Observator

Un material care putea fi mult mai bine documentat. De ce nu a fost?

  Îmi este tot mai greu să citesc și să mă concentrez ca să scriu. Pentru un articol normal, cum […]

 

Îmi este tot mai greu să citesc și să mă concentrez ca să scriu. Pentru un articol normal, cum altă dată scriam chiar și două-trei pe zi, acum îmi trebuie cîteva zile. Dar azi am citit articolul de mai jos:

https://www.art-emis.ro/analize/o-ipoteza-tot-mai-insistent-vanturata

Nu știu cine este Teo Palade, să nu se supere pe mine pentru asta, nici pentru faptul că nu am putere/dispoziție/timp să mă interesez despre domnia sa, dar textul de mai sus m-a determinat să scriu un alt text, scurt.

Pare că domnia sa știe lucruri pe care eu nu le știu, dar este mult mai sigur că eu știu lucruri pe care dînsul nu le știe, sau se face că nu le știe. De ce?

Nu sînt la curent cu ultimele can-can-uri pe marginea revoluției, ca de pildă: „Prin urmare se afirmă, tot mai insistent de ceva timp, că S.U.A. n-au avut nici cel mai mic amestec în ceea ce s-a întâmplat în România. Ba, din contră! Ni se spune că, în marea lor bunătate, americanii pregătiseră o aeronavă (parcată firesc și la vedere pe aeroportul Otopeni) cu care, în caz că lucrurile luau o întorsătură periculoasă, Ceaușescu și întreaga sa familie să fie aduși în țara libertății depline. Numai că, n-a fost să fie… S-a opus nu știu care colonel și, de frică, pilotul elicopterului prezidențial a luat drumul Târgoviștei. Mai aflăm de la dl. Michael Olteanu, cetățean american, stabilit în State încă din anul 1974 după ce timp de cinci ani fusese deținut politic în România, că „Guvernul american a încercat să salveze viaţa lui Marin Ceauşescu, dar echipa operativă C.I.A. a sosit la ambasada română din Viena în momentul în care echipa G.R.U.-Spetsnaz care îl spânzurase pe Marin Ceauşescu în subsolul ambasadei tocmai părăsea clădirea…”. 

De ce dl. Teo Palade, care îmi pare a fi ofițer de carieră, nu precizează cine ar fi fost acel „nu știu care colonel”? Adică a preluat și răspîndit o vorbă? Despre (sin)uciderea lui Marin Ceaușescu am auzit multe variante, dar de abia acum aflu că și aici ar fi tot mina rușilor – ne poate oferi date în plus? Despre avionul american, deocamdată tac.

Dar de ce dl. Teo Palade nu oferă date concrete cu privire la contribuția (pot să spun decisivă) a SUA în revoluția română? Este adevărat, pe teritoriul României au acționat direct doar agenți sovietici (GRU și KGB) și maghiari (AVO) – dacă au fost și alții, nu știu eu. Dar creerul a fost la Washington.

Jumătate de milion de români au ieșit în stradă după ce înregistrările mincinoase făcute de serviciile iugoslave și ajunse la Munchen (se pare ca prin BND) au fost răspîndite prin postul de radio „Europa Liberă” (înființat de CIA dar a cărui finanțare a fost preluată de Congresul american, rămînînd însă în slujba serviciului de informații american) – revolta românilor aflînd că din ordinul lui Ceaușescu la Timișoara au fost împușcați 60.000 de români, au extins revoluția în toată țara!

Eu nu mai îmi aduc aminte cine, dar poate că altcineva își amintește: acum vreun sfert de veac, un ambasador sau un oficial american, s-a burzuluit la noi cerîndu-ne să nu uităm că ei ne-au scăpat de dictatură și ne-au adus libertatea!

Am spus mai sus că despre avionul american de la Otopeni tac. Tac întrucît nu mai țin minte dacă primul avion care a decolat de la Otopeni fără a fi doborît de antiaeriana noastră a fost american sau românesc, dar știu că la bordul său, părăsind în siguranță România, au fost trădătorul evreu Mircea Răceanu (ofițer DIE condamnat la moarte), Dana Pacepa (fiica trădătorului evreu Ion Mihai Pacepa, fost șef al DIE, condamnat și el în contumacie la moarte) și evreica Iordana Borilă, fosta soție a lui Valentin Ceaușescu, împreună cu fiul lor.

Dl. Teo Palade nu știe că legătura între KGB-CIA-Mossad era făcută de evreul Silviu Brucan? Dl. Teo Palade nu știe că dacă MI 6 nu a avut o implicare directă în revoluția română, a fost totuși placa turnantă prin care generalul trădător V. A. Stănculescu avea legătură cu CIA?

George Bush sr. și-a jucat impecabil cartea. Dacă Gorbaciov a fost un trădător al omenirii sau a fost „Ucenicul Vrăjitor” care dintr-o naivitate imbecilă a deschis „Cutia Pandorei”, probabil că nu vom afla niciodată.

                                                                                                       Dan Cristian IONESCU

 

 

 

2 Comments

  1. gigimutu

    Din ce stiu eu,

    amerlocii au lasat liber pe rusi sa face ce vor in Romania in timpul lovilutiei, dar cu siguranta aveau si ei oamenii lor aici, asa, sa vada ce se intimpla, nu-i asa? Ceausescu si-a pecetluit soarta pentru ca nu a vrut sa lase ciolanul (scuzati exprimarea, eu asa spun la ” cedarea de bunavoie a puterii ”), condamnarea lui la moarte a fost hotarata in Malta in primavara lui ’89 de catre mister bush si comrad gorbaciov.
    nu cred, sincer, nu cred ca noi poporul de jos vom afla vreodata adevarul despre ce s-a intimplat atunci in zilele lui decembrie 89 si imediat dupa.

  2. Documentarul “Şah mat – strategia unei revoluţii” demonstrează faptul că CIA a jucat rolul principal în organizarea loviluţiei. Colonelul de Securitate Gheorghe Raţiu afirmă că în tabere de transfugi din Germania, Austria şi Ungaria, care fuseseră penetrate informativ de Securitate ofiţeri CIA pregăteau diversionişti pentru declanşarea revoltei. Inclusiv în Ungaria, care formal mai făcea parte din Pactul de la Varşovia, instructorii nu erau ofiţeri ruşi (KGB) ci americani (CIA). https://www.youtube.com/watch?v=jR1eRtHNqpI&t=396s

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.