Atitudini

Un răspuns demn către un neica nimeni pe nume Lucian Mîndruță

Dragă Lucian Mîndruţă,   Sunt unul din tinerii între 20 şi 35 de ani cărora te-ai adresat prin intermediul scrisorii […]

Dragă Lucian Mîndruţă,

 

Sunt unul din tinerii între 20 şi 35 de ani cărora te-ai adresat prin intermediul scrisorii postate pe blogul tău.

Eşti supărat pentru că ţi se pare că nu am vrea să ne apărăm ţara. E dreptul tău să crezi asta. Dar e şi dreptul nostru să-ţi spunem că greşeşti. Cred cu tărie că majoritatea tinerilor români vrea să-şi apere ţara, dacă ar fi atacată. Şi subliniez dacă ar fi atacată. Cred că ei îşi iubesc părinţii, bunicii, soţiile şi copiii şi nu ar fugi. Nu am fost niciodată un popor laş.

Dar suntem un popor inteligent, în ciuda spălării intensive de creiere pe care tu şi postul tău de televiziune aţi practicat-o atâta amar de vreme. Vedem că nu suntem chemaţi să ne apărăm ţara, ci să mergem să ţinem partea unui imperiu într-un război economic cu alt imperiu.

Poate că scrisoarea ta ar fi credibilă, dacă nu ar abunda în manipulări ieftine şi minciuni obscene. Şi mai ales dacă nu ar fi scrisă de tine.

Tu te-ai găsit să vorbeşti de teroarea anilor ’50 şi de ruşi? Tu, care l-ai promovat pe Silviu Brucan, criminalul care cerea în Scânteia pedeapsa cu moartea pentru Iuliu Maniu şi Ion Antonescu?

silviu-brucan-cere-condamnarea-la-moarte

Tu te-ai găsit să vorbeşti de Ştefan cel Mare şi războaiele sale? Nu suntem toţi la fel de ignoranţi, unii am mai citit şi istorie şi ştim că Ştefan cel Mare nu a apărat niciodată Vestul. Sau Estul. „Vom lupta până la moarte pentru legea creştinească, noi cu capul nostru”, le scria Sfântul Voievod principilor Occidentali sperând să primească ajutor. A primit…încurajări. Vorbe.  Tu lupţi pentru legea creştinească, Lucian?

Încetează deci cu minciunile aşa cum ai făcut-o de 20 de ani. Singurul care s-a târăt pe jos şi a pupat bocancii ai fost tu. Întâi pe cei ai evazionistului Sârbu şi apoi pe cei ai turnătorului Felix Voiculescu. Şi tu vii să ne vorbeşti nouă de târât pe asfalt? Tu, „cavalerul de Corbu” al lui Adrian Năstase?

cavaleru-de-corbu

Te-aş întreba dacă nu ţi-a fost puţin jenă când ai scris toate astea, dar mi-am dat seama că nu eşti familiar cu acest sentiment.

Dacă îl cunoşteai, nu aveai tupeul să vorbeşti de apărarea neamului, când de 20 de ani nu ai făcut altceva decât să ataci, direct sau indirect, tot ce a avut mai sfânt această ţară. Coverage, yuck, hamburger? Serios? Cu astfel de cuvinte vrei să stârneşti în noi iubirea de neam? Ai uitat de asistaţii social şi de românii buni vs românii răi. 

Stai liniştit. Ne iubim ţara, şi o să ne-o apărăm dacă vine cineva cu „gând mişel”, aşa cum spune poezia. Dacă vine.

Dar dacă există oameni sătui de ţara asta şi care nu vor să o apere, dacă există oameni pentru care tot ce contează e facebook-ul, cluburile sau berea, dacă există oameni care îi preferă pe ruşi, e pentru că ai existat tu şi cei ca tine, care de 25 de ani i-aţi îndoctrinat non-stop să urască tot ce e românesc. Tu şi cei ca tine i-aţi promovat pe toţi interlopii şi desfrânaţii, pe politicienii vânzători, pe „oamenii de bine”, spunându-ne că sunt „elita ţării” , sau generaţia yup„. În timp ce voi ne vorbeaţi de „integrarea europeană”, de „occidentalizare” am rămas fără industrie, fără agricultură, fără pământ, fără resurse, fără păduri. Doar aerul nu i l-aţi luat acestui popor.

Poporul „primitiv”, „înapoiat”, „pupător de moaşte”, „naţionalist” pe care l-aţi intoxicat cu manele şi kitsch, de a ajuns să se urască pe sine şi să plece în străinătate. Unii nu mai au ce familie să apere…aţi destrămat-o voi, iubitorii de globalizare. Dar e şi vina noastră, recunosc.  Am picat prea uşor în faţa vorbelor voastre mieroase şi a promisiunilor fără fond.

Dragă Lucian, destul de mulţi oameni din ţara asta s-au prins că suntem de fapt o sub-colonie administrată din altă parte. Am priceput că drepturile noastre fireşti ni se restrâng în fiecare zi pentru tot felul de pretexte şi suntem trataţi ca nişte criminali apriori. Ştim. Şi mai ştim că acum aveţi de nevoie de noi.

Aşa că mesajul meu de încheiere este acesta: vom muri pentru cine şi pentru ce vrem noi, nu pentru „miopia şi neghiobia altora„, cum zicea Mircea Eliade. E ultima libertate care ne-a mai rămas.

Cu noi este Dumnezeu. Şi nu mă refer la pagina de facebook a prietenului tău rătăcit.

                                                                                                 Mihai ȘOMĂNESCU

Sursa: http://activenews.ro/draga-lucian-mindruta_1885482.html

7 Comments

 1. cristina

  Nici nu se putea o exprimare mai corecta a ceeace simt . Iti multumesc din inima , domnule Somanescu ! O zi buna si numai bine !

 2. dan

  Bravo! Si rusine nesimtitului de mandruta pe care nu_ l mai baga nimeni in seama dar care vorbeste neintrebat. Uiti cum ai plecat de la antene cu un sut in fund ptr curvasarie. Fa-te mic si joc de glezne idiotule

 3. Mircea

  Domnule Mihai, va multumesc pentru acest raspuns ! Mai bine de atat si mai civilizat de atat…nu cred ca gasea cineva o cale. Felicitari !

 4. alin

  Acest rrom o vinde si PEmasa pe un cent este un gunoi social o cioara un putregai merita ucis journalistic desfintat

 5. Alex One

  Cred ca ai pierdut timpul degeaba. Nu marita acest individ efortul depus.Culmea ipocriziei la acest cititor de prompter este ca s-a gasit sa dea sfaturi “de lupta” unul care nu intra in categoria de varsta vizata de o eventuala mobilizare. Adica mergeti voi fraierilor la razbel ca eu stau pe aici si fac emisiuni tematice cum o sa crapati voi pe front !

 6. Iulian

  Mirobolant!!!

 7. Dragă mândruță, te rugam să ne apuci de…puță, sau de mâță…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *