Colimator

UDMR votat în Moldova și Muntenia! S-a repetat frauda electorală cu László Tőkés de la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007?

    S-a întâmplat o minune? Zeci de mii de români au votat pentru UDMR? Sub acest titlu ironic, publicația […]

 

  S-a întâmplat o minune? Zeci de mii de români au votat pentru UDMR?

Sub acest titlu ironic, publicația on line „Maghiar Hang” („Glasul maghiar”) scrie:

„Viktor Orbán a făcut campanie pentru UDMR în Transilvania, dar miracolul s-a petrecut dincolo de Carpați. În mod surprinzător, zeci de mii de voturi au venit la UDMR din județe în care nu trăiesc maghiari sau trăiesc extrem de puțini.

Premierul Ungariei Viktor Orban și Kelemen Hunor, presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) în turneu electoral de trei zile prin Transillvania, conferință de presă la Cluj din 8 mai 2019.

Cifrele arată că în Botoșani, UDMR a primit de 20 de ori mai multe voturi decât numărul etnicilor maghiari declarați pe raza acestui județ; în Dâmbovița, de zece ori mai multe voturi, în Buzău de 13 ori; în Brăila de 11 ori; în Giurgiu de 12 ori, Ialomița de 20 de ori; în Olt de 13 ori; Teleorman de 37 de ori; Vaslui de 25 de ori, Vrancea de 11 ori. Dacă a fost un miracol sau pur și simplu s-au «cumpărat» voturi pentru UDMR de la vechiul său aliat – PSD, probabil că nu se va ști niciodată”.

(Csoda történt? Románok tízezrei szavaztak az RMDSZ-re | Magyar Hang)

Voturi pentru UDMR la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Click pe imagine pentru mărire!

Fenomenul nu e nou. În urmă cu 12 ani, sub titlul „FRAUDĂ ELECTORALĂ ÎN BENEFICIUL LUI LASZLO TOKES / UDMR?” am publicat în cotidianul „Interesul public” un articol despre mânăria făcută la acea dată de ciracii lui Băsescu la alegerile pentru Parlamentul European din 25 noiembrie 2007:

„Două tabele care coroborează datele privind recensământul – care se regăsesc pe pagina de web a Institutului Naţional de Statistică – şi, respectiv, pe procesele verbale pe judeţe afişate pe site-ul Biroului Electoral Central – alegeri pentru Parlamentul European -, arată că există un fenomen suspect în ceea ce priveşte numărul de voturi acordat UDMR şi lui László Tőkés la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie. Ele arată că în judeţe în care, conform datelor recensământului din 2002, trăiesc foarte puţini maghiari, nu numai că absolut toţi maghiarii au votat, dar şi că un număr de 3 sau 4 ori mai mare de români au votat pentru UDMR sau Tőkés!

Cazul cel mai relevant este al judeţului Botoşani unde trăiesc 83 maghiari, iar numărul de voturi exprimate pentru UDMR este de 263, iar pentru László Tőkés de 862! În total 1125… Nici mai mult, nici mai puţin… Ceea ce este şi mai ciudat, este că, în timp ce în judeţele din Transilvania locuite de un număr semnificativ de maghiari, proporţia este constant în favoarea UDMR – rata fiind cam 2/1 – în judeţele din Muntenia, Moldova sau Dobrogea, rata se inversează, ba chiar ajunge în unele judeţe chiar 3/1 în favoarea lui Tőkés! Vezi judeţele Argeş, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui şi Vrancea. Ceea ce este absurd dată fiind notorietatea actelor şi declaraţiilor antiromâneşti ale acestuia.

În afară de metodele «clasice», fraudarea se poate produce şi prin mijloace electronice. S-ar putea ca în cazul de faţă să fie vorba de aşa ceva, având în vedere proporţia constantă foarte asemănătoare a voturilor pentru UDMR în judeţele cu o semnificativă populaţie maghiară şi exact inversă în favoarea lui László Tőkés în judeţele cu populaţie maghiară redusă, ceea ce, din punct de vedere al teoriei repartiţiilor statistice, este exclus să se întâmple în realitate.

Desigur, numărul de voturi suspecte date UDMR sau lui Tőkés a influențat, chiar dacă nu decisiv, succesul acestora în alegerile pentru Parlamentul European. El a fost obţinut în condiţiile participării reduse a românilor scârbiţi de politicianism, neinteresaţi de un scrutin fără miză pentru ei, şi a unei luptei politice acerbe care a polarizat maghiarii din România de partea «partidului unic» sau a episcopului extremist (nu a vreunei presupuse «conştiinţe civice») şi i-a făcut să participe proporţional în număr mai mare decât populaţia majoritară.”

                                                                                                              Dorin SUCIU

PS: Au urmat porcăriile făcute României în Parlamentul European și acordarea decorației Steaua României lui Laszlo Tokes de către Băsescu! ÎNTREBAREA CARE SE PUNE ESTE CINE, DE CE ȘI PRIN CE MECANISM COMIT ACEST TIP DE FAPTE PENALE?

 

1 Comment

  1. Și în rândul acestora, bântuie sindromul draknea, la acela vota și morții, la ăștia peste noapte românii din Moldova și Muntenia li sau aprins călcâiele de dragul maghiarizării

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *