Cadran international

Un altfel de Orban: guvernul Ungariei protejează copiii în procesul de adopţie trezind furia lgbt-iştilor

  Guvernul Ungariei a elaborat modificări ale legislaţiei prin care va proteja copiii abandonaţi ce ar putea fi solicitaţi spre […]

 

Guvernul Ungariei a elaborat modificări ale legislaţiei prin care va proteja copiii abandonaţi ce ar putea fi solicitaţi spre adopţie de alţi cetăţeni în afara cuplurilor heterosexuale, remarcă Reuters, citată de Agerpres. În plus, premierul Viktor Orban a propus şi un amendament la Constituţie conform căruia minorii ar trebui crescuţi adecvat perceptelor creştine a rolului genurilor. Proiectele de legi au fost depuse în Parlament la începutul săptămânii, iar de miercuri sunt în vigoare diferite interdicţii prin care se încearcă diminuarea numărului de infectări cu coronavirus, fapt ce blochează posibilitatea extremiştilor de stânga şi LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali şi altele) de a produce tensiuni stradale.

Potrivit reglementărilor amintite, numai cuplurile căsătorite vor putea adopta copii; persoanele singure au nevoie de permisiunea specială a ministerului răspunzător de problemele familiei. Decizia guvernului a trezit furia unui grup intitulat Hatter care susţine că până în prezent, în Ungaria, homosexualii puteau solicita adopţia unui copil doar individual, deoarece nu sunt permise căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Guvernanţii susţin că noua legislaţie va pune mai puternic accentul pe drepturile copiilor în procesul de adopţie. Aceştia au criticat, de asemenea, cărţile pentru copii care promovează agenda LGBT.

Discursul bazat pe valorile creştine a câştigat poziţii importante în campania pentru alegerile de anul acesta şi pentru PiS (Lege şi Justiţie), partidul naţionalist de guvernământ din Polonia.

                                                                                                                         C.B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.