Puncte de vedere

Traian Băsescu, cu Constituţia pe Constituţie călcând

Scrisoare deschisă adresată PARLAMENTULUI ROMÂNIEI     Sunt un cetăţean al României, libere şi democrate, colonel (r) de poliţie Dima Petrică, […]

Scrisoare deschisă adresată PARLAMENTULUI ROMÂNIEI

    Sunt un cetăţean al României, libere şi democrate, colonel (r) de poliţie Dima Petrică, din Bucureşti şi mă adresez dumneavoastră, Parlamentului României, forul reprezentativ suprem al poporului român și unică autoritate legiuitoare a ţării. Vă solicit în mod hotărât şi ferm să luaţi atitudine în cazul președintelui României, TRAIAN BĂSESCU, pentru încălcarea în mod repetat şi intenţionat a Constituției României, respectiv a ARTICOLULUI 82, JURĂMÂNTUL: „Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” şi ARTICOLUL 84: (1) „În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.”

   Traian Băsescu, preşedinte al României şi cel care invocă permanent Constituţia în favoarea sa, a participat la un MITING ELECTORAL, în Bucureşti, organizat de către Partidul Mişcarea Populară în data de 16.03.2014. Această participare a avut loc în urmă apelului adresat de președinte, cu câteva zile înainte, în cadrul Conferinței de presă ținută la Cotroceni. În cadrul Conferinței de presă acesta făcea apel la popor şi arăta că este împotrivă taxei pe carburant de 0,07 euro/l şi ca urmare cetățenii să iasă în stradă să protesteze împotriva guvernului, deoarece el, preşedintele, nu crede în necesitatea introducerii taxei.

   Consider că Traian Băsescu, preşedintele României, sfidează cetăţenii cinstiţi, corecţi, săraci, umiliţi, minţiţi, înșelaţi, manipulaţi şi îngenunchiaţi, participând în calitatea sa de preşedinte la acest miting organizat de un partid politic, iar prin semnarea petiției împotriva taxei pe carburant a înfăptuit un act politic de susţinere a PMP.

Domnul Traian Băsescu foloseşte în aceste deplasări şi demersuri politice, banii noștri ai tuturor, întrucât toate resursele umane şi materiale (tehnică specială, mijloace tehnice de comunicare și deplasare, resurse umane, SPP, etc.) de care dispune în calitatea de președinte al statului sunt obligate să-l servească şi în aceste acţiuni paralele cu funcția de preşedinte al României. Deci, banii poporului UMILIT şi JEFUIT la cheremul acestui „El lider maximo” pentru susţinerea intereselor sale politice!

In ce-i imbracat Basescu, zeghe sau pijama de firma? Constitutia, pe care o tot invoca el, nu spune clar ca presedintele Romaniei nu are voie sa se implice politic in favoarea partidelor? Textul cu "Fundaţia" Miscarea Populara este pentru naivi!

În ce este îmbrăcat Traian Băsescu, zeghe sau pijama de firmă? Constituţia, pe care o tot invocă el, nu spune clar că preşedintele României nu are voie să se implice politic in favoarea partidelor? Textul cu „Fundaţia” Mişcarea Populară este pentru naivi!

   Domnilor parlamentari, vă cer, în numele poporului român, să sancționaţi aceste derapaje grave ale președintelui Băsescu Traian de la respectarea Constituţiei României, a democrației și a poporului român, sărac, umilit, minţit, înşelat, jefuit, manipulat şi îngenunchiat, deoarece dumneavoastră, conform Art.61 din Constituție, sunteți organul reprezentativ suprem al poporului român şi unică autoritate legiuitoare a ţării! Sunteţi obligaţi, întrucât ați fost aleși de popor să le apăraţi drepturile, interesele şi libertăţile individuale şi de grup!

  Vă solicit să demaraţi procedura de suspendare, din funcţia de preşedinte al României, a domnului Băsescu Traian, pentru faptele arătate mai sus (Art. 82 şi Art. 84 din Constituţia României). Acestuia nu trebuie să-i mai trecem cu vederea, încălcarea Constituţiei şi „violarea” repetată a poporului român, așa cum face de la începutul mandatului, în anul 2004, cât și după ce a fost destituit din funcția de președinte, în urmă Referendumului în care s-au pronunţat 7,4 milioane de români.

