Observator

Un popor prea gingaș, prea enorm de simțitor

  Motto: „Poliţiştii argeşeni anunţă deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care […]

 

Motto: „Poliţiştii argeşeni anunţă deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi subnutrit. «În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti», transmite IPJ Argeş.” (ADEVĂRUL.ro, 22 noiembrie 2020)

Cu o gingășie care m-a înfiorat, televiziunile au prezentat ieri clip-ul cu leul rănit și subnutrit blurând (n-am găsit alt barbarism mai convingător) zona leziunii, în timp ce fiara cealaltă, cu coama ca pana corbului atârnându-i de la urechi în jos și cu un răget mult-apreciat de cunoscători, părea și limbută, și îndestulată, și înfloritoare. Televiziunile au blurat imaginea ca să nu „ne afecteze emoțional”.

Am observat că, în schimb, toate „divele” caftite de soți/amanți/impresari/pești și alți colegi de facultate își prezintă cu voluptate vânătăile și ochii umflați la TEVEU, fără ca nimeni să se străduiască să ne protejeze sufletele simțitoare.

Din 15 noiembrie până pe 22 noiembrie clip-ul cu leul a avut peste 4 340 000 de vizualizări. Materialul audio-video a stârnit o emoție publică enormă. România e plină de melomani și, în general, de iubitori de cultură. Îmi imaginez că mare parte dintre acești cetățeni, pe 6 decembrie 2020, vor vota. Nu mă îndoiesc că vor vota în cunoștință de cauză.

                                                                                        Luminița ARHIRE

P.S. Poliția nu găsește leul… Ei, ce mare lucru să nu vezi un animal de circa 200 de kilograme într-o sufragerie! Eu cunosc niște generali care n-au observat în sufrageria lui Oprea o duduie de doi metri înălțime, cu balerini măsura 46 și scuturând niște cătușe la brâu, deși dânsa a stat acolo cam de când au venit micii de la Cocoșatu’ și până când a câștigat Petrov alegerile, cu ajutorul voturilor sosite salutar din diaspora, adică exact așa cum prevăzuse sociologul Vasile Dâncu în premonitoriul să sondaj de opinie pentru prezidențialele din 2009!

4 Comments

 1. M

  Trebuie sa stiti ca tot ce vedeti la televizor e atent programat dinainte. Prin acestea se incearca sa se induca publicului anumite mesaje studiate.
  Prostimea nu intelege ceea ce vede dar este programabila iar binele se huleste in continuare, cei ce privesc se fac partasi la ea!
  Sa fie blestemata televiziunea si televizorul si calculatorul si telefonul!!!
  Sa fie blestemate toate aceste tehnologii demonice si pierzatoare de suflet si sa nu mai fie niciodata!!!
  Sa fie blestemate turnurile lor si centrele lor si emisiunile lor iar pe ei sa-i ajunga dreptatea lui Dumnezeu si sa nu scape!!!
  Amin!!! Amin!!!

 2. IQ100

  Super articol.
  Pardon, pamflet.

 3. M

  Pentru cei ce nu stiu “leul din Iuda care a biruit” este numit Domnul nostru Iisus Hristos! (scrie in cartea Apocalipsei)
  Faptul ca acestia prezinta un leu ranit si subnutrit in acest moment spune multe despre ei, despre ce cred ei, despre sentimentele lor, despre mesajul pe care incearca sa-l transmita,…

  Sa-i ajunga dreapta manie a lui Dumnezeu!!! Amin!!! Amin!!!

  Asa ca sa nu mai credeti ca ceea ce vedeti la tv este intamplator!

 4. Laura

  Da-le incolo de animale, mai bine v-ati ocupa de copii care nu au ce sa manance

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.