Puncte de vedere

Un uriaș secret răsuflă printr-un por: se caută deja succesor pentru Klaus Iohannis!

  Nu faptul în sine, că a început în mare grabă căutarea unui succesor pentru Klaus Iohannis, e ştirea bombă, […]

 

Nu faptul în sine, că a început în mare grabă căutarea unui succesor pentru Klaus Iohannis, e ştirea bombă, ci declanşarea acestei căutări acum, atât de devreme! Şi în cazul lui Traian Băsescu s-a petrecut ceva asemănător, dar atunci procesul s-a pus în mişcare mult mai târziu, cam  cu 24 de luni înaintea expirării celui de-al doilea mandat al preşedintelui în funcţie. De ce, atunci, precipitarea asta în cazul căutării şi stabilirii unui succesor pentru Klaus Iohannis acum, când preşedintele mai are în fată, teoretic, patru ani şi jumătate de mandat?

Traian Băsescu, la vremea respectivă, a fost informat şi consultat de structurile informative în legătură cu demararea acţiunii de profilare şi alegere a succesorului său. Exista o colaborare, o comuniune de sentimente, priorităţi şi interese între aceşti doi poli de putere, sintetizată prin sintagma „în niciun caz un preşedinte pesedist”. În plus, presiunea externă (UE + SUA) era uriaşă pentru atingerea acestui obiectiv care să asigure continuitatea unui Bucureşti obedient până la cedarea de suveranitate faţă de Bruxelles şi Washington.

Spre sfârşitul lui 2012 Klaus Iohannis fusese deja legendat ca răspunzând cel mai bine profilului de candidat dezirabil pentru structuri. S-a trecut deîndată la conceperea planului de bătaie pentru asigurarea câştigării de către el, cu orice preţ şi prin orice mijloace, a prezidenţialelor din 2014.

Ce a urmat, se ştie. Trebuia îndepărtat cumva principalul şi prezumat  dificilul obstacol, Crin Antonescu.  Ceea ce s-a şi întâmplat, fără rezistenţa candidatului USL, ba chiar cu largul concurs al acestuia. Ca bonus pentru sistem, Crin Antonescu nu s-a rezumat doar la a se retrage spăşit de la conducerea PNL, dar a tras şi toate sforile necesare pentru a-l propulsa în politica mare pe primarul de Sibiu Klaus Iohannis, devenit în timp record membru PNL, vicepreşedinte PNL, preşedinte PNL, candidat la preşedinţie şi preşedinte al României în noiembrie 2014.

Desigur, toate aceste recorduri de viteză de promovare înregistrate de lentul Klaus Iohannis, dar mai ales ultimul episod, marea victorie în lupta sa pentru Cotroceni cu Victor Ponta, nu ar fi fost posibile fără maşinaţiunile specifice de şantaj, manipulare şi diversiune puse la cale de sforarii din umbră ai României.

Dar să nu mai dezgropăm morţii! Trebuia să iasă Iohannis, a ieşit Iohannis. Punct! Ce votul românilor, ce democraţie, ce drept la autodeterminare? Când există interese majore de clan, principiile trec în hibernare.

Spre deosebire de Traian Băsescu, în 2012, care era nu doar informat ci şi parte a procesului de selecţie a succesorului său, Klaus Iohannis acum, în martie – aprilie 2020, a fost complet luat prin surprindere de demersul demarat pe şest de servicii. A aflat indirect, prin cârtiţele lui, că o listă de potenţiali candidaţi pentru Cotroceni a fost întocmită şi circulă spre analiză prin cabinetele antifonate. Se pare că pe această listă figurează, printre alţii: Mircea Geoană, Siegfried Mureşan, Dan Barna, Mihai Răzvan Ungureanu, Rareş Bogdan, Dacian Cioloş.

Lovit de această nouă realitate, dar şi de episoade paranoiace tot mai alarmante, domnul Iohannis a început să observe lucruri bizare în jur şi să se simtă invadat de îngrijorări. De pildă, şi-a dat seama că protectorii şi totodată influencerii lui din servicii au devenit mai puţin directivi şi i-au lăsat o libertate de decizie mai mare decât cea cu care îl obişnuiseră până atunci. Deşi iniţial se bucurase, interpretând această modificare de atitudine drept o recunoaştere a calităţilor sale de lider, odată cu apariţia intempestivă a listei de posibili succesori bucuria a lăsat locul unei nelinişti subversive, cum că s-ar putea să fie vorba de o capcană. Că i se pregăteşte ceva.

Am comentat pe larg, în două articole anterioare, seria de gafe comise de preşedinte într-un interval foarte scurt de timp, sub presiunea bănuielii că, din cercurile lui de incredere, au început să îl pândească nişte pericole asemănătoare trădării.

Gestul de ameninţare cu degetul, la care Klaus Iohannis a recurs în unele comunicări publice din faza acută a aşa zisei lupte cu pandemia, avea de fapt destinatari mult mai concreţi şi mai preocupanţi pentru domnia sa decât inertul popor român. Klaus Iohannis dorea să le transmită „acelor” specialişti în inginerii politice  care l-ar putea leza că are şi muşchi, la nevoie, nu doar comodităţi.

Răspunsul la întrebarea „de ce să se caute ACUM un succesor pentru Klaus Iohannis?” nu este greu de intuit. Klaus Iohannis scade rapid în preferinţele românilor, tras în jos de partidul pe care îl duce la remorcă şi care se scufundă dramatic. Viitorul imediat pentru domnia sa a devenit imprevizibil.  Gafele proprii, gafele guvernului, criza economică, flama revoltelor sociale care cuprinde ţară după ţară reprezintă riscuri majore de instabilitate politică, pe care strategii din umbră le evaluează şi cărora le caută soluţii avantajoase pentru ei.

Şi încă nu a venit ce e mai rău: impactul nemajorării alocaţiilor pentru copii şi a valorii punctului de pensie cu 40%. Perspectiva prăbuşirii rapide a lui Klaus Iohannis, cu tot ce reprezintă el, a devenit din inimaginabilă acum 6 luni, foarte probabilă pentru această toamnă – iarnă.

De-asta se agită oculţii! Să nu fie prinşi nepregătiţi.

Prezenţa lui Mircea Geoană pe acea listă îi poate surprinde pe unii. Ea se explică prin faptul că SUA are şi ea preferinţele ei, altele decât ale Germaniei şi Franţei. Credeţi că dezvaluirile lui Cristian Rizea despre Mircea Geoană au apărut  chiar aşa, întâmplător? Sau că discuţiile despre „Siegfried Mureşan viitor prim ministru al României” susţinut de la Berlin sunt simple speculaţii de presă? Sau că fotografiile compromiţătoare cu Ludovic Orban apărute în presă imediat după ce, într-o şedinţă la Vila Lac 2, Iohannis s-a opus vehement unor propuneri din PNL de înlocuire a premierului, nu sunt parte  a unui plan articulat de  subminare a acestuia?

Semnul cel mai clar că preşedintele Klaus Iohannis se simte ameninţat din interior şi că şi-a pierdut încrederea în cei plini de stele şi cocarde cu care s-a fotografiat de Ziua Natională, este mişcarea grăbită la care a recurs (tocmai el, marele frânar) numind ca şef la STS pe omul său de casă de la Sibiu Ionel Sorin Bălan.

Această mişcare spune multe. Dar, în primul rând, indică o serioasă stare de alertă la Cotroceni.

Mai e puţin până când şi sondajele care apar în presă vor recunoaşte un adevăr deja împlinit şi ştiut de iniţiaţi: că PNL a căzut sub PSD şi îşi continuă prăbuşirea. Proiecţia pentru octombrie 2020 este una dătătoare de frisoane: sub 20% pentru actualul partid de guvernământ.

Până la criza COVID-19 am văzut un Klaus Iohannis făcut puternic de instituţiile de forţă. Puternic pe timp de pace! Acum însă, când războiul crizei economice ameninţă şi din interior şi din exterior, să vedem dacă se vor mai găsi amatori suficienţi să-l ţină puternic şi pe timp de război.

Un lucru, însă, este deja clar: şi în aceste noi planuri de asigurare a succesiunii pentru Cotroceni, niciun reprezentant al PSD, cu excepţia lui Geoană, susţinut de peste ocean, nu este luat serios în calcul de marii aranjori.

                                                                       Contele de Saint Germain 

Citiți și:

Liberalii au inițiat o lege prin care FDGR va pierde imobilele naziștilor retrocedate abuziv de primarul Iohannis! Klaus știe?

Hienele germane și coioții români

M-am săturat de Germania, dar și de nemții falși, așa ca Siegfried Mureșan

Aleșii noului SRI german, roboții Klaus și Mureșan!

„Naționalul” PNL este plin de alogeni și sectanți

 

 

6 Comments

 1. justinianus

  Iara cu nume de neromani? Pina cind?

 2. Dima

  Iohannis a comis cateva gafe inainte si in timpul asa-zisei ”crize covid-19”, a avut unele iesiri nefericite:
  – La 15 mai si-a dorit in sinea lui prelungirea starii de urgenta cu inca o luna, si doar gradul ridicat de nemultumire a populatiei l-a facut sa dea inapoi si sa accepte ca e cazul sa relaxam si noi masurile;
  – afirmatia ca ”vor fi inmormantari” daca in noaptea de Inviere nu stam cu totii acasa;
  – bataia de joc din februarie-martie, cand si-a dorit cu orice pret ”Parlamentul Lui”, i-a desemnat pe Orban cel Bun, apoi pe Catu pentru functia de prim-ministru si numai venirea ”pandemiei” a facut ca acea mascarada cu alegerile anticipate sa ia sfarsit.

  Dar totusi nu cred ca acestea ar fi suficiente motive pentru suspendarea din functie a lui Iohanis si aducerea lui Geoana ca presedinte (despre Barna sau Ciolos nici nu comentez, aia sunt marionete ale neo-marxismului european). Sa vedem insa cum gestioneaza in continuare criza economica, dar si eventuale revolte sociale daca acest virus al protestelor ajunge si pe la noi.

 3. Elena Stoican

  Cu o țară ai cărei locuitori apreciază băutorul de ”visichi” și bere, nu pe cel care și-a ros mânecile hainelor prin biblioteci, nu vom avea niciodată bărbați adevărați în această funcție înaltă! Cum e turcul, și pistolul! Bașca, nu mai avem nici suveranitate!

 4. un mizantrop

  Pe mine nu ma (mai) ingrijoreaza calitatea celor din lista securista, propozabili la preluarea chiriei de la Cotroceni…ne-am obisnuit, securistii, detinatorii contractului vor alege intotdeauna cocalar, adica unul mai prost si mai ticalos ca ei, sa-l poata manevra cat mai usor, sa-si poata vedea mai departe de afaceri si sa nu-i incurce vreunul cu idei, ori cu principii…cat mai dobitoc si cu cat mai multe bube-n cap, el si tot neamul lui cel prost… De-a dreptul ingrijorator e ce nume va propune PSD-ul pentru mima democratica, unde gasesti unul mai antipatic, mai soios decat propunerile securistilor de dreapta…la Basescu l-au gasit pe “prostanac”, spalat si parfumat acum de falimentarul NATO, la Iohanis au gasit licheaua de Ponta, oricand gata de retragere, daca s-ar fi produs pocinogul castigarii alegerilor (ceea ce s-a si intamplat!), apoi, au bagat-o-n fata pe gospodina Dancila, la care a fost nevoie de sabotajul tuturor securoizilor pesedisti sa nu iasa….grea sarcina pentru PSD…poate, totusi abjura Firea si trece la USR si-o pun astia pe nevasta lui Pandele la Cotroceni…ca, s-ar califica…poate e un pic prea isteata pentru functie, dar, e lacoma, tzatza cat toata mahalaua si datoare binomului pana la faliment, apoi, sigur, PSD-ul o va sustine…

 5. Nicolae Ion

  Ultimile alegeri prezidențiale au fost fraudate, iar acum avem un președinte nelegitim. După victoria în alegeri a lui Donald J. Trump din Noiembrie 2020, un cutremur cu magnitudinea de 10 grade pe Richter și Mercalli se va petrece în lume. Așadar pregătirile de a căuta “noi” Nemarxiști pentru conducerea țării sunt oarecum de înțeles, dar vor fi fara nici un rezultat. Toți cei care ați tras sfori până acum, ați mințit, furat și manipulat, trădat și vândut, plecați de buna voie din toate structurile statului paralel, cât încă mai aveți șansa ! O nouă civilizație își face apariția la orizont și nu va fi condusă nici de cabala satanica și nici de noua dezordine mondială. Așa sa ne ajute Dumnezeu. Amin.

 6. gigimutu

  iohane,

  cu suturi in cur spre bulau tre sa pleci de la trei coceni, mm de tembel!!!!!
  dar vorba ceea, pe cine punem in loc? tre un patriot, nu un martafoi, nu o marioneta, nu un pampalau, nu un cacacios, ce credeti, gasim un roman cu coaie ca sa fie presedinte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.