Atitudini

Vaccin periculos împotriva fiinţei naţionale

  În timp ce Vladimir Putin uimeşte din nou lumea, anunţînd că îl va menţiona pe Dumnezeu în Constituţia Rusiei, […]

 

În timp ce Vladimir Putin uimeşte din nou lumea, anunţînd că îl va menţiona pe Dumnezeu în Constituţia Rusiei, alături de decizia că doar un bărbat şi o femeie pot întemeia căsătoria, interzicînd relaţiile între acelaşi sex pe pămînt rusesc, deviaţii-sexual au obrăznicia ca România noastră, creştinată acum 2000 de ani de către Sf. Apostol Andrei, să fie supusă unor mizerii păgîne fără precedent! Un grav atentat la morala creştină, la pudoare şi bun simţ!

Cine a dat tonul mizeriilor în numele multiculturalismului deformator şi a aşa-zisei discriminări a deviaţilor-sexual? Cine îi încurajează pe „curlangii”, cum îi numea Panait Istrati în povestirea „Stavru”? Chiar Iohannis, autodeclaratul tolerant, care a adus injurii creştinilor ortodocşi, useriştii, cioloşiştii şi soroşiştii oengeurilor. Să-i ceri individului Iohannis (sau miniştrilor guvernului său) să gîndească prin prisma spiritualităţii neamului românesc, cînd acesta pune în aplicare Befehl-urile primite dinspre Poarta Brandemburg şi Muntele Rushmore, e prea mult! Prin intermediul unor astfel de antiromâni, „specialiştii” haosului globalist administrează periodic cîte un vaccin periculos credinţei noastre creştine şi fiinţei naţionale.

Acele panouri publicitare stradale, apărute în capitală şi în marile oraşe ale ţării, copiate din S.U.A., în care bătrîne şi bătrâni de 80 de ani sînt înfăţişaţi drept homosexuali sau transsexuali, sugerînd ca fiind normală deviaţia sexuală, chiar şi la vîrste înaintate, au fost amplasate în locuri strategice, agresînd ochiul privitorului creştin, de la copii, adolescenţi şi maturi. Atunci, hai să judecaţi limpede, dragi români. Răul vine de la ruşi sau de la americani? Dacă am fi beneficia de un climat de moralitate strictă, astfel de nenorociri nu ar avea loc. Deviaţii-sexual n-ar fi ieşit din bîrlog pe străzi. S.U.A. şi-a permis să sfideze România creştină, trimiţîndu-ne un ambasador gay, împreună cu mizeriile aferente, care s-au înmulţit necontrolat, precum aceşti dereglaţi. De fapt cum se înmulţesc ei, cînd sînt anormali? Ăştia trebuie trataţi şi reeducaţi. Au nevoie de un preot să le scoată diavolul din ei. Dacă îi duci la un psiholog, îi dă şi psihologul cu libertăţile lor false, produs al unei imaginaţii bolnave. O bună parte a presei suflă şi ea în dosul acestor posedaţi care maculează societatea umană.

Pînă în anii ’70, tratatele de psihiatrie şi codificarea internaţională a bolilor (I.C.D.) conţineau diagnosticul de boală numit „homosexualitate”, fiind trecut la capitolul „deviaţii sexuale”. Homosexualii americani, extrem de numeroşi, pentru că din America au plecat astfel de nenorociri în toată lumea, prin lobby politic şi presiuni non-ştiinţifice, au determinat Asociaţia Psihiatrilor din S.U.A. să elimine diagnosticul „homosexualitate” din tratatele de psihiatrie. Ca şi cum, la presiunea străzii, am decide acum că nu mai există diabet sau tuberculoză. Odată cu eliminarea politică a diagnosticului de „homosexualitate” a dispărut şi tratamentul. Nu există orientarea sexuală, ci o propagandă pseudo-ştiinţifică machiavelică. Cu ce se ocupă deviaţii sub plapumă e anormalitatea lor, sînt liberi s-o acceseze cum vor, dar la ei acasă, nu în demonstraţii publice, într-o comunitate normală, într-o ţară eminamente creştină. Din partea Guvernului Orban de două parale cerem măsuri drastice de stopare a infestării populaţiei creştine cu microbii Lesbian, Gay, Bisexual şi Transgender, Queer+… (L.G.B.T.Q.+)., la fel ca în Rusia creştină şi în Israel. Recent, autorităţile de la Ierusalim au dat jos de pe clădirea Ambasadei S.U.A. un banner uriaș prin care se celebra luna iunie ca luna Gay Pride, prilej cu care vice-primarul oraşului, Arieh King, a declarat: „Oricine încearcă să pângărească Orașul Sfânt Ierusalim trebuie oprit. Fie că vorbim de un israelian și cu atât mai mult de un oaspete la noi în oraş. […] municipalitatea să se mişte rapid şi eficient pentru a curăţa această mizerie din oraşul nostru[1]. Deci, dacă oamenii întregi la minte vor, pot! Legalizarea căsătoriei între „bipezi” de acelaşi sex, e o sinucidere a rasei umane, iar adopţia de copii de către asemenea cupluri de rătăciţi este un act criminal asupra viitorului acestor copii!

