Atitudini

Unioniștii din România și Republica Moldova vor transmite un mesaj de unitate la summitul UE de la Sibiu

  Joi, 9 mai 2019, ora 11:00, ne vedem la Sibiu, în față la Primăria Veche, într-o manifestație organizată de […]

 

Joi, 9 mai 2019, ora 11:00, ne vedem la Sibiu, în față la Primăria Veche, într-o manifestație organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, cu ocazia Summitului Consiliului European Informal.

Summitul UE de la Sibiu reprezintă o șansă unică a românilor din stânga și dreapta Prutului pentru a comunica un mesaj de unitate șefilor de stat și de guverne ale UE, care se vor întruni pentru a decide viitorul europei. Atenţia de care se bucură România în perioada în care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, constitue un moment favorabil pentru a transmite clar și răspicat liderilor europeni că singura șansă de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România, precum şi pentru a internaţionaliza doleanţele românilor de a se reuni într-un singur stat.”, a declarat Ștefan Lupu, Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Vom transmite clar și răspicat liderilor europeni că singura șansă de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană este prin Unirea cu România. În 2018 peste 250 de localități din Republica Moldova au declarat deschis că vor să revină la Patria-Mamă. În anul Centenar, peste 100.000 de basarabeni au ieșit în stradă pentru a cere Unirea, iar tineri de pe ambele maluri ale Prutului au mers peste 1.300 de km, pe jos, în Marșul Centenarului pentru a atrage atenția autorităților de la București și Chișinău despre nevoia restabilirii adevărului istoric.

Pe 9 mai, toți unioniștii sunt așteptați la Sibiu să transmită întregii Uniuni Europene că Republica Moldova și România trebuie să meargă Împreună în Europa. Romania and Moldova, better together!

                                                                                          Sursa: Basarabia e România

2 Comments

 1. alex

  Urez mult succes acestei frumoase initiative, dorind din inima ca, odata si odata, sa refacem Romania Mare! Vor fi forte care se vor impotrivi acestui demers, dar in fata Unirii de facto, aceste forte vor fi puse cu botul pe labe! D-zeu sa ajute Romania!

  • Cristian

   Romania Mare abia dupa ce vom iesi din troaca UE.
   Pana atunci lasati moldovenii liberi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *