Atitudini

TRANSILVANIA ÎN „COLIMATOR” (XLIV)

  Atenţie, români! Duşmanii statului naţional unitar nu dorm!             TRANSILVANIA IN „COLIMATOR” (XLIV)   […]

 

Atenţie, români! Duşmanii statului naţional unitar nu dorm!

            TRANSILVANIA IN „COLIMATOR” (XLIV)

                                RAREŞ BOGDAN

„Am avut şi eu legătură cu Soroş. Mergeam la… biblioteca din strada Ţebei a Fundaţiei Soroş(…) Dacă cineva mai are poze de acum 20 de ani, din biblioteca Fundaţiei Soroş… cu siguranţă voi fi eu «vândut»”. (Rareş Bogdan).

Pe cât de fanatic în expresii jignitoare, pe atât de alunecos, acest pseudo-jurnalist a reuşit, după varii conexiuni cu „lumea bună” (afaceri cu fiul generalului S. Rusu, fostul şef al Miliţiei Cluj în Decembrie 1989 şi primul şef  al serviciului secret al Ministerului de Interne etc.) şi alte persoane „bine înfipte” în PNL şi… PDL (afinitate cu Emil Boc etc.), să acceadă în sfera intrigilor naţionale, în calitate de realizator al emisiunii „Jocuri de putere” de la postul evazionist Realitatea TV (RTV), de unde s­-a dorit a fi o portavoce  a radicalizării, a anarhiei în masă, a creării unei atmosfere de conflict fratricid, isterizând societatea românească în plin An Centenar şi atentând iresponsabil la ordinea de drept (a susţinut supermaţia in stat a DNA, cu girul preşedintelui Iohannis, o instituţie anticonstituţională folosita ca „măciucă” pentru a da în „capul” celorlalte puteri ale statului de drept: Guvernul şi Parlamentul) etc.

În fine, mai pe scurt, ar fi în cazul să acordăm prioritate, luând desigur in calcul faptul că în anii ’90 Rareş Bogdan fusese şef al Organizaţiei PNL Cluj şi coleg de an la Facultatea de Stiinţe Politice cu E. Hellvig (actual director al SRI), cum de a fost posibil, o dată ajuns trompetă partinică în Media, să facă o impresie atât de negativă atâtor distinse personalităţi, relevante, precum Prof. univ. dr. Ion Coja (acesta a afirmat că RB este „un ardelean trădator şi diversionist, insidios şi bine acoperit”)! Păi, să vedem! În primul rând, această „trompetă” a globalizării României, care primea în emisiunile RTV mesaje cu „directive” de la generalul F. Coldea (ulterior „scos pe tuşă” din conducerea SRI), a încercat să îi păcălească pe telespectatori printr­-o propagandă subtilă, cu tentă secesionistă, promovând – cu sau fără să ştie – teza kominternisto-kaghebistă a independenţei şi suveranităţii Transilvaniei (şi astfel a amplificat isteria transilvănismului, atât de dragă Budapestei, ai cărei promotori nu incetează să ne spună că Transilvania şi Banatul ar avea de câştigat dacă s-ar desprinde de România)! Iată doar 5 argumente, de antiromânism subtil, promovate de „patriotul” RB (cel care, la sfârşitul emisiunilor sale, îndeamnă pompos: „Să nu uitaţi să iubiţi România” ):

 • Cand s-a dezbătut problema separatismului în Spania, RB a subliniat că situaţia ar sta la fel şi în… „Clujul nostru” (era cât pe ce să spună „Transilvania noastră”);
 • A făcut apologia… „Ţării saşilor” în România (formată din Sibiu, Braşov, Sighişoara);
 • În contextul Referendumului pentru Familie, a criticat Biserica Ortodoxă Română şi a lăudat cultele neoprotestante (minoritare);
 • A „executat” fidel „servicii” către minoritarii etnici Arpad Paszkany si K. W. Iohannis (cel care a făcut tot ce a fost posibil să obstrucţioneze Referendumul pentru Familie şi să persifleze pe cei aproape 4 milioane de susţinători creştini) etc. Ca „profilul” lui RB să fie şi mai concludent, vă prezint – stimaţi cititori – şi alte atitudini ale sale în problemele de interes naţional:
 • La Referendumul pentru Familie a spus: „Ce naiba mai inventează (era de fapt o iniţiativă cetăţenească, susţinută de Biserica Ortodoxă – n.a.) şi ăştia (el a văzut aici doar „mâna PSD – n.a.) să îşi acopere proasta administrare a ţării şi prostia în arta guvernării;
 • În problema venirii imigranţilor, s-a confensat: „Imigranţii trebuie ajutaţi să se integreze… Intrările trebuie să se facă controlat, pe punctele de frontieră”;
 • Despre holocaust, RB a invitat în studioul RTV doar pe cei care aduc acuzaţii României, nu şi pe istoricii români avizaţi;
 • S-a situat de partea manifestaţei ilegale şi anarhice din 10 august 2018, când Jandarmeria a reuşit să menţină cu greu ordinea de drept a Ţării (CNA a sancţionat RTV cu suspendarea emisiei 10 minute şi a amendat-o cu 15 000 lei, acuzând-o că a incitat la violenţă şi a dezinformat populaţia);
 • A susţinut, în isterii media, mişcarea antidemocratică, antinaţională, şi anticreştină #Rezist (anarhic-globalistă);
 • A poluat mentalul colectiv prin proferarea la RTV a unui limbaj vulgar: „m…e PSD” (prezentând „legendara” tăbliţă auto), „dobitoci”, „imbecili”, „cretini”, „nenorociţi” etc! Pe deasupra, a mai şi sugerat („profetic”) faptul că, înainte chiar cu o săptămână de a se produce tragedia de la Colectiv, vom avea un prim-ministru tehnocrat, ardelean, pe nume… D. Cioloş etc.!

În final, nu se poate să nu ne dea de gândit cum de a fost posibil ca RB să ni se prezinte prin RTV ca un mare lider al „luptei cu corupţia”, dichisit… fashion, când ştia că acest post a fost evazionist în cei 8 ani de insolvenţă („erau protejaţi”, ne-a dezvăluit G. Diaconu – fost şef al ANAF) – un caz fără precedent în România, întrucât orice instituţie a fost, în încercarea de a interveni, blocată! De aceea, nu pot sa nu rămân mirat, convins fiind că TOATE PARTIDELE POLITICE SUNT „O APĂ ŞI UN PĂMÂNT”, cum de unii „români” nu înţeleg că prin atacurile murdare la adresa PSD, făcute de RB, s­-a adus de fapt jignire celui mai mare „bazin” electoral (format bineînteles din români) şi cadrului legal rezultat din alegeri democratice (a, să nu uit, supărarea lui RB pe PSD datează din 2013, de când prim-ministrul Ponta a spus că are reţineri să îl numească şef al TVR, iar pesediştii au boicotat acea şedinţă din Parlament)!

Şi încă ceva: RB greşeşte când crede că evenimentul din 10 august este „ziua în care România renunţă oficial la democraţie” (căci, atunci, era cât pe ce să triumfe bordura, din mâna incitaţilor lui RB, asupra regulilor democratice)! Mai degrabă, ziua in care democraţia a murit, pentru RB, este ziua aceea când, trecând pragul bibliotecii Fundaţiei Soroş din Cluj, a acceptat benevol să i se spele creierul, citind cărţi toxice, pentru a deveni apoi un biet agent de influenţă, ca adversar al valorilor consacrate, în procesul instaurării, violente şi perfide, a unui Suprastat universal „venerat” de slugile lui Antihrist!

                    Furtul identității – o infracțiune lăsată de izbeliște?!

Până la această dată, Ministerul Culturii și Identițății Naționale… nu a înregistrat nici o solicitare pentru eliberarea unei autorizații de cercetare arheologică în România privind demersul celor două muzee din Ungaria – Muzeul Literaturii „Petofi” din Budapesta și Muzeul de Istorie Militară al Ministerului Apărării ungar”(Daniel Breaz, ministru al Culturii și al Identității Naționale).

Înțelegând pe deplin cât s-a „zbătut” Ungaria să ne discrediteze Țara în relațiile internaționale contemporane, cu scopul ca Transilvania noastră dragă să fie readusă la cheremul ei, nu m-am mirat absolut deloc văzând cum „experta” în istorie Edit E. Lockodi (fost președinte al C.J. Mureș), acum câțiva ani, încurca de-a dreptul -ilar- epocile și, la una din televiziunile mureșene, încerca să ne lămurească, pentru a ne intra bine în cap, că „urmele” prezenței ungurilor în Transilvania datează încă din antichitate, deși istoricii de marcă sunt de acord cu faptul că ungurii au cucerit Bazinul Panonic (sau Carpatic), adică estul Europei centrale (cu Transilvania), pe când deja ne aflam în… Europa medievală (la sfârșitul secolului IX)! Trecând însă cu ușurință peste această carență cu substrat subânțeles, datorate îndeobște „corifeilor” unei epoci în care ni se trasează „oficial” ideea că important este ceea ce își imaginează omul și nicidecum realitatea efectivă, ne-am pomenit în acest an cu o altă „grozăvie”, evident antiromânească, prin care ostila Ungarie își rezervă realmente „dreptul”, neobișnuit între două state euro-atlantice, să efectueze cercetări arheologice, sfidându-ne autoritățile, pe teritoriul României!

Premisele acestei ingerințe au fost puse pe când (în 2018) un grup de unguri au demarat cercetări specifice, în zona unde s-a desfășurat bătălia de la Sighișoara (1849), fără a avea acordul vreunei instituții publice a Statului Român, cu scopul de a fi investigate punctele topografice importante ale bătăliei și, în consecință, de a se convinge că la Albești (unde ar fi murit poetul – revoluționar antiromân Petöfi Șandor) pot fi identificate „dovezi” ale prezenței „eroului” lor!

Culmea este că acest demers istoric preliminar, dublat de un acord de cooperare semnat la Budapesta (la 26 feb.2019) între reprezentanții a două ministere de marcă din Ungaria, constituie o surpriză de proporții pentru partea română care, consternată că Budapesta încalcă nonșalant legislația noastră privitoare la cercetarea arheologică pe teritoriul românesc (OG 43/2000, art.5, alin.9), „dă din umeri” și … NU ȘTIE NIMIC!

Să fie (oare) zgomotoasa propagandă a Cătușiadei găinăriilor, strident și derutant orchestrată, mai importantă decât faptul că niște „oaspeți nepoftiți”, cu idei preconcepute, purced să ne rescrie tendențios Istoria și, mai grav decât cei ce nefură material, vor să ne degreveze – pas cu pas – de identitatea noastră națională?

 

                              SABIN GHERMAN

 

„Ideea globalizării („o șansă extraordinară pentru România”, cum o glorifică secesionistul Sabin Gherman – n.a.)! În alte cuvinte, DOMINAȚIA GLOBALĂ (…) CRED CĂ ACEASTA ESTE MONSTRUOZITATEA SECOLULUI XXI ȘI VA DEPĂSI TOT CE A VĂZUT OMENIREA PÂNĂ ACUM (…) În două generații, oamenii vor putea într-adevăr să spună că totul s-a desfășurat în numele umanității (…) Însă, dacă trendul continuă, NAȚIUNILE FONDATOARE ALE CIVILIZAȚIEI MODERNE (mă refer la POPOARELE LATINE) VOR DISPĂREA TREPTAT. Europa de Vest este deja plină de străini” (Celebrul disident Aleksandr Zinoviev, ziarul Le Figaro, în 1999).

Vrând a făuri nu neapărat o lume mai bună, ci o ALTĂ LUME, sforarii moderni și prostmoderni au declanșat necruțător o isterie generală, adică o babilonizare, injectându-ne mințile ca să acceptăm a fi cobaii celei mai groaznice revoluții din istorie, în acest lagăr al reeducării globalizante, ca în final să ne „trezim” într-o societate suprastatală, „supraorganizată”, guvernată de niște reguli care frizează nebunia și, ca o consecință a desecularizării, să fim puși în situația de a ni se răsturna toate perspectivele, prin amplificarea degenerării mondiale, până la a experimenta cele mai objecte forme ale dezumanizării, animalizării și demonizării colective!

Vor „exploda” în acest scop asocieri acuzatoare din cele mai mincinoase și denaturate, ca ale lui Sabin Gherman de la Cluj, debitate de „unelte” incapabile să discearnă în spatele cui se află, în captiva lor gândire de șablon, atunci când își propun extremist să semene ură interetnică, tensiune națională, astfel încât poporul nostru să își piardă reperele și, abolându-i-se conștiință națională prin înlocuirea terorii bâtei cu tortura soft, să nu mai poată înțelege cum, programat să fie însetat de sângele unei CĂTUȘIADE gata la o adică să ne pună „la colț” pe toți, noul imperialism să reușească a ne fura tiptil, transformându-ne în popor vânat și făcându-ne să deschidem porțile unei ere de ilegitimă domnie, dreptul istoric de a decide democratic (până și anglo-americanii văd cât de greu le este să vadă Anglia ieșită din U.E. și pe președintele Trump capabil să își exercite neobstrucționat mandatul) și voința populară (legitimă) de a trăi în granițele unui stat național nefragmentat, suveranist!

Pe cine ar mai surprinde așadar că și în România, o țară (mică) atât de infuzată de drogul intelectual al noului tip de strategie discursivă (corectitudinea politică), ordinea și liniștea publică sunt făcute vraiște, prin fanatice puneri publice la stâlpul infamiei, de niște „torționari mediatici” care, în ton cu S.G., încalcă Constituția, disprețuiesc legile adiacente, incită la dezbinare națională, vântură sloganul corupției cu intenția de a submina puterea de la București, transpun mascat Transilvania pe orbita Occidentului devalorizator, propagă „moral” abolirea cutumelor românești (pentru a face loc instaurării terorii unei globalizări care va depăși tot ce se cunoaște până acum în materie de regim totalitar), răspândește „psihoze ghermaniste” și generalizează confuzia…

Știind acum cărei cauze îi slujește, stimați cititori, este mai ușor de înțeles cum acest „Don Qouijote” de la Cluj S.G. (și „armata” din spatele lui), ne insultă zi de zi Istoria și Poporul, complexat fiind de „superioritatea” sa etică, instigând la un război fratricid, româno-român, menit să facă din Transilvania o oază cu „râuri ungurești”, de „lapte și miere”, „izvorâte” din Budapesta revanșardă! Vai, vai …

„Relele cele mari vin de la București… Va trebui să vedem că NU UNGURII SAU NEMȚII SAU BURUNDEZII SUNT INAMICII NOȘTRI, CI NOI ÎNȘINE” ( Sabin Gherman).

Dacă astăzi am ajuns să vedem atâția „germeni” ai ghermanizării României, aliniați șablonistic pe „frontul” Marii Revoluții Mondiale, aceasta se datorează (și) faptului că 178 de lideri din toată lumea, în anul 1992, s-au întâlnit la un summit „discret”, în Rio de Janeiro, unde au redactat (sub egida ONU) un document capital, Agenda 21, prin care au hotărât, la Secțiunea 4, cum anume se la realiza pretutindeni ELIMINAREA CARACTERISTICILOR NAȚIONALE ȘI CULTURALE, ÎN NUMELE… DREPTĂȚII SOCIALE ( care legitimează, mascat, folosirea Justiției ca armă, a globalizării, numai „bună” de astâmpărat „setea” maselor în a-i vedea pe unii conducători zbătându-se în cătușe și în a-i elimina efectiv pe orice opozanți ai „prosperei” și „dreptei” orânduiri oculte planetare)! Și, cum acest „cutremur” al instaurării  Noului Impreriu Suprastatal nu se poate impune doar prin mijloace „blânde”, în cultul softului, s-a recurs în mod radical la a stimula hărmălaia amestecării raselor și la a propaga mediatic un manipulator limbaj violent-agitator (antinațional, antistatal și anticonstituțional). Așa a început și la noi un „război total”, holotropic, în care forțele „pe față” ale nihilismului, recte SG, au declanșat la comandă „sirena asurzitoare”, ca niște hodorogite „trompete” din „fanfara” globalistă, reușind astfel performanța să ne dezbine, ca neam, prin „bombardarea” cu interminabile psihoze, preluate din arsenalul urii Ungariei față de România, având ca scop dezintegrarea Statului Național Unitar prin incitări mincinoase, jignitoare, calomnioase, amenințătoare!

Astfel, „îmbrăcându-și” limbajul antiromânesc în false nuanțe cu ținte politico-justițiare, acestui SG i s-a pus la dispoziție un post de televiziune din Cluj, patronat de maghiarul A.Paszkany, prin care telespectatorii români au parte de un „spectacol” deșănțat, în diatribe propagandistice din cele mai secesioniste și antiromânești, generatoare a unei noi mentalități, metodic amplificate dușmănos, blamându-ni-se de-a valma și Istoria și Statul și Biserica Ortodoxă –adică tot ce ține de sufletul neamului românesc!

Bunăoară, acest „jalnic renegat” (SG), cum îl numește prof. univ. dr. Gelu Neamțu, repetă „papagalicește” sloganul diversionist al corupției, sub care globaniștii își ascund de fapt cele mai abominabile  fărădelegi ale Istoriei, „justificând” că „traiul greu” al românilor transilvăneni s-ar datora corupților (musai români!) din afara Carpaților, doar-doar îi va „ameți” pe unii cu mirajul bunăstării („pompat” bine de Budapesta etc) unei Transilvanii rupte de România –o țară față de care, simțindu-se „sătul”, nu simte respect (e…, cu Budapesta altfel se pune problema!), nici când  incită contra „incultei” și „ticăloasei”… „guvernări de la Teleorman” (dar „uită”, tot amestecând aiurea patriotismul cu politicul, „superioritatea” unor înalți demnitari ardeleni – P. Roman, V. Ciorbea, E. Boc, D. Cioloș, K. W. Iohannis, E. Hellvig, L. C. Köveși, grupul de la Cluj etc – sub „ochii” cărora a avut loc MAREA PRĂDUIRE A TRANSILVANIEI PRIN RETROCEDĂRI ILEGALE), nici când consideră că electoratul extracarpatic este „tâmpit” („normal”, căci și delegația maghiară de la Trianon a susținut acolo că românii sunt o rasă inferioară și nu pot conduce Transilvania), nici când îndeamnă la violență (terorism civic) contra conducerii legal alese (a…, dacă „dominația” Bucureștiului îi „pute”, nu așa stau lucrurile și cu influența Budapestei în Transilvania), nici când –asumuțându-i pe români între ei – se poziționează în tabăra anti- PSD  (oricum, SG exultă că face parte din „gașca” globalistă, fără să pară a înțelege că și PNL și PSD sunt niște slugi, ca și el, ale unui fenomen distructiv de o amploare fără precedent etc)!

Înțelegând cu câtă brutalitate ni se răstoarnă percepțiile, punându-ni-se „pe tapet” periculoasa promovare a ideii de autonomie a Transilvaniei față de România, nu ar fi deloc potrivit să rămânem nepăsători la faptul că încă de acum două decenii, mai exact în 2001, doi „grei” din Statul Român, I. Rus (ministru de Interne) și R. Timofte (șef al SRI) susțineau, țineți-vă bine, că … Statul Român și-a pierdut autoritatea în Transilvania!

Păi cum așa, stimați cititori? Nu tocmai aceștia ar fi trebuit, văzându-i pe oficialii Budapestei cum zburdă prin Transilvania ca la ei acasă, să îi pună sub acuzare penală pe toți uzurpatorii ghermaniști ai ordinii de drept naționale, pentru încălcarea inadmisibilă a legilor României și a spiritului lor?

 „Să ne întoarcem la tradițiile noastre istorice, la practica ardelenească din trecut” ( Markó Béla, președinte al U.D.M.R. între 1993-2011, vice-prim-ministru al Guvernului României între 2009-2012).

Ca și cum incultul Roller nu ne-ar fi fost de ajuns, în a se erija ca „academician” și „mare istoric” (fără să aibă însă studii de specialitate!), iaca ni s-a dat să îl vedem și pe Sabin Gherman, la TVR Cluj și Look TV, cum a purces în postceaușism să ne rescrie Istoria, falsificând-o, cu toate că, neavând habar „cu ce se mănâncă”, specialitatea lui (dacă nu cumva este prea mult spus) se rezumă la absolvirea Facultății de Litere din orașul oltenesc, al „miticilor” (cum le zice, ca să le arate cât de „inferiori” sunt!), Craiova! Știind însă că trăim niște vremuri în care s-ar cuveni ca unii să fie interziși prin lege să mai vorbească, pentru a ne feri de întreținerea națională a unor falii toxice, nu ne mai rămâne decât să „înghițim în sec”, să ne luăm „cu mâinile de cap” în fața Revoluției identitare globaliste, „striviți” fiind în conștiințe, în sentimentele noastre de patrioți și creștini, de câțiva confrați atinși de morbul „ardelenismului” – niște „orbiți” enclavizator de atâta maghiarism și transilvănism, cărora puțin le pasă, în acest timp în care globaliștii au  nevoie „ca de aer” să spargă (și) unitatea românilor, că fac jocurile Budapestei și ale separatiștilor maghiari din România! Să nu ne închipuim însă că acest S.G. își face atâtea probleme de conștiință, ca promotor al iredentismului maghiar în Transilvania, când își propune să renege, la o editură maghiară (manifestul „M-am săturat de România” a fost publicat în 1998 la Editura Erdély Hiradó din Cluj) și o televiziune gestionată de un maghiar (A. Paszkany), trecutul însângerat al strămoșilor săi! Nu! Căci, pentru unul ai cărui „ochelari” sunt fixați exclusiv pe ideea autonomiei teritoriale a Transilvaniei și, deplângând public vremurile când Transilvania era dominată de „civilizația” Vienei și a Budapestei, să propage șovinismul deturnând sensul izvoarelor istorice, să argumenteze apartenența Transilvaniei la Ungaria prin a minimaliza importanța populației dacice în formarea așezărilor străvechi și a lăuda Lexiconul de la Buda (prin care cuvintele românești au fost înlocuite de cuvinte nemțești și ungurești) etc! Puțin îi pasă însă lui S.G., ca slugă devotată intereselor Ungariei, că „duce în spate” doctrinele totalitare horthyste (prin expunerea Transilvaniei la Ungaria), naziste (germanii din NSDAP au vrut includerea Transilvaniei la Marele Reich, dar Hitler s-a opus!) și comuniste (președintele sovietic Hrușciov ne-ar fi dorit atrași, prin doctrina Valev, într-o regionalizare „economică” transfrontalieră) ….

Practic, pentru „ștaiful” lui, de pretins „om superior”, este „normal” ca, apelând la cei cu mintea suficient de vraiște în a dori…. dezmembrarea României, să apuce poate și el cândva o „ciosvârtă” (nu degeaba cotidianul maghiar Kronika îl anunța pe S.G. ca lider al Partidului Ardelenilor, aprig susținător al independenței financiare a Transilvaniei și Banatului) , să ne tot „bată la cap” cu al său… „naționalism regional”, antiromânesc, făcându-se a „uita” că frații lui de cuget, maghiari, ne arată de câtă „superioritate” au fost capabili prin implicarea în jaful retrocedărilor din Transilvania, în batjocorirea Istoriei și a simbolurilor noastre naționale, în a ne fura liniștea cu teroarea lor rasistă și separatistă!

„Nemulțumirile Ungariei, ale Austriei și ale Rusiei de-a lungul timpului față de Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 erau firești, nemaiavând teritoriul importanță de „muls”… România trece prin cea mai grea încercare pentru menținerea statului unitar român … În același timp, probabil că este doar o coincidență aruncarea majorității investitorilor din spațiul germanic în Transilvania și aproape nimic în restul României (…) este suficient să vedem germenii unei revolte tacite, dar atent cultivate, de înnoire a transilvănenilor față de „miticii” de la București… SUNT POSTURI RADIO ȘI TV ÎN TRANSILVANIA CU CETĂȚENI ROMÂNI, DAR CU SURSE DE FINANȚARE NECLARE, CARE VORBESC TOT MAI DUR DESPRE NEVOIA DE „AUTOGUVERNARE” A TRANSILVANIEI! Dacă la aceasta adăugăm atitudinea uluitoare a Germaniei în cadrul negocierilor privind Transnistria, în care are același puct de vedere cu Rusia referitor la recunoașterea de către Chișinău a independenței Transinistriei, este simplu să înțelegem că există un troc prin care această zonă a Europei este „dată la schimb”… În acest context, O ROMÂNIE DIVIZATĂ AR FI ÎN BENEFICIUL TUTUROR… Mergând mai departe, acest plan nu include doar crearea unei Republici Independendente Transilvane, dar și O FEDERALIZARE A ROMÂNIEI … O Românie formată din 5 republici guvernate și administrate regional reprezentând ultimul act pentru „desăvârșirea ” ambițiilor, frontierelor și intereselor diverșilor actori regionali sau globali în raport cu România (…) Uitându-mă acum câțiva ani la un post de televiziune local din Cluj-Napoca, UN DOMN DE-AL NOSTRU VORBEA DESPRE ACTUL MARII UNIRI ȘI TRECEREA CARPAȚILOR DE CĂTRE TRUPELE ROMÂNE CA DESPRE PRIMUL MOMENT ÎN CARE ÎN TRANSILVANIA A ÎNCEPUT SĂ SE SIMTĂ „MIROSUL DE PICOARE MURDARE”. Ei bine, acest gen  de comentarii nu este rar… Un alt segment al planului vizează DEMONSTRAREA UNEI INCAPACITĂȚI A ROMÂNIEI DE A SE AUTOADMINISTRA, FIIND ASTFEL NEVOIE DE UN „PROTECTORAT” AL UNORA DINTRE MARILE PUTERI (…) ELIMINAREA ROMÂNISMULUI, A CULTURII SAU DISTRUGEREA ISTORIEI ȘI ÎNVĂȚĂMÂNTULUI, CUMPĂRAREA CVASI –TOTALĂ A CAPITALULUI ROMÂNESC, IMPUNEREA ÎN FUNCȚII DE DECIZIE A UNOR VASALI AI MULTINAȚIONALELOR – DIN ȚĂRILE CARE ÎȘI DORESC O ROMÂNIE RUPTĂ, SLABĂ ȘI DOCILĂ – SUNT ALTE CÂTEVA ELEMENTE CARE SUNT ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE” (Alexandru Cumpănașu, președintele Asociației pentru Implementarea Democrației).

Ca să îi reducă la tăcere pe adevărații oameni de știință, cohorte de falși învățători se dedau, convinși că ies din „eprubeta globalistă” fix … în postura de pătură socială suprapusă, la o nemaipomenită restaurare a sensurilor, a bătăii de joc față de regulile actualei ordini mondiale, cu scopul vădit ca, înainte de dispariția statelor naționale, mai întâi să dispară elitele și, sub asaltul tâmp al uneltelor transpartinice activate, mulțimile aliniate să fie îndoctrinate (deci nu doar România este în pericol) cu „versete  satanice” despre o iluzorie „împărăție prosperă”, a „fericirii” și a „dreptății”! Cu astfel de „versete”, gen  S.G., se încearcă (și) în România spargerea unității prin învrăjbire națională, crearea de falii mentale pe criteriul stalinist al învinovățirii „la grămadă” a „corupților” ( cu trimitere la moldoveni și munteni, dar nu la ardeleni și bănățeni), reeducarea românilor transilvăneni în sensul acceptării minciunii că Actul Unirii din 1918 a fost o farsă a istoriei (S.G.), „ aruncă la gunoi” această Rezoluție, glosând chiar în Anul Centenar – în prezența șefului SRI, E.Hellvig – că „nu așa ne-a fost vorba la 1918”), pentru ca, inducându-le ardelenilor (pe fondul ofensivei hungariste) complexul tendențios al „superiorității” și „hărniciei” lor (ignorând cu bună știință investițiile „dedicate” ale Occidentului în Transilvania, S.G. „bate câmpii” despre faptul că „miticii” de la București ar redistribui banii transilvănenilor către asistații sociali din Moldova și Oltenia), să accepte cu mai multă ușurință dezmembrarea României și retrasarea de noi granite …

De mirare nu este că S.G. nu cunoaște Istoria românilor (el spune: „Au respectat ceva din promisiunile făcute, provinciilor unite sub București? Nici vorbă!”), plăcându-i să se facă de râs în public, ci faptul că unii aleși (sau numiți) În Statul Român îl tolerează, iar alții chiar îl stimulează în amplificarea acestui ilegitim și imoral fenomen antiromânesc, fără să facă „scut viu” în jurul reprezentantului celui mai înalt for cultural și științific al Țării, Prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop (președinte al Academiei Române), care „l-a pus la punct” (indirect) pe S.G. și, referitor la Actul Marii Uniri de la 1918, a concluzionat: „Principiile în cauză, analizate la rece, corect și obiectiv, se vede că spun orice altceva decât autonomia pentru vreo anumită minoritate. Ele sunt invocate în necunoștință de cauză,  alteori în mod intenționat (…) TOATE ACESTE PREVEDERI S-AU RESPECTAT CU DESTULĂ STRICTEȚE”!

Îl aude însă S.G. pe acest om, cu „scaun la cap”, român (ardelean) ca și el?

„De vreo doi ani vă tot avertizez pe la televizor, pe la radio sau pe unde îmi mai dau și eu cu părerea, că Ungaria lui Orbán alunecă spre ceva periculos pentru noi, românii, că TREBUIE SĂ NE PREGĂTIM PENTRU UN MOMENT DE CRIZĂ SIMILAR CUMVA CELUI DIN 1939. NU NEAPĂRAT MILITAR, CÂT LA NIVEL DE INTELLIGENCE (servicii secrete – n.a.)… AUTONOMIA CERUTĂ DE LIDERII MAGHIARI ESTE CU TOTUL ALTCEVA. De fapt, AUTONOMIA ESTE DOAR UN NUME DUPĂ CARE SE ASCUNDE O INDEPENDENȚĂ DE TIP CRIMEEA” (Moise Guran, TVR 1)

Cine își mai amintește de „tărăboiul” manifestațiilor masive europene de acum 30 de ani, pus în scenă de mai-marii servciilor secrete (președintele american Bush fusese director al C.I.A. iar președintele sovietic Gorbaciov – ajuns miraculos la putere după ce 3 președinți au murit subit în 3 ani – era un „agent de influență”, așa cum îl „alinta” șeful kaghebist Kriucikov, bine protejat de fostul șef al KGB și Președinte, I. Andropov), cu atât mai mult ar trebui să înțeleagă acum, la trei decenii de la succesul operațiunii serviciului secret ungar AVO în declanșarea evenimentelor de la Timișoara și a preluării tezaurului arhivistic microfilmat cu acțiunile de spionaj monitorizate de UM 110 (conform generalului SRI Rogojan), cum de a fost posibil să ajungem „în genunchi” la „masa” burgunzilor, mari iubitori seculari de grofi, printr-un Mare Război Informațional hibrid extern) declanșat chiar cu concursul noii Securități a României – responsabilă ea însăși de felul în care am fost conduși, „privatizați”, prelucrați, jefuiți, integrați, dezbinați, alungați, cum s-a dovedit și la extraordinarul eveniment public desfășurat exact în Anul Centenarului Marii Uniri, o dată cu lansarea revistei „Newsweek” (sponsorizată de SRI și SIE?), când neobositul secesionist SG, subminând pentru a nu știu câta oară ordinea de drept a Țării (în prezența lui E.Hellvig, șef al SRI!),  a „cântat” din nou „partitura” visului Ungariei de a ocupa Transilvania în mod „pașnic” și a ne dezmembra teritorial Țara!

Văzând însă cât de ingenios ni se „servesc” aceste strategii de dezinformare, generatoare de transe colective, re-atenționez că la summitul de la Rio din 1992, prin Secțiunea 4 a Agendei 21, se încearcă planetar neutralizarea rezistenței noastre la deznaționalizare, la crearea de anarhie inter-etnică și inter-statală, ceea ce „explică” isteria cu care extremistul SG vine în întâmpinarea revizioniștilor maghiari și a secesioniștilor români care cer autonomia Transilvaniei!

Deocamdată, cum deja se vede cu „ochiul liber” în această Europă destabilizată, se încearcă luarea în robie (și) a poporului român prin incitări la lupte fratricide pentru cauze minore (vor să ne pierdem energia în interese de partid, nu în interese naționale), sugestionarea bunăstării (străinii fac „investiții” cu precădere în Transilvania , stimulându-i pe români să își ceară „autoguvernarea”), supraestimarea românilor din Transilvania (ceilalți, adică „miticii”, sunt percepuți ca inferiori), deznaționalizarea mascată (prin acordarea dublei cetățenii), deturnarea atenției (în loc să combată secesionismul, unele instituții plătite de noi ne „adorm” vigilența cu… „stafia” Rusiei) etc! Câți Sabini Ghermani or fi „căzut” însă, dintre români, în acest MARE RĂZBOI A CĂRUI MIZĂ ESTE, în definitiv, PIERDEREA (SAU CÂȘTIGAREA) SUFLETELOR?

„Pentru cine nu știe, Statul Român, adică fiecare cetățean, plătește structuri care luptă cu „războiul informațional” (…) Pentru ele, Sabin Gherman, secesionistul maghiar din Transilvania nu există! Verificați … și nu veți găsi nimic despre acest vector strident al secesionismului și destabilizării! Găsești tot felul de „analize” în care este făcut praf Guvernul! Adică structura care conduce Statul! Dar hai să-i lăsăm în pace și să încheiem cu acest energumen al secesionismului, tuciuriul din Cluj, Gherman. Pe scurt, AR TREBUI CA S.R.I. SĂ RĂSPUNDĂ URGENT – CUM DE ASEMENEA MESAJE SE POT TRANSMITE PUBLIC ÎN ACEASTĂ PERIOADĂ ÎN ROMÂNIA? Cum de un asemenea personaj își poate desfășura activitatea în România, otrăvind în fel și chip mintea românilor?! Mari ziariști români au fost marginalizați, alții au fost chiar închiși, publicații patriotice nu găsesc finanțare, iar tuciuriul zburdă prin presă și spațiul virtual” (Dragoș Dimitriu, jurnalist și realizator al TVR).

Nemaivoind să aibă de-a face cu tot ceea ce ne leagă de civilizația trectului, corifeii Noii Lumi nu au stat prea mult pe gânduri când, concepând Agenda 21 la Rio de Janeiro (în 1992), au decis, cu o mentalitate genocidară, să instaureze în întreaga lume un regim obligatoriu de educație primară (în Secțiunea III), adică să ne „împingă” ca pe niște vite în „țarcul” NOII MENTALITĂȚI GLOBALISTE, conferindu-ne tuturor o altă identitate aflată în dezacord cu cea națională, prin care să fim din nou supuși, cu forța, experimentului leninist al formării „omului nou”! Așa se explică tupeul cu care, asmuțindu-ne pe unii împotriva altora, filomaghiarul S.G. combate arogant și disprețuitor, sub „privirea” (mai mult decât îngăduitoare a unor instituții statale conectate și ele la Agenda 21, identitatea românească și, în agitații șoviniste cu iz multiculturalist, execută robotizat un atac nepedepsit la ordinea de drept și ne tot „bombardează” dezbinator (cu „sila” că s-a născut într-o „țigănie”, România, de care este… „sătul”!) cu psihoze care contestă Trianonul, subliniază necesitatea regionalizării (federalizării) cu scopul, impus de „superioritatea” economică și culturală a Transilvaniei, de a se obține autonomia teritorială a Transilvaniei!

„Zgomotul” acesta, abătându-ne atenția spre piste false, ne adoarme însă vigilența ca să putem protesta, în fața „bisturiului” globalist, la „schimbarea la față” (și) a României!

„Cu unanimitate de voturi, această grupare (U.D.M.R. – n.a.) …a adoptat o hotărâre privind folosirea unor „simboluri” de către o așa-zisă comunitate maghiară din România: „Imnul secuiesc”, „Steagul secuiesc” și … „Imnul Ungariei”! (…) Ați mai auzit așa ceva? Păi noi ne dăm cu capul de pereți… dar în România… vedem ce e la noi?! Deocamdată … Ardealul și județele din Covasna, Harghita și Mureș sunt în statul nostru! Dar oare sunt?… Păi din câte spun (udemereștii – n.a.), nu prea sunt (…) Sigur, în principiu, SUNT NIȘTE INFRACTORI, pentru că  atingerea adusă simbolurilor naționale este, în orice țară normală la cap, o infracțiune gravă (…) DA, ROMÂNIA ESTE ÎN PERICOL DE CANGRENARE – ȘI CHIAR ÎN INIMA EI, TRANSILVANIA! Asta și pentru că instituții ale statului și ramificații ale lor se băteau cu fantome impuse „straegic”… iar secesioniștii precum Sabin Gherman erau și sunt găzduiți pe posturi naționale să-și verse otrava contra românilor! (…) Congresul U.D.M.R. … cere României și U.E. … să … sprijine utilizarea simbolurilor ilegale și antinaționale! Tupeu, sau ce?… De un singur lucru sunt sigur: nu fac ei asta de proști! Ba chiar, dacă îmi aduc aminte, singurele dăți când U.E.  a avut de-a face cu separatismele din Est le-a încurajat: Cehoslovacia, pașnic, dar și Iugoslavia, unde urmările dezastruoase erau previzibile (…) și în cazul loviturii de stat din Ucraina… U.E. a încurajat separatismul … Mai mult, U.D.M.R. scoate din pălărie și iepurașul prezentării prin  spațiul public – „transilvănismul” (…) Da, din păcate pe cei care au fost în stare să renege ceea ce e lăsat de Dumnezeu, eu îi consider capabil să renege și ce au lăsat strămoșii lor, cu care mai au puține în comun. Ce (mai) e de făcut? MĂSURI FERME! Dar cine să le ia? Cum vă imaginați că România, cu Iohannis președinte, Orban premier, Barna șef al Camerei, Hellvig la Servicii, se vor opune aliatului la guvernare, U.D.M.R.? CRED CĂ S-A AJUNS PREA DEPARTE… Nu avem… vreo „amenințare” de la mii de kilometri – nu, avem aici… nici nu știu dacă să mai spun „la noi„, că mi-e că SE SUPĂRĂ TUCIURIUL SABIN, NOUL MODEL „EUROTRANSILVAN”. ȘTIȚI, ACELA CARE „S-A SĂTURAT DE ROMÂNIA” DAR DIN PĂCATE ROMÂNIA NU S-A SĂTURAT DE EL” (Dragoș Dimitriu, jurnalist și realizator TV).

Preluînd cu vehemență țipătoare iredentismul și șovinismul Ungariei, al cărei „desant” în România este ilegala U.D.M.R. românul filomaghiar S.G. este unul dintre autohtonii care-i preiau ștafeta „demitizării” naționale și „călcând în picioare” cauza unor eroi ai românilor (precum Horea, Cloșca, Crișan, Avram Iancu etc), susține la „scenă deschisă” transformarea Transilvaniei într-un „ghetou etnic” și afirmă că „prietenilor mei din Vest le spun că sunt din Transilvania, altă țară”! Nici nu ar fi însă cazul să fim surprinși, stimați cititori, că suntem atrași tot mai mult într-un plan derulat etapizat de conspiratori ai Noii Ere anarhice: sloganul lui S.G. din 2013, „Ne luăm țara înapoi!”, avea să se concretizeze un an mai târziu, chiar la vârful Statului Român, prin repetarea lui, în acțiuni naționale vădit destabilizatoare, de către actualul președinte Iohannis (înainte și după rezultatul campaniei prezidențiale din 2014)!

„Roadele” otrăvite ale „efectului Gherman”, neîntârziind să apară, s-au resimțit în Țară atât prin atenuarea entuziasmului popular în plin An Centenar, cât și în anul curent, când forțe malefice externe și interne s-au coalizat ca să ne ridice pe unii împotriva altora, să „sape” o prăpastie” între tineri și vârstnici, copii și părinți…

Pretexul? Iluzia că „rescriem” Istoria!… Că suntem asociați, în chemări insurecționale, la o tabără politică … „nepenală”! Realitatea este, însă, alta: ca victime ale unui scenariu antiparlamentar și antiguvernamental (antistatal), de tip fascist, suntem atrași metodic, în cursa disoluției naționale, de către niște regizori ai globalizării (castă de „penali ai penalilor”) care, antiuman, au purces să provoace popoarelor lumii, percepute ca figurante O CRIZĂ MONDIALĂ, de insecuritate colectivă, în urma căreia S-A DECLANȘAT O EPURARE MASCATĂ  a tuturor acelora care vor îndrăzni să le demaște tertipurile genocidare (a se vedea Agenda 21) și să instaureze – postmodern, postdemocratic și postnațional – un Superstat Universal în care cetățenii să fie debarasați de drepturile native, rămânând doar cu unul: DREPTUL DE A „MURI”! ÎN NUMELE … „LEGII” (NOI)!

,,Dacă cineva vrea să  reconsidere rezultatele celui de-al doilea război mondial, atunci  SĂ DISCUTĂM. Însă va trebui să discutăm nu doar despre Kaliningrad, dar și despre teritoriul din estul Germaniei, despre orașul Lvov, care a făcut parte din Polonia și tot așa. MAI SUNT PE LISTĂ UNGARIA ȘI ROMÂNIA. Dacă cineva vrea să deschidă această cutie a Pandorei și  să  se descurce cu ea, foarte bine, s-o facă” (Vladimir Putin, președinte al Rusiei).

   Când arhitecții globalizării și-au propus dispariția frontierelor, ca în lume să triumfe o structură de putere supranațională, au inventat fel și fel  de conflicte, intenționând să ,,șteargă cu buretele” acordurile internaționale  și, folosindu-se de ,,măciuca” Justiției (acaparate) pentru a-și impune drastic Noua ,,Ordine” Mondială, ne-au supus presiunii unor ,,reguli” prin care, samavolnic, întunericul lor îl prezintă  ca lumină, necinstea ca cinste, nebunia ca înțelepciune! Și uite-așa, ne-am ,,trezit” ca în Țara noastră cuminte, ospitalieră, să fim incitați de alde S.G., să ne disprețuim, român cu român, astfel încât unii să se ralieze ciudatei mentalități conform căreia, crezându-se mai cu ,,moț”, musai li se pare că sunt mai ,,cinstiți”, mai ,,civilizați” și,  abuzând de etichetări și asocieri nepotrivite, au pus în discuție publică faptul că nu mai putem conviețui laolaltă, precum odinioară vrednicii noștri înaintași, într-un Stat Național, unitar, de care s-ar cuveni de altfel să fim mândri!

În ,,logica” aceasta, de mai sus, nu se poate să nu ,,bată la ochi”, auzindu-l pe S.G. cum laudă ,,superioritatea” românilor ardeleni, obtuzitatea antinațională a (de exemplu) fostului prim-ministru ardelean  E. Boc, cel care – preocupat mai degrabă de Cluj,  decât de România în genere – a reușit trista performanță, în fața unui C.S.A.Ț. care l-a lăsat inadmisibil ,,de capul lui”, să emită cele mai stupide  ordonanțe guvernamentale, să ne înrobească la F.M.I cu cele mai grele împrumuturi,  să gireze cel mai mare haos instituțional și  să ne supună celei mai ,,negre” austerități din istoria Țării!

Însă, cu toate faptele reprobabile, executate (de fapt) de o ,,mână de români” la comandă străină, a aduce permanent atingere  ideii sfinte de Țară, batjocorindu-i de-a valma pe confrații de sânge din celelalte provincii istorice, ne arată încă o dată cât de adevărat este proverbul nostru, românesc, ,,A fi mare, nu-i mirare! A fi om, e lucru mare!”…

„Am primit invitația de a participa la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnilor Ion Bulei și Sabin Gherman. Am lăudat întodeauna inițiativele Universității „Constantin Brâncuși” (din Tg.Jiu – n.a.) în acest sens, însă acum fac un apel la un moment de reflecție din partea membrilor Senatului în ceea ce privește persoana domnului Sabin Gherman (…) ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI CONSIDER CĂ, ÎN MOD NEDREPT, EROII NEAMULUI PRIMESC O PALMĂ PRIN ÎNNOBILAREA UNUI PUBLICIST, CU REALE VIZIUNI SECESIONISTE, CU TITLUL MENȚIONAT MAI SUS. Poate nu este târziu să îl facem să înțeleagă că nu se poate coborî la nivelul unor români, de peste munți, <<inferiori domniei sale>> care vor să-l elogizeze. Oricum, el «s-a săturat de România»” (Adrian Tudor, viceprimar al Municipiului Tg.Jiu).

Lăsându-ne impresia că niciodată în istorie jandarmii unguri (cu pană de cocoș la pălărie) nu au stat cu arma la „ușa” elitei noastre naționale din Transilvania, S.G. „dă buzna” în spațiul public cu subiecte atât de dragi U.D.M.R. și Budapestei, încercând în mod disperat, în consonanță cu propaganda antinațională a „cuibului de vipere” a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, să ne „spele pe creier” cu teze de orientare fascistă, despre o proximă „superioritate” a Transilvaniei în, tumultul unei propagande „în etape” prin care, trecându-se de la invocarea autonomiei economice la cea administrativ-teritorială, să aibă ca efect proclamarea independenței Transilvaniei! De aceea, nu întâmplător, S.G. o ține de dimineața până seara cu dezavuarea „civilizației semințelor de bostan” și exacerbarea „miticismelor” românilor extracarpatici, întrucât speră necontenit ca, văzând cum Occidentul „decuplează” economic Transilvania de aparența la România, să fure mintea naivilor cu imaginea idilică a unei Transilvanii percepute ca plai al armoniei interetnice, „fericindu-ne” în contextul puzderiei de manuale alternative prin care un cerc de români transilvăneni cosmopoliți (A.Marga etc.) au înlocuit hoțește românismul (elita inteligenței românești provine din Moldova și Oltenia) cu multiculturalismul!

Celor care obișnuiesc însă a vorbi „după ureche”, atrăgându-i și pe alții în rătăcirea lor, le atragem atenția să mai pună un pic mâna pe carte și, înainte de a se compromite în public cu viziunile lor rasiste despre „superioritatea” maghiarilor din România față de noi (românii) și a locuitorilor Transilvaniei față de cei din  provinciile istorice românești, să încerce a „desluși” (pe litere și cifre) ce anume scrie în Recensământul din 2011 (comunicat de Institutul Național de Statistică) privitor la CAPITOLUL EFECTUĂRII STUDIILOR SUPERIOARE: primul loc este ocupat de Muntenia, Oltenia și Dobrogea (cu un procent de 16,23%), iar Transilvania se află pe locul II (procent 14,32%); primul loc la apartenență etnică este ocupat de români (cu un procent de 15,89%), iar maghiarii se află pe locul II (procent 10,12%)!

Știind însă că trăim niște vremuri în care vorbesc cei care ar trebui să tacă (și tac cei care ar trebui să vorbească), nu ar fi deloc o surpriză ca, în bejenia și pribegia la care este siluită Țara noastră, să auzim cum „strigă”, în locul nostru, pietrele …

„Particip la proteste din ianuarie 1990 și pot să evaluez singur CINE STĂ ÎN SPATELE MITINGURILOR. Nu am nevoie de nimeni să mă lumineze … ÎN SPATELE LUI IOHANNIS … STAU EXACT ACELE FORȚE CARE DORESC PULVERIZAREA NAȚIONALĂ : secularista pro-homosexualitate și luptătoarea împotriva Bisericii, Monica Macovei, ȘOVINII LÁSZLO TÖKEȘ ȘI ZSOLT SZILAGHY, TRĂDĂTORUL SECESIONIST ȘI DUȘMAN AL BISERICII ORTODOXE ROMÂNE, SABIN GHERMAN, ideologul NWO – neoliberalul Tismăneanu” (Iulian Capsali, fost director editorialist al ziarului România liberă).

Ca să vedeți că nu doar în „România lui Gherman” există o neînchipuită agresivitate globalistă, față de tot ceea ce înseamnă contestarea oricăror forme de legitimitate și reprezentativitate, „arhitecții” din umbră ai dărâmării Lumii Vechi țintesc, mărturie fiind Agenda 21 (de la Rio de Janerio din 1992), să ne zdruncine unanim, printr-un „cutremur” care să traseze granițe mentale în întreaga omenire, în așa fel încât, luându-ne „adio” până și de la Constituția S.U.A. (considerată, la Rio, „un exemplu prost pentru tăt restul lumii”), să fim încolonați sub o guvernare postdemocratică (antidemocratică), ai cărei „corifei”, dezechilibrându-ne emoțional și rațional prin „știri” generatoare de haos total, să nu mai cunoască nici o stavilă în a ne reeduca, a ne deznaționaliza și a ne depopula cu orice preț!

Ei bine, stimați cititori, numai într-o astfel de notă se poate pricepe cum acest S.G., pe fondul în care Ungaria și U.D.M.R. ne tulbură liniștea națională sub considerentul că Transilvania, Banatul, Crișana și Maramureșul sunt de fapt … Ungaria, înțelege să „ducă în spate” o propagandă (anticonstituțională) prin care ne divizează național între educați și needucați (cu „priză” la niște guvernanți care, aleși în „fruntea bucatelor” de un electorat pesemne … „needucat” și „murdar”, vor „să ne pună la punct” cu programe insinuante de genul „România educată”, „România curată” etc), ne degrevează de criteriul legitimității reprezentative (S.G. incită public la „asedierea locuințelor” politicienilor, ca astfel ei „să înțeleagă de ce țara orientală – ?! – nu este acceptată”), ne vorbește în termeni secesioniști despre modelul Occidental (Transilvania) și cel oriental (restul României)!

Simțindu-se însă „pe val”, S.G. s-a înregimentat doctrinar la minoritatea maghiară știind că globaliștii săi „numără zilele” naționaliștilor (ce să mai zicem când E.Hellvig, șef al S.R.I., declara în 2014 că „întoarcerea la naționalism ar echivala cu sfârșitul U.E.” etc), iar noi, românii majoritari, putem fi penalizați de CNCD –  „mulțumită” H.G. 1194/2001 a prim-ministrului pesedist A.Năstase – la orice oră denigrați de minoritari! Minoritari care ne conduc!

„Politicieni opriți la sfertul culturii generale, INCAPANBILI SĂ ÎNȚELEAGĂ GLOBALIZAREA CA PE O ȘANSĂ EXTRAORDINARĂ PENTRU ROMÂNIA. De unde au evoluat? Din lipsa educației. Din lipsa onestității de a recunoaște crimele lui Antonescu, urâciunea lui Brătianu când era vorba de Ardeal și Banat, de romantismul antimodern al lui Iorga” (Sabin Gherman).

Rezonând cu antiromânismul oficial al Ungariei, marea investitoare în maghiarizarea spațiului transilvan, globalistul S.G. își varsă „veninul” la „vuvuzelele” Look TV  și Look Plus, patronate de „iubitorul de români” Arpad Paszkany (cu concursul, cândva al acționarilor „pesediști” clujeni Dâncu și Rus), unde – disprețuind realmente un C.N.A. Rămas inert – nu face altceva decât să desființeze Istoria Românilor, să elogizeze în chip mincinos „bunăstarea” Transilvaniei în timpul regimului austro-ungar și să insulte integritatea Statului Național Unitar Român! Lăsând însă la o parte jocurile pe care acesta le face Budapestei, de unde s-ar sponsoriza și dirija întregul delir antiromânesc, nu ne rămâne decât să ne întrebăm retoric, în absența cuvintelor explicații oficiale, cum de este posibil ca instituția C.N.A. să nu desființeze aceste surse mediatice toxice și cum de a reușit un alt maghiar (Z.Teszari, patron al RCS/RDS) să înființeze Digi TV (cu acțiuni cumpărate de la „pesediștii” Dâncu și Rus) – o rampă propagandistică pentru Iohannis, cel care, făcându-se că nu vede „marile tunuri” date României de „investitorii” străini, se întrece cu S.G. în a „arunca cu noroi” în unitatea noastră națională, scoțând pe „tapet” niște „găinării” cu care să îi convingă pe creduli cât de furată este Transilvania de politicienii de pe Dâmbovița!

Uite-așa ni se arată cum, serviciile „născând” contraservicii indiferent de coloratura politică, este posibil ca, în urma afacerilor unor secesioniști maghiari, Digi TV să scoată din „jobenul globalist” doi ambasadori (unul în Franța, altul în Germania), un viceprim-ministru („pesedistul” Dâncu a fost cooptat în „guvernul tehnocrat” Cioloș) și un președinte (Iohannis) care ne prezintă, prin asocieri total deplasate, ca și cum am fi o Țară de infractori!

„Există pericolul pierderii Ardealului nu prin luptă, în fața superiorității adversarului, îl vor pierde în liniște, pe Facebook” (Ilie Șerbănescu, vicepreședinte al Societății Române de Economie).

Cu stilul său sarcastic, suficient de șarmant ca să îi admirăm acuratețea argumentelor, renumitul analist Ilie Șerbanescu intuia corect in motto că „fața României”, a lumii, se poate schimba nu neapărat cu tancurile, ci cu mediul online, recte Facebook, care este capabil, contaminându-ne în masă cu idei precare gen S.G., să ia în captivitate conștiințele vulnerabile la manipulare, să incite la devalorizarea celor mai sublime simboluri, să îi abrutizeze pe români până la a se dezice de tot la ceea ce înseamnă Familie, Biserică, Neam și Țară!

Fără ca unii să își dea seama de adevăratul lor scop, “goarnele” mediatice antiromânești de la Cluj (etc), pe unde își pierde vremea S.G., pot să ne zombizeze într-atât încât, sugestionându-ne cât mai bine ca Transilvania să fie autonomă (sau unită cu Ungaria), mulți dintre români să nu mai aibă capacitatea de a-și salva viețile, veniturile ori bunurile materiale, într-o Transilvania luată din nou cu japca și exploatată de promotorii “ciumei” globalist-multiculturaliste!

Cu toate că la Zau (loc natal, în Mureș, al lui S.G.) domnește astăzi o stare de spirit patriotică, autentic românească, scris este că, pe “frontul” renegato-apostatic al Marii Revoluții Globaliste, trădătorii  Țării și ai Bisericii Drept Slăvitoare vor fi în lume, în schimbul unui blid cu “apă chioară”, “câtă frunză și iarbă”!

                                                                                                            Prof. Costel NEACȘU

1 Comment

 1. gigimutu

  Excelent articol,

  felicitari domnului Neacsu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.