Atitudini

Ura – elixirul dictat(urii): „1984” și PE-SE-DE

  Iohannis, care sigur habar n-are ce este 1984 sau cine a fost Orwell, în ziua în care România a […]

 

Iohannis, care sigur habar n-are ce este 1984 sau cine a fost Orwell, în ziua în care România a atins recordul absolut de „infectări” cu „virusul ucigaș”, silabisește: „Alegerile parlamentare reprezintă singura opţune validă. Actoala majoritate PSD este toxică! Actoala majoritate PSD a întârzeat şi blocat o sere de măsuri de combatere a pandemiei, a adoptat măsuri populiste care riscă să arunce România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Sfidarea PSD la adresa românilor e intolerabilă şi lucrurile nu mai pot continoa aşa!”

Da, sunt minciuni și ură revărsată și transferată prin televizor. Probabil că și el știe că sunt minciuni, dar e nevoit să le citească.

Cineva neinițiat în tainele comunicării publice ar spune că omul e deraiat mental. Lumea „moare”, el vrea musai alegeri, îl doare undeva de „sufocarea sistemului medical”; Guvernul lui e depășit, dar el o ține langa cu pe-se-de pe-se-de…

Da, și asta, dar nu numai, în realitate e mult mai mult.

Ieșirile lui publice nu sunt, bineînțeles, nici ideea lui și nici regizate de el, pentru că nu-l duce mintea.

Există însă o strategie, aceea de minimizare a pierderilor prin ținerea captivă a imbecililor care deja au fost convinși de basmele depănate zilnic de media muribundă cumpărată. Asupra respectivului efectiv ovin se aplică cea mai eficientă strategie de manipulare electorală din lume: indicarea constantă și asiduă, arătarea obsesivă, cu obstinație, a vinovatului, fie el real sau imaginar.

În romanul „1984”, unde nu exista un vinovat sau un dușman, acesta a fost inventat, pentru că oamenii au nevoie să urască pentru a putea fi imbecilizați.

Păpușarii din spatele obergâgănführerului fac exact același lucru: îl pun să pedaleze „pe-se-de pe-se-de”, nu pentru a aduce noi recruți în sectă, ci pentru a-i păstra calzi pe cei existenți care, dacă nu mai văd constant dușmanul, li se inactivează malware-ul și dezertează.

În ciuda acestei presiuni, chiar dacă wormerul ar ieși zilnic și ar scrâșni „pe-se-de” printre aceleași minciuni stupide, scorul electoral al PNL tot ar scădea. Așa că e disperat, după ce i s-au arătat și lui desenele și graficele (simplificate) în care, de la o anumită dată încolo, PNL, USR, curvele de la UDMR, turnătorii PMP și minoritățile nu vor mai putea face majoritatea parlamentară dorită. Probabil că data aceea se situează undeva după Anul Nou, când este de așteptat o reacție după ce toată lumea va face Revelionul la cabana Plăpumioara.

Nu face alegerile anul asta, adio Parlamentul lui!

Așa că, din trei în trei zile, până la alegeri, va ieși și va hârâi din mașinărie aceleași inepții pe care alți imbecili – așa-zișii pesediști – nu le dezmint (oare de ce?!), va regurgita fiere printre șenilele orificiului bucal, va deversa în continuare ură mobilizatoare către ovinele captive – acea parte de populație care, indiferent de nivelul de pregătire sau IQ, a fost așa de bine spălată pe creier încât a fost redusă la instinctul primar ca, atunci când vede ceva aberant în societate, să aibă reflexul condiționat de a urla „pesede! pesede!” înainte de orice tentativă de a gândi cu propriul creier.

Strategia asta e cu două tăișuri, pentru că mulți dintre cățeii lui Pavlov s-au dus glonț la USR, în speranța că ăia sunt „altceva”. Aiurea, ăia sunt și mai ticăloși, dar organizați militar, acolo nimeni nu crâcnește în front!

De aceea există și planul de rezervă: cucerirea adevăratului PSD prin înlocuirea subtilă și democratică a vechii garnituri cu una nouă, uscată în cuptorul secu, fără ca electoratul fidel PSD să se prindă. Niciuna dintre nenorocirile ultimului an nu s-ar fi putut întâmpla dacă PSD-ul „majoritar” se împotrivea. Niciuna!

Alegerile devin astfel inutile – cu excepția câtorva voci răzlețe, toți aleșii actuali și viitori sunt sau vor fi complici la nenorocirea actuală, dar mai ales la cea care urmează.

Trăim aproape ca în 1984. Avem la televizor constant minutele de ură aduse de marioneta coloniștilor, avem „noua limbă”, avem Big Brother, avem chiar și Poliția Gândirii. Cum apare cineva care să zică ceva împotriva dictaturii sanitare, imediat e desființat și ridiculizat mediatic, de cele mai multe ori fiind asociat cu „pesede”, pentru că dușmanul trebuie sa fie unic. Avem peste tot copiii familiei Parsons, de mici adepți înflăcărați ai Partidului și ai practicilor drastice și violente exercitate de Poliția Gândirii, copii indoctrinați, îndobitociți, gata să-și denunțe și părinții, nu numai vecinii.

Ca și în 1984, durabilitatea acestui sistem stă tocmai în teroare, iar oamenii și-au pierdut aproape total sensibilitatea. Vedem nenorocirile zilnic și nu ne mai impresionează nimic. Nici suferința, nici morții, nici nedreptatea.

În mod constant, „șeful statului”, dar și lacheii Șică, Câțu, Roman, Stamuie, Violeta, Rareș, de Mezzo etc., ies alternativ ca să împroaște elixirul dictaturii: ura. Minciunile oricum nu le mai vede nimeni. Contează doar ura.

Asa că, da, vom avea alegeri, premier va fi același șantajat incompetent sinistru și, indiferent pe cine vom vota, poate cu excepția vreunor rătăciți „defectați” ajunși din întâmplare, Parlamentul va fi „al lui”.

În realitate, nu al lui – că și el e doar o slugă – ci al păpușarilor lui.

Welcome in the real 1984!

                                                                                         Răzvan CONSTANTINESCU  

2 Comments

  1. justinianus

    Idioten, idioten, achtung! Kaput!

  2. IohaniSS si PNL, prin organizarea alegerilor din 6 decembrie, comit un GENOCID cu premeditare.
    Deci, romanii ar trebui sa puna piciorul in prag si sa spuna: IohaniSS+PNL = KAPUT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.