Cap limpede

Un 45,5% pentru liniștea noastră

  Într-o lehamite totală, pigmentată doar pe ici-colea cu câte-un viguros „ba p-a mă-tii, PESEDEULE!”, cetățeanul român se pregătește să-l […]

 

Într-o lehamite totală, pigmentată doar pe ici-colea cu câte-un viguros „ba p-a mă-tii, PESEDEULE!”, cetățeanul român se pregătește să-l înfileteze la Cotroceni pentru încă cinci ani pe „el impostor maximo” adică „der maximale Betrüger”… Pentru că grosul electoratului nu are, pentru moment, alte idei. De ce să aleagă pe altcineva? Doar ăsta l-a stuchit între ochi, cu intonație și si-la-bi-sit, timp de cinci ani până când cetățeanul s-a obișnuit și acum de ce-ar trebui să schimbe rețeta? Lasʹ că mai merg încă cinci ani… ca mâine trec.

Dacă în euforia anului de grație 1990 mi-ar fi spus cineva că în 2019 poporul va alege, pentru a doua oară, ca președinte al României un profesor de fizică, etnic german, de doi metri înălțime, cu șase case dobândite fantezist ba din meditații, ba din „darul de la nuntă”, ba din „vânzări anterioare”, ba din banii de la socri, ba din „nu se știe cum”… care recunoaște că a „plasat” niște copii români la export, dar pentru chestia asta zice că n-a primit bani, ci …( pauză de gândire) … ăăă… niște cadouri… care a retrocedat în calitatea de „bürgermeister” tot ce-a prins mai acătări și mai imobiliar atât către Forumul pe care-l păstorise tot dânsul în calitate de „der große Chef”, cât și către biserica al cărei enoriaș pios era… și care a mai avut cinci ani de relaș la Cotroceni, timp în care s-a ploconit – de te și miri că se mai poate îndrepta din șale – la toate înaltele porți ieșite-n cale… cred că aș fi râs cu lacrimi, ca de-o glumă bună. Dar acum, știu și eu? O mai fi cazul să râd?

De ce se teme mai mult și mai mult cetățeanul român la alegerile prezidențiale? Păi, zic…

1.Să nu aleagă un președinte care să vrea să concentreze toată puterea în mâna unui singur partid („Dacă aveți impresia că PSD a dispărut, vă spun că nu a dispărut și nu dispare peste noapte. Eroare! Nu va fi așa. Eu m-am luptat, voi v-ați luptat și am reușit, dar bătălia nu se termină duminică. Voi sunteți armata mea.” Klaus Iohannis, Brăila, miting 6 noiembrie 2019)

2.Să nu se revină, prin alegerea unui președinte nepotrivit, la blestematul „cult al personalității” de care cetățeanul român este sătul („Îl avem alături de noi pe cel mai tare preşedinte al României, la evenimentul celei mai tari organizaţii de tineret din România. Domnule preşedinte, vorbesc în numele întregii echipe a TNL când vă spun că sunteţi un exemplu pentru fiecare din noi. Aţi făcut din Sibiu reperul administraţiilor locale din România şi nu aţi făcut de-a lungul carierei dumneavoastră politice niciun compromis.”- Aplauze furtunoase, prelungite… Mara Mareș despre Klaus, la Școala de vară a TNL, Neptun 14 septembrie 2019)

3.Să nu ajungă președinte vreun hoț și corupt („Potrivit propriilor declarații, făcute în cadrul unei emisiuni TV – cu o parte din chiria obținută de la banca Raiffeisen – Klaus Iohannis a cumpărat, în timp, alte trei proprietăți imobiliare – un apartament și două case: «(…) S-a găsit o închiriere foarte avantajoasă (n.r.- a spațiului comercial) și, folosind banii din acea închiriere, am reușit iarăși să-mi cumpăr un apartament care se găsește într-o zonă bună. L-am închiriat și pe acela și din banii proveniți și de acolo am cumpărat, în final, cele două căsuțe, care sunt ultimele achiziții pe care le-am făcut». Așadar, patru din cele șase „case” care figurează în declarația de avere a președintelui României – pe de o parte, spațiul comercial, ieșit, prin fraudă, din proprietatea statului și, pe de altă parte, un apartament și două case, cumpărate cu rentele produse de acest spațiu comercial – sunt rezultatul, direct și indirect, al unei retrocedări pe care justiția a declarat-o, încă din 2005, ca fiind întemeiată pe acte false.” RISE PROJECT.ro, 24 august 2015)

4.Să nu se pricopsească, doamne-ferește!, cu un președinte prost făcut grămadă, care să nu fie în stare să lege trei cuvinte fără hârtie în față („A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău(!!!) A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii, dar nu contează(!!!) , că suntem toţi români în cazul acesta (!!!), în societatea românească(!!!) şi vreau să mergem mai departe(!!!) – asta înseamnă toleranţă.” – discurs Klaus Iohannis , președintele României, 9 noiembrie 2016)

5.Să aleagă un președinte empatic, de „omenie”, că de! s-a săturat de Petrovul care trăgea capete-n gură și pocnea copilașii pe la mitinguri („Pe imagini se observă că militarul american îşi pierde cunoştinţa şi cade pe spate, fiind prins de către alţi soldaţi. Cum nu îşi revine, unul dintre colegi fuge prin spatele preşedintelui după targă. În acest timp, şeful statului îşi continuă discursul.După încheierea alocuţiunii şefului statului, acesta pleacă, fără să privească în partea dreaptă, acolo unde este militarul leşinat.” – GÂNDUL.info, 15 august 2019)

Cu aceste gânduri frumoase se va prezenta la vot, în primul tur al alegerilor prezidențiale, cetățeanul român. Și tot cu aceste gânduri frumoase va pune ștampila, apăsat, pe numele Klaus Werner.

De aceea zic să luăm partea bună a lucrurilor și să fim optimiști… poate că, totuși, pe 10 noiembrie 2019 nu va lua chiar peste 50%… la cum se prezintă lucrurile în momentul de față un 45,5% cred că ar fi rezonabil…

                                                                                                           Luminița ARHIRE

10 Comments

 1. Stefan

  boicotati alegerile!

 2. pozitiv

  nu fii asa sigura Liminita. Mai sunt si oameni care isi doresc altceva decat ce pregateste gasca lui Iohannis. Iar daca va fi sa iasa plavanul, chiar si asa, acesti oameni nu vor disparea.

 3. gelu

  Alegerile trebuiesc anulate!!!! Alegerile sunt fraudate la greu!!! Nu este admisibil si legal ca din listele INS sa rezulte ca-n Romania traiesc 9,5 milioane romani iar pe Listele Permanente la BEC si AEP sa fie inregistrati cu CNP aferent 8,2milioane alegatori, ceea ce pe cale logica rezuta ca-n tara traiesc doar 1,3 milioane de tineri sub 18 ani??? Iar conform datelor Institutului de Statistica avem inregistrati 4,1 milioane de tineri sub 18 ani. In aceste conditii rezultand in mod categoric si clar ca STS, BEC si AEP dispun de 2,8 milioane voturi fictive cu care pot scoate din programul de calculator Presedintele pe care si-l doresc SRI, STS, SPP si SIE sa conduca Romania. Rog pe ziaristii adevarati sa faca din acest subiect cea mai importanta tema de dezbatere din mass-media romaneasca. Dar si pe politicienii de stanga si de dreappta sa remedieze de urgenta furtul alegerilor cu voturi fictive.

 4. Ionela Ionescu

  Deci , cati votaci mai suntem, efectiv, adica in viu ?
  La ultimul recensamant ceausist, facut pe bune presupun eu, am fost 23.900.000 locuitori, scrie pe wikipedia.

  Din acest numar scadem sporul natural demografic negativ (adica mor mai multi decat se nasc) de circa 100.000/an, inmultit cu 30 de ani , egal 3.000.000.

  Mai scadem informatiile publice aflate in cursul anului 2012 cum ca anumiti romani AU RENUNTAT DE TOT LA CETATENIA ROMANA ca sa fie primiti ca imigranti in SUA (800.000 de oameni), in Canada (600.000 de oameni ), in Australia (400.000 de oameni) , in tarile europene inainte de aderarea la UE (400.000 de oameni) in Israel si restul tarilor de pe glob (400.000 de oameni), total 2.600.000

  Si mai scadem numarul de copii (minori fara drept de vot) care sunt si in evidentele celor care le platesc “alocatia copilului” , respectiv 3.600.000 de bucati.

  Rezulta un rest de 14.700.000.
  La acesta cifra ADUNAM faptul ca anual , 30 de ani, am acordat noi cetatenie romana la circa 5.000 de suflete ( arabi, turci, pakistamezi, greci, italieni, etc.) si la circa 600.000 de cetateni din Republica Moldova, deci aduma un total de 750.000.

  Ne da un rezultat final de 14,7+0,75=15,45 milioane de cetateni romani cu cetatenie romana , buletin romanesc si drept de vot , indiferent daca ei locuiesc si lucreaza in Romania sau in Diaspora.

  De unde plusul de 2,8 milioane dintre realitate si catastifele electorale ?
  (Poate ca nu i-au sters din catastife pe cei care au renuntat la cetatenia romana , ca altfel nu-i accepta tara in care s-au dus, ma gandesc eu, si le folosesc si astazi CNP-urile ???)

  Repet, acest calcul empiric rezulta din informatiile publice vehiculate in presa si il poate face orice om cu opt clase primare, nu e chirurgie pe creier, e extrem de simplu .

 5. Augusta

  Nu va fie frica. Iese cine vrea Dumnezeu sa iasa, ori ca sa le iasa unora pe nas ca au votat din nou tradatorul iohanis, ori ca sa ne smereasca pe cei care l-am votat acum 5 ani. Ca sa ne saturam de democratie reprezentativa-cacealmaua sec XXI.

 6. Ionela Ionescu

  Astazi iubitul nostru conducator a intrat in cabina de vot cu gandul “foaie verde maracine, sa pun stampila pe mine”.

 7. Ely

  O tara precum Ro care stie si accepta ca alegerile sunt fraudate este o tara care-si merita soarta, o tara de toata rusinea si batjocura. Absolut toate tarile reactioneaza cand nu le convine ceva, numai romanasii dorm in pace, mai ceva ca oile. Cei din presa care stiu dar nu fac absolut nimic in afara de taclale sunt de 1000 de ori mai vinovati !!! O RUSINE DE NATIE,IGNORANTA,NEEDUCATA, SLUGI PERFECTE ALE STRAINILOR CARE-SI ACCEPTA SOARTA DE A FI PROSTITI, FURATI, FARA DREPTURI,FARA LIBERTATI, FARA RESPECT DE SINE, CARE SE LASA CALCATI IN PICIOARE,PROSTITI,FURATI,MINTITI !!! RUSINE. RO ISI MERITA SOARTA !!!

  • Ce să facă presa în afară de „taclale”? Fiecare folosește armele de care dispune, iar arma presei scrise este condeiul. Trist este că televiziunile întrețin minciuna că alegerile sunt libere și corecte. De fapt, ele sunt parte componentă a statului subteran.

   • Cristian

    Chiar că statul subteran! Pentru că aștia care vor să conducă lumea și-au făcut buncăre de curajoși ce sînt. (folosesc gramatica veche)

 8. Florins

  …”poate că, totuși, pe 10 noiembrie 2019 nu va lua chiar peste 50%… la cum se prezintă lucrurile în momentul de față un 45,5% cred că ar fi rezonabil…”
  A luat cca 40%!
  Cam asta e ponderea imbecililor cu drept de vot din tata si diaspora!
  Si totusi … “Numarul indivizilor imbecil in viata este mereu si in mod inevitabil subestimat de toata lumea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.