Colimator

Un pedofil periculos, condamnat în România, zburdă liber prin SUA

           Cetățeanul german Trif Mihai Marcel, condamnat la                  […]

 

         Cetățeanul german Trif Mihai Marcel, condamnat la                      închisoare în România din anul 2011, este liber în SUA

 

Infractorul Trif Mihai Marcel, pedofil și proxenet, a fost condamnat la închisoare cu executare în două dosare penale. Astfel, în dosarul nr. 2760/196/2007 (corupţie sexuală) de la Judecătoria Brăila, prin Sentinţa penală nr. 1703 din 28.10.2008, Trif Mihai Marcel este condamnat la trei ani de închisoare, din care se scade perioada de arest preventiv (13.05.2005 – 10.06.2005). În dosarul 7179/196/2006 (încercarea de a determina mărturie mincinoasă) de la Judecătoria Brăila, prin Sentinţa penală nr. 611 din 17.04.2008, acelaşi Trif Mihai Marcel este condamnat la un an închisoare cu executare.

În toţi aceşti ani (2005 – 2011!) infractorul şi unii dintre apărătorii săi nu s-au dat în lături de la nimic pentru a fenta justiţia. S-a mers până la sustragerea din dosar a procesului verbal de aducere la cunoştinţa inculpatului a motivelor re­ţinerii preventive şi ale învinuirilor aduse acestuia, de către organele de cerce­tare. Scopul urmărit era realizarea artificială a unor vicii de procedură, care să determine o nouă casare şi rejudecare, pentru întinderea procesului până la „calendele greceşti”, în dorinţa atingerii termenului salvator de prescriere.  Respectiva sustragere era şi  o metodă perfidă de a crea fisuri în dovezile foarte clare puse la dispo­ziţie de către procurori şi poliţişti.

Cu toate că ambele sentinţe prin care pedofilul german a fost condamnat la închisoare au fost emise în anul 2008, ele au intrat în vigoare doar în anul 2011, deoarece deciziile respective au fost atacate la instanţele superioare, iar cauza privind coruperea de minore a fost trimisă de către Curtea de Apel Galaţi înapoi la Tribunalul Brăila pentru rejudecare. Acesta, prin Decizia penală nr. 60 din 10.10.2011, a menţinut sentinţa iniţială a Judecătoriei Brăila, de trei ani închisoare, care nouă ni se pare mai mult decât blândă pentru mârşăviile comise de infractorul înrăit Trif asupra unor copile de 12 – 14 ani. Curtea de Apel Galaţi a respins, în data de 15.02.2011, recursul declarat de inculpat, Sentinţa penală nr. 1703/28.10.2008 rămânând definitivă şi irevocabilă.

Trif-Mihai-Marcel_1

Oricum, pentru a se sustrage pedepsei cu închisoarea, Trif Mihai Marcel fugise din Europa imediat după termenul din 15 martie 2011, la dosar nr. 5769/113/2010 (rejudecarea de la Tribunalul Brăila pentru act sexual cu minor), când s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Trif Mihai Marcel şi s-a emis Mandatul de Arestare Preventivă nr.1 din 15 martie 2011, pus în vigoare de Tribunalul Brăila pe numele inculpatului Trif Mihai Marcel, având în vedere că acesta fusese condamnat definitiv în dosarul nr. 7179/196/2006 pentru săvârşirea infracțiunii de încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Trif Mihai Marcel, născut la 26 iunie 1951 în localitatea Sibiu, judeţul Sibiu, România, fiul lui Ioan şi Marioara, cetățean german, cu domiciliul actual în Germania, 85221 Dachau, Grossmuhlstr. 8, a avut ultimul domiciliu în România, localitatea Sibiu, str. Vasile Cârlova nr. 24, judeţul Sibiu. Faptele abominabile au fost comise tot la Sibiu.

trif-mihai-620x350

Trif Mihai Marcel a fost arestat preventiv la Sibiu în 13 mai 2005, iar după cele 29 de zile de arest preventiv dosarele acestuia s-au  judecat cu inculpatul în libertate, deşi faptele sale antisociale prezentau un grad ridicat de periculozitate. Procesele acestuia au trenat incredibil de mult, ultima sentinţă, definitivă şi irevocabilă, fiind pronunţată în data de 15 februarie 2012! Aproape şapte ani de procese, presărate cu fel şi fel de tertipuri avocăţeşti pentru tragere de timp în favoarea infractorului.

Culmea este că, în timp ce era judecat pentru corupere de minori şi proxenetism la instanţele din Brăila şi Galaţi – pro­cesele fiind strămutate la cererea inculpatului –, Trif îşi continua nestingherit aceleaşi infracţiuni la Sibiu, continuând să racoleze minore pentru pervertirea lor. Singura schimbare a constat doar în abordarea acestora, infractorul renunţând la profesia de „impresar artistic”, cum se recomanda victimelor înainte de arestarea sa din mai 2005, el prezentându-se puştoaicelor naive acostate în ultima perioadă – înainte de fuga sa din România – ca fiind avocat.

carte_vizita_trif

Trif Mihai a absolvit facultatea de Drept Administrativ, dar nu a profesat niciodată, nici măcar ca jurist de întreprindere. S-a înscris în controversata Uniune Naţională a Barourilor din România, a avocatului Pompiliu Bota, în timp ce era judecat pentru multiplele infracţiuni comise.

Impostor din toate punctele de vedere, Trif intrase şi în posesia unui  „Certificat de participant la revoluţia din decembrie 1989 cu merite deosebite”, deşi în perioada evenimentelor din decembrie 1989 se afla într-un lagăr de transfugi din Occident. Potlogăria aceasta a fost dezvăluită de publicaţia noastră, iar  certificatul de revoluţionar a fost anulat în urma dezvăluirilor noastre, confirmate ulterior şi de către Interpol.  Cu toate acestea, infractorul nu a fost pedepsit pentru fals în declaraţii, uz de fals şi instigare la mărturie mincinoasă decât cu o amendă administrativă, simbolică, de doar 500 de lei. Cei care au dat declaraţii false privind participarea revoluţionarului-impostor la evenimentele din decembrie 1989, de la Sibiu, nu au păţit absolut nimic, justiţia română dând dovadă, din nou, de clemenţă nejustificată faţă de acest infractor, dar şi faţă de complicii lui!

Casa în care se ascunde infractorul Trif Mihai Marcel și adresa: 21202 Franklin Road, Maple Heights – Ohio, United States of America.

Casa în care se ascunde infractorul Trif Mihai Marcel și adresa: 21202 Franklin Road, Maple Heights – Ohio, United States of America.

Actualmente, periculosul infractor se află în orașul Maple Heights din statul american Ohio, unde domiciliază fratele său (Dan Trif, 61 de ani) și mama celor doi (Mărioara Trif, 85 de ani). Dacă se prind americanii că acest moșulică de 66 de ani, cu ţăcălie de ţap şi părul vopsit, dă târcoale fetelor aflate la pubertate ca să le „maturizeze” sexual, atunci poate libidinosul personaj o să simtă pe pielea lui justiţia adevărată, fără jumătăţi de măsură.

                                                                                                                                           Dan FLORESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.