Atitudini

Un patriot, fost ofițer C.I., despre Securitate și trădătorii din decembrie ‘89

    Am propriul meu punct de vedere față de acest articol Luați vrăjeală, azi abureala de sezon cu „revoluția”!, […]

 

 

Am propriul meu punct de vedere față de acest articol Luați vrăjeală, azi abureala de sezon cu „revoluția”!, pe care îl consider ca fiind destul de documentat, dar nu complet și suficient de corect!… Este explicabil de altfel acest lucru, deoarece autorul său nu a avut posibilitatea să discute și cu ofițeri de Contrainformații Militare și să-și mai clarifice astfel și alte detalii.

De exemplu, se face afirmația în text că domnul Filip Teodorescu a fost „șeful Contrainformațiilor”, lucru total greșit și pornit de la atribuirea complet greșită a organizării Securității, ca instituție, de către laici și profani, după 1990.

Astfel, denumirea generică de Contrainformații a fost folosită în special după 1989, dar în mod incorect și incomplet. Mult mai potrivit (și mai corect) ar fi fost să se utilizeze denumirea completă de: „Contrainformații economice” (Direcția a II-a), pentru cei care se ocupau de contracararea acțiunilor ostile din domeniul economic, „Contraspionajul și supravegherea străinilor” (Direcția a III-a, la care a fost de fapt șef domnul Filip Teodorescu) și tot așa,… ajungem și la „Direcția a IV-a – Contrainformații Militare”, care avea rolul de protecție și control contrainformativ al Securității, Armatei… etc. Prin urmare, utilizarea termenului doar de „Contrainformații” conduce în mod eronat la ideea că persoanele care sunt legate de această activitate, ar fi fost tot cei care verificau și activitatea Securității, ceea ce este evident eronat și creează confuzii. Nu suspectez și nu atribui aceste confuzii domnului Adrian Grigoriu, ci le pun cu temei pe seama propagandei cu scop de dezinformare, lansată în spațiul public românesc după 1990.

De asemenea, am anumite rezerve asupra afirmațiilor referitoare la faptul că … „Contrainformaţiile au fost infestate de trădători deci cine să mai verifice pe alţii?”… Au existat cu siguranță trădători, dar nu la nivel mic, de lucrători, ci la nivel central, de unde puteau astfel să fie controlate și cenzurate acțiunile TUTUROR ofițerilor CI din teritoriu, indiferent de domeniul lor de activitate (Armată, Securitate etc.) unde lucrau aceștia!… Și astfel s-a și explicat în tot acest timp post-decembrist, de ce unele dintre acțiunile ofițerilor CI din teritoriu, care se refereau la fapte sau acte de trădare sau spionaj-diversiune, cu scopul răsturnării regimului politic din RSR nu au ajuns la nivel central, cum erau destinate!… Vă sugerez și o idee pe marginea acestui subiect: puteți verifica și constata astfel, câți șefi de „Birouri 110” din teritoriu (nu făceau parte din Direcția a IV-a de Contrainformații Militare, dar controlau acțiunile ofițerilor CI pe spațiul socialist) și câți dintre ofițerii cu funcții de conducere în 1989 în Direcția a IV-a au fost avansați generali,… și câți dintre ofițerii CI care au instrumentat astfel de acțiuni informativ-operative au fost trecuți în rezervă imediat după Anul Nou 1990,…. iar ulterior blocați ani de zile să nu mai poată activa în structurile operative de securitate națională!…

Eu, ca ofițer CI la Timișoara și cu astfel de acțiuni informativ-operative în lucru în decembrie 1989 am fost trecut în rezervă de generalul Nicolae Militaru, care mi-a semnat personal ordinul în data de 12 februarie 1990, după ce am fost pus în libertate de unde mă ținuseră închis din data de 22 decembrie 1989. Am pierdut astfel enorm de mult și la sănătate (în primul rând),… și la gradul militar de drept,… și la vechimea militară (aproape 6 ani),… și implicit la pensia de serviciu!… Dar îmi mai rămâne totuși speranța că Dreptatea și Adevărul nu vor putea fi ascunse la infinit și că tot vor ieși la lumină, chiar dacă eforturile pentru ascunderea lor sunt uriașe din partea beneficiarilor loviturii de stat din 1989 din România!…

Ing. dipl. Teodor Bălan, fost ofițer de Securitate în Direcția de Contrainformații Militare

Nota redacției „Justițiarul”: Mulțumim pentru aceste completări, binevenite și necesare, scrise de un adevărat patriot!

2 Comments

 1. Adrian Grigoriu

  Mulțumesc mult D-lui Ing. Dipl. Teodor Balan pentru completare. Ne interesează numai adevărul și la el nu se poate ajunge unul singur. Tot ce ştiu este din studiul tuturor surselor statice disponibile în formă electronică sau scrisă şi din discuţii cu martorii. Sunt convins ca şi înainte şi după 1989 au existat şi există patrioţi în sistemul de stat peste tot. Pentru aceștia duşmanul a creat diverse puncte de fals patriotism ca să le epuizeze şi lor energiile.

  Chestiunea de esenţă a articolului este indicarea spre faptul că schimbarea de sistem politic şi economic NU A FOST O ALEGERE A POPORULUI ROMÂN ci s-a făcut prin ÎNŞELAREA POPORULUI ROMÂN căruia i s-a promis o repartizarea mai corectă a rezultatelor muncii şi o liberate extinsă pentru a fi de acord cu această schimbare de regim. Dar noul regim a fost cu totul altceva decât s-a promis la 1989 noul regim constând din completa jefuire a poporului de toate mijloacele de trai şi în ciuda aparentei libertăţi, de privare de mijloace de exercitare a libertății.

  Deci, fiind realizat prin înşelare, regimul actual este lipsit de vreo legitimitate, este o dictatură clandestină impusă tiranic prin sărăcirea românilor.

  În continuare invit pe oricine să se alăture efortului de cunoaştere a cauzelor suferinţelor impuse clandestin asupra Poporului Român înainte şi la 1989 pentru a afla cauzele secretizate ale suferinţelor curente, adică în termeni militari: cunoaşterea inamicului fără de care orice luptă este lipsită de un rezultat efectiv.

  Dumnezeu să ne ajute!

 2. legionarul

  Va veni vremea de a da socoteala TRADARII !!! In decembrie 89 nu s-a intimplat o ,,RIVULUTIE,,, ci o mare tradare a tarii si a comandantului suprem de niste impostori aflati in puncte cheie ale statului roman . S-a vazut aceasta prin ,,Declaratia ,, sforaitoare de la Timisoara in care ofiterii armatei romane , legati de tara si comandant prin juramant solemn semnat olograf au facut jocul altor interese !!! SA NU UITATI CA ACELE JURAMINTE CU SEMNATUTA VOASTRA INC A EXISTA !!! Problema sperjurului la romani este ceva GENETIC !!! Dar ulciorul nu merge de multe ori la apa , dupa cum spune un vechi proverb romanesc !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *