Fără categorie

VA AVEA MERKEL PREŞEDINŢI ÎN UCRAINA ŞI ROMÂNIA?

     Germania este motorul de necontestat al Uniunii Europene, cea care trage, din răsputeri, înainte această căruţă descentrată şi artificială […]

     Germania este motorul de necontestat al Uniunii Europene, cea care trage, din răsputeri, înainte această căruţă descentrată şi artificială – dacă ne gândim cu instrumentele secolului 20! În mod evident, Germania este şi cea care încasează cele mai multe dividende din această UE, devenită “spaţiu vital” pentru un organism mereu în expansiune. În aceste condiţii, politica externă a Germaniei lucrează în armonizarea relaţiilor şi impunerea propriilor interese, la fel ca politica sa internă, unde, după două luni de negociere post electorale, CDU şi SPD au format un guvern PENTRU GERMANIA! Popularii şi socialiştii au negociat la sânge pe economie şi securitate naţională după care s-a aşternut liniştea, dând mână liberă cancelarului Angela Merkel „să lucreze”.

   Dacă relaţia cu „amorezul” parizian este mai mult o operetă menită să descreţească frunţile băutorilor de bere germani, politica externă germană nu este la fel de laxă faţă de statele est-europene care prin mărimea lor pot deveni voci autonome contrare voinţei Berlinului în Parlamentul de la Bruxelles. Polonia şi România sunt vizate direct. Cum la fel de direct este vizată Ucraina!

Relaţia istorică cu Polonia a dovedit că este mai util să negociezi decât să te lupţi. Nu acelaşi lucru se poate spune despre ţara noastră, adepta balcanismului fanariot. Pentru a contracara această tendinţă, Germania a investit resurse importante în politica dâmbovițeană pe principiul clasic al morcovului şi nuieluşei. Aşa a ajuns Traian Băsescu să atârne, precum un lănţişor flower-power, de portjartierul cancelarului german. Un accesoriu excentric, care-ţi dă încredere interioară, dar pe care te jenezi să-l arăţi oricui! Evident că perspectiva de a rămâne fără suport de pahare la Bucureşti, pentru interesele germane în zona Mării Negre şi Caspice, nu reprezintă tocmai una fericită. Plecarea de la Cotroceni a yesmanului Angelei Merkel trebuie înlocuită din timp, nemţeşte. Aşa a apărut, în viziunea mea, Klaus Iohannis. Agreat brusc de Traian Băsescu şi cal troian al ruperii USL.

klaus-johannis campion

Este suspectă cerbicia cu care un politician mediocru dar infatuat, Crin Antonescu, l-a scos din joben pe Iohannis care a devenit SINGURA politică a PNL pentru România. Antonescu a avertizat chiar că în toamnă, tandemul Antonescu – Iohannis, preşedinte-premier, va spulbera orice candidatură din stânga politică, bazându-se pe susţinerea transilvană a neamţului Iohannis – cu care şi Băsescu ar fi dorit să facă tandem la Bruxelles şi… Berlin! -, mizând pe lehamitea transilvănenilor şi bănăţenilor de politica regăţeană! Numai că, de aici, se vede altfel! Pentru a câștiga viitorul scrutin prezidenţial, Crin Antonescu are nevoie de sprijinul total al dreptei, pe care nu-l poate avea, fiind un politician care, s-a dovedit în ani, îşi urmăreşte STRICT interesul personal de mărire, de dragul măririi, fiind fidel doar propriului orgoliu. Aşa stând lucrurile, episodul de film indian „dragă Stolo”, se va repeta. „Dragă Klaus” va fi startul în cursa prezidenţială. Dacă va fi aşa, pentru Iohannis preşedinte va vota nu numai dreapta românească şi moldovenească, nu numai Traian Băsescu cu două mâini, ci chiar Angela Merkel, cancelarul de fier al Germaniei, după Bismarck!

Forţa manoperelor dolosive germane vor fi testate în mai, în alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina, acolo unde, până în acest moment, liderul dur al opoziţiei şi Maidanului, multiplul campion mondial la box, Vitali Kliciko, şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al ţării. Kliciko are cetăţenia germană şi este un apropiat al cancelarului de la Berlin.

Vitaly Klitschko after winning the WBO world heavyweight championship in 1999

Trăim vremuri interesante în care, în „corul naţiunilor” unii corişti sunt primadone, alţi doar mimează partitura.

 Sursa: http://www.m-securitynews.ro/

Nota redacţiei „JUSTIŢIARUL”: Klaus Iohannis (http://www.justitiarul.ro/porumbacu-a-scapat-porumbelul-klaus-werner-iohannis-care-se-vrea-premier-sau-presedinte-al-romaniei-are-si-cetatenie-germana/) şi Vitali Kliciko au amândoi şi cetăţenie germană. Fostul campion mondial de box a stat ani de zile în Germania fiind pregătit de către  „experţii” nemţi ca să devină conducătorul Ucrainei după schimbarea regimului. Această marionetă a fost onorată cu distincţia Crucea Federală  de Merit a Germaniei, decoraţie pe care o primise şi Klaus Iohannis în anul 2006 (http://www.klausjohannis.ro/files/distinctii.htm)! Doar că la noi toată lumea priveşte indiferentă decorarea unui politician român în străinătate pentru servicii deosebite aduse statului respectiv, în timp ce în Ucraina, Kliciko a trebuit să dea explicaţii în faţa Tribunalului privind circumstanţele în care a fost decorat de către Republica Federală Germania. Ca urmare, a pierdut din popularitate în faţa naţionaliştilor ucraineni, în fond cei care au câştigat lupta pentru putere la Kiev, scăzând astfel şansele ca  „omul Germaniei” să ajungă preşedintele Ucrainei.

    Traian Băsescu a afirmat că el l-ar vota pe Klaus Iohannis ca peşedinte, deşi acelaşi Băsescu îl refuzase în anul 2009, ca premier. „Consecvenţa” lui Traian Băsescu spune multe despre caracterul său. Şi Klaus Iohannis a rămas acelaşi, că doar nu s-a dat de trei ori peste cap şi a devenit alt personaj de basm. Această evoluţie pe scena politică nu face decât să confirme cele afirmate în articolul de mai sus, adică Traian Băsescu este obedient Angelei Merkel şi se ploconeşte „Înaltei Porţi” de la Berlin. Rămâne de văzut dacă planurile Germaniei se vor materializa şi Ucraina va avea un preşedinte fost campion mondial de box, cu cetăţenie germană, iar România o să fie “blagoslovită” cu un actual campion naţional de trombon, de asemenea cu cetăţenie germană!

Trackbacks / Pings

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *