Fără categorie

Trei interviuri cu Laura Codruța Kovesi

PRIMUL INTERVIU -INTRODUCERE CTP, obiectiv și necruțător ca de obicei: „Mi-am manifestat de nenumărate ori în mod public aprecierea pentru […]
PRIMUL INTERVIU -INTRODUCERE
CTP, obiectiv și necruțător ca de obicei: „Mi-am manifestat de nenumărate ori în mod public aprecierea pentru activitatea DNA și a doamnei Procuror-șef Kovesi, ba chiar reamintesc lucrul pe care l-am spus, și anume că în 500 de ani nu s-a întâmplat ce se în-tâm-plă a-cum în România în raport cu lupta anticorupție.”
PRIMUL INTERVIU -CUPRINS
C.T.P., încruntat, suferind de parcă ar juca în reclama la poțiunea magică anti-hemoroizi, aia în care sulul de hârtie igienică are țepi, din fotoliu iese un cactus bine dezvoltat și scaunul de toaletă scoate flăcări: „Traian Băsescu a spus o frază aproape identică cu cea a fostului ofițer SRI Dragomir, actualmente cercetat în dosarul BLACK CUBE: «Propagandiștilor (spune dânsul) doamnei Kovesi… dar dacă o veți vedea la televizor cu cătușe?» Acum… ca să nu-mi spuneți «Nu comentez» (între timp, doamna Kovesi își aranjează ceva la fund, fără să-și dea seama că gestul intră în cadrul filmat, n.n.) eu vă întreb așa… Traian Băsescu … ați fost împreună cu el în mandate, vreme de atâția ani, era președintele, șeful statului, dumneavoastră erați procuror general, apoi șef DNA și acest om, în acest moment, pronunță o astfel de frază, deci «cu cătușe la televizor» -n-are importanță că-i vorba de dumneavoastră, că sunteți FEMEIE (ei, lăsați, stimate CETEPEU… că până acum vă plăcea că „are o figură lemnoasă, inexpresivă”… și-acum mă faceți să lăcrimez referindu-vă la fragilitatea ei de femeie…zău așa, e prea mult pentru sensibilitatea mea, n.n.)… dar e vorba de șeful Direcției Naționale Anticorupție!”
LCK: „Nu comentez…”
PRIMUL INTERVIU -ÎNCHEIERE
Vlad Petreanu: „Domnuʹ Popescu… ne pregătim de final… ”
CTP: „Daaaa…. Atunci (cu un gest teatral, superb în măreția lui, CTP-ul își dă jos căștile de pe urechi și le așază, „cu încetinitorul”, pe masă… suspans extrem în studioul EUROPA FM. Zâna anticorupției strălucește, din profil, în colțul stâng al ecranului, etalând un zâmbet fermecător și modest la maximum, n.n.)… încetez să mai fiu procuror…(ajuns aici și excitat de feminitatea de cyboargă a Codruței, CTP zâmbește cald, cu zona aceea a feței unde la alți oameni se află gura, iar la el se află o fantă pentru monede, tip automat de cafea, amplasată însă neglijent, pe orizontală, n.n.) și ultima întrebare o să fie în calitate de jurnalist ba chiar în calitate de simplu cetățean (aici, colțurile fantei prin care glăsuiește i se lasă brusc în jos, pleoștindu-se corespunzător, pe măsura gravității întrebării care urmează, n.n.): daaacă… v-ați gândit, doamnă Kovesi, în urma activității dumneavoastră din 2013 și până acum, în fruntea Direcției Naționale Anticorupție, dacă v-ați gândit vreun moment la posibilitatea suprimării dumneavoastră fizice?
LCK, cu un aer de fetișcană ingenuă, cu breton, de doi metri înălțime și purtând numărul 46 la pantofi (bocanci): „Nu m-am gândit.”
CTP, grav, ștergându-și nasul cu mâna, apoi trecând în poziția solemnă „LIICEANU”, adică aceea cu degetul arătător flectat peste obraz și celelalte peste impresionanta bărbie: „Eu, da!!!” (Cristian Tudor Popescu, AVOCATUL DIAVOLULUI, emisiune la RADIO EUROPA FM, 30 septembrie 2016)
……………………………………………………………………………………………
Să vă pun o întrebare cu răspuns sugerat, cetățeni… unul care structurează astfel interviul, este, după opinia dumneavoastră:
varianta a): un pupincurist de profesie, consacrat, premiant
varianta b): un pupincurist începător, mediocru, care nu se compară cu Liiceanu
varianta c): un ziarist independent și incomod, care-o pune pe Kovesi în dificultate cu întrebările lui inteligente și îndrăznețe
Mmmm? Lăsați, nu vă mai străduiți să răspundeți…
…………………………………………………………………………………………..
AL DOILEA INTERVIU – INTRODUCERE
Din studio: „Cum e, Moise? Bag seamă că în dimineața asta ai băut cafeaua în biroul doamnei Laura Codruța Kovesi!”
Moise Guran, frecându-și palmele și strofocându-se în direct: „Daaaa… Bună dimineața doamnelor și domnilor, o cafea cam dulce, dacă mă întrebați, după gustul meu… auzisem că e cu lacrimi de corupt, căăăă… nu știu! Bună dimineața, doamna Kovesi!
