Atitudini

Un NU hotărât dezmembrării României: soluţii bănăţene

Problema noastră nu este așa de mult cea de conducere, fie ea proastă, sau nu … Noi continuăm să batem […]

Problema noastră nu este așa de mult cea de conducere, fie ea proastă, sau nu … Noi continuăm să batem apa-n piuă, toată ziulica, ba cu steaguri, ba cu autonomii, ba cu etnia aia face așa, dar ăilalți fac așa … Pe scurt, noi tot arătăm cu degetul pe celălalt și niciodată nu ne uităm chiar la noi înşine! Exact asta este ceea ce hoții din afara țării doreau și au reuși până acuma pe scară destul de mare.Tot timpul căutăm așa-numitele „dovezi istorice”, selectând anumite date subiective, ca începutul istoriei Banatului sau a României!!!

În mod simplu, singura dovadă de conviețuire armonioasă în Banat este de pe vremea când Banatul a aparţinut României. Aceasta este Istoria Adevărată! Când Banatul era ocupat și controlat de Austro-Ungaria, nemulțumirile erau peste toate locurile, unde unii unguri coloniști erau plătiți de Budapesta spre a se stabili în Banat, primeau avere pe gratis, primeau unelte de lucru pe gratis, primeau animale și grâne pe gratis, erau considerați ca o clasă superioară, în comparație cu majoritatea populației locale de români, etc. … Cu alte cuvinte, DISCORDIA era creată chiar de aici, ca rezultat al eforturilor regimului din Budapesta să maghiarizez Banatul. Românii erau forțați să meargă la biserici catolice sau orice altceva decât ortodoxe, preoţii ortodocși erau persecutați, cărțile româneşti interzise, mai ales cele referitoare la istoria românilor, ungurii erau folosiți ca spioni împotriva tuturor celorlalți, mai ales români, etc. Clădirile impozante făcute de străini în Banat aveau doar rolul de a-i impresiona pe cei fraieri de puterea Austro-Ungariei sau să dovedească faptul că românii sunt proști sau incapabili de a face la fel sau mai bine. Cei care căutau să învețe vreo limbă, alta decât maghiara, erau persecutați. În prăvălii se vorbea doar pe ungurește şi dacă nu cereai pe ungurește, în Aradul de prin 1950-1960, unde eu am fost mulți ani, nu erai servit! Asta se întâmpla chiar pe vremea comuniștilor, chit că ungurii susţin că erau persecutaţi de naționalismul lui Ceauşescu. Aiurea!

Evreii au fost trimiși în lagăre de concentrare din toate locurile pe unde ungurii aveau putere și influență, iar atitudinea aceasta nu s-a schimbat nici măcar în zilele de azi la unguri. A se vedea mișcarea neofascistă Jobbik! Sârbii nu s-au purtat nici ei mai bine cu românii, așa că nu e de mirare a vedea o alianță a lor cu ungurii.

În timp ce noi suntem preocupați cu ciorovăielile dintre noi, cei de etnii diferite, susţinuţi de dușmanii noştri externi, doar pun mâinile lor murdare pe resursele naturale și pământurile din România!

Nimeni nu e preocupat aici de poluarea gravă care se-ntâmplă chiar și-n Timișoara, unde au fost și manifestații ale poporului, pentru că ne-am acoperit ochii cu toate prostiile pe care dușmanii externi le-au implantat. Aceştia doar ațâță fricțiunile etnice, pe baza principiului „Divide et impera!”.

Care este SOLUŢIA? Lăsați toate prostiile astea care doar creează fricțiuni și aflați CINE vă este dușmanul comun! Poluarea va otrăvi – în mod egal! – toți copiii din Banat, fie unguri, români, sârbi, șvabi, etc. Sărăcia se datorează dezbinării și nu conducerii din București. Puneți-vă cu TOȚII, mână în mână, români, unguri, sârbi, șvabi și care or mai fi! Colaborați pentru bunăstarea generală a țării, în întregime!

Lăsați prostiile, cum că pe noi nu ne interesează ce se-ntâmplă în Dâmbovița sau mai știu eu unde.

Banatul e „fruncea”, dar… Când ai durere de picior, mână, deget, genunchi… Nu te duci la doctor pentru că „fruncea” este bine? Banatul este o parte de România, așa încât tot ce doare în România, trebuie să doară și în Banat ! Eliberarea Banatului de sub turci, nemți, austrieci, sârbi, unguri, a fost făcută cu mult sânge de prin Dâmbovița, Moldova, Ardeal, Oltenia, Regat! Soldații care au refuzat a trage în populația Timișoarei, în 1989, nu erau din Banat, ci din cu toate alte zone ale României. Ei v-au considerat pe toți ca frați, chiar și dacă László Tőkés nu era de etnie română. Acum, multora dintre voi nu vă place când acești oameni de prin alte regiuni vin la lucru în Banat. Mulțam frumos!

Acelaşi fel de egoism a fost dovedit şi de nemți, când au dat afară mulți imigranți – inclusiv români – pe motivul că acei imigranţi luau lucrul germanilor. Nu am auzit o singură plângere împotriva străinilor ce construiesc firme în Banat și se folosesc de muncitorii noştri plătindu-i cu salarii de nimic, comparativ cu UE şi asta după ce au distrus deliberat industria românească, cu sprijinul trădătorilor de ţară care s-au vândut pe câţiva „arginţi”.

Vreţi dovezi de dezbinare? Cum se face că, în același timp cu secuii veniţi cu pretențiile lor de steaguri proprii și autonomii, avem și unii din Banat care încearcă și ei să șantajeze guvernul Român cu aceleași mijloace ? Ce s-a întâmplat? Nu mai putem lucra fără steaguri alese după modelul foștilor ocupanți ai Banatului ? Au început copiii să se sinucidă sau sughițe pentru că n-avem steagul nostru regional?

Toți ați fost cu gura mare că vreți democrație! Acum aveți Democrația, dar nu ştiţi să o folosiţi. Unii dintre voi sunteți mai lacomi ca alții și doriți a fi „mai egali” decât ceilalţi, cu mai multe drepturi, doar că aţi plecat cu „stânguri”. Dacă trebuie, sunteți gata de a vinde România, doar-doar ajungem să credem că Ungaria vă dă bani, unelte, animale şi fabrici pe gratis, după cum a fost în trecut… Pe urmă, ne batem cu pumnul în piept de cât de deștepți am fost noi și cât de proști sunt românii! Cu alte cuvinte, ne întoarcem la …DEZBINARE! Cu cât România este mai tare, cu atât Banatul este mai tare și mai de „frunce”! Suntem un tot unitar și toate elementele, organele vitale, sunt importante. Faceți o petiție pe scară națională, în care să le cereți celor de origine secuiască să termine cu prostiile lor și să se pună și ei pe treabă cot la cot cu restul populaţiei pentru îmbunătățirea României. Este de datoria tuturor, români, unguri, șvabi, secui, rromi, sași, ca bogățiile României să fie protejate pentru viitorul copiilor şi nepoţilor noştri!

                                                            Sorin ARDELEANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *