Observator

Trageri (în poză) de noapte

  Motto: „Primele minute ale campaniei electorale, primele afișe lipite împreună cu Ludovic Orban și Dan Barna, care au dat […]

 

Motto: „Primele minute ale campaniei electorale, primele afișe lipite împreună cu Ludovic Orban și Dan Barna, care au dat chiar și o mână de ajutor. La propriu!” (urmează un fragment istoric din filmul începutului de campanie electorală pentru locale, 28 august 2020, la miezul nopții, postat pe pagina de FACEBOOK a lui Nicușor Dan. În film, cei zece-cincisprezece susținători ai providențialului viitor primar al Capitalei, scandează frenetic: NI-CU-ȘOR! NI-CU-ȘOR! NI-CU-ȘOR!)

În naivitatea mea de simpatizant cu CIUMA ROȘIE -ramura bună!- eu am crezut că acum câțiva ani, când FARAONUL a compus tulburătoarea odă „HAI, NICUȘOR DAN, NICUȘOR, NICUȘOR DAN!” aceea a fost doar o „glumă cu caracter hazliu” iar nu un program electoral adresându-se celor mai elevați cetățeni ai României!

Căci, știți, prieteni, electoratul „dă dreapta” este format numai din filosofi, actori celebri, graficieni care desenează puchinei pe pereți, candidați veșnici la premiul Nobel pentru literatură, antreprenori de pompe funebre, hair-stiliști, bancheri, proprietari de păcănele și alți intelectuali și intelectuale. Nu e emisiune televizată în care diverși comunicatori ai PENELULUI să nu ne vâre-n ochi electoratul lor cel educat și cu dantura, of course! perfectă!

Ei bine, pentru un astfel de public, zic, și campania electorală trebuie să fie pe măsură de inteligentă… ceea ce s-a și întâmplat!

Mă gândesc că Nicușor Dan are, în afară de FARAONUL (care ar putea chiar de unul singur să-i facă „independentului” nostru susținut de două mega-partide o campanie viguroasă și zglobie) și alți strategi, cel puțin la fel de inspirați. Eu mi-aș dori să-l cunosc pe cel care a gândit debutul campaniei electorale a lui Nicușor pentru că startul acesteia s-a potrivit perfect cu versurile lui Topârceanu: „Ale STATULUI mari fete/ Fără ghete/ Ies la garduri pe-nserat…/ Am văzut aci-ntr-o noapte/ Niște fapte/ Care m-au scandalizat!

Așa că… să vă povestesc ce-am văzut: un grup redus de cetățeni -majoritatea reporteri și operatori- plus o doamnă cu rochie lungă și aer afectat… două bucăți simpatizante cu CIUMA ROȘIE, care-au făcut tot show-ul… două bucăți grele, lideri de partide și un Nicușor Dan care nu părea să-și dea seama ce caută el acolo la ora 12 noaptea în loc să fie la somnic pufos… un afiș de 500 mm pe o latură şi 350 mm pe cealaltă, adică mai mic decât vă puteți imagina, dar croit la dimensiunile maxime potrivit legii… un borcan cu aracet… o pensulă… trei extratereștri cu măștile pe mufă, care oricum n-aveau ce face la ora aia, deoarece cafenelele din Centrul Vechi trăseseră obloanele de vreun ceas, în conformitate cu planul național de luptă a poporului împotriva COVIDULUI cu șapte capete… și, evident, ultima dar nu cea din urmă, doamna ministru Violeta Alexandru, de la Muncă, pentru un plus de culoare și armonie în peisaj!

Acțiunea a semănat perfect , dar perfect!!! cu anecdota „De câți milițieni este nevoie ca să schimbe un bec? Răspuns: De șapte! Unu se suie pe masă și ține becul în mană. Patru învârt masa. Unul se învârte în sens invers ca să nu amețească ceilalți. Și unul ține ușa deschisă, ca sa vină curentul.

Ei, cam așa și aici: unul a uns cu aracet… unul a ținut afișul… doi l-au lipit și i-au întins frumos mutra lui Nicușor ca să nu facă „bule”… alți doi au făcut poze, imortalizând momentul istoric… iar al șaptelea a fost însuși Nicușor Dan care s-a uitat la afiș și a spus, în sinea lui: „mamă, ce bine seamănă ăla din fotografie cu mine…”

Cei doi tăntălăi care au netezit prețiosul afiș „în aplauzele grele a canaliei de uliți” erau, în ordinea importanței lor istorice: premierul României, Ludovic-Întâiul-al-Doilea-și-al-Treilea și Dan Barna, președinte al USR-PLUS. Iar cum doamna ministru Violeta Alexandru e trimisă la înaintare numai în situații de muncă delicate sau complicate (alertă de rele tratamente pentru lucrătorii români din industria sparanghelului nemțesc… grijă pentru muncitorii indieni cu COVID la purtător pe șantierele patriei… asigurare de locuri de muncă pentru muncitorii din Sri Lanka angrenați în industria textilă din România, la ieșirea din carantină, etc.) cred că dânsa era prezentă, la acea oră târzie din noapte, în Piața Victoriei spre a asigura protecția muncii, pentru ca nu cumva cei mai bravi bărbați ai nației să-și bage pensula-n ochi sau să se apuce să guste din borcanul cu aracet.

Pornim în forță, de aici, din Piața Victoriei, locul în care PSD a dat cu gaze în bucureșteni!”, a scris Nicușor Dan pe pagina lui de FACEBOOK , pe 28 august 2020. Este vorba despre acele emisii îngrozitoare care le-au modificat ADN-ul blânzilor protestatari dotați cu cataroaie și pungi cu fecale, în data de 10 august 2018, pe când nu voiau ei să schimbe Guvernul.

Căci atât candidatul cât și ceilalți giganți de dreapta fix așa arătau la ora 12 noaptea, lipind afișe (de fapt, lipind AFIȘ, că s-au ocupat de unul singur) în București… ca și cum ADN-ul le-ar fi fost zdravăn zdruncinat de gazele jandarmilor și de tulumba lui Dragnea!

Și o obsevație finală: mi se pare că începând cu floarea Poliției Române și terminând cu floarea partidelor care reprezintă cel mai educat electorat și cel mai corect din punct de vedere stomatologic, sintagma „NOAPTEA CA HOȚII”, dând cale liberă celor mai diverse negocieri, zeci de ordonanțe de urgență și alte activități, devine un slogan „dă dreapta” din ce în ce mai îndrăgit și mai aplicat!

                                                                                                            Luminița ARHIRE

P.S. TĂNTĂLĂU nu este un cuvânt ofensator, cetățeni; vă reamintesc că el a fost reabilitat de președintele României, domnul Klaus Iohannis, în celebrul panseu: „A fi tolerant nu înseamnă a fi TĂNTĂLĂU!” unde TĂNTĂLĂU este, potrivit marelui lingvist de la Cotroceni, un om de treabă, numai că „un pic” mai naiv decât ceilalți oameni de treabă de pe planetă.

 

3 Comments

 1. Ricky

  De cati securisti e nevoie ca sa lipeasca un afis?

  • IQ100

   de atatia cati este nevoie pt a lua comisionul (din desfiintarea si vinderea pe bucati a Romaniei) permis de stapanii lor
   mentionez ca “securisti” exista doar intrecut/univers paralel/ virtual; ei nu exista in real, asa cum nu exista nici Securitatea
   nu exista nici comision mascat, exista bani europeni

   • IQ100

    dar exista in real acest pamflet de MARE Stil!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *