Cadran international

UE, NATO dispar, SUA se rupe, Occidentul se islamizează. O nouă lume a început ieri!

  Din cele ce aud, văd, citesc, mai toţi românii sunt preocupaţi de soarta României; unii în mod onest, alţii […]

 

Din cele ce aud, văd, citesc, mai toţi românii sunt preocupaţi de soarta României; unii în mod onest, alţii ca urmare a manifestării concrete a unor interese interne şi externe în slujba cărora se aşează. Şi firesc, câţi români oneşti atâtea variante (în cazul celorlalţi, chiar dacă sursele de plată sunt diverse, putem constata o mare congruenţă a proiectelor de viitor).

A face previziuni pentru România este însă un lucru extrem de dificil pentru că încurcăturile datorate chiar românilor plus vortexurile provocate de poli externi, aşezate pe un anumit specific local, ridică stavile greu de trecut analiştilor oneşti (nu e cazul celor care fac fezandarea populaţiei pentru obiective avute în planul de manipulare şi condiţionare).

Dar dificultatea unei proiecţii precise a viitorului este sporită până la cote apropiate de imposibil din cauza frământărilor, schimbărilor, tensiunilor la nivel mondial, cum nu au mai fost din perioada premergătoare şi oarecum postmergătoare celui de-al doilea război mondial. Este vorba de schimbări dramatice de mentalitate,  schimbări politice şi economice surprinzătoare şi chiar modificări de geografie.

Astfel, a face estimări, previziuni, proiecţii pentru România, fără a vedea ce se întâmplă în jurul nostru şi fără a avea o bună imagine a ceea ce se întâmplă în lume, ar fi un demers lipsit de substanţă. De aceea, înainte de a mă opri asupra noastră, după o enumerare cu infime explicaţii, în cadrul acestui text, a unor tendinţe, procese, schimbări majore, voi reveni cu dezvoltarea acestora în analize alocate fiecărui subiect în parte. Iar în cadrul acestora, acolo unde e nimerit sau necesar, voi face trimiterile de rigoare către noi.

Cele câteva subiecte asupra cărora mă voi opri privesc fenomene, entităţi statele şi organizaţionale a căror evoluţie ne priveşte direct. Plaja de timp în care le voi încadra este de la 1 la 30 de ani, pornind din 2019.

De asemenea, dincolo de revoltele, sau războaiele civile din interiorul statelor occidentale, nu discut posibilităţile conflictelor militare, ci numai voi aminti posibilitatea unora. Evident, orice discuţie este anulată de un eventual conflict mondial, nuclear sau nu (din păcate, aproape sigur, nuclear).

           Confruntarea dintre mafia financiară globalistă şi conservatori va fi tot mai încinsă

Tabăra mafiei globaliste îşi continuă ofensiva pentru acapararea întregii lumi folosind resurse financiare şi materiale uriaşe, instituţii internaţionale, guverne naţionale, ong-uri, elitele progresiste. În acest sens, „Agenda 21” a ONU îşi completează cu perseverenţă programul:  multiculturalism, identitate de gen, educaţie sexuală, migraţie, vaccinuri fără frontiere, dictatura „ecologistă” etc. „Agenda 2030” a ONU urmăreşte ca la nivelul anului 2030 să se definitiveze guvernarea globală, care ar marca printre altele chiar desfinţarea capitalismului.

Dar, o altă ordine mondială decât „Noua ordine mondială”,  pregătită pentru noi de mafia financiar-bancară globalistă, pare a se configura. Marxismul, deghizat în progresism, este tamponat tot mai tare de revolta popoarelor şi elitelor conservatoare. În locul guvernării mondiale, ne îndreptăm către o lume multipolară; noile puteri mondiale, China şi Rusia, susţin valori şi principii identitar-conservatoare.

                          Modelul economic mondial se schimbă

Mitul unei economii mondiale organizate cu reguli adoptate în comun se prăbuşeşte, noua ordine mondială, care se naşte, este una în care fiecare ţară îşi pune la vedere, nu ascunse după aparenţele cooperării internaţionale, armele economice în serviciul propriilor interese. O criză economică americană în 2019 ar putea marca în regim de urgenţă, spun unii specialişti, sfârşitul neoliberalismului.

     SUA rămân tot peste ocean, se dezmembrează şi o parte dintre state se islamizează

În SUA albii devin minoritari în 2045, pe o proiecţie care nu ia în calcul migraţia masivă ce poate deveni o realitate imediat ce democraţii/comuniştii câştigă preşedinţia.

SUA se sparg, după ideologia dominantă în diversele state (marxistă sau conservatoare) şi politicile impuse (migraţie, lgbtq-ism, ideologia genului etc.) şi funcţie de componenta etnică şi rasială: organizaţiile reprezentative ale negrilor au deja în plan formarea unui stat şi unei naţiuni în interiorul actualului  stat federal, dar independent de acesta.

                   Europa de Vest va fi zguduită de revolte sociale şi de islamizare

Continuă şi se amplifică revolta populaţiei împotriva elitelor corupte, slujitoare ale mafiei globaliste. Se dezvoltă conflictul între populaţie şi elite de tipul „vestelor galbene”, conjugat cu alte formule mai reduse numeric, dar mult mai organizate.

Schimbări de regimuri şi de direcţie. Stare de instabilitate prelungită.

Statele devin preponderent islamice chiar şi acolo unde musulmanii nu constituie majoritatea, ci o minoritate de 20-25 % reprezentată politic unitar.

Populaţie majoritar islamică în circa 25-30 de ani în toate statele în care se aplică „Pactul pentru migraţie” şi nu se pune stavilă sosirii de noi migratori.

Declanşarea unor conflicte armate între localnici şi musulmani tot mai probabilă.

Uniunea Europeană este imposibil de reformat şi se prăbuşeşte, sau este destrămată în mod organizat

Contestată tot mai puternic chiar şi în statele care beneficiază masiv economic de pe urma ei (Germania, de ex.), ca fiind o construcţie a mafiei globaliste îndreptată împotriva persoanei umane şi a naţiunii, şi complet neadecvată noului model economic mondial, UE dispare.

Statele din centrul şi sud-estul Europei  formează alianţe regionale proprii şi le dezvoltă pe cele existente – Visegradul.

Pe fondul problemelor interne şi al islamizării din statele vest-europene şi al evoluţiilor din SUA (inclusiv, în plan temporal apropiat, poziţionarea preşedintelui Trump), NATO moare de la sine, sau este dizolvată.

Rusia rămâne tot în apropierea României, în creştere economică şi de influenţă.

China îşi încetineşte economia, dar  îşi continuă expansiunea în Africa, America de Sud şi în Europa.

India devine tot mai prezentă în lume încercând să-şi concureze vechia rivală, inclusiv în domeniul investiţiilor – propriul „drum al mătăsii” etc.

Sunt posibile războaie locale, regionale, intra şi intercontinentale, sau chiar mondiale. Iar unele dintre ele chiar vor avea loc.

                                                                                                                      Paul GHIȚIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.