Lichele

Un președinte, o conștiință, o dramă

  Motto: „Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans […]

 

Motto: „Niciodată Bruxellul nu era mulţumit, nici de numărul de condamnări şi nici de anii de închisoare. Olandezul Frans Timmermans şi Procurorul Şef Koveşi, deveniţi legende Europene anticorupţie presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări. Cei doi livrau zilnic dosare, multe din ele contrafăcute, la fabricile de înscenări de la Ploieşti, Braşov, Oradea, Constanţa, Bucureşti.”  (Traian Băsescu Petrov, 16 iunie 2020, pe pagina sa de FACEBOOK)

Dacă există în România un om care n-a putut să vorbească, deși a fost președinte timp de zece ani bătuți pe muchie, păi Traian Băsescu Petrov este acela. Unele lucruri nici nu le-a știut, dar altele le mai citea și el, îngrozit, sub cearceaf și sub semnătură, cum ar fi „Afacerea MICROSOFT”, dar nu avea cum să deschidă gura și să-și strige revolta în legătură cu acelea. Faptul că trebuia să tacă îl consuma enorm… sau dânsul consuma enorm din pricină că trebuia să tacă… mă rog, cam așa ceva… Însă, până la urmă, ne-a spus tot. Ia uitați aici, de exemplu, ce ne-a dezvăluit despre dosarul MICROSOFT:

Discutăm de o mare ticăloșie care se întinde pe 10 ani, care s-a terminat cu 4 nefericiți (!!! n.n.), iar suma vehiculată este sub 10 la sută din toată afacerea. Fie ca vorbim de Sandu, Cocoș sau Niro să ştiţi că banii care li se impută s-au dus în campanii electorale, INCLUSIV A MEA (!!! n.n.). Dacă îmi aduc bine aminte din documentele statului prin conturile lui Pescariu şi Florică au circulat 100 de milioane de euro şi 100 de milioane de dolari. Când s-a declanşat furtuna Microsoft mă aşteptam să-i văd pe cei doi reţinuţi. Revolta mea este ca am citit sub semnătură acele informaţii, iar ce m-a liniştit a fost că au venit la mine în 2012-2013 spre informare şi s-au dus către parchete şi DNA pentru a-şi urma cursul.” (declarație Traian Băsescu, 3 octombrie 2016 )

Deci, „ticăloșia” s-a derulat timp de zece ani… dar cam pe ce perioadă, dacă nu vă supărați, așa aproximativ, s-ar suprapune abominabilele fapte, care-l revoltă atât de mult pe Băsescu Traian? Două mandate încheiate să se petreacă astfel de lucruri, și să nu poți, la dracu’, să faci nimic… Seara, în pat, cu scufia-n cap, la lumina veiozei, Băsescu citea pe nerăsuflate „documentele statului” și se enerva la maximum și se crucea de-atâta ticăloșie.

Păi, când pricepea Băsescu Traian cum s-au dus banii din „ticăloșie” pe campania lui electorală, al cărei mecanism niciodată, dar niciodată nu și l-a putut explica, simțea cum se răscolește-n el aspirația perpetuă spre cinste și corectitudine … sigur, la început, a avut și el întrebări, ca orice om: oare de unde răsăreau mash-urile, bannerele uriașe și zecile de mii de afișe cu chipul său, care tapetau orașele? Dar cei „patru nefericiți ” i-au explicat cu un zâmbet cald să stea el liniștit, că aventura lui electorală în valoare de 60 de milioane de euro, e toată „cu chitanță”, și numai din bani donați cinstit de poporul care îl iubește. Și na! problema… că nu erau „cu chitanță”… deși Cocoș părea un băiat serios, responsabil… cu chitanțierul asupra lui, în permanență…

Înțelegeți? abia după ce i-au expirat cele două mandate a aflat el mai clar de unde veneau pufoaicele portocalii , fesurile cu trandafiraș și fularele …

Și cu atât mai mult de când nu mai este președinte își dă seama Petrov, cu mare uimire, despre ce s-a petrecut în timpul mandatelor sale și pur și simplu se îngrozește…

