Lichele

Un loc în loja marelui Teatru Național pentru Andrei Caramitru

  Nu de Andrei Caramitru mă înspăimânt eu, ci de cei 45 511 „urmăritori” ai săi… Deci, cetățeni… o comunitate […]

 

Nu de Andrei Caramitru mă înspăimânt eu, ci de cei 45 511 „urmăritori” ai săi… Deci, cetățeni… o comunitate cam cât populația unui orășel din România urmărește zilnic, cu atenție, această amoebă fas(bu)cistă, ca să constate nemijlocit cam ce idei se mai nasc, spumoase, din crampele gelatinei rarefiate care-i ține loc de creier.

Căci Andrei Caramitru este o amoebă entuziastă; el regurgitează zilnic o trăncăneală fără sfârșit și este convins că adevărul nu poate fi decât de partea lui. Ca orice amoebă cu studii peste hotare, Andrei Caramitru nu are îndoieli- el ȘTIE! și 45 511 cetățeni ai României cască gura fascinați la „înțelepciunile” lui, care sună așa:

Mie îmi pare bine cu clarificarea asta de centru-dreapta (nu clarificarea a fost de centru-dreapta, deoarece clarificarea nu are orientare politică…n.n.) . As fi făcut multe lucruri altfel, as fi scris altfel textul, (chiar mi-aș fi dorit să scrie Caramitru Mititel textul… n.n.) procedura de consultare altfel, etc. Dar pe fond -chiar nu îmi doresc socialisme prostești (o, nu,!!! nici nu-i bănuiam pe useriștii scormonitori după propria identitate, n.n.) Progresul unei tari vine din business-uri puternice și libertate economică. Și muncă frate munca multă. (45 511 de oameni au căzut pe spate!!!, n.n.) Vine din sectorul privat. Nu din «alocări» și «subvenții» și «vouchere». Asta e. Ghinion pentru cei supărați pe viață și care urăsc mediul de afaceri și firmele că vai de capul meu fac profit! Sa facă profit fraților. Cât mai mare. Ca altfel de unde sa investească și sa creeze locuri de munca? Și încă ceva – sunt salariile mici? Da. Trebuie tăiate taxele pe muncă – adică tăiate parangheliile și furturile de la stat.(!!!, n.n. ) Oamenii ăștia socialiști de Dâmbovița sunt puțini și frustrați (in special pentru ca nu au reușit mare lucru in viață). Asta e.” ( Andrei Caramitru, 8 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK- am păstrat ortografia autorului și semnele de punctuație , căci mi s-au părut la fel de fascinante precum ideea postării)

Aș spune că Andrei Caramitru este posibil pentru că și orășelul lui de susținători este posibil. Și vorbesc doar despre susținătorii lui fervenți, nu și despre ceilalți, nu mai puțini fideli, ci doar mai puțin vocali. Deși nu cred că-mi pot imagina până la capăt profilul susținătorului de MINICARAMITRU, adică al celui care apreciază astfel de lozinci: „Hai mai cu forța, ambiție, mai creativ și mai constructiv. Hai să mișcăm barca că suntem eșuați ca țara. E nevoie de energie și curaj.” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

…cu nimic mai inteligente decât formula de încheiere a cererii pentru repartizarea unei butelii de aragaz, de dinainte de 1990: „Onoare muncii! Trăiască lupta pentru pace!

Admiratorii săi apreciază profunzimea unor astfel de panseuri despre România:

Țara asta nu are oameni mulți educați. Ba mulți chiar încearcă sa fie șmecheri, sa fenteze legea un pic. Mulți sunt prea umili. Unii sunt prea intoleranti si cu mentalitate de ev mediu.
Însă politicienii ăștia vechi. Sunt de o mie de ori mai prosti, mai hoți si mai ticăloși decât oamenii din țara asta. Scursurile societății ne conduc destinele. Asta e marea moștenire a comunismului. Părinții si familiile lor erau atunci la putere – niște neica nimeni analfabeți si rai. Acum sunt ei, la fel ca părinții lor. O tragedie care durează de aproape 70 de ani. Trebuie sa oprim cancerul asta.
” (Andrei Caramitru, 7 februarie 2020, pagina proprie de FACEBOOK)

Dar să vezi, Andrei, ce tragedie este când copiii inepți ai unora care și-au făcut un nume în teatru, scris, comentariu sportiv, film, etc. în celălalt regim, dau din coate în regimul ăsta și-și fac de lucru în politică sau înotând în supa acrită, bolborosind la suprafață, numită „societate civilă” și profită de faptul că „țara asta nu are oameni mulți educați” … căci, neavând „oameni mulți educați” dânșii mereu își vor găsi niște admiratori cu gura căscată în rândul acestora.

Știu, știu, veți spune că e un subiect minor și că ar fi mai bine să-l ignorăm pe MINICARAMITRU. Eu nu cred asta… Privind la prostiile abisale și abuzurile crase pe care le comite PENELEUL de când a venit la guvernare, precum și la evoluția de succes a parazitului securistoid care mănâncă de zor, pe dinăuntru, PESEDEUL, până la a-l reduce la o carcasă stupidă în interiorul căreia monstrul este deplin instalat, mă gândesc… ce vor alege cetățenii români la următoarele exerciții electorale? Păi, cred că vor alege SCHIMBAREA, adică un partid tânăr și curat, care n-a mai fost la guvernare, agreat de elitele de dreapta -varză la politică, fie vorba-ntre noi, dar asurzitoare la manifestările de stradă-, un partid cu MATRIX și lozinci scrise cu lasere pe pereți, partid care tocmai a aflat cu uimire că e de centru-dreapta, deoarece băieții au omis să-i spună, când i-au tăiat cordonul ombilical, de ce orientare este!.

Ei sunt VIITORUL . Iar în acest viitor locul lui MINICARAMITRU este rezervat din timp, exact ca un loc de vază în loja Teatrului Național București, condus de taică-su.

                                                                                                                      Luminița ARHIRE

3 Comments

 1. un mizantrop

  Eu am ajuns sa-mi doresc tzara pe care o vor construi astia, adica aceeasi pe care o merita sustinatorii lor! M-am saturat de rasinile de diva tabloida, frustrata si isterica, care stie ea ce-i bine si drept si cand o incurca legea urla ca trebuie schimbata (ea, legea…) si ca toti cei care nu-s de acord cu basinile lor sunt dusmani ai poporului, banditi si pesedisti (asta-i cam pleonastic) si trebuie eradicati, sa-i ramana presului din deal „romanii mei”,intr-o Romanie scapata de jugul pesedist si gata sa ingenuncheze la vederea impaiatului, bine directionati de cultivatii astia bio, in tari in care e legal…As vrea sa apuc ziua in care vor ramane ei cu ai lor (manipulatii aia care nu votau pentru familia traditionala ca le-a spus lor capsunarul alocat ca „scapa Dragnea” )si vreau sa vad cum creeaza plus-valoare firmele securiste si multinationalele capuse pe bugetul de stat (alimentat de impozitele pe proprietate ale romanilor, ca, am inteles, munca va fi scutita de impozit) si cand pensia minima dragnista va fi inlocuita cu alocatia obligatorie perceputa capsunarului pentru neamurile proaste din tarisoara (au si intentionat sa introduca, daca n-au facut-o inca, un astfel de proiect de lege)…pentru ca, nu stiu cum sa spun, dar piata muncii din strainatate e mai interesata de ai cu cartea damboviteana decat de beizadelele „scolite” pe bani multi ca sa-si umfle CV-ul cu o sigla universitara…
  P.S. Nu va mai minunati de numarul falouarsilor caramireni, sunt mult mai multi fascisti si descreierati in tara, astia-s doar aia care au auzit de blambec…trebuie sa ne obisnuim…culmea, ei sunt primii care-ar sustine o lege (?!) ce-ar restrange dreptul la reproductie persoanelor iresponsabile!

 2. Marian

  Nu poți să fii de dreapta și să fii și globalist, să fii revoluționar #rezist, sau să ataci Biserica ori Familia susținând legalizarea căsătoriilor între homosexuali. Faptul că susții niște corporații care au devenit mai puternice decât națiunile-stat și deci adversare ale acestora nu te face să fii de ”centru-dreapta”, din contră!

 3. Genitore

  Pare un onanist prins in exercitiul functiunii !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *