Colimator

Unde ești, Petre Roman? Unde te ascunzi, nemernicule?

  În România au dispărut două reactoare nucleare și nimeni nu se sesizează de asta! „Părintele” centralei de la Cernavodă […]

 

În România au dispărut două reactoare nucleare și nimeni nu se sesizează de asta! „Părintele” centralei de la Cernavodă face dezvăluiri incendiare

De mai mulţi ani, România se chinuie, fără succes, să realizeze unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă. „Piesele reactoarelor pentru acele unităţi, produse în România, erau în stadiu avansat de fabricaţie încă din anul 1990, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear. Din păcate, toate acestea au dispărut fără urmă în anii ’90”, ne-a dezvăluit inginerul Cornel Mihulecea, omul care s-a ocupat de proiectul energiei nucleare româneşti.

La începutul acestui an, guvernul anunţa că unităţile 3 şi 4 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă vor fi realizate cu o investiţie de 6 miliarde de euro, venită din China. În cursul acestei luni ar fi urmat să se înfiinţeze o societate româno-chineză care să materializeze proiectul. Cu toate acestea, se bate pasul pe loc.

De ce? „Chinezii voiau să vină cu banii, iar noi urma să venim cu tehnologia, pentru că ei ştiau, pe bună dreptate, că noi avem capacitatea tehnologică de a construi centrale nucleare. Lucru care nu se mai poate face, pentru că unităţile economice autohtone care se ocupau de aşa ceva au fost desfiinţate pe motiv că sunt fiare vechi”, ne-a explicat inginerul Cornel Mihulecea, fost preşedinte al Comitetului de Stat pentru Energie Nucleară.

Planul iniţial prevedea construcţia a cinci unităţi cu reactoare canadiene de tip CANDU, care folosesc drept moderator în reacţia nucleară apă grea.

Pentru acestea, România a cumpărat licenţa, a asimilat tehnologia şi a început să construiască centrala şi reactoarele, să producă combustibilul nuclear şi apă grea.

În 1996 a fost pornită unitatea 1, iar în 2007, unitatea 2.

Vom cumpăra unele noi din Canada.
Greu de înţeles de ce aşa târziu, în condiţiile în care la Bucureşti, la IMGB, erau deja realizate componentele de bază pentru unităţile 1, 2, 3 şi 4 (din care unităţile 1 şi 2 au fost montate şi funcţionează – n.r.) iar la Piteşti exista deja o rezervă de 602 tone de combustibil nuclear.

În ianuarie 1990, premierul Petre Roman m-a sunat şi mi-a cerut să mă pensionez. Am întrebat cui să predau tot ce am de predat – gândiţi-vă că este vorba despre tehnologie nucleară şi combustibili nucleari! – iar el mi-a răspuns că nu trebuie să-mi fac griji, să plec şi gata! După câţiva ani de la plecarea mea, primele două reactoare au fost puse în funcţiune, dar celelalte două, pentru unităţile 3 şi 4, au dispărut, la fel cum au dispărut fără urmă şi cele 602 tone de combustibil nuclear, omologat şi fabricat legal în România. Cu acest combustibil ar fi putut funcţiona timp de 5 ani un reactor care furnizează 9% din energia ţării. Acum, va trebui să cumpărăm reactoare de la canadieni. Mi-e ruşine pentru ceea ce se întâmplă”, ne-a spus Cornel Mihulecea.

Nota redacției. Abia azi am aflat de existența acestei dezvăluiri, care ar fi trebuit să țină pagina I a tuturor publicațiilor din România! Între timp, dacă nu mă înșel, nemernicul care răspunde la numele de PETRE ROMAN a fost răsplătit cu un loc în Parlamentul României, pe listele liberalilor. Asta este presa din România și clasa politică! Nici nu știi ce să-ți fie mai mare: rușinea sau scârba?!

Sursa: Blog ION COJA

10 Comments

 1. Dec

  Trebuia sa-l adaugati si pe “Mugur Isarescu”! Ca sa arate ca fratii “brothers” in primele TICALOSII din ultimul sfert de secol!