Toate manifestările şi manifestaţiile publice ale rătăciţilor cu duhul, susţinute de Iohannis şi chiar de I.C.R. sînt o mizerie! În curînd pedofilii şi zoofilii vor cere şi ei dreptul pentru un marş al lor. Bestiile cu chip de om doresc degenerarea naţiei creştine şi transformarea ei într-o cireadă uşor de dus la abator. Ura aceasta viscerală faţă de normalitate, ura faţă de Sf. Biserică Ortodoxă se ascunde în sloganuri înşelătoare precum: democraţie, toleranţă, valori occidentale, libertate. Preşedintele Academiei Române Ioan-Aurel Pop, spunea: „… la români, credinţa şi biserica fac parte cumva din esenţa vieţii… în acest loc al Domnului în care românul s-a simţit întotdeauna apărat, s-a simţit mai sigur, şi a făcut din biserică un fel de altar al vieţii”.

Cuvîntul homofob a fost special inventat, odată cu falsele studii „ştiinţifice” care ţin de speţă, pentru că se vor găsi mereu fraieri care să înghită spurcăciunile occidentale, fără să pună întrebări. Dacă America şi alte puteri ale lumii se luptau pînă acum pentru supremaţie economică, acum îşi imbecilizează populaţia cu homosexuali şi lesbiene, cu droguri şi drogaţi. Şi ăştia sînt o marfă pentru economia lor. O marfă macabră, care a ajuns şi la noi în sicriul integrării europene şi ne înghionteşte cu demonismul ei. O marfă otrăvitoare care ne ucide spiritual tinerii, ne aruncă peste bord credinţa strămoşească şi demnitatea, iar noi mergem şchiopătînd la noi, acasă, subjugaţi de globalismul agresiv şi controlaţi total de Big Brother! Deviaţia-sexuală e o boală! Un dezmăţ macabru, instalat la noi prin comandamente de marcheting şi publicitate, de către strategii hedonişti ai globalizării şi slugile lor obediente de la Cotroceni şi Victoria, care ne vor dezbinaţi şi suspuşi. Turmele există din cele mai vechi timpuri. Destrăbălarea de afară ne-a adus grotesca circotecă stradală Gay Pride, o maimuţăreală scîrboasă de consum. Maimuţele imită oamenii, dar tot maimuţe rămîn. „Civilizatorii” occidentali au declanşat operaţiunea de falsificare a identităţii româneşti, de distrugere a statului naţional, religios, istoric, economic şi tradiţional.

Cum să înveţe generaţiile tinere bunul simţ, morala creştină, dacă mass-media şi Ministerul Educaţiei le servesc educaţie sexuală pe pîine? Dacă refuzi acest lucru şi te declari pentru perpetuarea filonului sănătos al naţiei române creştine, eşti transformat în duşmanul multiculturalismului nefast, un ăla care nu înţelege faptul că am fost băgaţi în Europa, deşi sîntem acolo de cînd lumea, iar capetele noastre luminate au civilizat cultura Europei. Dacă s-a legalizat căsătoria între doi indivizi de acelaşi sex în Franţa, S.U.A. şi alte ţări cu legislaţii potrivnice firii dumnezeieşti, ne aşteptăm ca într-un viitor nu prea îndepărtat, violul, pedofilia, incestul, crima şi tîlhăria să iasă de sub incidenţa legilor. Conform logicii anormalităţii pe care o practică adepţii L.G.B.T.Q.+, nu va dura mult şi se vor oficializa căsătoriile între oameni şi animale, între cei vii şi cei care şi-au dat duhul, între bipezii L.G.B.T.Q.+ şi extratereştri. Pînă mai ieri, la condiţiile de angajare se adăuga: permisul de conducere categoria B constituie un avantaj! Mîine, poimîine vom auzi că homosexualitatea constituie obligativitate eliminatorie!