Acum a aflat și el de „conflictul de interese” care a băgat în pușcărie, de-a valma, „…zeci de primari, consilieri locali, parlamentari, miniștri în funcţie sau foști miniștri sau conducători de campanii electorale” care „…au trecut prin arest preventiv, prin ani lungi de judecată încheiaţi cu condamnări!” (Traian Băsescu Petrov, 16 iunie 2020, pe pagina sa de FACEBOOK)

Ia te uită! Și abia acum a luat la cunoștință despre odiosul binom Kovesi-Timmermans de la „Fabrica de dosare” SRL! Dar unde erai, maestre, pe când se întâmplau toate astea? Un președinte e o victimă a dezinformării, se știe…

Ca să nu vă mai mirați că Petrov scrie astăzi, cu mare dramatism:

Fără acces la Schengen, fără credibilitate, dar cu DOUĂ GRUPĂRI în Parlamentul European a căror singură preocupare era să-şi denigreze ţara, România se scufunda în mocirla unei ţări fără relevanţă în interiorul UE, chiar dacă era a şaptea ţară ca mărime din 28.” (Traian Băsescu Petrov, 16 iunie 2020, pe pagina sa de FACEBOOK)

Fantastică dezvăluire! Măi dragă, dar cine „ierea” cele două grupări din PE care „făcea” așa mizerii României? O grupare, aș zice, era personajul colectiv Macovei Monica… dânsa a avut două mandate de europarlamentar sub umbrela ușor cherchelită a luʹ PDL, partidul de suflet al președintelui Petrov și a continuat cu denigrarea și după ce PEDELEUL i-a „absorbit printr-o unire sălbatică” pe urmașii Brătienilor iar dânsa a ieșit din partid. Cealaltă grupare era chiar PEDELEUL reconvertit nu de multă vreme în „Peneliștii de azi, progresiștii de mâine” și aceștia neavând absolut nici o istorică legătură cu fostul președinte Petrov. Doar știți, cetățeni, că președintele s-a despărțit, cu lacrimi în ochi, de PEDELEU, la perdeluță… deci, n-ar fi avut cum să participe la „denigrare”.

Dacă Băsescu Traian ar fi un om, adică o ființă din aceeași specie cu noi, ceilalți, ne-am putea pune întrebarea cum de-l rabdă pământul. Dacă ne gândim însă că pământul rabdă și lighioane oribile, târâtoare, puturoase, împăroșate sau care lasă dâre lipicioase pe unde trec, singura întrebare pe care ne-o putem pune este de ce, Doamne-iartă-mă! posedă și limbaj monstruozitatea asta, rebutul ăsta răsărit din bolboroseala unei mlaștini, pe când Dumnezeu, neatent, se uita în altă parte…

                                                                                                            Luminița ARHIRE

Citiți și Traian Băsescu: „Olandezul Frans Timmermans şi procurorul șef Kovesi presau sistemul să furnizeze dosare şi arestări”

 

7 Comments

 1. D

  Dumnezeu se uita in alta parte pentru nepasarea noastra! Era sa spun pacatele noastre.
  Pacatele noastre nu sunt numai avorturile si desfranarile si toate cele ci si faptul ca nu luam atitudine impotriva raului ci-l lasam sa ne sufoce/inunde.
  Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista!
  Cati dintre dumneavoastra va pocaiti pentru greselile voastre si ale poporului?
  Cati dintre dumneavoastra cereti de la Dumnezeu oameni rugatori si marturisitori sau chiar interventia lui Dumnezeu pentru popor?
  Cati dintre dumneavoastra cititi la Psaltire constant ca sa se aleaga binele de rau si sa se faca lumina, sa se limpezeasca lucrurile?
  Cati dintre noi criticam pe fata abuzurile ce se fac? In marea lor majoritate oamenii tac in special cand este vorba de pacate, ba le mai si sustin!
  Intr-o lume necredincioasa, pacatoasa Dumnezeu le da oamenilor dupa faptele lor! Asa ca sa nu ne miram!
  Nepasarea asta ne ucide! Trebuie sa iesim din nepasare! Dar nu unul, doi, ci toti! Si trebuie sa luptam impotriva raului, sa-l dam pe fata! Din pacate asta se face numai la distanta, in mediul on-line de exemplu, dar aceasta trebuie sa fie facut pe fata, fata in fata cu persoanele in cauza, ca sa se faca judecata dreapta si adusa judecata lui Dumnezeu asupra lor!
  Dar cine sa faca asta? Biserica e prea moale ca sa faca asta! Cine-si asuma aceasta cruce? Nu mai este prooroc, nici povatuitor, nici judecator ca sa-i judece pe ei… Astea sunt vremurile pe care le traim dar nu ne vom multumi cu asta.
  Fiecare dintre noi este un prooroc, fiecare este un judecator si un povatuitor! Nu intelegeti? Sa ne rugam sa ne ridicam!!!

  • gheorghe

   La tine in familie si la cei pe care ii cunosti personal cred ca e valabil:
   “Pe copii ii doare in tableta si telefon, laptop si jocul pe calculator, jocul Lego si turnuleț de vesmintele preotilor! In plus, observa si ei, ca nu sunt orbi, ca traiesc intr-o societate in care tata o injura si bate pe mama, amandoi bat copilul când sunt nervosi si este atat de multa saracie si înapoiere incat nu cred in mai nimic din ce le este vandut in scoli. Ma refer la familiile din care provin cei mai multi copii. Exceptiile sunt putine.”
   Am facut aproape 20 de ani de scoala trecand prin vreo 6 unitati scolare (generala primara si gimnazial… liceu, facultate) in diferite orase.
   Ce spui tu este doar o impresie personala – dureroasa existenta proprie! – nicidecum o realitate. Nu asta era si nici nu este regula.
   Si daca scrie la “statistica” sa nu crezi – in ziua de azi, daca te-aude copilul ca-i spui sotiei sa termine cu mofturile de excursii in strainatate, ori sotia ii reproseaza ca face zgomot cand se uita la meci… gata – “bietul” si sensibilul copil (rupt de realitate prin nesimtire “digitala”) raporteaza ca se cearta…
   Nu mai spun cat de “batut” se simte copilul daca il sanctionezi – iei cablul de la PC – ca nu a spalat vasele…. ca doar se spala singure, din tableta nu vine nimeni nici macar sa te sterga la c_r…

  • Gheorghe

   Poporul va iesi în strada la la lupta fara arme, doar cu armele care costitutia le cere, adica sa-si ceara si sa le fie aparate drepturile. Pentru aceasta trebuie sa întelegeti odata ca trebuie un conducator de osti care sa le deschida drumul, si veti vedea ca poporul iese. Ce lupta s-a castigat vreodata fara un general de osti, sau un alfel de conducator oricum s-ar numi el.Nu cu mult înainte erau sindicatele care scotea lumea în strada, unde sunt acum. S-au burdusit cu totii de multi bani, sunt plini de averi facute sub masca celor care au avut si au interese ca ei sa taca. Pentru acest lucru spun ca trebuie un ”dechizator de drum” ca romanii sa iasa din casa.

 2. OneX

  A spus bine D. Dar nu poti tu sa intelegi…inca nu esti la nivelul lui de constiinta

 3. gigimutu

  base = jeg, gunoi, infect, smenar, betiv, ciumpalac, ciumec, jigodie

 4. Cornelius Romano

  Dupa Basescu, Johannis!
  Romanii au o adevatata stiinta sa calce in gropi, sa faca pipi contra vantului, sa sape groapa altuia in care si cad ……..

 5. Solo

  😥Nesimțirea și prostia
  Omoară România
  Poporul,armata,securitea,miliția ,…au trădat în .89 și ne-am predat mafiei internaționale.
  Poporul revoltat dacă era deștept își proteja conducătorul și apoi îl judeca,își apără țară și nu o predă în mână jefuitorilor și mafioților.
  Mulți da proști !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.