LCK: „Bună dimineața! (zâmbet fermecător, n.n.) S-au terminat lacrimile de corupt, de-aceea e dulce…”
Moise Guran, aplecându-se peste masă, aproape erotic: „Da? Nu mai plâng corupții pe la DNA… sunt mai mult la televizor în ultima perioadă…”
AL DOILEA INTERVIU -CUPRINS
Moise Guran: „OK… Acum sigur că există un moment, (dă din cap, cu înțeles, n.n.) destul de important, întrebare pentru dumneavoatră… (Moise trage aer în piept, și-apoi zici că oftează… Kovesi bea apă, n.n.) Ăaaa… (misterul sporește, apoi Moise se lansează, cu un rictus de om constipat de cel puțin o săptămână, n.n.) există o legătură între raportul pe care urmează să-l prezinte Inspecția Judiciară și tot (face semne circulare cu mâna, n.n.) tărăboiul ăsta politic? mă rog ( față chinuită, n.n.) care nu știm cu ce se va termina?” (se punea problema revocării doamnei Kovesi, de aceea părea Moise așa de chinuit, n.n.)
LCK: „Din punctul meu de vedere nu pot comenta…!”
AL DOILEA INTERVIU -ÎNCHEIERE
Moise Guran foindu-se pe scaun: „Bine… hai să terminăm într-o notă optimistă, vreți?”
LCK: „Daʹ tot timpul eu sunt optimistă!”
Moise Guran, strânge din umeri de zici că se scurge pe podele: „Bine, doamna Kovesi… vă mulțumesc foarte mult pentru acest interviu… mă bucur că am ajuns și eu pe la DNA și mă bucur (zâmbet stingherit, n.n.) să pot să plec de-aici…” (interviu luat Laurei Codruța Kovesi, în biroul acesteia, de Moise Guran, 25 septembrie 2017)
………………………………………………………………………………………..
Iar vă pun o întrebare cu răspuns sugerat, cetățeni… unul care se comportă așa în timpul unui interviu, este, după opinia dumneavoastră:
varianta a): un îndrăgostit sincer de Kovesi
varianta b): un șmecher de duzină care face strategie de campanie, pe blat, pentru USR
varianta c): un ziarist independent și incomod, care-o pune pe Kovesi în dificultate cu întrebările lui inteligente și îndrăznețe
Nu vă grăbiți cu răspunsul…
………………………………………………………………………………………..
AL TREILEA INTERVIU – INTRODUCERE
Stephen Sackur, calm: „Ați fost o figură controversată. În mod cert, ați dat asaltul la unii dintre oamenii cei mai puternici din țara dumneavoastră, dar dacă ne uităm la starea României când ați plecat din funcție și când ați fost concediată(…) în cele din urmă, când ați plecat, Transparency International a considerat că România se descurcă, de fapt, mai rău. În 2019, țara ocupa a șaptezecea poziție din lume în ceea ce privește indicele corupției. Regresa. Era a doua cea mai coruptă țară din Europa, depășită doar de Bulgaria. Ca să fiu cinstit, nu pare că ați avut vreo contribuție prea importantă, în ciuda eforturilor dumneavoastră.”
L.C.K.:„Bla… bla…bla…”
AL TREILEA INTERVIU -CUPRINS
Stephen Sackur, imperturbabil: „Și, într-adevăr, este notabil faptul că ați avut o anumită reputație în România pentru -să spunem- felul de a întinde coarda în ceea ce privește practica judiciară. Se pare că ați fost gata să folosiți serviciile de informații într-o manieră acoperită, pentru a căuta informații compromițătoare despre unii dintre suspecții pe care îi urmăreați. Iar unele dintre metodele dumneavoastră au fost atacate la Curtea Constituțională a României. Regretați unele dintre metodele folosite?(…) Unii critici v-au catalogat drept o parte a Securității 2.0 din cauza cooperării dumneavoastră cu serviciile secrete. Din nou vă spun că dacă veți aduce aceste metode în funcția de procuror la nivel european, veți supăra mulți oameni.”
L.C.K.:„Bla… bla…bla…”
AL TREILEA INTERVIU -ÎNCHEIERE
Stephen Sackur, din ce în ce mai relaxat: „Eu doar vă pun o întrebare simplă: când vine vorba despre eradicarea corupției, dumneavoastră considerați, în calitate de procuror agresiv, că scopul chiar scuză mijloacele?”
L.C.K.:„Bla… bla…bla…” ( interviu acordat de Laura Codruța Kovesi, pentru BBC, 7 septembrie 2020)
……………………………………………………………………………………
Să vă pun și de data asta o întrebare cu răspuns sugerat, cetățeni… unul care o chestionează pe Cucuveaua supremă în acest fel, este, după opinia dumneavoastră:
varianta a): un ignorat, vai de capul lui, care nu știe că vorbește cu „însăși slujirea”
varianta b): un obraznic și-un smintit, care și-a greșit meseria
varianta c): un ziarist independent și incomod, care-o pune pe Kovesi în dificultate cu întrebările lui inteligente și îndrăznețe
Ah! Ia te uită! … Ați și răspuns, prieteni…
Luminița ARHIRE

5 Comments

 1. vltra

  Vedeti ca nu merge site-ul cum trebuie

 2. ioanca

  …dacă în loc de cucuvea, care denotă ceva înţelepciune…, ceea ce presupusa nu are, i-am spune joiana?…, are multe similitudini cu plăvanul, fiind, pe ne-ve şi „potejata”, bineânţeles din ordin, boul care e bou castrat, aşa moare, să revenim la o faţă pătrată, cârpită cu expresii ce crede că proştii ar putea aprecia, dar lipsită de grijă sau încercare de a gândi, gura şi fruntea asimetrice, parcă rumegă întruna, bineînţeles nu ştie ce, dar vrea să dea bine, ochi holbaţi mereu a mirare, rotunzi şi goi, lipsiţi de orice expresie de voinţă personală, care ar putea destăinui oarece goluri oable în exprimare dacă aşteptările ar fi mai mari de; bla, bla, bla, noţiuni pe care le consideră încântătoare în gireada în şi prin care se exprimă

  • ryzen

   bufnita=cucuvea=moloch ?

 3. Maia

  ce pacat ca acest jurnalist este singular in corul jurnalistilor omagiali. Poate un pacat si mai mare este ca acest jurnalsus este dintr-o tara care a parasit UE (o voce care nu conteaza in corul european) si eu chiar cred ca pe considerente corecte. a plrcat. Daca maine s-ar vota iesirea Romaniei din UE as vota chiar daca as fi la terapie intensuia, M-am saturat sa fim o tara jefuita si jucata la ruleta intereselor popularilor europeni, adica mai ales germani. Pe noi ne jefuiesc si europenii si americanii. De ce? Ca sa ne laudam ca suntem in UE si NATO? Suntem o tara trista si un popor ingenunchiat!!!! Oare chiar mai suntem un popr sau ne-au transformat intr-o populatie?

  • Tic

   Situația este la fel și în zona euro din UE, care a devenit un lagăr de concentrare pt țările (pe cale de dispariție) și locuitorii lui. Este jaf și sclavagism, mulți dorind sa iasă din uniune, dar politicienii fiind la mina marilor magnați și lumii, fac jocurile impuse de aceștia, nu ceea ce ar fi bine pt oameni. Merkel este sluga bancherilor, a marilor concerne, nicidecum conducătorul germanilor. Kurz în Austria este pupilul lui Soros(și al familiei acestuia), și încă alții din guvernul si parlamentul austriac. Oamenii simplii doresc ieșirea din lagar(nu vorbesc de mafia lemnului și de OMV), își doresc Schilling-ul cel stabil înapoi, s-au saturat de magnați din toată lumea care au speculat prețul caselor, al hranei de zi cu zi, al întreținerii, s-au saturat de corupția din administrație, de partidele care fac politica străinilor ce le sponsorizează, de activiștii ONG-uri lor, de corectitudinea politica care nu îți de voie sa spui ca dealer-“ul de droguri sau violatorul unui copil sint de origine africana sau araba(migranți), etc. Interviuri ca cele de mai sus sint cu duiumul și aici,de ți se întoarce stomacul pe dos. Este o decădere a condiției umane la toate nivelurile în toată Europa și în toată lumea, unii întind cu frenezie în acesta hora dementa a alienarii. Încet, incet și alte popoare își pierd identitatea(infuzia masiva de migranți musulmani, primitivi) avind acest scop, devenind populații, cum bine ziceți. Nu sintem singuri, papusarii lumii ne vor o turma amorfa, fără identitate bună de minat după interesele lor. Sănătate sa fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.