În Rusia creştină s-a aprobat o lege cu amenzi uriaşe pentru cei care fac propagandă homosexuală printre minori. Conform Reuters, Legile Rusiei prevăd amenzi de 1.300 de euro pentru persoanele fizice care transmit mesaje propagandistice în favoarea minorităţilor sexuale şi pînă la 13.000 de euro pentru organizaţiile care desfăşoară acţiuni de acest tip, motivînd că prin efectul acestora, sănătatea, dezvoltarea morală şi spirituală a minorilor sînt periclitate. Ca şi Israelul, Rusia a dat semnalul corect că nu va tolera anomaliile şi perversiunile sexuale occidentale, iar asta însemnă sănătate mintală, înseamnă normalitate, înseamnă a rămâne OM!

                                                                            Maria Diana POPESCU, revista Art-Emis

[1] „Jerusalem Post” – https://www.jpost.com/israel-news/lgbtq-banner-removed-from-us-embassy-building-by-jerusalem-municipality-632523?fbclid=IwAR3FV9fhK5I0nyej-wl2BJYVkHrvYoFSut2TS5km_LaRiJQ4K-ptiA-mifw

14 Comments

 1. alex

  Foarte bun articolul! Felicitari d-na Popescu! Concluzia: acolo unde exista vointa politica pot fi implementate legile moralei crestine si pedepsite deviatiile sexuale! Din pacate, nu ne putem astepta la sa ceva, de la guvernantii nostri, orbi, atunci cand e vorba de interesele lor, care primeaza in fata intereselor nationale! Saraca, Romanie! Sarman, popor!

 2. justinianus

  O fi Rusia lui Putin spaima Romaniei, dar la capitolul crestinism real si patriotism, ei sunt un exemplu!

 3. satan existã

  Când eram copil îi știam de poponari;la începutul vieții pe piața muncii am aflat că li se zice și homalãi;de curând am descoperit alte invective interesante cum sunt:curlangiu,curist;eu le mai spun popåndãi;în ceea ce privește faptul că este o boală,asta ei trebuie să o accepte;și ca orice boală,ea se tratează,iar cei ce sunt hotărâți să scape de ea,se pot și vindeca.
  În ceea ce privește poporul român,el a avut o șansă,a avut un examen în zilele de 6-7 Octombrie 2018;da,o să mi spuneți că a fost propagandã,că a fost manipulare din partea presei,bla,bla,bla;pãi dacă måine se începe o campanie cum că se va ține un referendum cum că țiganii trebuiesc uciși,asta este o scuză ca să se accepte uciderea unui om?!?crima numai este crimă fiindcă presa spune că țiganii trebuiesc exterminați?!?
  Am făcut această paralelă din mai multe motive,unul din ele fiind faptul că cei ce nu au fost la Referendumul pentru definirea familiei au comis o crimă spirituală,crimă care se va abate grav asupra noastră;nimic din ce se întâmplă în zilele,săptămânile,lunile astea nu este întâmplător!

 4. satan existã

  @@@xyz,interesant!pe lângă faptul că ești sectant,ai și afinități pentru popåndãi;cumva și înclinații din acestea bolnãvicioase pe la dumneata pe acolo?

 5. satan existã

  @@@xyz,pentru liniștea dumitale,de douã ori în viață am votat(la un interval de cåteva zile)și anume:cu partidul romilor și cu partidul domnului Constantin Cojocaru,Dumnezeu sã l ierte;totodată,în ziua de 15 Mai am fost la protestul pentru libertate în care am strigat:toate partidele,aceeași mizerie.
  În altă ordine de idei,este că nu ai fost la Referendumul din Octombrie 2018?

 6. Malus Dacus

  Au aparut si pe justitiarul.ro postacii apocalipsei maro..xyz gen 🙁
  Daca vorbim de toleranta, homosexualii au parte de toleranta, cum au avut si pana acum…treaba lor ce fac cu viata lor…
  Dar NU TOLERAM PROPAGANDA PRO-HOMOSEXUALITATE SI PRO-DEVIATIUNI SEXUALE!
  LGBTQ + ONG + ICR + Johannis = KKT
  Aceasta propaganda jegoasa, faptul ca scoti dezaxatii la parade, ii pui pe soclu si le faci tot felul de privilegii pana la dreptul de a infia copii este inacceptabil!
  Faptul ca se urmareste pervertirea copiilor inocenti, chiar de la 4-5 ani este inacceptabil!
  Faptul ca se cheltuiesc bani publici pentru astfel de programe, este inacceptabil!
  Da, astia intr-adevar merita spanzurati de oaie..Nu homalaii, ci propagandistii homalailor!
  Ce se urmareste prin asta? Un lucru e clar: Satanistii care ne conduc isi doresc reducerea populatiei si cupurile de lesbiene sau gay nu pot aduce pe lume copii.
  Dar mai exista un scop pervers: Se urmareste revolta majoritatii impotriva minoritatii privilegiate! Astia intind coarda pana o sa rabufneasca lumea! Apoi institutiile de forta (justitie, politie, servicii secrete) vor interveni impotriva razvratitilor, care vor fi catalogati anarhisti, elemente antisociale, intoleranti. Vor fi incatusati, trimisi in puscarii, li se vor lua copiii!

 7. fleoshc

  mai usor cu alea 2 milenii. crestinismul se dovedeste cu fapta nu cu vorba. ce folos ca ne decalram crestini (bimilenari nu oricum) dar comitem ticalosii si abominatii mai crancene decat Babilonul si Gomora la un loc.

 8. marin

  “Mai draga”, discutia in sine este fara sens si doar “de moment”. Aceste persoane s-au nascut PUR SI SIMPLU ALTFEL ! Ii acceptam, traim intre ei, socializam cu ei, eu personal, nu am absolut NIMIC IMPOTRIVA LOR. Acum, de la a-i accepta, cum am facut-o si pana acum si nu ne-a “durut” de ei, si pana la a fi obligati sa ingenunchem in fata lor, sa ne cerem eventual iertare, pentru ca NOI DE FAPT SUNTEM ALTFEL DECAT EI – HETEROSEXUALI SI MAJORITARI – asta imi pare ceva regizat si FORTAT PENTRU A NE DEZBINA INTRE NOI. NU AM AVUT NIMIC NICIODATA CU EI SI NICI EI CU MINE SI AM TRAIT OK, PANA ACUM. CE SE INTAMPLA DE FAPT…? Este o #actiune masiva de dezbinare si ura intre noi oamenii. Asta se vrea. Numai asa se poate ridica ANARHIA CARE VA FORMA “VIATA NOUA” – SOLVE ET COAGULA – tatuajele de pe bratele lui Baphomet. Si ca sa inchei polologhia, SUNT TOTAL IMPOTRIVA CASATORIEI SI A ADOPTIEI COPIILOR in ceea ce ii priveste. Au parteneriat civil. O familie ALTFEL, nu poate si nici nu trebuie sa aiba VREODATA UN COPIL spre crestere si educare. Copiii sunt ca niste bureti: asimileaza absolut tot, orice informatie, orice sentiment. De aceea nu are ce cauta un copil intr-un cuplu ALTFEL, asa cum nu are ce cauta EDUCATIA SEXUALA CA LEGE PENTRU COPII! Educatia o fac parintii. Copilul NU ESTE NICI AL STATULUI, NICI AL SCOLII, NICI AL BISERICII ! DOAR AL PARINTILOR LUI ! Daca copilul devenit adolescent devine ALTFEL, PARINTII LUI TREBUIE SA ISI ASUME ASTA SI II ACORDE TOT SPRIJINUL SI DRAGOSTEA. ASTA FAC PARINTII: IUBESC, ACCEPTA SI ISI AJUTA COPIII. In definitiv atunci cand dai viata unui copil o faci pentru el. Pentru viitorul lui si nu pentru tine. VIITORUL ESTE AL LOR.

 9. satan existã

  @@@marine,asta să i o explici lui xyz popåndãul;sau popåndiței;și tuturor celor ca el/ea ce visează cai verzi pe pereți,visează că or sã aibe copii pe care nu îi vor;dacă îi vroiau,se tratau,se vindecau iar apoi îi concepeau;se înțelege acolo la tine xyz?

 10. vfr

  sa revenim in concret:

  vaccinul obligatoriu va fi cu SIFILIS VIU!

  asta este planul lor.

 11. Mihaela

  Raspuns pentru xyz: cea mai de bun simt intrebare! Raspuns pentru Marin: cel mai bun raspuns!
  Am insa unele obiectii. Morala crestina nu e cre(s)tina, xyz! Morala crestina nu te obliga, iti recomanda; e cam ceea ce se intampla azi cu recomandarile OMS-ului, pe care fie din exces de zel, fie din motive oculte, mai toti guvernantii lumii le implementeaza fortat, impunandu-le drept obligativitati. Nu, morala crestina NU impune nimic. Legile din Vechiul testament (cu puncte comune in multe alte religii: nu ucide, nu fura,nu mintii sunt aproape universale) sunt date omului , dar fiecare om are dreptul de a le incalca (altfel nu ar exista pedepse). Liberul arbitru este inviolabil! El nu e totuna cu libertatea, ci e doar posibilitatea de a alege intre ceva si altceva, cum ar fi intre Bine si Rau. Dar, pe langa liber arbitru, omul a fost daruit cu Libertatea de a alege, urma sau manifesta oricare dintre infinitele posibilitati ale planului nostru existential.
  Da, Hristos este Modelul prin excelenta, prin toate parabolele sale El ne arata calea cea Buna, insa nu forteaza pe nimeni, nu se si nu ne impune nimic. “Sta la usa si bate” (Steinhardt), daca ii deschidem se bucura, daca nu, nici macar El nu ne incalca alegerea. Autoarea articolului a preluat din morala christica doar episodul cu biciul si alungarea vanzatorilor din templu, fara a aprofunda esenta acestei paradigme. Tot ceea ce inseamna morala crestina se reduce la un singur cuvant: Iubire, iubire neconditionata pentru om. Aceasta iubire presupune un intreit raport: intre Dumnezeu si om, intre om si Dumnezeu si intre om si lume (aici intra aproapele dar si toti oamenii, si intreaga natura, Universul, toata Creatia). Ori, iubire nu exista fara responsabilitate si grija fata de nevoile (trupesti si sufletesti) ale celuilalt, fara a depune efort in a-i intelege patimile, ispitele, fara a incerca sa il ajuti (daca iti cere), sau macar sa te rogi pentru el si toti semenii si mai ales, nu exista iubire fara toleranta, care de altfel le cuprinde pe toate acestea. Acesti parametrii creaza cadrul moralei crestine, in afara lor nu se poate vorbi de crestinism. La acestia se adauga demnitatea de a fi crestin tocmai prin aplicarea principiilor respective, cat si curajul de a muri pt credinta ta sau- Atentie!!!-de a muri pentru un altul, pentru celalalt si nu de a “omori” (cu fapta sau cu vorba) pe un altul/altfel.
  Ori aici se situeaza autoarea articolului, atitudine care pe mine, ortodoxa practicanta m-a cam speriat. In punctele cheie sunt de acord cu dumneaei, insa ca agresivitate, intoleranta fulminanta, erijare in Judecator si detinator exclusiv al Adevarului si Binelui, ca limbaj, categoric nu pot fi de acord. Ca om, ca practicant, ca formatie (sunt absolventa de teologie ortodoxa-Bucuresti), resping vehement o asemenea atitudine instigatoare la ura, la “aruncatul cu pietre” in pacatos. Citez din articol, cu referire la homosexuali:” Bestii cu chip de om”, “maimute”,” bipezi”(in doua randuri), si oh!!! cireasa de pe tort, “astia trebuie tratati si reeducati”???!!!adica exact limbajul globalist, neomarxist, si exact ce vor sa ne faca ei noua, daca si noi procedam ca ei, nu inseamna decat ca suntem de cealalta parte a baricadei, dar in esenta la fel de pacatosi, caci ura si razbunarea e un pacat imens…si, mai continua autoarea, ” sa fie dusi…(ei bine, nu la spital cum vrea Iohanis, ci la preot, dar tot cu forta, evident) sa scoata diavolul din ei”…
  Aici nu e nici urma de ce inseamna crestinism. Desigur, nu pot fi de acord cu miscarea LGBTQ, dar spun un NU categoric pentru miscare ca si organizatie, institutie, ce-o fi ea, in schimb se poate si trebuie gasita o forma de dialog cu speranta de a oferi un sprijin, un ajutor duhovnicesc, macar unora dintre acesti “altfel decat noi”. Unii poate au fost abuzati, altii traumatizati, altii slabi, confuzi, nu poti stigmatiza si indemna la ura si tratamente” fortate spre binele lor”, desi tonul articolului trimite mai degraba la lapidare. Sa nu iutam ca homosexualii au existat de cand pamantul (si in regnul animalier) si pe tot globul, ceea ce inseamna ca e mai mult decat o boala care poate fi tratata. Desigur, nu ma refer la aspectul cultura, asa cum a fost in Grecia antica de exemplu, ci la cei care chiar se nasc asa. Sunt si cei care o fac din plictiseala, distractie sau simpla perversiune, acestora nu le pot lua apararea, nu am argumente, nici nu le caut. Dar, si intr-un caz si in celalalt, atitudinea autoarei e opusa fundamental principiilor crestine la care de altfel face apel. Indemnurile instigatoare ale autoarei se apropie periculos de mult de formele totalitare: Inchizitie, nazism, comunism, neomarxism. Sa nu uitam ca pana acum 100 de ani, oamenii de culoare si indigenii erau considerati “bipezi, animale, fara suflet”, nu erau “oameni” si asta cu acordul Bisericii crestine, al institutiei, dar niciodata si al moralei crestine!
  Sa nu uitam nici de spatiul romanesc, de Holocaustul evreilor si al romilor, doar pentru ca si ei, sunt “altfel”, nu?!
  Nu avem voie sa repetam istoria (amintesc aici pe dr. Erich Berne care a expus argumentat cum dupa impartirea Germaniei in doua, cei mai infocati nazisti au devenit cei mai infocati comunisti-securisti, de ce? pentru ca au schimbat doar ideologia). Sa urmam in schimb indemnul hristic, poate cel mai ajutator in evolutia (in stadiul de inceput) al celui ce Il cauta pe Dumnezeu: nu arunca cu pietre! Sa aplicam modelul hristic al “rasturnarii “paradigmei( acela de a nu folosi instrumentarul adversarului), al “actului aplecarii”: “cel nobil se apleaca, se coboara catre cel ignobil, cel sanatos catre cel bolnav…frumosul spre cel had, omul bun si cuvios spre cel rau si comun, Mesia catre vamesi si pacatosi…iar aceasta fara teama de a pierde, de a deveni la randu-i ignobil.”(Max Scheller)

 12. Mihaela M

  Raspuns pentru xyz: cea mai de bun simt intrebare! Raspuns pentru Marin: cel mai bun raspuns!
  Am insa unele obiectii. Morala crestina nu e cre(s)tina, xyz! Morala crestina nu te obliga, iti recomanda; e cam ceea ce se intampla azi cu recomandarile OMS-ului, pe care fie din exces de zel, fie din motive oculte, mai toti guvernantii lumii le implementeaza fortat, impunandu-le drept obligativitati. Nu, morala crestina NU impune nimic. Legile din Vechiul testament (cu puncte comune in multe alte religii: nu ucide, nu fura,nu mintii sunt aproape universale) sunt date omului , dar fiecare om are dreptul de a le incalca (altfel nu ar exista pedepse). Liberul arbitru este inviolabil! Dar, pe langa liber arbitru (alegerea intre Bine si Rau) omul a fost daruit cu Libertatea de a alege, urma sau manifesta oricare dintre infinitele posibilitati ale planului nostru existential. Da, Hristos, Modelul prin excelenta, prin toate parabolele sale ne arata calea cea Buna, insa nu forteaza pe nimeni, nu se si nu ne impune nimic. “Sta la usa si bate” (Steinhardt). Autoarea articolului insa, a preluat din morala christica doar episodul cu biciul si alungarea vanzatorilor din templu, fara a aprofunda esenta acestei paradigme. Tot ceea ce inseamna morala crestina se reduce la un singur cuvant: Iubire (neconditionata). Ori, iubire nu exista fara responsabilitate si grija fata de nevoile (trupesti si sufletesti) ale celuilalt, fara a depune efort in a-i intelege patimile, ispitele, fara a incerca sa il ajuti (daca iti cere), sau macar sa te rogi pentru el si, nu exista iubire fara toleranta, care de altfel le cuprinde pe toate acestea. Acesti parametrii creaza cadrul moralei crestine, in afara lor nu se poate vorbi de crestinism. Autoarea articolului are o atitudine care pe mine, ortodoxa practicanta m-a cam speriat. In punctele cheie sunt de acord cu dumneaei, insa ca agresivitate, intoleranta fulminanta, limbaj, categoric nu pot fi de acord. Ca om, ca practicant, ca formatie (sunt absolventa de teologie ortodoxa), resping vehement o asemenea atitudine instigatoare la ura. Citez din articol:” Bestii cu chip de om”, “maimute”,” bipezi”(in doua randuri), si oh!!! cireasa de pe tort, “astia trebuie tratati si reeducati”???!!!adica exact limbajul globalist, neomarxist…si, mai continua autoarea, ” sa fie dusi…(ei bine, nu la spital cum vrea Iohanis, ci la preot, dar tot cu forta, evident) sa scoata diavolul din ei”…
  Aici nu e nici urma de ce inseamna crestinism. Desigur, nu pot fi de acord cu miscarea LGBTQ, dar spun un NU categoric pentru miscare ca si organizatie, institutie, ce-o fi ea, in schimb se poate si trebuie gasita o forma de dialog cu speranta de a oferi un sprijin, un ajutor macar unora dintre acesti “altfel decat noi”. Unii poate au fost abuzati, altii traumatizati, altii slabi, confuzi, nu poti stigmatiza si indemna la ura si tratamente” fortate spre binele lor”,iar tonul articolului trimite mai degraba la lapidare. Sa nu iutam ca homosexualii au existat de cand pamantul (si in regnul animalier) si pe tot globul, ceea ce inseamna ca e mai mult decat o boala care poate fi tratata. Desigur, nu ma refer la aspectul cultural, asa cum a fost in Grecia antica de exemplu, ci la cei care chiar se nasc asa. Sunt si cei care o fac din plictiseala, distractie sau simpla perversiune, acestora nu le pot lua apararea, nu am argumente, nici nu le caut. Dar, si intr-un caz si in celalalt, atitudinea autoarei e opusa fundamental principiilor crestine la care de altfel face apel. Indemnurile instigatoare ale autoarei se apropie periculos de mult de formele totalitare: Inchizitie, nazism, comunism, neomarxism. Sa nu uitam ca pana acum 100 de ani, oamenii de culoare si indigenii erau considerati “bipezi, “animale”,” fara suflet”, nu erau “oameni”!
  Nu avem voie sa repetam istoria (amintesc aici pe dr. Erich Berne care a expus argumentat cum dupa impartirea Germaniei in doua, cei mai infocati nazisti au devenit cei mai infocati comunisti-securisti, au schimbat doar ideologia). Sa urmam in schimb indemnul hristic: nu arunca cu pietre! Sa aplicam modelul hristic al “rasturnarii “paradigmei( acela de a nu folosi instrumentarul adversarului), al “actului aplecarii”: “cel nobil se apleaca, se coboara catre cel ignobil, cel sanatos catre cel bolnav…frumosul spre cel had, omul bun si cuvios spre cel rau si comun, Mesia catre vamesi si pacatosi…iar aceasta fara teama de a pierde, de a deveni la randu-i ignobil.”(Max Scheller)

 13. Mihaela M

  Morala crestina nu te obliga, iti recomanda; e cam ceea ce se intampla azi cu recomandarile OMS-ului, pe care fie din exces de zel, fie din motive oculte, mai toti guvernantii lumii le implementeaza fortat, impunandu-le drept obligativitati. In crestinism insa ,liberul arbitru e inviolabil. Autoarea articolului insa, a preluat din morala christica doar episodul cu biciul si alungarea vanzatorilor din templu, fara a aprofunda esenta acestei paradigme. Tot ceea ce inseamna morala crestina se reduce la un singur cuvant: Iubire (neconditionata). Ori, iubire nu exista fara grija fata de nevoile (trupesti si sufletesti) ale celuilalt, fara a incerca sa il ajuti (daca iti cere), sau macar sa te rogi pentru el si, nu exista iubire fara toleranta, care de altfel le cuprinde pe toate acestea. Acesti parametrii creaza cadrul moralei crestine, in afara lor nu se poate vorbi de crestinism. Autoarea articolului are o atitudine care pe mine, ortodoxa practicanta m-a cam speriat. In punctele cheie sunt de acord cu dumneaei, insa ca agresivitate, intoleranta, limbaj, categoric nu pot fi de acord. Ca om, ca practicant, ca formatie (sunt absolventa de teologie ortodoxa), resping vehement o asemenea atitudine instigatoare la ura. Citez din articol:” Bestii cu chip de om”, “maimute”,” bipezi”(in doua randuri), si oh!!! cireasa de pe tort, “astia trebuie tratati si reeducati”???!!!adica exact limbajul globalist, neomarxist…si, mai continua autoarea, ” sa fie dusi…(ei bine, nu la spital cum vrea Iohanis, ci la preot, dar tot cu forta, evident) sa scoata diavolul din ei”…Aici nu e nici urma de ce inseamna crestinism. Desigur, nu pot fi de acord cu miscarea LGBTQ, dar spun un NU categoric pentru miscare ca si organizatie, institutie, ce-o fi ea, in schimb se poate si trebuie gasita o forma de dialog cu speranta de a oferi un sprijin, un ajutor macar unora dintre acesti “altfel decat noi”. Unii poate au fost abuzati, altii traumatizati, altii slabi, confuzi, nu poti stigmatiza si indemna la ura si tratamente” fortate spre binele lor”,iar tonul articolului trimite mai degraba la lapidare. Sunt si homosexuali care o fac din plictiseala, distractie sau simpla perversiune, acestora nu le pot lua apararea, nu am argumente, nici nu le caut. Dar, si intr-un caz si in celalalt, atitudinea autoarei e opusa fundamental principiilor crestine la care de altfel face apel. Indemnurile instigatoare ale autoarei se apropie periculos de mult de formele totalitare: Inchizitie, nazism, comunism, neomarxism. Sa nu uitam ca pana acum 100 de ani, oamenii de culoare si indigenii erau considerati “bipezi, “animale”,” fara suflet”, nu erau “oameni”!
  Nu avem voie sa repetam istoria. Sa urmam in schimb indemnul hristic: nu arunca cu pietre! Sa aplicam modelul hristic al “rasturnarii “paradigmei( acela de a nu folosi instrumentarul adversarului), al “actului aplecarii”: “cel nobil se apleaca, se coboara catre cel ignobil, cel sanatos catre cel bolnav…frumosul spre cel had, omul bun si cuvios spre cel rau si comun, Mesia catre vamesi si pacatosi…iar aceasta fara teama de a pierde, de a deveni la randu-i ignobil.”(Max Scheller)

 14. satan exista

  @@@Mihaela,Mihaela M dumneata spui ,,…ceea ce inseamna ca e mai mult decat o boala care poate fi tratata”;cam ce anume este?si da,este o boala foarte periculoasa atat pentru ei cat si pentru fiintele fara aparare,in speta copii;ce SA CAUTE UN COPIL LA UN OM BOLNAV de o boala care se manifesta prin perversiuni,prin tot felul de atrocitati asupra copiior;probabil ca o sa vina un popandau,o popandita ca xyz si o sa sustina ca aceeasi chestie se intampla si in cuplurile heterosexuale;boala exista ORIUNDE,insa la popandai este ceva obisnuit;pentru ce le trebuie lor copii daca nu vor sa se trateze,urmand ca dupa ce se vor fi vindecat,sa si conceapa singuri copii?!?saracii copii,dupa ce ca au fost parasiti de niste mame denaturate,mai trebuie sa traiasca si drama de a ajunge intr o ,,familie”de popandai!!!
  Se intelege acolo la voi popandailor?xyz,trebuie sa ti desenez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.