, obscurantiste, învechite, […]

 

    Războiul dintre tradiţii sau despre ipocrizie

Cei care critică tradiţiile creştine ca fiind retrograde, medievale, obscurantiste, învechite, pline de superstiţii, născociri umane etc. dar care susţin alte tradiţii nu sunt altceva decât nişte ipocriţi atât timp cât susțin alte „tradiții”, cu scopul de a le înlocui pe primele.

Îmi aduc aminte cum toată „lumea bună” a sărit ca arsă acum câţiva ani pentru că nişte copii i-au interpretat pe Sfinţii Mucenicii Brâncoveni într-o piesă de teatru. Vezi, Doamne, ar fi fost incitare la violenţă…

Când de halloween învăţătoarele şi profesorii îi îndeamnă sau chiar OBLIGĂ pe elevi să se deghizeze în moarte, scheleţi, fantome, monştri etc. asta nu este violenţă?

Dar când într-o piaţă publică vin unii îmbrăcaţi în draci şi zic că răpesc şi pedepsesc copii, că fac diverse poţiuni magice, că fierb obiecte, că folosesc sânge, „legământ cu Iadul” etc. asta nu este violenţă?

Asta s-a întâmplat joi, pe 5 decembrie, în Timișoara, unde (în parteneriat sau cu acordul Primăriei) s-a organizat „festivalul Krampus”, care este o tradiție originală din Austria, Bavaria, Cehia şi alte ţări cetral-Europene, care îl are un centru pe un demon, jumătate capră, jumătate om, care cică îl însoţeşte pe Sf. Nicolae.

Tradiţia are influenţe păgâne germanice şi nu are în fapt nimic de a face cu religia creştină. Sau cu tradițiile de Crăciun din zona Banatului.

Video, aici:

Asta îmi aduce aminte de cretinismul autorităților din Alba Iulia care au instituit „garda austriacă” în Cetatea Alba Carolina, adică aceeași gardă care îi trăgea pe roată pe țăranii români în frunte cu Horea sau care distrugea biserici și mănăstiri ortodoxe sau care ucidea femei românce. Nimic de zis mai mult.

Pentru autoritățile din Timișoara sau cele din Alba, tot ce-i străin e bun, noi nu avem tradiții, noi suntem un popor fără istorie și fără identitate care după 1918 ne-am trezit stăpâni peste niște orașe, ca și cum 1000 de ani nu am fi existat sau nu am fi avut nobilime în Arcul Carpatic.

Despre cum de fapt 101 ani de România au ajutat mai mult decât 1000 de ani de ocupație maghiară, habsburgică și austro-ungară asupra Transilvaniei, Crișanei, Maramureșului și Banatului, vorbește perfect Petrișor Peiu aici: http://www.ziare.com/…/101-ani-de-romania-mai-mult-decat-10…

Nu mai zice nimeni nimic despre violența manifestațiilor de joi de la Timișoara și despre impactul lor negativ asupra copiilor? Cum să le spui, mă, unor copii de 7 ani că dacă nu sunt cuminți vine și îi răpește dracu’?!

Aici se şi vede ipocrizia: Piesa cu Brâncovenii era într-o şcoală PRIVATĂ, unde părinţii şi-au dat acordul, be banii lor, pe conștiința lor. Participă cine vrea. Libertatea de conștiință și de exprimare și dreptul părinților de a asigura educația copiilor potrivit propriilor convingeri sunt garantate de art. 29 și 30 din Constituția României și de art. 9 și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, precum de art. 2 din protocolul adițional Convenției. Atunci toată țara zici că a luat foc.

Scenetele de tipul celei de la Timişoara sau „obligaţia” participării la serbări de halloween se întâmplă în spațiul public și în școlile PUBLICE, pe bani PUBLICI, folosindu-se de autoritatea și forța coercitivă a statului. Adică participă toți copii, volens nolens. Acum aproapte toată lumea e ceva de genul: oh, vai, ce deschidere, multiculturalism, mentalitate deschisă, să adoptăm alte tradiții etc.

Prea mulți „se pișă” pe dreptul părinților de a asigura educația copiilor potrivit propriilor convingeri, garantat de CEDO și Constituție. Păi ori suntem democrați, ori nu mai suntem?

Fiecare este cu „zeii” lui. Unii cu Krampus, alții cu Sf. Nicolae. Unii cu Untold-ul, alții cu Parascheva. Unii cu mamona, alții cu Dumnezeu. Ultima dată când am verificat situația de la recensământ, cel puțin 90 și ceva la sută dintre români erau creștini.

Manifestația de la Timișoara întrunește toate elementele constitutive ale unei manifestații religioase. Întrebați-l pe Émile Durkheim dacă nu mă credeți! Ceea ce s-a întâmplat acolo a fost o manifestație religioasă în afara legii.

Legal nu cred că poți ascunde un ritual religios în spatele unei forme artistice. Nu este corect. Ar fi o eludare a legii cultelor și orice manifestație religioasă de facto ar putea fi calificată drept artistică de jure. Nu se poate!

Scurtez lecția de antropologie religioasă și că spun sincer că îi prefer pe nihiliștii franci care nu mai vor să vadă nicio formă de tradiție sau viață religioasă, celor care vor doar să înlocuiască, să substituie o tradiție, o credință cu alta. Măcar primii sunt onești, duc o luptă pe față, te poți bate cavalerește cu ei. Ceilalți sunt perfizi și neagă chiar existența regulilor jocului / dezbaterii / luptei.

Cui prodest din toată această mascaradă a democrației și această pseudo-apărare a copiilor și a dreptului lor la educație sau a libertății de conștiință?

Vă las pe voi să aflați.

Oricum nu națiunea română și nici copiii ăștia care sunt victimele corectitudinii politice, ale unor incompetenți, demenți sau a nebăgării de seamă a propriilor lor părinți.

Cert este că în România, după mințile unor luminați ai zilei de prin zona de educație, nu ai voie să fii ce vrei să fii în privat, dar trebuie să fii cum vor ei să fii în public. Pentru asta s-a murit acum 30 de ani în decembrie 1989?

Domnule Nicolae Robu, ați interzis manelele în spațiul public al Timișoaei pentru că vi se păreau imorale. Dar niște draci care răpesc copii nu vi se par imorali?

Domnule Mircea Hava, o gardă românească, cu uniformă din Primul Război Mondial, în Alba Iulia, în schimbul celei habsburgice strica? E orașul Unirii sau orașul unde sunt schingiuiți cei care doreau să se unească cu țara?!

Haideți să nu ne mai pretindem democrați dacă nu suntem.
Nici moraliști dacă suntem selectivi.
Nici români patrioți dacă habar nu avem de istorie sau ignorăm trecutul.
Nici părinți responsabili dacă nu ne protejăm copiii.

Ar fi o lume mai bună așa.
                                                                                         Silvian-Emanuel Man

          Festivalul dracilor la Timișoara

Aplauze pentru Krampus…” Așa îndemna publicul prezent un crainic care dirija Festivalul Krampus, după numele dracului care jubila printre oameni. Mai mulți tineri costumați în demoni au dansat cu făclii înaintea oamenilor pe o muzică evident închinată spiritismului, vrăjitoriei, magiei și lumii demonice.

O doamnă speriată de ce vede a scos o cruce și o punea pe tinerii aceștia ori naivi, ori chiar cu legături demonice prin vrăjitorie și alte legăminte satanice. Biata doamnă dorea să-i protejeze, pentru că știa ce înseamnă demonismul, spre deosebire de generația aceasta care se joacă cu el.

Vezi video: https://www.facebook.com/TimisoaraStiri/videos/427957631205205/

Măi oameni buni, nu vă mai ajunge Moș Crăciun? Gata, îl vreți direct pe Dracul? Sau pe Krampus cum îi spuneți voi? Într-o țară 98% creștină am ajuns să-l și aplaudăm pe Michiduță? Pe bune? Atât de atei, păgâni, inconștienți sau legați de Satana a ajuns națiunea asta? Păi nu vă ajunge cât vă bântuie viețile cu distrugere și blesteme? Nu vă ajunge cât chinuie neamul acesta prin toate nenorocirile pe care le atrage păcatul? Vă mai și închinați la draci?

Așa se întâmplă când il scoți pe Iisus Hristos care este iubire, dragoste, curăție, sacrificiu de sine și bunătate, locul nu rămâne gol, ci-l umple Scaraoschi, care abia așteaptă să ucidă, să distrugă și să aducă blesteme.

Și noi creștinii ce facem? Ne colindăm între noi? Tot cu ai noștri? Haideți în piețe, în târguri, să împânzim străzile și cartierele cu colindători, care aduc vestea că Iisus s-a născut, că uitați cum ne împânzesc dracii! Ne trebuie creștini fermi și vehemenți împotriva acestor manifestări de închinare demonică.

                                                                                            Toni Berbece

Citiți și:

După modelul Alba Iulia, și Timișoara scoate gărzile criminalilor habsburgi la defilare

Timișoara serbează centenarul Marii Uniri în uniformele habsburgice ale ucigașilor de români

Cum se sărbătorește centenarul Marii Uniri în Ardeal? Prin tendințe secesioniste: La Alba Iulia se defileză zilnic cu gărzile austriece ale imperiului habsburgo-austro-ungar! Sibiul sărbătorește prin promovarea în prima ligă de fotbal cu echipa F.C. Hermannstadt, numele săsesc al orașului de pe vremea când românilor le era interzis înnoptatul în cetate!

Propagandă secesionistă în Transilvania

Primarul antiromân și secesionist Mircea Hava glorifică la Alba Iulia armata habsburgică chiar la aniversarea Centenarului Marii Unirii!

Centenarul Marii Uniri batjocorit la Alba Iulia, chiar în orașul în care a fost parafată unirea tuturor românilor cu o sută de ani în urmă

Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, somat să înlocuiască paradele în uniforme militare habsburgice cu spectacolul intrării triumfătoare în oraș a unificatorului Mihai Viteazul

Raiffeisen Bank, ca toți austriecii pripășiți în România, sprijină separatiștii și dezmembrarea țării!

Timișoara – 3 august 1919, o palmă dată secesioniștilor, nostalgicilor habsburgici și austro-ungari

Imperiul habsburgic: Atrocitățile împotriva credincioșilor ortodocși români din Transilvania, preoți și țărani martiri

Asuprirea țăranilor români în Ardeal sub ocupația habsburgică, decăderea orașului Alba Iulia

Atrocitățile sașilor împotriva românilor ardeleni

„Alianța Vestului” – paradoxala unire a patru primari separatiști

Cei patru primari care au speriat Vestul

 

4 Comments

 1. Constantin

  „Toleranța nu este o valoare în sine. Din punct de vedere creștin toleranța este o slăbiciune pentru că te pune în situația de a nu pune capăt răului și de a-l păstra lângă tine sub forme mai mult sau mai puțin benigne. Din punct de vedere creștin lucrurile stau altfel. Fermitatea în fața răului e recomandată. Nu în fața persoanei, repet, persoana niciodată nu e discreditată în creștinism, oricât de păcătoasă ar fi ea, dar răul pe care îl propagă în spațiul public, și nu numai, trebuie stopat. Așadar toleranța nu este o valoare”
  Diavolul, cu formele lui sub diferite nume, este Raul.

 2. IQ100

  Pictura cu dracul cu limba supra dimensionat si baietelul luat de turul pantalonilor are trimiteri sexuale, pedofile si de violenta clare…probabil pt „initiati” diavolul apare as cum e bahomet cu sani si pe.ni .s

  • IQ100

   Stimate domn,daca cititi pe aici stiti ca nu sunt crestin , nici macar religios, ci agnostic. Pot privi obiectiv.Cum am tot criticat crestinismul trebuie sa il si laud
   Este posibil ca doctrina non-combat-ului sa fi fost impusa tocmai de cei ce au creat crestinismul (in opinia mea, in urma lecturii..’creatorii crestinismului” de pe blog-ul Secretele Zeilor al dlui Claudiu Gilian Chircu).
   Dar curatarea religiilor vechi de practicile satanice demonice (nu neg realitatea satanismului, mai vechi decat crestinismul, dar consider crestinismul o inventie cu scop), este meritul principal al crestinsmului.La capitolul „ce spune popa/papa”. Din [pacate, la capitolul „ce face popa/papa” , cu Inchizitia si vanatoarea de vrajitoare, sau razboiele religioase, intra crestine sau Cruciade, Conquiste, s-a cazut iar in satanism.
   On topic, NON COMBAT-ul INTR-ADEVAR nu este o solutie.Dvs cautati temei in vorbe intelepte ale crestinilor sinceri, eu caut tocmai in parerea mea ca aceasta religie a fost SPECIAL inventata si implementata ca o religie a non combatului.

   • IQ100

    Iar propagarea unui simbol, chir de catre cei ce nu ar „crede” in el HRANESTE acel simbol, deci parcticile sunt fff nocive.
    romania a devenit un avanpost al progresismului si globalismului, care de fapt sunt masti ale satanismului din strafunduri.O sa mai avem..dracovenii din astea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *