Cadran international

Twitter și Facebook îl cenzurează pe Trump

  Twitter a hotărât să-l cenzureze pe Trump pentru a treia oară! De data asta pentru „comportament inadecvat”! Știți, ăsta […]

 

Twitter a hotărât să-l cenzureze pe Trump pentru a treia oară! De data asta pentru „comportament inadecvat”! Știți, ăsta de care vă vorbesc, Trump, este președintele Statelor Unite. Unii cred, încă, despre președintele SUA că este cel mai puternic om din lume. Asta nu mai e valabil. Sau e, dar cu condiția ca președintele să fie democrat, adică de stânga. Trump nu e! Și fără să țină cont că nu e, i-a amenințat, pe Twitter, pe cei de sparg magazine, jefuiesc și dărâmă statui, că va folosi contra lor o „forță corespunzătoare”. Iar Twitter, care e ce nu e Trump, i-a spus „pas”. Sau „fă pași”! Pentru că ăia cu magazinele și statuile sunt, în opinia lui Twitter, manifestanți și protestatari pașnici. Împotriva rasismului și a suprematismului alb. Al cărui simbol este Trump! Așa că ei vor continua să vorbească pe Twitter. Trump, nu! Decât dacă nu mai spune povești tâmpite despre anarhiști și agitatori. Așa vrea Twitter! Și Trump nu are ce să-i facă! Pentru că în America e democrație!

Și Facebook știe asta. A văzut și că lui Twitter nu i se întâmplă nimic. Așa că a hotărât să își revizuiască politică „privind discursul care instigă la ură”. Aici se încadrează, mai mereu, discursul lui Trump! Trump incită, foarte des, la ură. Chiar și atunci, sau mai ales atunci, când spune: „E timpul să ne reamintim de vechea înțelepciune pe care soldații noștri nu o vor uită niciodată: că indiferent dacă suntem negri, cafenii sau albi, sângerăm toți același sânge roșu de patrioți. Ne bucurăm cu toți de aceleași glorioase libertăți și salutăm cu toții același mare steag american.

„Sânge de patrioți”…. „Mare steag american” – naționalism, izolaționism, imperialism, populism, extremism de dreaptă! Așadar, ură! Prin urmare, Mark Zuckerberg a anunțat public că Facebook va marca postările considerate a fi instigatoare la ură, „pentru a proteja utilizatorii de astfel de mesaje toxice, după exemplul lui Twitter”. Pentru că și Facebook este ceea ce este Twitter. Și nu este Trump. Așa că Trump va tăcea și aici, pe Facebook. Când toți vorbesc contra lui. Pentru că în America e democrație!

Scriam acum 2 ani: „Nu, nu le e frică de Trump! Cum nu le-a fost frică de Reagan sau Thatcher. Trump se ocupă de economie și de politică externă: mai multe locuri de muncă, mai multe oportunități de afaceri, mai puțin șomaj, mai mulți bani în buzunarele tuturor, mai puține taxe, ISIS, Orientul Mijlociu, Coreea de Nord, UE, Rusia, China, astea. Fleacuri! Ei, ăia de stânga, au rămas stăpâni pe plan intern și se ocupă de restul: în universități, în media, la Hollywood, în entertainment, în societatea civilă. Acolo unde stânga și-a început lungul marș spre victorie câștigând revoluția culturala….Nu le e frică de Trump – e clar că Trump nu are de gând să le ia «factorul» ăsta din mâini. Nu pentru că nu vrea, pentru că nu poate! Ar trebui pentru asta să declanșeze o contra revoluție culturală. Nu-i permite nici timpul, nici fragilul sprijin politic, nici RINO, și nici mijloacele. E singur! Stânga a făcut revoluție culturală zeci de ani profitând de libertatea oferită de dreaptă, de democrație. Democrația apără acum stânga de contrarevoluție! După aia, democrația se va duce dracului! Știe drumul, a mai pățit-o!

Și azi, când, în America, Washington, Lincoln și Theodore Roosevelt, sunt dărâmați de pe socluri, fără discriminare, de manifestanți, protestatari și primari, care sunt ceea ce sunt Twitter, Facebook și CNN, sau New York Times, și nu este Trump; când Twitter face, după „4 ani Trump”, ce nu a făcut când Trump de abia a fost ales, ceea ce am scris atunci e mai valabil ca oricând.

                                                                                                  Bogdan  CALEHARI

https://www.lepoint.fr/monde/trump-de-nouveau-censure-par-twitter-pour-comportement-inapproprie-24-06-2020-2381432_24.php

https://bogdancalehari.wordpress.com/2018/03/19/in-polonia-si-ungaria-dreapta-da-jos-calauza-din-spate-si-ii-ia-nuielusa-din-mana-face-revolutie-culturala/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *