Fără categorie

Traian Berbeceanu – șeful de cabinet al ministrului de interne – inculpat pentru fapte de corupție

     Traian Berbeceanu, mărirea si decăderea unui zeu Dragul meu, fost prieten, De șase luni ești șeful de cabinet […]

 

   Traian Berbeceanu, mărirea si decăderea unui zeu

Dragul meu, fost prieten,

De șase luni ești șeful de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, cel care s-a făcut remarcat prin multe gafe si care trebuia demis de mult. Mii de polițiști si pensionari militari si-au pus speranțele în tine, crezând ca odată ajuns acolo vei reforma ministerul și vei face dreptate pentru toți.

S-au înșelat amarnic, acel Cattani de Romania e doar o poveste, scrijelită de un fost polițist într-o carte care s-a vândut bine. Naivii nu știu dedesubturile.

Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela, care te-a luat în ograda doar pt PR. Tu știi asta, dar ego-ul ți-a spus că așa revii în atenția publică si vei putea poate pune presiune pe judecătorii ICCJ să scapi de inculpare.

„Vreau doar sa mai lucrez doi ani la locul meu de munca, timp în care să redevenim cei mai buni din țară și să pornim ceea ce numesc eu, reformarea poliției.” Asta mi-ai scris ultima data si te-am crezut. Tu te-ai pensionat rapid sa prinzi pensia babană de șef si te-a durut în cot de fosta ta echipa, care s-a destrămat în patru zări. Iar despre reformarea poliției am văzut ce ai făcut în 6 luni, de când ești sef de cabinet: NIMIC.

Oare știe lumea că faptele pentru care ești inculpat se prescriu în doi ani și vei lua 100.000 de euro drepturi salariale neacordate? Tu cu Mureșan, Cean și Munteanu, cei care te-au băgat la zdup?

Si că toată bătălia ta cu ei este doar o reglare de conturi între găști, pentru putere. Ce păcat că mi-am dat seama de asta mult mai târziu.

http://hunedoaralibera.ro/iccj-decizie-dosarul-berbeceanu/

Tocmai de aceea, dezamăgirea mea este cu atât mai mare, fiindcă am avut o percepție foarte buna în ce te privește, am crezut în profesionalismul tău, motiv pentru care m-am expus în fața șefilor, a colegilor, susținându-te, pierzând credibilitate, funcția, onoarea, etc, pentru ca acum, să-ți citesc „glumițele” postate și știind că în spatele acestora te amuzi copios, de la înălțimea funcției onorabile de șef de cabinet al ministrului, când vezi câți pupincuriști se reped să-ți aprecieze poantele tale seci și limbajul suburban.

Târziu am aflat și că ai terminat o facultate obscura in Petroșani, că ai scris pentru un un ziar și apoi, hop-țop, ai fost angajat în poliție, tatăl tău fiind adjunct la circulație. Ai ajuns la judiciar, unde te-a luat sub aripă Lavu, viitorul socru. Prietenii știu de ce…

E plină România de nevinovați. Oare în ce țară UE șeful de cabinet al ministrului de interne este inculpat pentru fapte de corupție?

Îți scriu că umblă vorba prin târg că spui lucruri trăsnite despre mine și trebuie să reacționez. Înainte de lipirea ta de PNL ai mai cochetat cu politica. Prin 2018 l-ai susținut pe doctorul Blendea, prietenul tău, la primăria Deva, din partea ProRomania. Te-ai pozat cu el pe un afiș electoral în speranța că PSD- ul si gașca lor te vor ajuta in instanță.

La sfârșitul lui 2019 te-ai întâlnit cu o protejată de-a lui Barna, negociind cu ea intrarea în USR. Auzind că are probleme cu mine te-ai apucat să îndrugi prostii, că mi-am bătut fosta soție și am dat-o afară din casă. Și multe alte mizerii… Trebuie să știi că niciodată nu am lovit o femeie și era doar problema noastră și nu a ta. Iar mizeria asta spusă de tine e o mare minciună.

Am auzit ca în cartea aia a ta, pe la pagina 204, spui că nu-ți explici de ce am ieșit în strada să te apăr, că nu mă cunoșteai? Am înțeles ca vroiai să minimalizezi lupta mea ca să te scot din arest, dar chiar așa, Traian, nu mă cunoșteai?

Claudiu Ionescu și Traian Berbeceanu.

Oare cine ti-a dat pontul în februarie 2006 pentru marele dosar Hydra, cine ti l-a adus pe U.N. la DIICOT Hunedoara sa-ti toarne mecanismul de furt din combinatul siderurgic si complicitatea paznicilor cu lumea interlopa din Hunedoara?

Oare cine a făcut flagrantul de la casa lui Samsonel, de pe malul răului Cerna, când s-au găsit 45 de tone de ferosiliciu?

Oare cine a făcut flagrantul pe Halda de Zgură când au fost găsite mai multe rabe încărcate cu fier?

Oare cine te-a dus să te întâlnești cu Pățan, directorul SC Arcelor Mittal, să punem țara la cale? Tu cu procurorul Diana Pecincu, eu cu asp. Cristurean Aurel?

Oare cine a rezolvat cele 80 de dosare cu AN după ce mi le-ai restituit pe cale ierarhica și nu au fost lipite de dosarul Hydra? Că de, după ce te-au avansat șef la DIICOT Alba și răspundeai de cinci județe, nu mai aveai de ce să te agiți?

Oare cine răspunde de faptul că după 15 ani dosarul Hydra nu e judecat si se vor prescrie faptele, iar cei inculpați vor câștiga la CEDO bani din cauza faptului că statul nu i-a judecat cu celeritate, într-un dosar care a costat statul român 6 milioane de euro? A cui e vina, Traian, ca în afara de probatoriul făcut de noi, cei de la Poliția Hunedoara, nu ați făcut nimic in dosar?

https://adevarul.ro/locale/hunedoara/cum-fost-ingropat-faimosul-dosar-mafiei-fierului-vechi-ancheta-120-volume-condusa-berbeceanu-1_5e04e1b55163ec427167b9ef/index.html

https://www.mesagerulhunedorean.ro/dosarul-hydra-al-mafiei-fierului-vechi-tergiversat-de-ani-buni/

Poate ai uitat, eu nu.

Să-ti zic de ce am ieșit în stradă să te apăr… nu pentru tine, Traian, am făcut-o pentru toți polițiștii abuzați, că nu suport abuzurile. Te-am susținut potrivit principiilor firești, în care au fost călăuziți polițiștii în general, în școlile absolvite, ce se caracterizează prin … Onoare.. Respect.. Corectitudine.. Cinste .. Fidelitate …Confidențialitate … Profesionalism …. Patriotism .. și mă opresc, pentru că știu că te plictisesc astfel de caracteristici specifice unui bun polițist, care pentru tine, sunt doar simple cuvinte. Și oricum tu nu ai o zi de scoală militară făcută.

Cât de naiv am fost și cât am plătit pentru asta, doar eu știu. Cert e că din acel moment s-a pornit urgia împotriva mea: cercetări prealabile, izolat la serviciu, pus la dispoziție, mutat, retras avizul de acces la informații clasificate, etc. Probabil ăsta a fost destinul meu, trebuia să trec prin asta ca să ajung ce sunt acum. Am mușcat din țărâna pentru a învăța lecția mândriei și a ego-ului.

Si culmea, cine si-a bătut joc de mine și m-a îngenunchiat, „doctorul” Dumitru, șeful IPJ Hunedoara, cel pe care l-ai apărat tu din partea SNPPC la IGPR într-o sesizare de-a mea, în 2018. Ce ironică e viața, prin intermediul meu a ajuns Coarnă la tine si tu peste ani l-ai aparat pe cel care m-a făcut să mușc din țărână, pentru ca te-am apărat pe tine. Karma!

https://www.facebook.com/ionescu.claudiu.96/posts/841705219176082

Și nu te mai da nevinovat și că nu l-ai cunoscut pe Rusu ,zis „Romică”, administratorul SC Uranus 2000 SRL, înainte să-ți vândă mașina aia subevaluată și nedeclarată în faimoasa ta declarație de avere. Erați prieteni la cataramă, încă din 2010, când l-am cercetat eu pentru ucidere din culpă. Prima fraza rostită de el când a intrat la mine în birou a fost „sunt prieten cu Berbeceanu și joc fotbal cu Dumitru, inspectorul-șef”.

Dar asta în episodul următor, când o să povestesc de legătura ta cu el (condamnat pentru furt de motoare din combinat) si Diana Pecincu… marea ta iubire… profesională. Dar poate ai onoare și îți dai demisia. Adevarul e mai presus de orice.

Cu drag, fostul tău prieten,

                                                                                                 Claudiu Ionescu 

1 Comment

  1. Eugen

    Cred ca toți cei din guvern, au o tinichea sau mai multe, legate de coada
    De la Orbán pana la johAnus, toți au “bube” ascunse cu care pot fi manipulați și obligați sa facă ceea ce li se spune.
    Nu au nici un plan și nici măcar nu știu ce au de făcut pe pozițiile pe care le au
    Convenita democrata a făcut marea privatizare ce a condus la distrugerea industriei și economiei romanesti, asta-i dacă mai sunt lăsați mult d capul lor, vor distruge România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *