Atitudini

TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR” (XXV)

  Atenţie, români! Duşmanii Centenarului  Marii Uniri nu dorm!               TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR”! (XXV)   […]

 

Atenţie, români! Duşmanii Centenarului  Marii Uniri nu dorm!

              TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR”! (XXV)

                Prim-ministrul ungar Miklós Németh (1988-1990)

    „Ungaria a folosit toate măsurile posibile pentru a fi sigură că regimul Ceaușescu va cădea (…) Agenții serviciului secret maghiar au fost în stare să-i dea lui (generalului Stănculescu – n.a.) și armatei informații importante despre unde se afla Securitatea.  Am fost în stare să urmărim toate mișcarile Securitații (…) Am fost foarte bine informat în privința României.” ( prim-ministrul ungar M. Nemeth, interviu ).

Cum spuneam, vecina noastră de dincolo de Tisa, Ungaria, s-a angrenat atât de eficace în relațiile internaționale, șicanând repetat România cu „lozinca’’ revendicării Transilvaniei, încât aceasta nu a ezitat, cu gândul evident la reciprocitate, să devină o rotiță indispensabilă, în angrenajul regândirii configurației europene de dinainte de 1989 – ceea ce l-a și îndreptățit pe prim-ministrul M.Nemeth să fie „mândru”, de contribuția sa adusă la schimbările impuse de marile puteri, mai ales când a fost pus în situația de a invoca disponibilitatea graduală a Ungariei de a fi deschis granițele cu Austria, dând astfel o „mână’’ de ajutor Germaniei, lucru care avea să contribuie în mod decisiv la exodul masiv al est-germanilor, prăbușirea Zidului Berlinului și căderea regimului comunist al președintelui E.Honecker. În acest context favorabil, generator de efuziuni revizioniste, afișate fără  nici un fel de scrupule diplomatice, forțele irredentist-șovine ale Budapestei, care nu se sfiau să acționeze pe față împotriva suveranității și integrității României, și-au făcut din plin simțită prezența la întrevederea tensionată de la București (din 8 iulie 1989), mijlocită de președintele sovietic Gorbaciov, unde a fost cu neputință ca părțile, Ceaușescu și prim-ministrul ungar Miklós Németh, să ajungă la un „compromise” în privința Transilvaniei (atunci, liderul Executivului de la Budapesta a susținut că Transilvania nu este a României și va recurge cât mai rapid la internaționalizarea problemei). Cum însă „imprevizibilul” Ceaușescu nu era deloc un naiv, știind că Ungaria de mult încerca să convingă marile puteri de necesitatea recăpătării Transilvaniei, nicidecum nu s-a lăsat impresionat și, „întorcându-i spatele” lui Gorbaciov, chiar și-a lăsat partenerii europeni să înțeleagă că România (independentă economic!) dispunea de capacitatea de reacție militară în eventualitatea unor provocări. Din păcate, însă, Ceaușescu nu a fost sprijinit până la capăt, căci – lăsat de unul singur în fața invaziei, atipice, de teroriști externi ai globalizării – a fost victima unui complot, intern, antistatal.

Căderea lui, atât de dorită de Ungaria, l-a determinat în cele din urmă pe prim-ministrul ungar Miklós Németh, ca o ironie că în ’89 am fost „bombardați” cu minciuni de-a dreptul epocale, să declare într-unul din interviurile sale, despre acele momente dramatice când întreaga Românie era ținută programat în suspans despre „fuga într-o direcție necunoscută” a Ceaușeștilor și acțiunile din „tunelurile subterane” ale Securității, că – atenție mare! – 40 de agenți unguri infiltrați, dispunând în secret de un centru de telecomandă în România, i-au ascultat permanent pe capii Securității (inclusiv convorbirile telefonice dintre securitate și piloții elicopterului unde era Ceaușescu), informându-l pe generalul ,,erou’’ Stănculescu! Cât despre celălalt „erou” al „revoluției”, L.Tökeș, aflăm că era „păzit”, pe rând, de 3 echipe ale serviciului secret ungar AVO … Și, iată, așa ni s-a indus, aproape la toți, iluzia victoriei! Însă a cui victorie?

                                                                                                             Prof. Costel NEACȘU

4 Comments

 1. Precup Florin

  …citind acest material nu pot sa nu-mi amintesc de acele zile contradictorii,de sfarsit de noiembrie -noiembrie nu decembrie 89 – cand la convocarile de la Bucuresti ..superiorii urlau ca nebunii la noi -(cei care-i informam corect cu date si..chiar faptesi care le eram subordonati loiali nu doar lor ci romanilor si tarii pentru car depusesem acel sacru juramant !-…”baaaaaa,daca cumva sunteti macar suspecti ,ca din ..unitatea unuia dintre voi au iesit macar o coala multiplicata-la ghestender- sau dactilografiata …maine, vindeti ziare la..universitate in grup….clar ba ??”….asta se putea auzi in biroul de sedinte al serviciului de contrainformatii din care faceam parte ….culmea golaniei si destrabalarii ,a ipocriziei si tradarii …dupa evenimentele din decembrie 89 , acelasi ..sef din noiembrie 89-pana la desfiintarea serviciului in martie 90 si “reformarea” sa….in 1993 a devenit ..general de la ..gradul de capitan pe care-l avea in ..februarie 90.. si adjunct la ceea ce astazi poarta sigla de..SIE …seful de birou s-a…”refugiat ” in “sanul familiei” tocmai in SUA sau Canada-adica exact la cei cu care “ne luptam” de ani buni-..unde avea un…nepot de vara ….noi subordonatii am ramas aici sa infruntam …ambitiile “revolutionarilor ” si evident ifosele si …ticalosiile “serviciilor straine invingatoare plus tot..”tacamul” unor “invinsi”….-asa a inceput lungul drum al umilintei degradante nu doar pentru noi cei loiali romanismului- drum ,care a durat 30 de ani….si desigur ca nu se va incheia decat cand vom pleca ..definitv …”dincolo ” .la doi metri sub pamant …oricare ar fi parerea multor fosti camarazi ori a multor romani “infocati regalisti” si “euro-atlantisti” eu voi sustine aceiasi opinie :MOARTE TRADATORILOR de neam si tara; niciodata nici cel mai mic respect pentru derbedeii si declasatele care au guvernat Romania dupa acel decembrie sangeros ….blestem vesnic asupra asa zisei familii regale , devenita pentru dobitoci si cretinoide ..”de Romania “…!

  • Cea mai mai problemă a noastră e că nu mai sânt oameni! Azi trăim într-o lume nu între oameni. E necesar sfârșitul lumii. Ori se fac oameni, ori se duc dracu, dar de dispărut trebuie să dispară!
   Prea multă lume, iar lumea e definita de conveniență si nu de conștiință! Aceste animale vorbitoare sânt cele mai periculoase animale existente.
   E necesar sfârșitul lumii.

 2. adria

  Cred că numărul LXXVI (al 76-lea !) pentru acest serial este greșit. Cel dinainte a fost XXIV (al 24-lea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *