Puncte de vedere

Triste vremuri trăim, imbecilii care urăsc România conduc țara

                     Pe culmile disperării Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra unei probleme […]

 

                   Pe culmile disperării

Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra unei probleme axiomatice, anume că nu e voie să te aresteze cu forța în spital. Asta după ce, în urmă cu câteva săptămâni, s-a pronunțat în legătură cu restrângerea de drepturi și libertăți. După ce, în urmă cu ceva timp, s-a pronunțat în legătură cu dorința securiștilor de a se insinua jegos în viața privată a individului.

Mă uit și nu-mi vine să cred. Am ajuns în situația penibilă în care Curtea Constituțională a devenit ultimul bastion în care ți se confirmă că apa caldă e caldă, iar cea rece e rece. Că ești totuși om și că ai niște drepturi și libertăți fundamentale care te deosebesc de găina din crescătorie. Te-ai gândi că o asemenea instanță se ocupă cu chestiuni complexe și interpretabile. Aiurea. E pur și simplu asaltată de spețe banale, izvorâte din mintea necoaptă a unor cretini cățărați cu forța la putere.

Un prieten îmi spunea că „ce bine e că există o instituție precum Curtea Constituțională, care cenzurează excesele puterii”. Am început să râd și i-am replicat că, ajungând să se bucure că o asemenea instituție se ocupă cu nimicuri, e un semn rău care ne sugerează că asaltul acesta imbecil e abia începutul și că nu e decât o chestiune de timp până când vor infecta și Curtea Constituțională. Ceea ce nu înțelegea el e că toată nebunia la care asistăm e generată de incapacitatea instituțiilor statului de a cenzura comportamentele despotice ale conducerii executive a țării, compuse dintr-un oligofren și-un bețiv. Vă imaginați, totuși, că două nulități sforăitoare, ambii corupți până-n măduva oaselor și, în plus, vânduți cu totul unor puteri străine, doi mâncători de căcat care toată viața lor au parazitat precum păduchii, au reușit să acapareze întreaga putere în țara asta?

În toată istoria lui, Partidul Liberal a mâncat rahat cum că „libertate și egalitate”. Ajuns la putere, instantaneu a complotat pentru cea mai mare restrângere de drepturi și libertăți din istoria țării. Nici pe vremea comuniștilor n-au fost restrânse atâtea drepturi ca în pandemia lu’ Pește. Realizați că au făcut toată asta strict pentru a fura în liniște? Sunteți conștienți că șpaga aia, chipurile imensă, de la Unifarm e doar un mizilic? Ați mai auzit ceva de linia de producție de măști cumpărată în regim de urgență cu 1 milion de euro și care nu e capabilă să producă o mască? Sau, mai bine spus, la fiecare mască produsă scoate trei rebuturi. Știți cât costă echipamentele respective în mod real? Vreo 70 000 EUR. Restul e șpagă. Ați auzit ceva despre echipamentele medicale achiziționate pe șest tot în regim de urgență? Despre dezinfectanții cumpărați la preț de aur? N-o să auziți nimic. V-au aruncat în ochi un dosar fâsâit pentru a vă închide gura. Și v-au închis-o pentru a redeschide alte dosare aberante, precum cel cu „Dragnia”. Că doar vine campania electorală și trebuie să se scoată un nou balaur de carton din buzunar.

În ciuda faptelor care, într-o societate normală, i-ar fi trimis pe ticăloși în fața plutonului de execuție, la noi sunt în continuare imbecili care se isterizează în favoarea nemernicilor de la piutere. Că sunt poate n-ar fi atât de grav, dar sondajele ne arată că ei sunt majoritari. Întreaga retorică publică e confiscată de un discurs buruienos, fără nicio logică, din care rezultă limpede calitatea intelectuală precară a celor care se dau „dă dreapta”, „occidentali” sau „deschiși la minte”. Multe denumiri pompoase date unor retardați îmbâcsiți de principii marxiste de doi bani. Am ajuns să trăim vremurile în care proștii cei mai invazivi, imbecilii supremi ai speciei, au ajuns să-și impună punctul de vedere, să dea direcția societății. Triste vremuri trăim.

Ce-i de făcut? Nu știu și tocmai de-aceea mă apucă disperarea. Când văd câtă prostie a generat democrația, îmi vine să pun mâna pe mitralieră și să încerc să institui dictatura bunului simț care să forțeze reinstaurarea normalității. Dar ies pe stradă și când văd câtă prostie agresivă se arată îmi dau seama că meciul e pierdut. Ce-i de făcut? Mult prea multe pentru mult prea puțini oameni care-au rămas normali. Poate că un prim pas ar fi acela de a ne găsi unii pe alții, de a încerca să construim un micro-climat normal într-o lume în care anormalul a ajuns să dicteze cele mai aberante hotărâri și comportamente. Lumea e cu fundu-n sus, dragii mei! Și naiba știe cine-o să fie capabil să o reașeze.

                                                                          Dan DIACONU, Trenduri economice  

5 Comments

 1. sic semper tyrannis

  Da, exact asta simt si eu. Disperare. Prostia si obedienta romanilor (de unde ne vine asta?). Faptul ca se uita la tv si nu isi dau seama ca sunt manipulati non-stop, de la reclame, la stiri la emisiuni de spalare pe creieri. este groaznic, dar cel mai cumplit este cand incepi sa vorbesti – eu vorbesc. unde ma duc la cumparaturi sau oriunde vorbesc cu toata lumea. fara masca. oamenii casca ochii. apoi isi dau mastile jos cand le spun ce se intampla daca le poarta, apoi les pun ADEVARUL. toti pleaca cruciti. unii saracii leaga niste puncte, gandesc si imi dau dreptate. altii ma cred dilie. clar. probabil ca sunt. luptam cu ce arme avem. am vazut dictatura din prima, pentru ca am trait in ea. mi-au murit prieteni si colegi in decembrie 1989 pe strada strigand LIBERTATE. Este disperant sa vad ca ne intoarcem intr-o alta dictatura. dictatura prostiei. Am iesit in strada in zilele alea de “vid”. Ne-au spus ca suntem pro-rusi, pesede sau penele sau whatever. Politrucii si acum, in ultimul ceas, cand ar trebui sa fim uniti ca natie, ei se cearta pentru ciolan: conturile bitcoin #soros din care se infrupta toata securime aservita impotriva Romaniei si romanilor. In fapt, fiecare a fost acolo pentru crezul lui. EU SI PRIETENII MEI AM FOST PENTRU DECEMBRIE 1989, DESI AM REALIZAT APOI CA A FOST LOVITURA DE STAT. Multumesc pentru articol.

 2. Shadow

  @dragilor

  romanul prefera “circul” si asta i se serveste in media. In afara roboteilor “rezist” condusi atat de maiastru de secu restul romanilor adora sa vada “in media” binenteles cum si-o iau politicienii care nu mai sunt “de bine”. Sa se bage ei sa faca ceva? Nope ce vreti sa fie tratati de “neevoluati”?

  ei se gudura pt a fi “considerati” de catre mai marii “clipei”. Azi germania sau sua maine naiba stie cine, rusia, india sau china, etc.

  Cand intradevar le va fi foame vor iesi, nu le este inca foame. Iar de interesat nu-i intereseaza de altii. Nicidecum de proprii lor compatrioti fie ca sunt ei tratati cu “wernerul” in germania la sparangheliade si alte porcisme, fie ca nu sunt bagati in seama la inundatii. Romanul a devenit un “insingurat” si asta este numai vina lui chit ca “mai marii clipei” si-au dorit mereu “idioti utili”.

  Ce naiba nu ati vazut ca romanul de mai sus nu zice nimic ca se construieste un alt spital nou nout de numai 100 de milioane de euro pt sri? Din banii lor? In care au acces doar sri-stii fosti si actuali si “fameliile” lor. Deh unii sunt mereu mai “egali” ca altii. Ma astept chiar sa aplaude constructia unui spital care practica din start DISCRIMINAREA.

  Cineva, sfantul duh, ca nu vad roman inca valid capabil, ar trebui sa sparga sri-ul si celelalte servicii sa le desfinteze si sa creeze altele noi in care o mica discriminare este acceptabil, ca cei care au lucrat la secu sa nu mai aibe drept sa lucreze. Nimeni nu o va face, doar secu este adevarata hidra care conduce prin “capetele” (as zice “graurii”) lor.

 3. Vlad Tepes

  Romania, ultimul act !!!

 4. ryzen

  Personal nu mă așteptam la Curtea Constituțională să aibă tăria asta de caracter. La cum stau securicii cu cizma pe gât nu credeam că mai suflă vreunu în romanistan

 5. LevSt.

  Noii Barbari.(anonimus.ro)“…Dosarul lui Klaus Iohannis (Facultatea de Fizică a Universităţii Babeş-Bolyai? – vezi Valer Marian mai jos) va ieşi la…”____—–____(Putem zice “Ihan, barbarul imbecil!!!)Pana la urma -din intamplare- am gasit acest articol si un comentariu care pare a fi scris de cineva care chiar stie ce spune…:”Stiati ca tatal lui Carmen Iohannis este fostul sef al Securitatii Sibiu, isi semna indicativele cu pseudonimul “Nurca” sau “Blanarul”,…
  Chiar traiti cu impresia ca neamtul de Iohannis a ajuns presedintele Romaniei, fara sa aiba in spate un sistem de care nu aveti habar?!
  Aveti idee cati bani avea Carmen cand s-a maritat cu Klaus? Incepeti sa calculati de la cateva sute de mii de dolari in sus!”:
  Comentarii:
  Gelu, mai 22, 2015 la 6:22 pm
  Nu am inteles,d-ul Lazurca era un sarantoc prapadit s-au era ditamai securistul ???

  Răspunde
  Georgeta Martin zice:
  mai 23, 2015 la 5:07 pm
  Nu intelegi pt.ca nici nu stii sa scrii.De origine un sarantoc apoi devenind porc de securist s-a imbogatit.Sunt nascuta in Sibiu si am 51 de ani,vorbesc in cunostinta de cauza.”//////////////////////La zi: sunt convins ca zestrea acestei carmen a fost de macar 50 sau o suta mii dolari( sau DM- la fel de valoroase la acel timp), altfel -probabil- ca nimeni nu-i lua piatra(sau poama) din curte( generalului), mai mult este f. probabil ca -in realitate- carmencita i-a fost bagata pe gat clownului cu ifose de neamtz(in realitate , un amarat de mancator de slana si ceapa , cum ii numesc nemtii pe sasii si swabii din Ro., si-banuiesc- de oriunde, iar nominal, ziarul german Der Spiegel il numea pe ihan -in doua ocazii diferite, la distanta de 4 ani- DILETANT si AGITATOR…)Si -despre carmencita- aceasta i-a fost “plasata” tocmai pentru ca securitatea avea timp sa faca planuri si pentru viitor, iar un “minoritar” adus intr-o functie mai inalta, cadea bine in relatiile cu West-ul si mai ales cu Germania plina de bani, bani care mai ajungeau si in Romania(inainte de “89) , prin rude, prieteni, biserica, etc.,chiar daca la nivel de cateva sute pe 2-3 luni, totusi asa a ajuns si ihan dascal( pe marci vest germane), evidentele aratand clar ca -in realitate- individul este destul de tamp,insa -ca si ceausescu- poseda acea forma ingusta si limitata de “inteligenta” nativa si malefica, numita viclenie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.