 Nu trebuie să ajungă la sfârșitul mandatului!

 Poporul român sărac, dezbrăcat și umilit, nu trebuie să fie condamnat a plăti toată viață, indemnizația de fost președinte ilegitim și corupt, o locuința superbă de la stat, gardă de corp, mașină și șofer, etc., pe viață. Mai plătim deja încă două asemenea persoane!

   Cu speranţa că nu am făcut acest demers în zadar, va mulţumesc şi aştept reacţia dumneavoastră cât mai urgent. În caz contrar voi caută alte forme de acţiune, poate chiar plângere penală împotriva fiecăruia dintre dumneavoastră pentru încălcarea Constituţiei şi complicitate la nerespectarea legilor.

Col.(r) Petrică DIMA

 

1 Comment

 1. Dima P

  UN COMISAR ACUZA!
  Col.(r) de politie Dima Petrica, cetatean roman, astazi, 21 martie 2014, am vazut la stirile de la ora 11,30, de la postul de televiziune “RomaniaTv”, ca fica cea mica, EBA, a presedintelui Basescu Traian, demis de 7,4 milioane de romani, a reusit sa stranga 100.000 de semnaturi, pentru a candida in alegerile europarlamentare din data de 25 mai 2014.
  Aceasta veste m-a scandalizat enorm, stricandu-mi intreaga zi, deoarece stiu cat de greu se strang semnaturi pentru a candida ca independent sau ca politician, intrucat cetatenii sunt reticienti a mai participa la asemenea mascarade.
  Va atrag atentia, ca nu a vazut nimeni echipe de oameni in tara, care sa desfasoare activitati de strangere de semnaturi pentru candidatura ficei presedintelui, ca acest lucru nu ramanea nesesizat de catre massmedia locala si nationala. A fost reperat un caz, posibil singular al unui primar slugarnic, parca de pe la Comarnic…
  Tot la stirile de la acea ora, am vazut cum marele actor si fost senator, Mircea Diaconu, un om cu mare probitate morala, profesionala si politica, nu a reusit sa stranga decat 1000 de semnaturi…Aici putem sa observam ca putinii oameni care-l sustin pe Mircea Diaconu, sunt in strada si strang semnaturi, pe cand semnaturile “adunate” pentru EBA, bag mana in foc ca sunt “facute” din baza de date vechi, de la partid, ca asa se procedeaza de foarte multa vreme in romania. Nu sta nimeni sa verifice listele depuse la Tribunal, ca este o munca de sisif!
  Ii cer ficei mai mici a presedintelui, ilegitim si demis de 7,4 milioane de romani, cat si acestuia, sa aiba in al 12-lea ceas, respect pentru romanii care l-au suportat si iau suportat, toate abuzurile si umilintele la care au fost supusi timp de 10 ani, de asuprire si de “BUNA-STARE” adusa poporului roman. Ne-am saturat de atata bine si prosperitate ce ne-ati adus si va spunem, LASATI-NE!!! Va ajunge cat ati acumulat…!
  Dragi romani, va rog respectuos, sa luati atitudine impotriva participarii la alegerile europarlamentare a odraslei mai mici a presedintelui, ilegitim si demis Basescu Traian si ii “multumim” cat de “bine”ne-a reprezentat pana acum in Parlamentul European. Sa lase si alti cetateni, tineri, pregatiti care nu au un tatic presedinte, ca ea, care a fost sustinuta destul de acesta si institutiile statului, platite de noi, poporul, mintit, furat, infometat, ingenunchiat si umilit!
  Singura scapare a noastra, a poporului este noua Constitutie, dar nu a lor, a bolsevicilor, ci cea a poporului. Exista o asemenea Constitutie, facuta de un grup de cetateni responsabili si patrioti, care a fost si publicata in Monitorul Oficial, nr.100 din 2014, dar care nu este prezentata poporului de catre televiziuni sau ziare, deoarece este prea BUNA!
  RECOMANDARE!
  NOUA CONSTITUŢIE A ROMÂNIEI CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR – CAUTATI-O SI CITITI-O!
  CURAJ, CINSTE si ADEVAR – DREPTATE PANA LA CAPAT!

  Col.(r) de politie Dima Petrica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *