Cadran international

Trump se înclină și se umilește în fața evreilor sioniști

  Peședintele SUA Donald Trump a declarat, la o conferință pro-Israel, sâmbătă seară, că evreii americani ar trebui „să iubească Israelul” chiar […]

 

Peședintele SUA Donald Trump a declarat, la o conferință pro-Israel, sâmbătă seară, că evreii americani ar trebui „să iubească Israelul” chiar mai mult decât au făcut-o deja. El a cerut de asemenea voturi evreilor, pentru că a promis că, spre deosebire de candidații democrați, a spus el, nu va face nimic pentru a amenința averea evreilor sau acumularea continuă a acesteia.

Aceste comentarii, adresate grupului de aparare al Consiliului Israelian American – Israeli American Council (IAC) din Florida, au atras critici din partea adversarilor. În discursul său de 45 de minute în fața unei audiențe de peste 4.300 persoane, președintele i-a criticat pe evreii americani care, a spus el, „nu au susținut suficient statul evreu”.

Președintele SUA, Donald Trump, în 7 decembrie 2019, la Summit-ul național al Consiliului israelian American de la Diplomat Beach din Hollywood, Florida.

„Aveți persoane – evrei – care sunt oameni grozavi și nu iubesc suficient Israelul.”, a spus el.

Mulțimea puternic pro-israeliană de la Hollywood, Florida, l-a încântat pe președinte cu scandări de „Încă patru ani!” Și aplauze puternice.

Mai târziu, Trump a povestit o anecdotă despre persoane care spuneau că nu va renunța după un al doilea mandat. «Acum trebuie să începem să ne gândim la asta, pentru că nu este o idee rea», a spus Trump. Publicul a răspuns cu scandări de „încă 12 ani”.

Președintele Donald Trump primește o menorah din partea șefului executivului și mega donatorului republican Sheldon Adelson, de la Las Vegas Sands Corporation, și a soției sale, Miriam Adelson, la Summit-ul național al Consiliului american israelian de la Hollywood, Fla., Sâmbătă, 7 decembrie 2019. (AP Photo/Patrick Semansky)

Trump a fost întâmpinat pe scenă de Miriam și Sheldon Adelson, care finanțează Israeli American Council (IAC) / Consiliul Israelian American și care au donat 30 de milioane de dolari campaniei lui Trump în ultimele luni ale cursei din 2016.

„Trebuie să mă votați, nu aveți de ales”, a spus Trump. „Nu veți vota pentru Pocahontas, vă pot spune asta”, referindu-se la senatoarea Elizabeth Warren din Massachusetts, într-o excavare de reclama a strămoșilor săi nativi americani.

„Nu veți vota pentru impozitul pe avere.”, a continuat el. „Să luăm 100% din averea ta. Nu, nu. Chiar dacă nu-ti plac și unora dintre voi nu; unora dintre voi nu le plac deloc, și veți fi cei mai mari susținători ai mei, deoarece veți rămâne fără afaceri în aproximativ 15 minute.”

Warren a propus o taxă anuală de două procente pe gospodării cu o valoare netă cuprinsă între 50 milioane și 1 miliard de dolari – și o taxă suplimentară de patru procente pentru cele cu o valoare netă de peste 1 miliard de dolari.

Vorbind despre găsirea unei locații pentru ambasada SUA în Israel, el a spus audienței: „Mulți dintre voi sunteți în afacerea imobiliară. Te cunosc foarte bine, sunteți agenți imobiliari brutali.”

Trump a spus că, atunci când a luat decizia de a muta ambasada, a ignorat apelurile „țărilor despre care nu ați auzit niciodată”, alături de regi puternici, regine, președinți și prim-miniștri. „Să n-o faci. Să n-o faci, te rog. Să n-o faci», au implorat, a spus el. „Dar spre deosebire de alți politicieni, mi-am respectat promisiunile.”

În 2015, Trump, atunci candidat, a declarat Coaliției Evreiești Republicane că „nu mă veți susține pentru că nu vreau banii voștri. Dacă vrei să-ți controlezi politicienii, este în regulă.”

De-a lungul discursului său, Trump s-a lăudat cu politicile sale din Israel, cu un accent deosebit pe mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, recunoașterea suveranității israeliene asupra Înălțimilor Golan, reducerea ajutorului pentru palestinieni și retragerea Statelor Unite din acordul nuclear din Iran.

El a spus că a luat decizia de recunoaștere a Golan în câteva minute, după ce a discutat-o ​​cu ambasadorul SUA în Israel, David Friedman. Cincizeci și doi de ani, și mă duc s-o fac, și s-a terminat”, a spus el.

Trump a spus că ginerele său și consilierul principal, Jared Kushner, lucrează la realizarea unei propuneri de pace israeliano-palestiniene. „Dacă Jared Kushner nu o poate face, nu se poate face”, a spus el.

Președintele Donald Trump la Summit-ul național al Consiliului Israelian American de la Hollywood, Florida, 7 decembrie 2019.

De asemenea, președintele a pedepsit administrația Obama ca ostilă Israelului. „Nu cred că le-a plăcut prea mult Israelul, îmi pare rău”, a spus el. „După opt ani în care alianța noastră a fost subminată și neglijată, sunt fericit să raportez că relația dintre Statele Unite și Israel este mai puternică acum ca niciodată.”

                 SURSA: Times of IsraelNational Vanguard  via Invictus     

Citiți și: ORDINUL EXECUTIV AL LUI TRUMP PRIVIND „ANTISEMITISMUL” COMBATE CRITICAREA ISRAELULUI

 

2 Comments

 1. Adrian

  Citeam despre 1848 si miscarea nationalista masonica. Doar un motiv sa slabeasca imperiile pentru ca mai apoi sa ajunga in mainile lor.
  Controleaza si stanga si dreapta. Si cam tot ce poate gandi un om in zilele noastre este in interiorul cutiei, ca sa parafrazez o expresie uzitata.
  Interesant de citit Spitalul de dr. PAULESCU si Romania ca o prada.

  • Nic

   La fel de interesanta este si The Beasts of the Apocalypse / Marie O,Grady / 1950
   Interesanta este si The Arms of Krupp (1968) is William Manchester’s history of the Krupp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *