Colimator

Uzina de cancer: Companie austriacă, acuzată de genocid industrial în România

  O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de grave […]

 

O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de grave în parlamentul României, mai exact de genocid industrial într-o localitate în care oamenii își văd sănătatea pusă serios în pericol din cauza ei.

Denunţ, în cel mai înalt for al ţării, o stare de fapt extrem de gravă, care pune în pericol sănătatea locuitorilor din oraşul Sântana.” afirmă deputatul PSD Florin Tripa într-o declarație politică.

Hammerer Aluminium Industries Sântana este o firmă străină care funcţionează din anul 2010. Cetăţenii oraşului reclamă faptul că există suspiciuni serioase că, în mod voit, se muşamalizează unele nereguli cu privire la eliminarea prin regenerare a gazelor provocate de cele şase cuptoare de topire, întreţinute cu gaz, materia primă fiind deşeurile conduse spre reciclare. Sunt deja dovezi palpabile, video-uri şi fotografii, realizate de locuitorii din Sântana, care prezintă fumul gros şi negru care iese din hornurile fabricii Hammerer Aluminium Industries Sântana, infestând practic întregul oraş. Au apărut deja şi cazuri de cancer la copii, mult peste media şi incidenţa uzuală în regiune.

Este de notorietate faptul că întreaga regiune se află pe primele locuri în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer, iar poluarea mediului înconjurător este, fără îndoială, unul dintre principalii factori declanşatori. Mă întreb îngrijorat, chiar nu există niciun control? Întreaga comunitate este cuprinsă de disperare, în condiţiile în care în vara anului trecut locuitorii oraşului Sântana au fost invitaţi să semneze o petiţie online, pentru a forţa fabrica Hammerer Aluminium Industries să plece din localitate.

Şi iată că, în ciuda revoltei cetăţeneşti, nu s-a întâmplat nimic! Practicile neconforme şi periculoase ale firmei străine se perpetuează, ameninţând viaţa şi sănătatea întregii comunităţi.

În calitate de parlamentar de Arad, fac apel la autorităţile competente de control pentru a-şi lua în serios rolul de a impune măsurile adecvate de stopare a abuzurilor Hammerer Aluminium Industries, firmă care în mod cert nu ar putea să deruleze un genocid industrial similar în ţările occidentale ale Uniunii Europene!” acuză parlamentarul. (B.I.)

                                                                                                            Sursa: inPolitics.ro

 

6 Comments

 1. Augusta

  Unde vin spurcatii si blestematii de austrieci, viața devine de nesuportat! La fel este si la OMV.
  AFARĂ DIN ROMÂNIA CU AUSTRIECII!

 2. Există două soluții
  1 – INCHIDEREA DEFINITIVĂ A Hammerer Aluminium Industries,
  2 – ÎNLOCUIREA ARZĂTOARELE DIN CUPTOARELE ACTUALE CU ARZĂTOARE ECOHORNET CARE FOLOSIND O TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ DE PROVENIENȚĂ PROPRIE UTILIZAND O TEMPERATURĂ DE 1200 GRADE CELSIUS PENTRU ARDEREA COMPLETĂ A PELEȚILOR CU NIVEL DE NOXE ZERO, VEDEȚI MAI MULT AICI
  https://www.youtube.com/watch?v=Lv40q-caPXY
  https://www.youtube.com/watch?v=4XgPT2MRUf0

 3. anti austria

  Ura mea fata de austrieci si Austria este atat de mare incat nu vad rostul de a mai posta pe aici. Ura asta trebuie coordonata, cultivata si indreptata in directia eliminarii lor pana la ultimul picior de austriac din Romania.

 4. alex

  Nu intelegeti ca nu exista inca vointa politica? Cand ai o guvernare totalmente corupta, exista tradari de tara. Clasa politica actuala trebuie desfiintata! Trebuie vazute si cantarite cu atentie alegerile viitoare parlamentare! Candidatii posibili santajabili, nu au ce cauta in Parlament!

  • Adrian

   Candidații neșantajabili nu ajung să candideze….

 5. Adrian

  In Timișoara fabrica de anvelope hitleristă Continental poluează noaptea pe furiș întregul oraș. Timișorenii au strâns semnături cu care primăria și hitleriștii de la Continental s-au șters la cur. Vreți dreptate? Faceți-va singuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *