Cap limpede

Ultimul test al locuitorilor României

  Ultima treaptă? Acum doi ani – test pe subiectul resurselor României. Am picat testul de cetățenie. Acum un an […]

 

Ultima treaptă?

Acum doi ani – test pe subiectul resurselor României. Am picat testul de cetățenie.

Acum un an – test cu subiectul familiei normale. Am picat testul de umanitate.

Anul acesta – test pe subiectul dezvoltării normale a copiilor noștri. Îl picăm și pe ăsta?

Dacă da, vom pica și testul de primate, dacă nu cumva am merita să fim decăzuți și din dreptul de a fi numărați printre mamifere.

Nu, nu m-a mirat faptul că nu ne-a revoltat limitarea drepturilor noastre din primăvară. Știam de acum doi ani că nu avem conștiință civică, cetățenească, faptul că orice ne-ar fi luat, chiar și libertatea, acceptam fără crâcnire.

Știam de acum doi ani, de atunci de când nimeni nu a protestat împotriva furtului resurselor noastre din Marea Neagră, de atunci când nimeni nu s-a opus renunțării ticăloase la bogățiile noastre și la dreptul nostru de a ne dezvolta. La dreptul nostru de a fi liberi și mândri.

Niciun cetățean, niciun membru al unei societăți, fie ea și primitivă, nu ar fi rămas într-atât de pasivi față de jaful al cărui subiecți am fost. Deci da, am picat examenul de „cetățenie”.

Nu m-a mirat nici atunci când am acceptat fără crâcnire faptul că am fost închiși în cuști, că am acceptat arestul la domiciliu pentru două luni, că purtăm botnițe și renunțam de buna voie și la dreptul de a gândi.

Știam de atunci că referendumul pentru familie, pentru fundamentul societății umane, a picat din cauza prostiei sau nepăsării noastre. De atunci nu mai avem dreptul să ne numim oameni, fiindcă am renunțat la acest privilegiu atunci când am renegat, batjocorit și parodiat însăși rădăcinile noastre și fundamentele ființei umane.

Așa și în primăvara asta: Nicio ființa umană, fie ea oricât de needucată, ba nici măcar un neanderthalian, nu ar fi acceptat cu atâta seninătate, fără nicio opoziție, să fie lipsită de cel mai fundamental drept al său, de dreptul la libertate. S-ar fi opus, ar fi zbierat, ar fi încercat să evadeze din cușca. Noi nu…

Am picat deci și testul umanității. Acum am ajuns la ultimul test. La ultima treapta. Aia cea mai de jos: testul de primată, testul de mamifer.

Ideea e simpla: suntem puși în situația de a accepta ca puilor noștri, copiilor noștri să le fie impuse niște măsuri care le vor afecta sănătatea psihică și mentală, măsuri fără precedent (iarăși!) in istoria umanității!

Dacă nu vom reacționa și vom pica și acest examen ne vom autoexclude din rândul primatelor. Ba chiar și a mamiferelor! Pentru că orice primată, orice mamifer, ba chiar orice ființă vie s-ar opune maltratării puilor săi. Noi ce vom face? Ne vom lăsa puii să fie tarați mental și psihic tot restul vieții lor… doar pentru cî ni se spune că „așa trebuie”, că e „spre binele lor”?

Dacă da, vom ajunge la ultima treaptă a decăderii, într-o stare infraumană, ba chiar sub nivelul unei ființe vii. De noi depinde. De fiecare dintre noi! Sunteți șocați?

Nu spusele mele ar trebui să vă șocheze, ci lașitatea și/sau nepăsarea noastră, a acestui popor. Căci indiferent de opțiunea și atitudinea personală a fiecăruia dintre noi să nu uităm că „Toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărți pe unii de alții cum desparte păstorul oile de capre; și va pune oile la dreapta, iar caprele la stânga Lui.” Matei 25:31-46.

Deci un simplu gând corect, un gest firesc ne pot absolvi de o vina istorică, de o rușine de neșters. Indiferent de efectul atitudinii noastre.

                                                                                                                      Dan CHITIC

12 Comments

 1. oioioi

  In nici 3 saptamani se implinesc 2 ani de la Referendumul Pentru Familie, in care turma s-a lasat prostita de propaganda globalisto-jidaneasca prin mijlocirea reprezentantilor “democratiilor” apusene, raspandacilor securisti, propagandistilor mass-merdia si diversilor indivizi interesati.
  De la turma, si mai indobitocita de acum, nu ma astept la vreo sclipire de “inteligenta”.
  Cat priveste instinctul maternal invocat, cu regret constat c-a fost ciuntit de mult timp. De aceeasi coarda (de)sensibila zgandare si propaganda apuseana cand trebuie sa bage ceva pe gat turmei: “pentru binele copilasilor”…

 2. Realistul

  Eu personal m-am prins cum stau lucrurile din 1996, cum “pulimea” a fost hipnotzată de cei 15000 de specialiști ai CDR, care au introdus privatizarea pe 1$ și “conceptul” de restitutio in integrum, în fond un jaf la drumul mare în plină zi.

 3. alegatorul

  Propaganda media,radiatiile WIFI si ale telefoanelor mobile , aditivii alimentari din porcariile supermarketurilor au distrus biologic si mental aceasta natie.Mi s-a parut suspect zelul cu care asazisele autoritati militeaza cu o tenacitate demna de o cauza mai buna pentru perpetuarea retelelor WI-FI in scoli din toate catunele ,spatii publice,parcuri,hoteluri,trenuri,peste tot.Am ajuns atat de redusi intelectual incat nimeni nu mai observa si nu percepe aceste rele care ne distrug. Nu mai vorbesc de religie ,de biserica care s-a vandut ca ultima curva regimului.Restul e poezie.De aici trebuie inceput daca chiar vrea cineva sa mai existe popor roman.Laudabil efortul a cativa oameni[Diplan,Chitic,Moraru,Piperea si inca vreo cativa] care incearca sa indrepte ceva ,ma tem insa ca in tara unde oamenii umbla de bunavoie pe strada precum vitele cu bucata aia de hartie igienica,ba mai mult o pun si propriilor copii ,ma tem ca au putini sorti de izbanda.Dar Dumnezeu ne va judeca precum ni se cuvine.Deja a inceput cu seceta .

 4. Ina

  Din păcate, prin alte zări se intimpla același lucru. Ba chiar părinți bătuti în cap poarta și în aer măști, pun și copiilor lor și se uita strâmb la cei ce nu poarta. Omenirea chiar este o turma socială. Bunul simt și rațiunea sint pe cale de dispariție sub anestezia culturii internetului și feisbuc-ului. Am văzut părinți și bunici facind-și un titlu de glorie din a sta la distanta de-adevăratele de copiii și nepoții lor. Bunica mea ne îngrijea pe toți cei 6 nepoți de pojar, gripa, oreion și alte boli, cu dragoste și ne alina durerile, ne povestea cite-n luna și-n stele, doar, doar ne făcea sa uitam de boala.Fara frica de infectare și fără masca. Fără bariera între noi. Căci asta ni se impun:bariere la care sa ne oprim, sa ne obișnuim copiii cu ele și sa asculte de cei ce le manevrează,sa fuga de noi și noi de ei. Cat cinism și ipocrizie, cata nesimțire și bătaie de joc sa impui copiilor botnita, sub pretextul binelui lor. Cei ce fac asta, demult sint sub orice limita a degradării biologice.

 5. Nick

  Inutilă încercarea de resuscitare. Corpul social e mort. Ei deja au decis pentru ei. Se vor salva doar cei care și-au format deja un alter ego în vremuri apuse. Dumnezeu a dat; Dumnezeu a luat; Domnul fie lăudat. Selecția naturală nu poate fi oprită. Unii au văzut mersul trenurilor din anii 90. Alții, nici azi. Și mai e ceva : români ,în țara asta au rămas foarte puțini, atîți cît trebuie, restul sînt pleavă. Pleava n-are conștiință; e doar parazitară; nu are autodeterminare. Nu-mi place să vă dezamăgesc, dar încercați să faceți o frecție la un picior de lemn. Rezumați-vă la informare rece. Fără referiri. Pentru români e suficient. Cînd va veni clipa ne vom activa. Cu bine.

 6. Malus Dacus

  Citesc comentariile si ma apuca greata! Si furia! Ori oamenii sunt atat de indobitociti ca nu mai inteleg momentul actual, ori iar au aprut manipulatorii care nu fac altceva decat sa descurajeze lumea, ca sa nu iasa la protest.
  Ne-am transformat intr-o turma de porci! Dar nu porci salbatici care zburda in libertate prin paduri! Ci din aceea de crescatorie, crescuti in intuneric sau lumina artificiala, tinuti in alveole, furajati la ore fixe care si-au pierdut toate instinctele naturale, chiar si instinctul matern.
  Tocmai am intrat intr-o dictatura sinistra, inumana! Ne este atacata in primul rand Biserica lui Iisus si apoi copiii pe care ii vor sclavi! Ce ne aburiti cu anii 90 cu cei 15.000 de specialisti? Ati uitat de Ion Iliescu si de mineriade?

 7. Ordinea Cosmica

  Generalul Radu Theodoru | Apel către părinţi şi tineri: nu vă despărţiţi de voi înşivă!

  https://youtu.be/4-k6OkRJEKQ

 8. un mizantrop

  Nu ca vreau sa va “descurajez” sa iesiti la proteste, dar, cand corporatimea si-a scos odraslele la proteste ilegale si anuntat violente, ca sa se victimizeze “in familie”, cu placute suedeze de gatul intifadei gazabile, n-ati inteles ca galagiosii “anticomunisti” sunt din secta brucaniana, altoita pe/de Soros si exploatand la sange “morala” stalinista?! Copilul, pentru cine a uitat invatatura leninista, este doar o resursa a statului, parintele fiind un soi de asistent maternal cu obligatii mai multe si cu drepturi limitate in privinta educatiei odraslei proprii…deci, daca interesele celulei ideologice (care e Corporatia) o cer, scoti puradelul la proteste, il expui pericolelor, pentru interese “superioare” de partid corporatist…despre familia traditionala, chiar nu mai e nimic de spus, referendumul isi produce efectele si pana si cele trei milioane de initiatori au amutit pe vecie, altfel, unde erau cand presul care a sesizat CCR-ul in privinta “aberantei” prevederi de accept parental al educatiei sexuale si a “discriminarii” pedofililor prin marirea pedepselor, vine si spune public ca parintii trebuie sa-si invete copiii cu mastile pe bot, pentru ca, de fapt “copiii pot fi obisnuiti cu multe lucruri rele”…ei bine, la aceasta mantra pedifila, n-am auzit sa se fi cutremurat Romania videochatului…Pe vremea comunistilor, n-aveai voie sa-ti rasfeti copilul, era sarcina de partid, copilul trebuia responsabilizat inca dinainte de a folosi olitza, trebuia sa stie cum e cu comunismul si cu uniforma, cu austeritatea, cu regulile, cu restrictiile…vi se pare ca s-a schimbat ceva?! Ba, ca sa nu mai avem nicio speranta, plaga s-a intins la nivel mondial, ni se servesc modele de educatie la care pana si Stalin ar fi balit, Finlanda fiind doar avanpostul…Si daca le vom face jocul, continuand sa ne raportam la politicienii vechi si noi prin perdelele de fum ale acuzatiilor reciproce, cazand, din nou, in groapa pretins doctrinara, neobservand degradarea umana la care ne-au adus toti (dar, mai ales autodenumita “dreapta”), n-avem decat sa asteptam transformarea totala a copiilor nostri in generatia 2.0, care, pentru multi, deja, e aspirationala

 9. satan exista

  M am inselat,cei mai multi dintre romani nu isi iubesc copiii!

 10. alegatorul

  Ai dreptate,romanii iubesc vilele de neam prost,masinile puturoase la mana doi si trei si paranghelilile unde le urla in creierul gol Salam si Minune.Nu au opinii,nu au pareri, voteaza cum le zice televizorulMai merita sa te sacrifici pentru aceasta adunatura de cretini?

 11. satan existã

  @@@alegatorul,meritã;chiar merită;un sacrificiu în plus,o șansă de måntuire;cee,credeți că în vremea sfinților,în vremea apostolilor,în vremea legionarilor nu erau aceeași oameni?!?și totuși ei s au sacrificat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *