Puncte de vedere

Trăiască cei mai iubiți români, tovarășul Iohannis, cârmaciul neobosit și tovarășa Kovesi, farul său călăuzitor! Ura, ura, ura!

                 Iohannis a câştigat alegerile din 2019! În timpul regimului comunist nu ar […]

 

               Iohannis a câştigat alegerile din 2019!

În timpul regimului comunist nu ar fi fost posibil aşa ceva. Nu ar fi fost posibil ca la şedinţa de bilanţ a Procuraturii să fie prezenţi preşedintele Republicii, preşedintele Instanţei Supreme şi preşedinţi de CAP-uri şi de cooperaţii meşteşugăreşti pentru a-l lăuda deşănţat pe procurorul general. Nu ar fi fost posibil, pentru că doar tovarăşul Nicolae Ceauşescu şi tovarăşa Elena Ceauşescu puteau fi urcaţi în slăvi şi linguşiţi din cap până-n picioare.

Chiar dacă tovarăşul Ceauşescu ar fi permis ca şi altcineva să aibă parte de ode, tot nu s-ar fi întâmplat aşa ceva, pentru că, totuşi, judecătorii şi procurorii îşi ştiau locurile, oarecum, şi nu se aşezau în aceeaşi bancă şi nici nu făceau schimburi reciproce de linguşeli. Să presupunem că, prin absurd, tovarăşul Nicolae Ceauşescu ar fi mers la şedinţa de bilanţ a Procuratorii şi l-ar fi lăudat pe şeful acestei instituţii şi că la aceeaşi şedinţă s-ar fi întrecut în laude şi şeful Instanţei Supreme. În acest caz, cancelariile occidentale şi presa liberă, adică cea din Vest, ar fi luat foc şi ar fi înfierat cu mânie capitalistă imixtiunea preşedintelui ţării în actul de justiţie şi frăţia nocivă procuror-judecător. În schimb, lumea democratică nu are nimic de criticat referitor la festivalul linguşelii desfăşurat la şedinţa de bilanţ a DNA, cu Klaus Iohannis în capul mesei şi cu Laura Codruţa Kovesi pe post de sfântă. Din contră. Din spectacolul penibil pus în scenă cu ocazia prezentării bilanţului DNA au lipsit mesajele de felicitare şi de susţinere din partea oamenilor muncii de la oraşe şi sate. Au lipsit pentru că nu mai există fabrici, uzine şi CAP-uri. Dar locul acestor mesaje a fost luat de cele publicate pe reţelele de socializare de cetăţenii liberi să posteze orice, de la pisici şi felii de pizza şi până la imagini cu zeiţa dreptăţii însoţite de cuvântul „respect”, neapărat cu un haştag în faţă.

Cu ocazia bilanţului DNA, lui Klaus Iohannis i s-a oferit din nou posibilitatea să se manifeste ca un apărător al aşa-zisului Stat de Drept şi să-şi alăture imaginea de cea a idolului Străzii şi a reţelelor de socializare, Laura Codruţa Kovesi. Domnul Iohannis nu mai are nevoie nici de PNL, nici de USR, nici de o altă construcţie politică atâta timp cât are de partea sa cel mai activ şi influent jucător de pe scena politică românească, DNA. Cu un DNA care oricând poate scoate dosare de la sertar ori le poate face pe loc, Klaus Iohannis nu mai are nevoie de un alt partid de care să se sprijine. Nu are nevoie nici de un nou Guvern al domniei sale, pentru că s-a fript cu tehnocraţii, care numai necazuri i-au adus. Cu DNA-ul, cu Strada şi cu reţelele de socializare de partea sa şi cu o opoziţie politică îngenuncheată, Klaus Iohannis poate fi considerat câştigător al alegerilor prezidenţiale din 2019 încă de pe-acum. Că doar asta urmăreşte Klaus Iohannis. Singurul lucru pe care-l urmăreşte: al doilea mandat prezidenţial. Că la ce a demonstrat până acum, doar nu-şi închipuie cineva că domnul Iohannis are cea mai vagă intenţie de a face ceva pentru ţara asta. Ceva bun.

                                                                                                                                              Sorin AVRAM

Sursa: COTIDIANUL

 

 

1 Comment

  1. Dan

    Huoooooooooooo !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *