Colimator

UE și „corectitudinea politică”: Diavolul din basmul „Crăiasa zăpezii” devine un banal „spiriduș”

  Cum l-a scos complet Europa pe Dumnezeu până și din povestirile lui Andersen, în care diavolul este numit „spiriduş” […]

 

Cum l-a scos complet Europa pe Dumnezeu până și din povestirile lui Andersen, în care diavolul este numit „spiriduş”

Încercând să-l ferim pe cel mai mare dintre băieții noștri de influența nocivă a televizorului, îi oferim posibilitatea să vadă pe calculator desene animate alese de noi. Și ce alegere mai potrivită decât Hans Christian Andersen și seria Povestitorul Andersen? Succes garantat. Bucuria reîntâlnirii cu Andersen și entuziasmului piciului pentru Crăiasa Zăpezii m-au făcut să cercetez mai în amănunt povestea respectivă. Și nu mică mi-a fost mirarea să aflu că sunt diferențe enorme între basmul lui Andersen și transpunerea lui modernă în desene animate.

(Nota revistei „Justițiarul”Atenție la minutul 1:29 din filmul de mai jos!)

Mai precis, producătorii europeni ai seriei (danezi, britanici, germani, cu binecuvântarea Comisiei Europene) l-au eliminat complet pe Dumnezeu din povestea marelui scriitor. Astfel, unde Hans Christian Andersen îi spune diavolului, diavol, noua viziune europeană îi spune „regele spiridușilor” sau chiar „spiriduș”. Poate pentru a le deveni simpatic micuților?…

„Oglinda diavolului” ilustrație originală de Vilhelm Pedersen la basmul „Crăiasa zăpezii”. Click pe imagine pentru mărire! (Foto și text „Justițiarul”)

(Nota revistei „Justițiarul”: Autorul desenului de mai sus, Thomas Vilhelm Pedersen (28 ianuarie 1820-13 martie 1859) a fost un pictor și ilustrator danez, cunoscut pentru ilustrațiile sale la basmele lui Hans Christian Andersen. A fost primul artist care a ilustrat lucrările lui Andersen. Desenele sale au fost transformate în imprimeuri din lemn și folosite în edițiile daneză și germană ale basmelor.)

Oglinda diavolului în „Snow queen” de Hans Christian Andersen. Ilustrații de A.W. Bayes și H.J. Ford. (Foto și text „Justițiarul”)

Cântecul celor doi eroi principali, de dragoste și care vorbea de Hristos, este inacceptabil pentru copiii de azi. Versurile „Trandafirii în vale înfloresc / Povestea copilului Iisus o povestesc”, au fost înlocuite de producători cu elocventul „La, la, la”. Serios. „La, la, la.” Atât.

Cum mai târziu, eroina noastră rostește rugăciunea „Tatăl nostru” înainte de confruntarea cu gardienii palatului Crăiesei, producătorii s-au gândit să elimine de tot momentul. Probabil găsirea unei „rugăciuni laice” ar fi fost prea de tot.

Până și comuniștii ilustraseră cartea „Crăiasa zăpezii”, apărută în colecția „Biblioteca pentru toți”, cu imaginea diavolului pe copertă. Click pe imagine pentru mărire! (Foto și text „Justițiarul”)

Finalul poveștii lui Andersen se încheie cu un verset biblic mai mult decât elocvent: „Și a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veți întoarce și nu veți fi precum pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor” (Matei 18:3). În Europa corectitudinii politice, acest final a fost înlocuit de o… îmbrățișare în grup.

Astfel, coerența lui Andersen care afirmă, fundamentându-se biblic („Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire”, Ioan, 4:8), că iubirea învinge orice, exemplificând prin chemarea numelui lui Dumnezeu de către cei doi eroi în lupta cu diavolul, se transformă într-o confuzie moralistă, în care copilul nu știe și nu cunoaște cine este și de unde vine dragostea pe care o invocă în lupta cu răul din viața sa.

Seria respectivă este realizată între 1998 și 2003, într-o perioadă în care nimic nu părea să tulbure liniștea și bogăția bătrânei Europe.

Nu am putut să nu mă gândesc la faptul că o parte dintre copiii care creșteau acum 19 ani cu astfel de povestioare edulcorate sunt cei care aplaudă acum tâmp siluirea continentului, în numele dragostei! Și a căror singură reacție este un emaciat „Pray for…”, căci de „Tatăl nostru” rostit de strămoșii lor nu aveau de unde să audă.

