Cap limpede

Trinomul Iohannis-SRI-DNA în agonie… Cum a fost posibil ca un politruc, o mână de securiști și câțiva procurori corupți să conducă o țară?

                          Trezirea din coșmar Ați văzut vreodată o mâță […]

 

                        Trezirea din coșmar

Ați văzut vreodată o mâță aflată în pericol iminent de a cădea de pe coama casei? Se prinde de scocul de tablă, alunecă, se prinde cu ghiarele, nu vrea să ajungă pe pământ. Face gălăgie, miaună, scuipă, se zburlește, se agită… Klaus Iohannis este în situația mâțului care cade de pe coama casei. Se dărâmă lumea urâtă pe care și el a construit-o. Acum se agață cu disperare de colacul haznalei puturoase în care a vrut să ne bage pe toți.

Am spus, încă de la începutul lui 2015, că aici se va ajunge. Ușor, ușor, va fi ca o trezie dintr-un lung coșmar. Românii se vor întreba, peste un an, cum de a fost posibil să fi trăit o țară întreagă în această cloacă în care ne-au aruncat Securitatea, Procurorii și unii Politicieni.

Au mai fost țări care au trecut prin așa ceva, și am spus de nenumărate ori că, mai devreme sau mai târziu, România se va trezi din coșmarul în care a fost aruncată. Ura viscerală aruncată în societate… Securitatea, Poliția Politică, cătușe, oameni nevinovați în pușcării, tortură psihică și fizică, urletele și țipetele unora, toate, vor deveni cândva amintire.

Încă nu a fost dat la o parte nici colțul cearșafului care ascunde hidoșenia. Vom vedea răni adânci, care vor sângera multă vreme pe trupul unui popor căruia nu-i este caracteristică ura, dar care a fost învrăjbit: români contra români. Ne vom întreba multă vreme: cum a fost posibil să lăsăm să se întâmple așa ceva?

Acum însă vedem micimea celor care au creat monstrul. Fac pe ei de frică și se agață cu ghiarele de burlan. Reacția de ieri a multor politicieni, dar și a lingăilor Sistemului arată de fapt cât sunt de mici și cât de frică le este că se va afla adevărul despre ceea ce au făcut. Sunt paralizați de frică. De la idei crețe: „Să tragă de timp”(?!?), la exprimări de genul: „O să văd ce o să fac” și până la controalele la nivelul parchetelor, toate arată că sunt pur și simplu șocați. Le este frică de ce va urma, că vor trebui să răspundă pentru faptele lor. O să vedeți în perioada următoare cum se vor dezvinovăți, că nu au știut, că au vrut binele României! Am auzit și inepția că justiția trece din nou sub control politic (?!?). Fiecare se apără cum poate, încercând cu ultimele forțe să mai arunce ceva venin în societate. Nu mai au. S-a încheiat: unii vor deveni nu istorie, nici măcar amintire, pentru că memoria colectivă va dori să-i uite cât mai repede.

M-au întrebat mulți dacă, odată cu plecarea lui Kovesi, Sistemul se va însănătoși. Răspunsul este același: Pentru mulți, dar și pentru un Sistem bolnav al Urii, este începutul sfârșitului. Cererile masive de pensionare din rândul ofițerilor SRI care au participat la această mârșăvie, cereri începute de săptămâna trecută, ne arată că șobolanii sunt primii care fug de pe Corabia care se Scufundă. Alții vor rămâne până în ultima clipă, preferând să împroaște ură și venin până se vor duce la fund cu tot cu Sistemul pe care l-au creat. Unii, nu puțini, se vor căi, vor spune că au primit ordin, că au încercat doar să le facă pe plac altora…

Cu fiecare oră care trece fără să o demită pe Kovesi, Iohannis se afundă mai adânc în haznaua construită și de el. Este treaba lui, personal cred că o va demite cel mai târziu la începutul săptămânii următoare, când Merkel îi va spune că ea nu a știut, nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase. Aceeași poziție o vor avea și partenerii americani, care și-au luat deja mâinile protectoare de deasupra lor. Va urma un spectacol grotesc al viermuielii din hazna, unde vor da vina unii pe alții. Deja a început.

Cel mai important însă este că, așa cum am scris în urmă cu ceva timp, românii încep să se trezească din lungul coșmar în care au fost aruncați, și de-abia de-acum începe lungul drum pentru modernizarea României.

                                                                                                                                      Gelu VIȘAN

Nota redacției „Justițiarul”:

Klaus Iohannis a fost pe o mână cu SRI-ul încă de pe vremea când a candidat pentru Primăria Sibiu pentru prima oară. SRI l-a făcut primar pe Iohannis la Sibiu în primele două mandate. Prima intervenţie directă a Germaniei în politica românească şi totodată amestec în treburile interne ale României s-a produs în anul 2000, când Otto Schily, ministrul de interne al Germaniei la vremea respectivă, a vizitat Sibiul cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor locale, chiar la prima candidatură a lui Klaus Werner Iohannis. Atunci Schily a avut o întrevedere secretă cu colonelul Nechifor Ignat, şeful SRI Sibiu, întâlnirea fiind repetată și înaintea alegerilor din anul 2004, după patru ani fără realizări ale noului primar. Urmarea? Iohannis a ieşit primar în primele două mandate, iar după aceea Ignat a fost recompensat, avansat în grad (general de brigadă) şi mutat în structura centrală de la Bucureşti, devenind şef de direcţie în S.R.I. la nivel naţional, de unde s-a și pensionat.

Relația Klaus Iohannis-SRI s-a amplificat în anul 2009, când Crin Antonescu a fost obligat să-l aducă pe primarul sibian în prim-planul politicii naționale, când cu așa-zisul „Proiect Iohannis” prin care acesta urma să devină premierul pesedistului Mircea Geoană dacă ar fi câștigat alegerile prezidențiale. Crin Antonescu a fost reactivat în februarie 2013, fiind din nou obligat să-l readucă pe Klaus Werner Iohannis pe prima scenă a politicii naționale prin cooptarea acestuia în PNL, imediat după președinte ca ierarhie în partid, pentru noul venit înființându-se în mod special funcția de prim-vicepreședinte și adoptându-se o serie de derogări de la statul partidului privind vechimea în partid și funcțiile de conducere. Crin Antonescu știa de atunci că Iohannis urma să-i ia locul în fruntea partidului și că tot el va deveni candidatul PNL pentru prezidențiale. După care a urmat scenariul infantil cu „divorțul” de PSD, desființare alianței USL, demisia lui Crin Antonescu după europarlamentare și rocada cu Iohannis, unificarea PNL-PDL, totul finalizându-se cu candidatura lui Iohannis la prezidențiale, susținut de alte marionete SRI din vârful PNL-ului, Teodor Atanasiu și Marian Petrache, care au și dispărut după aceea din fruntea partidului, conform principiului „Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece”, aplicat de toate serviciile secrete din lume.

Pe timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2014, relația Iohannis-SRI s-a cimentat definitiv. Dacă priviți retrospectiv desfășurarea evenimentelor prin prisma aceasta o să înțelegeți de ce era așa sigur în declarații Iohannis, atunci când afirma cu atâta convingere că va câștiga procesul cu ANI, aflat pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție – atenție, Protocolul SRI- Înalta Curte de Casație și Justiție funcționa, la fel ca Protocolul SRI-DNA! De acolo, din aceeași certitudine venea și interpelarea ironică pe care i-a adresat-o președintelui ANI, Horia Georgescu la o sindrofie „A, încă sunteți bine?”. La scurt timp după întrebarea lui Iohannis,  Horia Georgescu nu a mai fost bine și nici liber, fiind arestat de DNA sub acuzația de corupție!

                                                                                                                  Marius Albin Marinescu

6 Comments

 1. Este foarte adevărat ! Subscriu ! Aceşti oameni fără resposabilitate şi moral ! Au produs o pagubă imensă la fundamenul prosperitate, cultură şi dezvoltare ,moral şi material !

  • Tuturici

   morala nu moral, stimata Doamna!

 2. Gelule, nu te dezminti! daca inca esti pretenul lui Basel, roaga-l sa nu mai tina cu dintii de obiceiurile vechi ale procuraturii si SRI! Sa taca, e cel mai bine! Ca poate va veni si vremea cind el va raspunde! Nu vezi cazul Iliescu-Roman?

 3. Liliana Delia Morariu

  Ceea ce leprele astea nu credeau vreodata ca o sa se intimple, se intimpla! Sub ochii nostri, ai celor care am suferit prigoana sistemului, incepind cu tortura psihica pina la luarea cu Japca a propriilor case! Blestemul lui Dumnezeu sa I ajunga!

 4. Vi(r)gilescu

  Pana una alta, din disperare sau alte motive, ne drogheaza in masa prin campaniile tot mai agresive de pulverizare de “pesticide”. Substantele respective au, printre numeroasele efecte sistemice in organism, si potentialul de alterare a functionarii nervoase, cu efecte neuro-comportamentale de genul apatiei, somnolentei sau dimpotriva agitatiei. La un moment dat s-ar putea sa incepem sa cadem ca mustele sau sa ne dam unii altora in cap. Cititi fisele biocidelor care se pulverizeaza in orase si atentie cum respirati cand iesiti din casa, fiindca substantele raman in mediu mult timp, practic permanent! Sa nu adormim inainte sa ne trezim de tot.

 5. Truth

  Suntem o rusine de natie ca am permis toata aceasta dictatura, toate aceste incalcari ale drepturilor omului, toate aceste protocoale ilegale dintre institutii, interceptari in masa, bani irositi pe acesti impostori din institutii( cate spitale,autostrazi, industrie s-ar fi facut cu acesti bani?) DIICOT DNA SRI CSM ANAF CARE AU DISTRUS TARA, au ruinat romanii, nu mai poti misca un pai in tara asta din cauza impostorilor corupti pana in maduva oaselor care protejeaza marii hoti care fura milioane si ii condamna pe fraierii de rand pt te miri ce fleacuri numai sa le iasa lor numarul de condamnari.
  Cu aceste institutii tara asta a saracit. Clar. Sa vedem ce fac guvernantii ca deocamdată nu au luat deloc masurile care se cuvin respectiv desecretizarea tuturor protocoalelor, anularea lor( reabilitarea celor condamnati de falsa justitie, date gratiere si amnistie), schimbarea legilor interpretabile ( solutiile neunitare date de catre falsa justitie in situatii identice) ,raspunderea magistratilor , etc. Guvernantii nu mai dovedesc de atatea vacante. Nesimtitii cred ca nu or sa-si ia vacanta iar pana nu rezolva cancerul din justitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.