  Vi se pare o coincidenta? Amindoi sunt “evrei” (jidani askenazi khazari)!

 2. Gogu

  Vi-l amintiti pe acest infatuat cand striga de la amvonul Parlamentului, ca ind. Romaneasca este un “MORMAN DE FIARE VECHI” tradatori l-au crezut intentionat, iar acum suntem saraci lipiti, .Dece omul nu-i la rece????Pentru asta trebuie demonstrat nu ptr. OUG nr. 13.

  • kalo

   Din pacate poporul i-a votat. In 90 toti erau profesori de politica. Toti stiau cu cine trebuie votat. Multe femai erau super incantate de personajul asta. A mai contat ca generatiile viitoare urmau sa culeaga ceea ce s-a semanat atunci? Asta-i rezultatul… Copii plecati sa lucreze afara si ai caror copii cresc cu bunicii sau Dumnezeu stie cu cine… Saracia ce a ramas, scindarea ce exista in continuare pe teme politice, etc… Asta am semanat, asta am cules.

   • Chisiuc Raymond

    Foarte adevarat commentul….iti impartasesc viziunea si vreau sa stii ca si eu fac parte din generatia de exilati fara patrie si la fel,copii mei cresc invantand alta limba si alte traditii datorita ignorantei si inconstientei revolutionarilor postdecembristi…Si iata ca vorbele cizmarului se adeveresc(stia el ce stia).

  • Nu numai ” la rece”, chiar pedeapsa capitală, pedeapsă care au dat-o trădătorii de ţară soţilor Ceauşescu sub pretextul că -au subminat economia naţională-, adică ce subminare ? vizavii de distrugerea totală a economiei ţării şi trimiterea ei la fier vechii chiar cu vorbele lui. După lovitura dată în 1989 el fiind priministru, abrogă toate legile de evidenţă şi gestionare a bunurilor materiale ale României, impune o lege de “reevaluare” a mijloacelor fixe , care nu avea o metodologie de lucru, se dă un termen scurt de 3 luni. Astfel bunuri de proporţii mari, complexe, clădiri, uzine cu utilaje multe şi de o complexitate mare au fost forţate a fi evaluate fictiv şi chiar subevaluate involuntar. Aşa s-a creat cadru financiar de vânzare şi privatizare a tuturor bunurilor-mijloace fixe- sau de subclasare ca fier vechi şi valorificate în avantajul unor “firme” ale băieţilor deştepţi. EL este principalul vinovat de starea economiei de astăzi, de sărăcia ţării şi mizeria de astăzi.

 3. Romanul

  Interesant!!!Cornel Mihulcea de ce nu a vorbit până acum????!!!Pai Petre Roman și a tras o nevasta tânăra și a cheltuit banii!!!😁😁😁😁😁😁😁.

 4. Sahhhrot

  Foarte multa lume stie cat de mult rau a facut Roman acestei tari si nu inteleg cum, de ce si pana cand acet tradator nu va fi luat la intrebari?

  • Dec

   Pentru ca si el este un “ofiter” din familia lui Soros! El a fost folosit pentru distrugerea economiei romanesti – o etapa deci! – Soros a fost si este folosit de kahala askenaza monidala pentru comunizarea si metizarea planetei!
   Astia gindesc pe generatii si cu adevarat lucreaza “pas cu pas”!

 5. Fidelio

  Tractorul Brasov ă fost asemănata cu un morman de fiare vechi de acelasi individ perfid care a ajuns asa datorita unui alt mare specialist in economie …vestitul gigolo de Dîmbovița, Tăriceanu alt prim ministru cu vaza azi …niste trădători vanduti masoneriei…

 6. Toata asa zisa privatizare a Romaniei s-a facut in folosul dusmanului etern al roamanilor-jidanii.Petre roman neulander este unul dintre ei.,crocodilul fara gat.Numai auzindu-i numele este suficient pentru neagra eternitate a Roimaniei.Invitati-l pe la televizoare dragi patrioti romani,pupati-l domle Fuegea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *