Abuzuri

Un culegător român de sparanghel în Germania: Condiții de muncă total improprii pe timp de pandemie coronavirus

  Mărturia unui sucevean, culegător de sparanghel în Germania: „Așa suntem tratați” Un bărbat care a plecat la cules de […]

 

Mărturia unui sucevean, culegător de sparanghel în Germania: „Așa suntem tratați”

Un bărbat care a plecat la cules de sparanghel în Germania a vorbit în exclusivitate pentru Monitorul de Suceava despre condițiile de muncă total improprii pe timp de pandemie de COVID-19, precum și de lipsa de interes a fermierilor locali de a le asigura mijloace minime de protecție.

Suceveanul a precizat că a plecat din România pe data de 10 aprilie, cu un zbor de la Iași, iar pe aeroport li s-a promis că totul va fi bine, numai că la fața locului lucrurile stau cu totul diferit.

„La sosire, am primit câte o mască de persoană, dar cum se lucrează în câmp și e vânt, praf și mizerie am cerut să ne suplimenteze numărul de măști. Știți ce ne-au spus? Dar ce, în România aveați măști?”, a povestit suceveanul. Acesta a descris ca „inumane” condițiile de conviețuire și de muncă.

„Apa care ni se aduce pe câmp este în canistre și pentru a putea bea am improvizat căni din peturi pe care le-am tăiat în jumătate. La stână vă garantez că sunt condiții mai bune.”, mai sună mărturia muncitorului plecat să câștige un ban la cules de sparanghel. Potrivit bărbatului, câmpurile unde se recoltează sparanghelul sunt la o oarecare distanță de locurile de cazare, iar până acolo muncitorii sunt duși cu autobuze „de pe care curg tablele”, înghesuiți câte 50-60, fără nici un fel de protecție.

Suceveanul a mai menționat că din cauza lipsei echipamentelor de protecție și a apropierii oamenilor sunt deja patru femei care au fost izolate după ce prezintă simptome de îmbolnăvire cu COVID-19. Bărbatul s-a arătat surprins și de faptul că au ajuns la muncă în Germania și mulți oameni din zona de carantină a județului Suceava. „Chiar erau câțiva oameni din Pătrăuți care se lăudau pe aici cum au fentat ei filtrele de poliție și au ajuns pe aeroport și de acolo în Germania.”, a mai menționat muncitorul aflat la cules de sparanghel. Acesta este cantonat alături de aproximativ 500 de români la circa 40 de km de Freiburg, în apropierea graniței cu Franța.

                                                                                              Sursa: Vorbește lumea  

Citiți și:

Culegătorii români de sparanghel ținuți izolați ca în lagărele de concentrare: „Carantină doar faţă de populaţia din Germania”

Operațiunea secretă „Sparanghelul”, culisele mascaradei și consecințele

2 Comments

  1. MN

    Omule, daca tu vrei sa fii sclav, nimeni si nimic nu te va putea opri. Daca aveai putina minte ai fi putut sa stii dinainte ce te asteapta. Asta este doar inceputul. Veti incepe sa va inbolnaviti iar stapinii de sclavi, nemtii in acest caz, va vor arunca ca pe niste zdrente la gunoi . Asta ati dorit , asta veti avea. Terminati cu vaicareala.Lumea sufera niste schimbari cum n-au mai fost pina acum . Cine se va trezi la realitate va supravietui. Va doresc numai bine

  2. Octavian

    Ambasadorul Hurezeanu tace mâlc. Se face că nu vede cum sunt păcăliți culegătorii români. Un fals diplomat, depășit de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *