Cadran international

„Tribuna românească” din Chicago: Preşedintele Trump suspendă contribuţia SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

  Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul „proastei gestionări” […]

 

Preşedintele Donald Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul „proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus

Astăzi ordon suspendarea finanţării OMS pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului.”, a declaratTrump în cadrul conferinţei de presă zilnice, potrivit Agerpres.

Lumea a primit multe informări false privind transmiterea şi mortalitatea.” în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19, a adăugat Trump într-un rechizitoriu amplu la adresa agenţiei ONU.

Preşedintele Trump a mai declarat că OMS a „eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere”.

Liderul american a adăugat că OMS a promovat „dezinformarea” din partea Chinei în legătură cu acest virus care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

Precizând că suma pe care contribuabilii americani o plătesc anual OMS este de 400 – 500 de milioane de dolari, comparativ cu aproximativ 40 de milioane de dolari şi „chiar mai puţin” cât contribuie China, Donald Trump a apreciat că SUA au datoria să ceară explicaţii.

Dacă OMS şi-ar fi făcut treaba şi ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese.”, a explicat preşedintele american.

                                                                                                                 Tribuna.US

 

1 Comment

  1. gigimutu

    ha ha ha ,

    pai nea trumpica, cum crezi matale ca oms, aceasta organizatie criminala ar fi trimis experti in China sa cerceteze cum e cu virusache, cind pe ei ii intereseaza sa se extinda virusache, sa distruga cit mai multi oameni, cit mai multe tari, sa bage vaccinasele pe spinarea oamenilor, ce credeti? plus ca cred ca si nea gates cotizeaza la greu la oms, ca sa le faca jocurile? bravo nea trumpica, pune-i la respect pe bagabonti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *