Fără categorie

Un profesor universitar s-a săturat de sindromul iobagului român xenofil

  Profesor universitar la București anunță că pleacă din țară după alegerea lui Fritz și a lui Clotilde: Aș vrea […]

 

Profesor universitar la București anunță că pleacă din țară după alegerea lui Fritz și a lui Clotilde: Aș vrea să nu simt că trăiesc într-o țară unde oamenii nu pot să uite că au fost iobagi și nu se pot dezbăra de mentalitatea de iobagi

Horea Mihai Bădău este lector universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și printre altele, Profesor-cercetător la Universitatea Sophia Antipolis din Nisa, Franța, iar joi a anunțat că în urma rezultatelor alegerilor locale din weekend, va pleca din țară.

Mai precis, este vorba despre faptul că Timișoara l-a ales pe germanul Dominic Fritz ca primar, iar la Sectorul 1 din București a fost votată franțuzoiaca Clotilde Armand.

Horea Bădău scrie pe blogul său că a primit mailuri de la colegi din Franța care erau stupefiați că „un om cu un CV atât de slab cum este cel al lui Fritz, poate ajunge primarul unui oraș atât de mare cum este Timișoara?”.

Reacțiile au fost și mai puternice în cazul Clotildei Armand.

„La al doilea mail aflaseră că a câștigat și Clotilde Armand. Și atunci s-a dezlănțuit cumplita ironie franțuzească, mi-au scris: ”Formidabil, atunci vin și eu să fiu primar la București”! Etc…Formidabil! Adică dacă e atât de ușor la voi să ajungi primar, adică dacă oamenii sunt atât de proști și slab pregătiți încât nu există cineva mai bun decât Clotilde Armand, atunci vin și eu la voi în Bangladesh, să fiu boier….Acest ”Formidabil” ascunde tot disprețul, arată opinia care se creează despre noi ca popor, mai exact opinia că suntem un popor de mâna a doua, un popor slab pregătit, atât de slab pregătit, că nu are reprezentanți proprii mai bine pregătiți decât Clotilde și Fritz. Ne-am făcut de râs în Europa. Francezii râd de noi, cu siguranță râd și alții. Și eu m-am săturat să mă lupt cu asta. M-am săturat să văd că râd de noi, pentru că români cu studii superioare fac munci necalificate în Franța, Germania, Anglia etc, m-am săturat să râdă de noi, că aproape toate femeile care curăță veceuri în hotelurile din Franța sunt românce și peste 50% au studii superioare, m-am săturat să râdă de noi, pentru că românii sunt atât de proști, încât apelează la Fritz și Clotilde, pentru că nu au alte persoane mai deștepte și mai bine pregătite de atât, m-am saturat să râdă de noi pentru că românii din străinătate pleacă capul pentru bani (iar românii din țară cred că străinii sunt rasă superioară)”, a scris Horea Bădău.

Tânărul spune că în urma acestor evenimente, a hotărât să plece din țară, pentru că nu vrea să mai trăiască într-o țară în care oamenii au mentalitatea de iobagi.

„De aceea, acum, mi-e rușine că sunt român. Și, sincer, am început să mă satur să-mi fie rușine să fiu român. Aș vrea să aparțin unei nații mândre, cum sunt sârbii, care să nu spele veceuri în străinătate, să nu se umilească și să nu plece capul în fața străinilor, să nu se poarte cu ei ca și cum ar fi o rasă superioară, aș vrea să nu simt că trăiesc într-o țară unde oamenii nu pot să uite că au fost iobagi și nu se pot dezbăra de mentalitatea de iobagi”, a continuat el.

                                                                                        Mihai ȘOMĂNESCU, R3Media

 

12 Comments

 1. Doamne cum il pot întelege!
  Traiesc de 30 de ani in diasporă si dupa ce se schimba putintel in bine imagina la romani/Romania (poate si datorita noua celor care ne castigam painea intre straini) vine iar un “eveniment” din asta de tot rahatul si ajungem din nou batjocura tuturor!
  Nu ajungea Iohannis….

 2. Cetățean responsabil

  Am auzit că după „Fără penali în funcții publice”, acum noua deviză a USR este „Fără ROMÂNI în funcții publice”

 3. Bulă. Chiar eu.

  Şi mie mi-e ruşine.
  Ştii de ce ? Fiindcă intru pe situl acesta (cu vădită tentă naţionalistă) şi aproape în fiecare zi – sigur o dată pe săptămână – găsesc astfel de articole pesimiste, cu şi despre mizerabili, despre tot felul de jigodii globaliste, despre laşi sau trădători, etc.
  Ce este ciudat – şi de aici sentimentul de ruşine – este că niciodată nu găsesc o ştire cât de mică, cu un subiect minuscul, dar profund românesc, despre o realizare, o lecţie de viaţă, o reuşită a unui român, un sfat pentru o viaţă mai bună, o reţetă culinară, o rezolvare la o problemă de matematică, un concurs de idei pentru viitor, sau orice altceva care să mă binedispună, să mă facă să mă simt bine şi încrezător că sunt român, că am vecini, prieteni, colegi, neamuri, cunoştinţe apropiate sau mai îndepărtate cu aceleaşi năzuinţe ca şi mine…
  Oare chiar trebuie să trăim degeaba, să muncim pentru alţii, să ne uităm la realizările altora sau doar să-i bârfim pe cei care aşteaptă să ne moară naţia ?
  De ce ?

 4. gigimutu

  GRESIT,

  alegerile au fost fraudate, cine plm o voteaza pe closca lu armando sau pe fritz pitz, niste papagali, numai cind te uiti la ei si iti dai seama ca nu stiu nici unde e stinga sau dreapta, poa sa aiba ei zece facultati, sunt egali cu inaintasul lor ciolanis care, daca va amintiti, acu 6 ani, cind vorbea parca mesteca mamaliga si spunea cam cinci cuvinte / ora, niste ciumeci, Doamne scapa-ne cit mai repede de ei!!!

 5. Baran Gheorghe

  Sa va spun, probabil ca banuiti deja, ce vor face. Vor lua fonduri , de la guvern mai ales pentru ca vor rupe fonduri din alte zone ale tarii, vor face ceva in Timisoara, o vor pregati pentru capitala Europeana 2024.Astfel ,timisorenii in principal si prostii din tara il vor vota la presedintiale. Asa au facut mereu, au dat ceva marunt sa fure ceva mare. Momeala mica din ac pentru pestele cel mare. Asa au facut si cu Carol I, au promulgat declaratia de independenta de sub turci in 1878 si pe ascuns ne au facut vasali germaniei lui Bismark curcanul, cancelarul de fier al germaniei. ROMANI treziti-VA!!!!

 6. Marcelo Leustean

  Dragilor,

  Fac apel catre toti cetatenii romani ce se iluzioneaza ca, respectand actuala legislatie electorala, pot elimina sistemul ticalosit care a distrus si distruge Romania.

  Dragii mei, trebuie sa intelegeti ca fara GREVA ELECTORALA cu PICHETAREA ACTIVA A CENTRELOR DE VOTARE nu putem elimina actuala lege electorala ce a scos pragul electoral pentru validarea alegerilor.

  In conditiile actuale o mana de neterminati si naivi vin si voteaza aruncandu-ne viata in noroi. Nu conteaza ca ei reprezinta o minoritate la nivel local sau national: cativa insi daca voteaza e suficient pentru validarea alegerilor.

  Vedeti voi, pentru referendum actuala lege electorala impune prag electoral iar rezultatul referendumului are doar caracter consultativ.

  De ce?!!

  Doar referendumul reprezinta vointa poporului!!!

  Adica cum?!!

  Cand voteaza in alegeri locale, prezidentiale, parlamentare cativa bezmetici motivati financiar e perfect fara prag electoral insa cand voteaza intregul popor in referendum nu mai e bine fara prag electoral?

  Va dau un exemplu:

  La 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia, Marea Adunare Nationala a hotarat in mod majoritar, fara prag electoral de validare, unirea Transilvaniei cu Romania. Atunci a fost posibil acest tip de referendum, astazi el ne este interzis.

  Dar ce sa vezi? Doar referendumul are prag electoral nu si restul alegerilor… Ba mai mult, rezultatul referendumului are doar caracter consultativ pentru Parlament!

  Daca ar fi fost asa la 1 Decembrie 1918, Parlamentul ar fi putut spune: – Bine dragilor, ramane la dispozitia noastra sa vedem daca luam in calcul sau nu, decizia voastra de a va uni cu tara…

  Vedeti unde am ajuns?

  GREVA ELECTORALA cu pichetarea centrelor de votare este o actiune ce nu necesita aprobari, singura in masura sa scoata sistemul ticalosit in afara legii.

  Intr-o astfel de situatie mass media din Romania si din restul lumii, ambasadele straine, lumea intreaga nu va mai putea ignora existenta noastra a celor care chiar dorim sa inlaturam sistemul ticalosit al partidelor politice!

  GREVA ELECTORALA cu pichetarea activa a centrelor de votare va sili sarpele sistemului ticalosit sa iasa din barlog si sa se confrunte cu noi. Acesta va reprezenta inceputul REVOLUTIEI ROMANE indelung asteptate de poporul roman.

  Amintiti-va de mortii nevinovati ai loviturii de stat din Decembrie 1989. Au fost carne de tun intr-o masinatiune condusa si finantata de George Soros prin intermediul lui Silviu Brucan, Ion Iliescu, Petre Neulander alias Roman, generalii Stanculescu (MI6) si Militaru (GRU aripa militara a KGB), Laslo Tokes (Serviciul Secret Maghiar)…

  Acesti morti trebuie razbunati!

  Amintiti-va de Legea Lustratiei, de punctul 18 al Proclamatiei de la Timisoara!

  Vedeti dar cum este, in fiecare zi, siluita Constitutia Romaniei de tot felul de preacurvari politici prin introducerea de amendamente, prevederi si legi straine, dusmanoase Neamului Romanesc.

  Pana si legile strambe au ajuns sa fie interpretate de tot felul de institutii (vezi CCR) astfel incat sa dea castig de cauza de fiecare data parazitilor ce constituie sistemul ticalosit al partidelor politice din Romania.

  Este o iluzie sa credeti ca, trimitand cativa candidati independenti in alegeri, puteti schimba ceva. Ei nu vor trece de alegeri…

  Este o iluzie sa credeti ca, infiintand noi partide politice dupa calapodul celor existente avand trepadusi infometati in fruntea lor (vezi Simion, AUR), rezolvati problemele tarii.

  Cate partide aveam inainte de 1989?

  Din 1948 si pana in 1989 cate partide am avut?

  Si daca nu am avut decat unul singur ne-a impiedicat oare cineva sa construim Romania pe care de 30 de ani toate aceste polutii politice o ruineaza?

  Nu. Nu ne-a impiedicat mimeni.

  Pe atunci exista Marea Adunare Nationala in locul Parlamentului ilegal de astazi ce are peste 580 de membri in locul a doar 300 cati au fost hotarati prin referendum.

  Fara stipendii speciale, sedii, secretare-amante, soferi, masini de serviciu, fara salarii si pensii nesimtite, membri Marii Adunari Nationale se intruneau la Bucuresti primind diurna de masa si cazare plus salariul pe care il castigau la locurile lor de munca din tara. Asta era tot. Si ce? Nu si-au facut datoria? Ba da! Si-au facut-o cu varf si indesat.

  A venit vremea sa pierdem cu rau pe cei rai si sa scoatem din randurile noastre pe cei ce sunt acolo doar ca piatra de poticnire.

  Treziti-va romani.

  Organizati-va la nivel local avand in minte cele ce v-am spus. Haideti dar sa fim noi inceputul sfarsitului acestor bastarzi ai sistemului ticalosit.

  De unul singur nu pot face nimic, mai ales ca traiesc departe de tara intr-un exil impus de cei ce va conduc.
  Daca insa citind aceste randuri veti trece la actiune va asigur ca vom invinge, ca vom recastia toate cate au fost bune odata si inca pe atat.

  Puterea sta in voi toti: la nivel local va cunosteti unii cu altii si va puteti cu usurinta alege liderii. Ei se pot intalni si forma aliante, miscari comune, un sindicat national, o miscare nationala. Dupa victorie va veti decide voi soarta ca Neam si Tara.

  Personal sunt adeptul promovarii valorii in societate prin Democratie Directa fara partide si politicieni (vezi Legea Lustratiei).

  Cred cu tarie in promovarea pe baza de competenta profesionala, de merit a romanilor de buna credinta, cu credinta in Dumnezeu, cinstiti, cu dragoste de Neam si Tara. O consider singura cale de salvare a Neamului Romanesc de la disparitie.

  Sa trecem la actiune:

  Primul pas GREVA ELECTORALA cu PICHETAREA AVCTIVA A CENTRELOR DE VOTARE. Nimeni nu intra, nimeni nu iese din centru de votare fara sa nu fie cunoscut, inregistrat ca atare, fara sa i se explice ce face votand.

  Sistemul opresiv isi va pierde in acel moment rabdarea si va fi silit sa actioneze. Acest moment va fi inceputul adevaratei REVOLUTII ROMANE.

  Odata inceputa REVOLUTIA nimic nu va mai sta in calea romanilor. Ea va creste devenind dintr-un bulgare de zapada o avalansa adevarata!

  Atunci cei care vor sta impotriva poporului vor pieri.

  La lupta ROMANI!

 7. Alexandru

  Pai nu dvs. diaspora ati votat cu tatucu Werner? Ati uitat cozile de la sectiile de vot din diaspora? Toti erati trup si suflet ptr noul Putin de tip german. Abia astept Decembrie, veti iar pe metereze ptr asa zisa schimbare. Si acum la locale o mare parte a diasporei ati comandat ce sa voteze acasa, altfel nu mai primesc niciun euro…

 8. satan exista

  @@@Alexandru,in diaspora au votat maxim 600.000 de persoane;diaspora este alcatuita dintr un numar de minim 15 ori mai mult;deci un numar nesemnificativ care nu putea influenta decisiv voturile;grosul de voturi a fost in tara;in plus au fost si cateva milioane de voturi adaugate din tastatura,de catre cei care controleaza sistemul de votare.

  • D

   Schimba-ti nick-ul! In primul rand Dumnezeu exista! Dracu’ este un tolerat! Pricepi?
   In al doilea rand evidentiaza lucruri pozitive fara a cadea in extreme! Nu face nimanui bine sa citeasca numele vrajmasului ca tu vrei sa-i evidentiezi existenta…
   Cine crede in Dumnezeu crede in tot ce spune El, inclusiv invataturile despre duhurile care au cazut…
   Deci modifica-ti nick-ul! Este mai mult o rugaminte!

   • Dacia 1310 LX

    As ! Faci parte dintre adultii care cresd in basme. Si, in plus, te mai si iei la cearta cu altii pentru basme !

    Lasati basmele, ca asa ne-au dezbinat !

 9. D

  Voi chiar credeti ca i-au votat romanii pe astia? Eu nu cred!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.