P.S. În 2015, la Copenhaga, Omar Abdel Hamid El-Hussein, un danez născut în Danemarca a fost protagonistul mai multor atacuri teroriste soldate cu doi morți și cinci răniți. Omar Abdel Hamid El-Hussein a fost ajutat de alți patru cetățeni, pe nume: Bhostan Hussain, Mahmoud Rabea, Ibrahim Abbas, Salesian Elm.
Ca reacție, premierul danez Helle Thorning-Schmidt a declarat că „Nu știm motivele atacurilor dar știm că sunt forțe care vor să facă rău Danemarcei, vor să ne distrugă libertatea de expresie și credința noastră în libertate. Nu suntem martorii unui război între Islam și Occident, nu este o bătălie între musulmani și non-musulmani”.

                                                                                   Sursa: „Apărătorul ortodox

 

 

5 Comments

 1. un mizantrop

  Aici e cheia noii ideologii, neomarxiste, fascistoide si corect politice, in basmul asta, asa ca nu-l putea lasa asa cum a fost scris, e un soi de demascare a realitatii…parabola dracului care a spart oglinda care-l arata asa cum e, urat, di dezgustator, iar cioburile s-au raspandit, miliarde, in toata lumea e exact ce vedem azi, pentru ca omul caruia-i intra un ciob in ochi vedea totul distorsionat, uratul frumos si frumosul had, ciobul intrat in inima transforma iubirea in ura, bunatatea in rautate si tot asa… E bine ca in mintea cruda spiridusul, simpatic, sa-l inlocuiasca pe diavol, pentru ca astia mici nu trebuie sa se teama de draci, nici nu trebuie sa stie ca raul exista, totul e relativ, nu stii cand unul se schimba in altul, la fel ca sexul fluid…Cand copiii cresc cu filme cu vampiri de bine, cand cavalerismul din copilaria noastra, cu capa si spada, cu binele invinge raul, e inlocuit de povesti sangeroase si totul poate avea mai multe fetze, ne mai miram ca astia mici se refugiaza in lumea virtuala si “stirile de la ora 5” inlocuiesc “noapte buna, copii”?!
  P.S. Cand l-am vazut prima data pe Soros, inainte de a afla toate abominatiile sustinute de fundatia lui, prin 1995, nu stiu de ce, dar, m-am gandit la dracul din Craiasa Zapezii, semana leit cu poza de pe o carte din copilaria mea…Totusi, ma framanta o chestie, indivizii astia care sustin dusparitia pensionarilor si inlocuirea in toate a maturilor cu #tineri, frumosi si liberi (de orice morala, presupun), nu vi se pare ciudat ca sunt urati, prizonieri ai dominatiei banului, dar, cam prea batrani pentru muritorii obisnuiti?! Mie mi se pare ca i-am cunoscut batrani, iar dupa decenii raman la fel, pare ca au luat elixirul eternitatii abia dupa ce-au trecut de sapte decenii…

 2. SAVONAROLA

  Tot Andersen a scris si basmul Hainele cele noi ale împăratului, care este extrem de deranjant pentru conducătorii lumii de azi…

 3. Malus Dacus

  Big Pharma chiar cu asta se ocupa. Fac cercetari si cauta elixirul tineretii pentru lighioane ca si Soros, Rockshied, Kissinger. Se pompeaza in secret miliarde pentru asta, se fac experimente, iar Romania din pacate este vizata. Cine stie in ce laboratoare au ajuns copii rapiti sau vanduti din Romania?

 4. IQ100

  “Cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura”.Sau asa ceva, din compilatia “sfanta” Biblia crestina.Nu, nu e pleonasm, 75% din Biblie este iudaica.
  Exact ASA au procedat si activiștii crestini cu mitologiile antice.Au transfirmat zeii in diavoli, au dustrus templele si mutilat statuile.Vezi Columna lui Traian, devenita a “sfsntului” Petru.
  Faptul ca si activistii crestini erau manipulati de globalistii acelor vremi nu il recunoaște nici un p
  relat astazi.

  • un mizantrop

   Da. Doar ca intre timp ne-a lovit democratia in moalele capului, ne-am emancipat, am descoperit smarturile…Daca ne vom intoarce la Adam si Eva, cand nu era scoala elementara si Moise nu primise cele zece porunci, o sa acceptam toate mizeriile, mioritic, resemnat si o sa ne “adaptam” Ideea e ca dezumanizarea a devenit ideologie, ca legea s-a transformat in faradelege si omul modern, prea ocupat cu internetul si prietenii virtuali nu vede prapastia care i se casca la picioare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *